Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych i/lub partnerom wymienionym w
Polityce Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
anta
Posty na forum: 271
Z nami od: 03.03.2008
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
Konkursy konkursami, ale żeby coś wygrać trzeba mieć dużo siły, wytrwałości no i dużo weny twórczej – a co za tym idzie ? – trzeba coś jeść no i pić / różne napoje bez % i z %/ .
Proponuję nowy temat, gdzie będziemy wklejać swoje sprawdzone przepisy kulinarne / mile widziane fotki/, różne porady na temat żywienia.
Co Wy na to?
ziolko
często na forum pojawiają się przepisy na rózne sosy, ciasta, przetwory... więc tutaj będziecie mogli pisać czy polecać to, co robicie lub korzystacie
wszystkie przepisy będą w jednym miejscu
anta
Posty na forum: 271
Z nami od: 03.03.2008
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
SZYBKA SAŁATKA
3 pomidory
1 jogurt naturalny - najlepiej gęsty
1 lub 2 ząbki czosnku
1 op. sera Feta
pieprz do smaku
Pomidory pokroić w plastry,popieprzyć.
Czosnek zmiażdżyć i dobrze wymieszać z jogurtem. Polać sosem pomidory.
Ser Feta pokroić w drobną kostkę . Połączyć z pomidorami.
Nie solić!
titinunu
Posty na forum: 929
Z nami od: 24.08.2010
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 5
Gość
witam.Fajny wątek,ja jako mężatka z miesięcznym stażem będę tu zaglądać. A czy ktoś zna naprawdę dobry i sprawdzony przepis na gofry,bo ja nie mogę trafić,a małżonek ich uwielbia
Ja robie dobre gofry ale niestety nie mam przepisu, bo wszystko mieszam na oko.
ziolko
Posty na forum: 8313
Z nami od: 06.01.2006
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
ziolko
Posty na forum: 8313
Z nami od: 06.01.2006
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
ziolko
Posty na forum: 8313
Z nami od: 06.01.2006
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
Szukam dobrego przepisu na jakąś sałatkę z ogórków na zimę
może nie sałatka, ale ogórki wychodzą super - jeszcze latem
koper, natka pietruszki, natka selera, plasterki marchewki (na 1 litr ok. 3 szt.), plasterki cebuli (2), ogórki pokrojone w ćwiartki wzdłuż lub w plastry.
Zalewa: 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżka soli - zalewę zagotować, ostudzoną wlać do słoików wypełnionych ogórkami. Pasteryzować 5 min.
ziolko
Posty na forum: 8313
Z nami od: 06.01.2006
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
http://kotlet.tv/przelicznik-kuchenny
ziolko
Posty na forum: 8313
Z nami od: 06.01.2006
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
Sos do makaronu:
Podsmażam cebulkę (czasem tez i drobniutko posiekany czosnek, mięsko), dodaję młodą cukinię pokrojona w półplasterki (razem z łupą), chwilkę podsmażam, dodaje przyprawy wedle uznania i nastroju (wegeta, papryka słodka,ostra, pieprz) Po kilku minutach cukinia jest miękka a że jest warzywem wodnistym użyczyła całości wody
Ostatnią rzeczą jest ten sos zagęścić i nadać mu charakter. Można to zrobić dodając śmietanę lub serek topiony (mój ulubiony wariant) lub starty żółty ser lub po prostu nic.
Po podaniu ozdobić plasterkami pomidora, natką pietruszki i czym kto chce
Gość
Wsypuję tak 2 szkl mąki zwykłej, do tego 4 całe jajka, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru (przeważnie smakuję by była nie za słodka masa).
Aby upłynnić masę to dodaję troszkę śmietany , zwykłą wodę oraz dodaję wodę gazowaną. Te składniki dodaję całkowicie na oko, by masa była nie za gęsta i nie za rzadka
Aby gofry nie przywierały do gofrownicy to dodaję z łyżkę oleju do masy.
Jak chcemy mieć chrupiące gofry to tajemnica tkwi w dodaniu do masy budyniu waniliowego
Smacznego
anta
Posty na forum: 271
Z nami od: 03.03.2008
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
PRZELICZNIK KUCHENNY
http://kotlet.tv/przelicznik-kuchenny
o matko ... tego szukałam
dzięki
Gość
klaudaa
Posty na forum: 713
Z nami od: 29.05.2009
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
oki
Wsypuję tak 2 szkl mąki zwykłej, do tego 4 całe jajka, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru (przeważnie smakuję by była nie za słodka masa).
Aby upłynnić masę to dodaję troszkę śmietany , zwykłą wodę oraz dodaję wodę gazowaną. Te składniki dodaję całkowicie na oko, by masa była nie za gęsta i nie za rzadka
Aby gofry nie przywierały do gofrownicy to dodaję z łyżkę oleju do masy.
Jak chcemy mieć chrupiące gofry to tajemnica tkwi w dodaniu do masy budyniu waniliowego
Smacznego
ja dodaje do ciasta na gofry na koncu piane z bialek bo to tajemnica puszystych gofrow
Gość
anta
Posty na forum: 271
Z nami od: 03.03.2008
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
oki
Wsypuję tak 2 szkl mąki zwykłej, do tego 4 całe jajka, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru (przeważnie smakuję by była nie za słodka masa).
Aby upłynnić masę to dodaję troszkę śmietany , zwykłą wodę oraz dodaję wodę gazowaną. Te składniki dodaję całkowicie na oko, by masa była nie za gęsta i nie za rzadka
Aby gofry nie przywierały do gofrownicy to dodaję z łyżkę oleju do masy.
Jak chcemy mieć chrupiące gofry to tajemnica tkwi w dodaniu do masy budyniu waniliowego
Smacznego
ja dodaje do ciasta na gofry na koncu piane z bialek bo to tajemnica puszystych gofrow
a ja dodaję nie całą łyżeczkę proszku do pieczenia ...
pioge7
Posty na forum: 6626
Z nami od: 25.05.2008
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 6
klaudiag19
Posty na forum: 873
Z nami od: 16.01.2007
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0
w tamtym roku robiłąm w curry i z ketchupem, a teraz chciałabym coś innego....może ktoś ma jakiś fajny przepis
Gość
1/3-1/2 kapusta pekińska zależy od główki i jak to lubi ja wolę dołożyć więcej pomidora ogórka
3-4 pomidory
3-4 ogórki gruntowe
1 papryka
pół cebuli
puszka kukurydzy
sos koperkowo-ziołowy dowolnej firmy
i 2-3 łyżki majonezu jak to woli więcej ale ja tylko tak troszkę do smaku
warzywa kroimy w kostkę,mieszamy wszystko razem tuż przed podanie z sosem i majonezem super sprawa
zdolnabestia
Posty na forum: 4141
Z nami od: 12.12.2005
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 44
Zawsze wychodzi, nawet takiemu beztalenciu, jak mi
Jest pyszny, wilgotny, bardzo łatwy. Ostatnio dodałam zamiast masła olej rzepakowy, piernik wciąż był rewelacyjny
http://www.kwesti..._szybki/przepis.html
monikar
Posty na forum: 2477
Z nami od: 04.06.2007
Punkty karne: 0/5
Konkursy dodane: 0