SZUKAM....

slonko365

#6423418 Napisano: 02.11.2017 12:37:07
pioge7 napisał(a):

PYTANIE: kupował ktoś u siebie w aptece wodę utlenioną w sprayu? Byłem w 3 aptekach. Nigdzie nie ma. Na doz.pl pisze że można zamówić i dojdzie do apteki do 72 h ale mi potrzebna jest na jutro... NIe wiem czy u mnie takie problemy są czy raczej ta woda utleniona to ciężko ją kupić ?

Nie wiem, do jakich celów Ci jest potrzebna, ale jeśli np. do odkażania ran, to może lepiej kupić Octenisept, dość dobrze jest dostępny w aptekach, a jest nawet lepszy niż woda utleniona i nie piecze, jest w atomizerze w różnych pojemnościach https://www.doz.pl/apteka/p6155-Octenisept_plyn_na_skore_50ml_atomizer

Ja taki mały zawsze noszę w torebce na wszelki wypadek i na wszystkie wycieczki emotka
2 defed, pioge7 0

pioge7

#6423420 Napisano: 02.11.2017 12:42:30
slonko365 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

PYTANIE: kupował ktoś u siebie w aptece wodę utlenioną w sprayu? Byłem w 3 aptekach. Nigdzie nie ma. Na doz.pl pisze że można zamówić i dojdzie do apteki do 72 h ale mi potrzebna jest na jutro... NIe wiem czy u mnie takie problemy są czy raczej ta woda utleniona to ciężko ją kupić ?

Nie wiem, do jakich celów Ci jest potrzebna, ale jeśli np. do odkażania ran, to może lepiej kupić Octenisept, dość dobrze jest dostępny w aptekach, a jest nawet lepszy niż woda utleniona i nie piecze, jest w atomizerze w różnych pojemnościach https://www.doz.pl/apteka/p6155-Octenisept_plyn_na_skore_50ml_atomizerJa taki mały zawsze noszę w torebce na wszelki wypadek i na wszystkie wycieczki emotka

dobrze wiedzieć emotka nawet nie wiedziałem... całe życie stosujemy wodę utlenioną... a długą ma datę ważności? liczoną bardziej w miesiącach czy w latach? potrzebuję do apteczki turystycznej emotka a nie mam więc coś musze kupić i by się przydało żeby wytrzymało dłużej niż do wiosny emotka
0 0

olunka

#6423421 Napisano: 02.11.2017 12:47:49
pioge7 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Nie wiem, do jakich celów Ci jest potrzebna, ale jeśli np. do odkażania ran, to może lepiej kupić Octenisept, dość dobrze jest dostępny w aptekach, a jest nawet lepszy niż woda utleniona i nie piecze, jest w atomizerze w różnych pojemnościach https://www.doz.pl/apteka/p6155-Octenisept_plyn_na_skore_50ml_atomizerJa taki mały zawsze noszę w torebce na wszelki wypadek i na wszystkie wycieczki emotka

dobrze wiedzieć emotka nawet nie wiedziałem... całe życie stosujemy wodę utlenioną... a długą ma datę ważności? liczoną bardziej w miesiącach czy w latach? potrzebuję do apteczki turystycznej emotka a nie mam więc coś musze kupić i by się przydało żeby wytrzymało dłużej niż do wiosny emotka

ja też bez octaniseptu sie nie ruszam nigdzie dalej i jeszcze czysty żel z aloesu - na ugryzienia, siniaki, nawet ból ucha (sprawdzone)emotka
1 slonko365 0

aerdna

#6423422 Napisano: 02.11.2017 12:48:31
pioge7 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Też mam. Stosuje i polecam emotka Większe opakowanie cenowo bardziej się opłaca. Tylko nie nastawiaj się na cenę z doz.pl, bo na miejscu w aptekach zapłacisz trochę więcej. (Ceny na doz.pl są hurtowe, jedynie przy zamówieniu przez neta).
1 slonko365 0

slonko365

#6423423 Napisano: 02.11.2017 12:48:34
pioge7 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ja mój kupowałam jakiś czas temu i ma ważność do 2020 roku  emotka  Do apteczki turystycznej jest idealny - takie małe opakowanko 50 ml jest wielkości węższej wody utlenionej, więc poręczne do noszenia i wydajne. Przy dzieciach 10x lepsze od wody utlenionej, bo nie piecze emotka  A oprócz tego coś czytałam, że w przeciwieństwie do innych środków odkażających wspomaga gojenie ran. Ja zawsze zabieram na wszystkie wyjazdy i sprawdza się znakomicie.
0 0

pioge7

#6423425 Napisano: 02.11.2017 12:52:36
dziękuję wszystkim za rady. Potrzebuję właśnie taką małą pojemnosć maksymalnie 50 ml, bo apteczka mała a już wypchana plastrami i bandażami i innymi medykamentami i jeszcze miejsce na takie pici coś emotka Podskoczę jutro. Jeśli długo ważny to super.
Właśnie potrzebuję dla dzieci emotka Jak ostatnio byliśmy na Babiej Górze to nabawiły się odgniatów małej ranki a nie mieliśmy nic przy sobie. Dlatego na kolejny raz muszę mieć bogato wyposażoną apteczkę emotka emotka
1 slonko365 0

slonko365

#6423427 Napisano: 02.11.2017 12:55:26
koniczynka123 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Też go posiadam ale ostatnio Octenisept jest krytykowany za 1 ze składników i miał być wycofany ze sprzedaży

Hmm... nie słyszałam, praktycznie w każdym gabinecie lekarskim lekarze mają i odkażają nim ręce... ciekawe, o co dokładnie chodzi - czy to jest rzeczywiście uzasadnione czy jakaś kolejna aferka w stylu szczepionek?
0 0

sydariameki

#6423428 Napisano: 02.11.2017 13:00:02
pioge7 napisał(a):

dziękuję wszystkim za rady. Potrzebuję właśnie taką małą pojemnosć maksymalnie 50 ml, bo apteczka mała a już wypchana plastrami i bandażami i innymi medykamentami i jeszcze miejsce na takie pici coś emotka Podskoczę jutro. Jeśli długo ważny to super.Właśnie potrzebuję dla dzieci emotka Jak ostatnio byliśmy na Babiej Górze to nabawiły się odgniatów małej ranki a nie mieliśmy nic przy sobie. Dlatego na kolejny raz muszę mieć bogato wyposażoną apteczkę emotka emotka

Jeśli masz bardzo mało miejsca to polecam gaziki do dezynfekcji.
1 pioge7 0

slonko365

#6423436 Napisano: 02.11.2017 13:11:23
koniczynka123 napisał(a):

Chodzi o składnik fenoksyetanolhttps://www.sosro...-ktory-warto-uwazac/
Ja akurat usłyszałam tą opinie od studentki medycyny kiedy zobaczyła octenisept w mojej apteczce. A zwykłą wode utlenioną usunęli też z apteczki w szkole córki, że także ma niepożądane działania emotka

No tak, w sumie to wszystko ma jakieś skutki uboczne, ktoś może być uczulony itp...  Z drugiej strony w kosmetykach, które się stosuje na co dzień to rzeczywiście kiepsko, na szczęście Octenisept raz na ruski rok się stosuje w małej ilości... Chociaż ciekawe, czy nie mogliby usunąć tego składnika, skoro to tylko konserwant.
0 0

pioge7

#6423437 Napisano: 02.11.2017 13:15:55
sydariameki napisał(a):

pioge7 napisał(a):

dziękuję wszystkim za rady. Potrzebuję właśnie taką małą pojemnosć maksymalnie 50 ml, bo apteczka mała a już wypchana plastrami i bandażami i innymi medykamentami i jeszcze miejsce na takie pici coś emotka Podskoczę jutro. Jeśli długo ważny to super.Właśnie potrzebuję dla dzieci emotka Jak ostatnio byliśmy na Babiej Górze to nabawiły się odgniatów małej ranki a nie mieliśmy nic przy sobie. Dlatego na kolejny raz muszę mieć bogato wyposażoną apteczkę emotka emotka

Jeśli masz bardzo mało miejsca to polecam gaziki do dezynfekcji.

chyba mam ale minimalne ilosci emotka
0 0

Gość: pawell85

#6423463 Napisano: 02.11.2017 14:26:24
Szukam osoby która wygrała bon wakacyjny 6000zł z Banku Pekao  w konkursie Wielowalutowa Odyseja. Moze byc z pierwszego
etapu albo drugiego.
0 0

madlette

#6423494 Napisano: 02.11.2017 15:36:31
Jaki kurier wozi kufle z Pilsnera? emotka
0 0

madzia1-s

#6423510 Napisano: 02.11.2017 16:09:27
madlette napisał(a):

Jaki kurier wozi kufle z Pilsnera? emotka

DPD
1 madlette 0

henryczka62

#6423512 Napisano: 02.11.2017 16:12:19
pioge7 napisał(a):

Jest jeszcze woda utleniona w żelu: Peroxygel 15g tuba
1 pioge7 0

Gość: mariolakal

#6423579 Napisano: 02.11.2017 18:51:03
Szukam pomocy /wiem, że jest odpowiedni wątek , ale nie wiem czy ktoś tam zagląda/...
1. Dioda US na routerze świeci się na pomarańczowo, a powinna na żółto... Reszta świeci OK... Internet muli niesamowicie /mam z kablówki/... 
2. Strasznie swędzą i szczypią mnie oczy... Dwa dni temu robiłam hennę rzęs i zapewne jest to powodem, gdyż oczy nie są przyzwyczajone do takich eksperymentów... Użyłam kropli biodacyna, które znalazłam w apteczce, ale były otwarte, więc zapewne się przeterminowały... Do okulisty zbyt późna pora... Czy są jakieś domowe sposoby na ukojenie bólu ? emotka
0 0

nkba

#6423584 Napisano: 02.11.2017 18:55:19
mariolakal napisał(a):

Szukam pomocy /wiem, że jest odpowiedni wątek , ale nie wiem czy ktoś tam zagląda/... 1. Dioda US na routerze świeci się na pomarańczowo, a powinna na żółto... Reszta świeci OK... Internet muli niesamowicie /mam z kablówki/... 
2. Strasznie swędzą i szczypią mnie oczy... Dwa dni temu robiłam hennę rzęs i zapewne jest to powodem, gdyż oczy nie są przyzwyczajone do takich eksperymentów... Użyłam kropli biodacyna, które znalazłam w apteczce, ale były otwarte, więc zapewne się przeterminowały... Do okulisty zbyt późna pora... Czy są jakieś domowe sposoby na ukojenie bólu ?  emotka

Mama zawsze parzyła mocną herbatę i moczyła w niej wacik i przemywała oczyska emotka Nie wiem czy coś da ale warto spróbować emotka
0 0

honcia4

#6423587 Napisano: 02.11.2017 19:04:52
nkba napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Szukam pomocy /wiem, że jest odpowiedni wątek , ale nie wiem czy ktoś tam zagląda/... 1. Dioda US na routerze świeci się na pomarańczowo, a powinna na żółto... Reszta świeci OK... Internet muli niesamowicie /mam z kablówki/... 2. Strasznie swędzą i szczypią mnie oczy... Dwa dni temu robiłam hennę rzęs i zapewne jest to powodem, gdyż oczy nie są przyzwyczajone do takich eksperymentów... Użyłam kropli biodacyna, które znalazłam w apteczce, ale były otwarte, więc zapewne się przeterminowały... Do okulisty zbyt późna pora... Czy są jakieś domowe sposoby na ukojenie bólu ?  emotka

Mama zawsze parzyła mocną herbatę i moczyła w niej wacik i przemywała oczyska emotka Nie wiem czy coś da ale warto spróbować emotka

0 0

honcia4

#6423588 Napisano: 02.11.2017 19:05:43
Najlepiej udac sie do apteki i kupic kropelki do oczu albo zaparzyc świetlik lekarski moczyc w letnim naparze wacik i przykładac na powieki
0 0

fragles

#6423589 Napisano: 02.11.2017 19:06:08
mariolakal napisał(a):

Użyłam kropli biodacyna, które znalazłam w apteczce, ale były otwarte, więc zapewne się przeterminowały... Do okulisty zbyt późna pora... Czy są jakieś domowe sposoby na ukojenie bólu ?  emotka

Świetlik zaparzony i schłodzony, tak samo herbata, włożone na chwilę łyżki do zamrażalnika i przez ściereczkę na powieki. `jeśli to reakcja uczuleniowa to może też wapno lub jakiś lek antyalergiczny doustnie.
0 0

olunka

#6423592 Napisano: 02.11.2017 19:07:55
mariolakal napisał(a):

Szukam pomocy /wiem, że jest odpowiedni wątek , ale nie wiem czy ktoś tam zagląda/... 1. Dioda US na routerze świeci się na pomarańczowo, a powinna na żółto... Reszta świeci OK... Internet muli niesamowicie /mam z kablówki/... 
2. Strasznie swędzą i szczypią mnie oczy... Dwa dni temu robiłam hennę rzęs i zapewne jest to powodem, gdyż oczy nie są przyzwyczajone do takich eksperymentów... Użyłam kropli biodacyna, które znalazłam w apteczce, ale były otwarte, więc zapewne się przeterminowały... Do okulisty zbyt późna pora... Czy są jakieś domowe sposoby na ukojenie bólu ?  emotka

przemycie rumiankiem tez nie zaszkodzi a może złagodzić
0 0