| Autor |
Treść wiadomości |
paullab
|
Napisano: Czwartek, 21 Sierpnia 2008, 11:26:23 |

|
|

Ilość wiadomości: 69 Z nami od: 4.9.2007 Lokalizacja: Za górami, za lasami Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Dotychczas nie miałam żadnych problemów z kurierami, ale ostatnio to się zmieniło.
Wygrałam odtwarzacz mp3 na Onecie. Wysłałam dane i czekałam, czekałam, czekałam - w końcu napisałam maila z pytaniem, czy już wysłali nagrodę. Jako odpowiedź otrzymałam informacje, że przesyłka już 2 razy do nich wróciła! Raz rzekomo dlatego, że kurier nikogo nie zastał (co jest niemożliwe, bo w moim domu 24h na dobę ktoś jest) - a drugi raz - niby odmówiłam przyjęcia paczki (co jest wybitnym kłamstwem, bo jeszcze nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło). I dziś znów dostałam maila o tym, że paczka już 3 raz wróciła do nadawcy... __________________ |
|
|
melisa
|
Napisano: Czwartek, 28 Sierpnia 2008, 12:52:17 |

|
|

Ilość wiadomości: 1508 Z nami od: 21.3.2005 Lokalizacja: blisko do szosy... Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Przeczytałam poprzednie posty (począwszy od tego bardzo długiego) i napiszę tak: Poczta Polska jest jaka jest - droga, często nierzetelna, obsługa żywcem wyjęta z PRL, ale nigdy powtarzam nigdy nie straciłam tylu nerwów i czasu na nadanie i odbiór przesyłek co u kurierów. Choćbym miała wysłać sondę kosmiczną najnowszej generacji to zaniosę ją do PP, bo kurierom nigdy nie zaufam. __________________ Fajne książki i dużo filmów: |
melisa
|
Napisano: Czwartek, 04 Września 2008, 10:22:51 |

|
|

Ilość wiadomości: 1508 Z nami od: 21.3.2005 Lokalizacja: blisko do szosy... Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Jakiś przedszkolak pisał ten artykuł. Zero rzetelności, przykłady tylko z zagranicą związane, jakby w Polsce nie było takich numerów. __________________ Fajne książki i dużo filmów: |
ziolko
|
Napisano: Czwartek, 04 Września 2008, 10:26:08 |

|
|

Ilość wiadomości: 3899 Z nami od: 6.1.2006 Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Cytat "melisa":
Jakiś przedszkolak pisał ten artykuł. Zero rzetelności, przykłady tylko z zagranicą związane, jakby w Polsce nie było takich numerów.
hehe... tez to miałam wkleić __________________ Projekty domów, kosztorysy, nadzory, jeśli nie wiesz gdzie szukać to napisz do mnie Kalisz, Turek, Sieradz, Ostrów Wlkp, Pleszew...
NIE KLIKAM NIGDZIE! NIE REJESTRUJĘ SIĘ |
zdolnabestia
|
Napisano: Czwartek, 04 Września 2008, 13:38:28 |

|
|

Ilość wiadomości: 2242 Z nami od: 12.12.2005 Lokalizacja: Bristol Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Eh, odkopałam ten wątek, żeby wkleić tego linka __________________ Wysyłając mi spam na PW dołączysz do grona 147 zablokowanych użytkowników
|
adamo79
|
Napisano: Czwartek, 18 Września 2008, 21:00:45 |

|
|

Ilość wiadomości: 486 Z nami od: 3.9.2007 Lokalizacja: Słupsk Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
u mnie to kurier nie pozwolił mi sprawdzić paczki przed podpisaniem a jak podpisałem to chciał wyjśc więc go prztrzymałem - musielibyście to widzieć jak się wściekł. odpechnął mnie i prawie drzwi mi wyrwał - i tak UPS spalił swoje dobre wrażenie. Złożyłem skargę i traz już ktoś inny obsługuje mój rejon. __________________ |
ziolko
|
Napisano: Czwartek, 18 Września 2008, 21:04:19 |

|
|

Powrót do góry
|
Cytat "adamo79": u mnie to kurier nie pozwolił mi sprawdzić paczki przed podpisaniem a jak podpisałem to chciał wyjśc więc go prztrzymałem - musielibyście to widzieć jak się wściekł. odpechnął mnie i prawie drzwi mi wyrwał - i tak UPS spalił swoje dobre wrażenie. Złożyłem skargę i traz już ktoś inny obsługuje mój rejon.
ooo... ciekawe co miał do ukrycia..
a może bąka puścił i głupio mu się zrobiło?
ostatnio odbierałam przesyłkę paletową z DPD i kurier był ok.. wniósł, rozpakował i ok __________________ Projekty domów, kosztorysy, nadzory, jeśli nie wiesz gdzie szukać to napisz do mnie Kalisz, Turek, Sieradz, Ostrów Wlkp, Pleszew...
weronetka
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 13:36:38 |

|
|

Ilość wiadomości: 522 Z nami od: 27.3.2008 Lokalizacja: biała p. Punkty karne: 1/5
Powrót do góry
|
Pomóżcie mi co mam zrobić z niesolidnym kurierem DPD, nie dość ze jest chamski to jeszcze tak jakby łaskę robił ze paczki wozi wczoraj miał dla mnie przesyłkę z route, pracuje do 15 on zadzwonił o 14 wiec mu mówię ze będę w domu za godzinę o n mi na to ze nie bedzie czekał pod blokiem godzine, no ok, nie kazałam mu czekac tylko sie chciałam u mówic na pożniejszą pore, niestety stwierdził ze ma inne paczki do rozwiezienia i ze moze mi paczke dostarczyc na drugi dzien ale w tych samych godzinach (czyli jak bede w pracy) oczywiscie do pracy nie moze mi przywiesc bo to nie jego rejon w końcu wymyslił ze poda paczkę koledze i ten mi ją dowiezie do pracy. No dobrze, moje paczki z głowy, ale wieczorem dzwoni moja mama która mieszka niedaleko ode mnie i która tez czekała na przesyłkę z route i okazało się ze TEN SAM kurier zostawił paczki za ogrodzeniem, bez żądania podpisu nawet bez informacji ze zostawia chociaz cały czas ktoś był w omu jestem taka zła sorki ze tak sie rozpisałam ale moze mi ktos podpowie co najlepiej zrobic w takim przypadku |
aneti
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 13:45:46 |

|
|

Ilość wiadomości: 2105 Z nami od: 26.6.2006 Lokalizacja: Zagóramiprzedlasami Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Cytat "weronetka": Pomóżcie mi co mam zrobić z niesolidnym kurierem DPD, nie dość ze jest chamski to jeszcze tak jakby łaskę robił ze paczki wozi  wczoraj miał dla mnie przesyłkę z route, pracuje do 15 on zadzwonił o 14 wiec mu mówię ze będę w domu za godzinę o n mi na to ze nie bedzie czekał pod blokiem godzine, no ok, nie kazałam mu czekac tylko sie chciałam u mówic na pożniejszą pore, niestety stwierdził ze ma inne paczki do rozwiezienia i ze moze mi paczke dostarczyc na drugi dzien ale w tych samych godzinach (czyli jak bede w pracy) oczywiscie do pracy nie moze mi przywiesc bo to nie jego rejon  w końcu wymyslił ze poda paczkę koledze i ten mi ją dowiezie do pracy. No dobrze, moje paczki z głowy, ale wieczorem dzwoni moja mama która mieszka niedaleko ode mnie i która tez czekała na przesyłkę z route i okazało się ze TEN SAM kurier zostawił paczki za ogrodzeniem, bez żądania podpisu nawet bez informacji ze zostawia chociaz cały czas ktoś był w omu  jestem taka zła  sorki ze tak sie rozpisałam ale moze mi ktos podpowie co najlepiej zrobic w takim przypadku
zgłoś to do dpd i organizatora (myślę że interwencja tego drugiego będzie bardziej skuteczna) albo zablefuj że nie otrzymałaś nagrody! Zobaczysz co zrobią... __________________ albo trafisz na szlak a l b o ---- s z l a k---- t r a f i ---- c i e b i e
-----> POCZTA KWIATOWA - PW |
surfer
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 13:55:21 |

|
|
 Ilość wiadomości: 80 Z nami od: 22.2.2006 Lokalizacja: Wroclaw Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
To ja miałem taką historię: Wygrałem nagrodę, powinna była dotrzeć w ciągu kilku dni od wysłania paragonu. Po jakimś czasie(czwartek) dzwonię do organizatora, ten mówi że nagroda wysłana została w środę wieczore TNT. Czyli powinna być w czwartek lub piątek. I teraz najciekawsze - paczki nie ma, dzwonię w następny wtorek z pytaniem gdzie paczka, a organizator mi mówi że ma doręczoną i podpisaną zwrotkę z czwartku z 20.00 - dzwonię po domownikach i proszę o szukanie paczki, bo niby doszła - zero. Następnego dnia po południu przyjeżdża kurier, wciska paczkę i odjeżdża nie zostawiając żadnego pokwitowania. Na reklamację złożoną w TNT uszłyszałem, że sprawa przekazana dalej (czyli zlewka) a kurier twierdzi, że paczka została doręczona terminowo w czwartek o 20.00 Najśmieszniejsze to, że fałszując podpis zrobił błąd w nazwisku, mniej smieszne to, że to była wygrana terminowa - bony z określonym terminem realizacji __________________ Nie klikam tam, gdzie wymagana jest rejestracja i e-mail. |
annb
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 14:13:27 |

|
|

Ilość wiadomości: 5234 Z nami od: 25.6.2005 Lokalizacja: GÓRNY ŚLĄSK Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
z Pocztą Polską narazie żadnych problemów nie miałam,aczkolwiek myszka jeszcze nie doszła z pewnego konku...A nie ufam DHL okradli mnie na ponad 120 zł... __________________ bebiko pasta |
meeyka
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 15:51:05 |

|
|

Ilość wiadomości: 456 Z nami od: 3.1.2008 Lokalizacja: Chaos Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
zawsze składajcie skargi na nierzetelnych kurierow!!! jeśli będziecie sobie odpuszczać, to juz w ogole poczuja sie bezkarni. Cwaniaków trzeba tępić !!! __________________ Meeyka |
annb
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 16:02:30 |

|
|

Ilość wiadomości: 5234 Z nami od: 25.6.2005 Lokalizacja: GÓRNY ŚLĄSK Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
mi już oddali te kosm,bo to z Oriflame było,ale to była wina kuriera __________________ bebiko pasta |
kashka88
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 17:03:22 |

|
|

Ilość wiadomości: 2 Z nami od: 8.8.2008 Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Ja moge powiedzieć tyle, że jakoś na Poczcie Polskiej sie jeszcze nie przejechałam. Ostatnio wrecz mnie zaskoczyli priorytet z Bydgoszczy do pod lubelskiej miejscowości (wioski w której mieszkam) szedł ok 36h. Krotko mowiąc przesylka wysłana rano jednego dnia byla u mnie po popołudniu dreugiego dnia... A z kurierami miłam takie przejscia ze szkoda mowić... |
ziolko
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 17:08:46 |

|
|

Powrót do góry
|
Cytat "kashka88": Ja moge powiedzieć tyle, że jakoś na Poczcie Polskiej sie jeszcze nie przejechałam. Ostatnio wrecz mnie zaskoczyli priorytet z Bydgoszczy do pod lubelskiej miejscowości (wioski w której mieszkam) szedł ok 36h. Krotko mowiąc przesylka wysłana rano jednego dnia byla u mnie po popołudniu dreugiego dnia... A z kurierami miłam takie przejscia ze szkoda mowić...
powiedz... dla przestrogi dla innych __________________ Projekty domów, kosztorysy, nadzory, jeśli nie wiesz gdzie szukać to napisz do mnie Kalisz, Turek, Sieradz, Ostrów Wlkp, Pleszew...
Monika11
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 17:14:13 |

|
|

Ilość wiadomości: 963 Z nami od: 11.1.2005 Lokalizacja: Pysznica-St.Wola Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Mój o=kurier ostatnio z DPD PODPISAŁ SIĘ swoim nazwiskiem i 2 plecaki z routów zap....ił.Na dodatek okazało się że nie mogę reklamacji składać -reklamację będą składać routy-ciekawe ile to potrwa Ciekawe czy dodatkowo mogę złożyć na niego skargę. Raz na wakacjach pobrał od mojej siostry oplatę za przesyłkę 30 zł choć nie powienien był tego zrobić- przesyłka była opłacona u organizatora konka __________________ Opisu nie ma bo opis to sciema |
ziolko
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 17:29:14 |

|
|

Powrót do góry
|
Cytat "Monika11": Mój o=kurier ostatnio z DPD PODPISAŁ SIĘ swoim nazwiskiem i 2 plecaki z routów zap....ił.Na dodatek okazało się że nie mogę reklamacji składać -reklamację będą składać routy-ciekawe ile to potrwa  Ciekawe czy dodatkowo mogę złożyć na niego skargę. Raz na wakacjach pobrał od mojej siostry oplatę za przesyłkę 30 zł choć nie powienien był tego zrobić-  przesyłka była opłacona u organizatora konka
zgłoś sprawę do firmy kurierskiej __________________ Projekty domów, kosztorysy, nadzory, jeśli nie wiesz gdzie szukać to napisz do mnie Kalisz, Turek, Sieradz, Ostrów Wlkp, Pleszew...
medea1
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 17:58:09 |

|
|

Ilość wiadomości: 63 Z nami od: 10.2.2008 Lokalizacja: Łódź Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Powiem tak zawsze trzeba zlozyc reklamacje na kuriera jesli jest nierzetelny.Kurierow nieuczciwych trza tepic !!!Jesli chodzi o reklamacje na nie dostarczenie przesyli(zaginiecie)sklada nadawca ale trzeba mu to zglosic.Nadawca wysyla jeszcze raz towar a reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie i albo dostanie kase jesli ubezpieczona albo nie. __________________ Spieszmy sie kochac ludzi tak szybko odchodza |
Monika11
|
Napisano: Piątek, 26 Września 2008, 22:47:05 |

|
|

Ilość wiadomości: 963 Z nami od: 11.1.2005 Lokalizacja: Pysznica-St.Wola Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Cytat "ziolko": Cytat "Monika11": Mój o=kurier ostatnio z DPD PODPISAŁ SIĘ swoim nazwiskiem i 2 plecaki z routów zap....ił.Na dodatek okazało się że nie mogę reklamacji składać -reklamację będą składać routy-ciekawe ile to potrwa  Ciekawe czy dodatkowo mogę złożyć na niego skargę. Raz na wakacjach pobrał od mojej siostry oplatę za przesyłkę 30 zł choć nie powienien był tego zrobić-  przesyłka była opłacona u organizatora konka
zgłoś sprawę do firmy kurierskiej do firmy kurierskiej dzwoniłam ale oni powiedzieli że reklamacje może tylko złożyć nadawca-więc na razie czekam ale i tak zadzwonię tam po niedzieli i złożę dodatkowo skargę na kuriera
__________________ Opisu nie ma bo opis to sciema |
fenel
|
Napisano: Niedziela, 26 Października 2008, 9:54:08 |

|
|

Ilość wiadomości: 89 Z nami od: 20.10.2008 Lokalizacja: Świnoujście Punkty karne: 0/5
Powrót do góry
|
Ehh przepraszam że odświerzam wątek, ale mam trochę do powiedzenia.
Co do moich problemów z kurierami - jak dotąd nie miałem żadnych problemów! Pare razy otrzymywałem przesyłke DHL, pare razy GLS, z 2 razy Siódemką - wszystko w jak najleprzym porządku, kurier zawsze po 17 (Świnoujście mają na końcu trasy - jest to mi bardzo na ręke), zawsze dostarczali przesyłkę do ręki... Może mam duże szczęście? Ciężko mi powiedzieć, ale więcej problemów miałem ze strony PP niż Kurierów.
Pozdrawiam. |