SZUKAM....

ondine

#5969426 Napisano: 19.01.2015 20:00:01
trampek, powinnaś dostać maila z tematem "Nowa wpłata od Kupującego X" (X to nazwa użytkownika, który dokonał wpłaty).
Jeśli nie dostałaś takiego maila to wpłata nie została dokonana. Może brakuje którychś danych do jej wykonania albo coś.
Sprawdź jeszcze Moja sprzedaż > PayU > Saldo i wypłata środków. Jeśli tam masz "do wypłaty masz 0,00 zł" tzn, że wpłaty po prostu nie ma.
A najlepiej będzie jeśli poprosisz Kupującego o anulowanie płatności i wpłatę przelewem tradycyjnym...
0 0

Gość: trampek

#5969429 Napisano: 19.01.2015 20:06:50
ondine napisał(a):

trampek, powinnaś dostać maila z tematem "Nowa wpłata od Kupującego X" (X to nazwa użytkownika, który dokonał wpłaty).
Jeśli nie dostałaś takiego maila to wpłata nie została dokonana. Może brakuje którychś danych do jej wykonania albo coś.
Sprawdź jeszcze Moja sprzedaż > PayU > Saldo i wypłata środków. Jeśli tam masz "do wypłaty masz 0,00 zł" tzn, że wpłaty po prostu nie ma.
A najlepiej będzie jeśli poprosisz Kupującego o anulowanie płatności i wpłatę przelewem tradycyjnym...

tak mam ale o to chodzi, ze mowila ze zaplacicli? i co teraz? a jak anuluje i wplaci jeszcze raz to nie pobierze jej 2 razy pieniedzy?

wczesniej jak sprzedawalam to wlasnie tak mialam jak mowisz a teraz nie mam okienka w tym lista wplat od kupujacych
0 0

ondine

#5969430 Napisano: 19.01.2015 20:11:06
trampek napisał(a):

ondine napisał(a):trampek, powinnaś dostać maila z tematem "Nowa wpłata od Kupującego X" (X to nazwa użytkownika, który dokonał wpłaty).

tak mam ale o to chodzi, ze mowila ze zaplacicli? i co teraz? a jak anuluje i wplaci jeszcze raz to nie pobierze jej 2 razy pieniedzy?

wczesniej jak sprzedawalam to wlasnie tak mialam jak mowisz a teraz nie mam okienka w tym lista wplat od kupujacych

Więc skoro nie masz maila, nie masz wpłaty to nie masz kasy i może sprzedający coś "pokopał". Jeśli anuluje płatność to jej nie zabiorą pieniędzy. Czasem PayU się zacina, mi też już parę razy się tak zdarzyło. Anulowałam płatność, wpłaciłam jeszcze raz i było OK.
0 0

#5969431 Napisano: 19.01.2015 20:13:46
ondine napisał(a):

trampek napisał(a):

napisał(a):ondine napisał(a):trampek, powinnaś dostać maila z tematem "Nowa wpłata od Kupującego X" (X to nazwa użytkownika, który dokonał wpłaty).

Więc skoro nie masz maila, nie masz wpłaty to nie masz kasy i może sprzedający coś "pokopał". Jeśli anuluje płatność to jej nie zabiorą pieniędzy. Czasem PayU się zacina, mi też już parę razy się tak zdarzyło. Anulowałam płatność, wpłaciłam jeszcze raz i było OK.

tzn ma kupujaca anulowac tak? ja nie jestem za bardzo obeznana w allegro wczesniej wszystko sie zgadzalo napsialam do allegro. Ale skoro mowa ize wplacily to nie wiem czy beda chcialy anulowac i zaplacic jeszcze raz? no nie rozumiem tego bo wydaje mi sie, ze 2 razy im pobiora?
a jak mam anulowac? ale to ja jestem sprzedajacym
0 0

Gość: mikki85

#5969432 Napisano: 19.01.2015 20:13:53
calliope napisał(a):

mikki85 napisał(a):

napisał(a):trampek napisał(a):mam pytanie bo nie jestem az tak obyta z allegro. Sprzedalam przedmiot na @ przyszla mi wiadomosc, ze spzredajacy wypral sposob dostawy itp i tam pojawiaja sie wplata i cyferki, wchodze na strone i mam karta platnosci nr itd 
metoda platnosc millenium
status rozpoczeta i data utworzenia ale w tym olu wplaty od kupujacyhc nic nie mam
 ale nie mam zakonczona i nie mam tez w wplaty od kupujacego nic ? o co chodzi? a spzredajaca mowi ze wplaciala

pewnie anulowała wpłatę

anulowała albo wystąpił u niej jakiś błąd po drodze i kasa nie przeszła  ( mi się tak kilka razy zdarzyło)

ale wtedy kasa przychodzi z opóźnieniem
0 0

#5969433 Napisano: 19.01.2015 20:15:37
to nie wiem co mam teraz zrobic bo mowi ze wplacila to mam jej napisac zeby jeszcze raz wplacila to powie ze juz raz to zrobila?  to mam czekac czy co robic pierwszy raz takie cos mam zawsze bylo ok
0 0

#5969438 Napisano: 19.01.2015 20:26:38
trampek, czekać i sprawdzać konto bankowe, bo może zrobiła przelew z konta na konto, a nie przez PAYU

ja ostatnio też miałam taką sytuację, że gość twierdził, że kasa poszła

miałam 3 powiadomienia z allegro o sposobie wyboru płatności i przesyłki, ale jak weszłam w nr płatności, okazywało się, że każda wpłata była błyskawicznie anulowana

najwidoczniej ktoś sądził, że po pierwszym mailu od razu polecę na pocztę

za kombinowanie dałam negatywa
0 0

#5969440 Napisano: 19.01.2015 20:29:37
mikki85 napisał(a):

trampek, czekać i sprawdzać konto bankowe, bo może zrobiła przelew z konta na konto, a nie przez PAYU

ja ostatnio też miałam taką sytuację, że gość twierdził, że kasa poszła

miałam 3 powiadomienia z allegro o sposobie wyboru płatności i przesyłki, ale jak weszłam w nr płatności, okazywało się, że każda wpłata była błyskawicznie anulowana

najwidoczniej ktoś sądził, że po pierwszym mailu od razu polecę na pocztę

za kombinowanie dałam negatywa

napsialam im @ ze mam tak i do allegro ciekawe co odp ale maja pozytywne komentarze te osoby. To czekam w takim razie moze jutro sie wyjasni;) dzieki za odp
0 0

#5969441 Napisano: 19.01.2015 20:29:55
jesli wyślesz towar przed potwierdzeniem wpłaty, allegro umyje ręce i szukaj wiatru w polu

mój klient też miał kilka pozytywnych komentarzy
0 0

#5969443 Napisano: 19.01.2015 20:31:47
mikki85 napisał(a):

jesli wyślesz towar przed potwierdzeniem wpłaty, allegro umyje ręce i szukaj wiatru w polu

nie wysylam czekam wlasnie wczesniej tez osoba kupila i mialam normalnie w wpalty od kupujacego jego wpalte i kwoet i tylko czekalam az na moje konto przeleja a teraz tego nie mam i zdarzylo mi sie to 1 raz bo teraz twierdza ze zapalcily a ja nic nie mam. a nie chce wyjsc na oszuske
0 0

iszhara

#5969451 Napisano: 19.01.2015 20:55:17
zezowaty_kot napisał(a):

ela napisał(a):

szukam konkursu gdzie trzeba kupic proszek do prania , szampon , odżywkę do włosów,  środki do mycia podłóg 

Wszyscy szukamy... emotka  

Można kupić szampon Palmolive na ten konkurs:

http://wygrajusmi...gulamin_konkursu.pdf

Co do chemii - to od czwartku w Intermarche rusza nowy konkurs. Należy kupić produkty marek Intermarche z katalogu "Warto wybrać" (np. żele do prania Apta, płyn do płukania Apta, kapsułki do prania Apta) za minimum 20 zł, dokończyć zdanie "Za co lubisz produkty  Intermarche?" Odpowiedź należy wysłać przez stronę promocji. Do wygrania 200 bonów o o wartości 300 zł każdy (3 x 100 zł).
W promocji biorą udział marki: Paquito, Saint Eloi, Reva, Paturages, Chambior, Apta, jak również wybrane wędliny, pieczywo, jabłka, pomarańcze  - wykaz wszystkich produktów jest w gazetce katalogu  "Warto wybrać".

Szczegóły będą na stronie www.pelnywozek.pl emotka
0 0

anialistopad

#5969456 Napisano: 19.01.2015 21:09:21
iszhara napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

ela napisał(a):szukam konkursu gdzie trzeba kupic proszek do prania , szampon , odżywkę do włosów,  środki do mycia podłóg 

Wszyscy szukamy... emotka  

Można kupić szampon Palmolive na ten konkurs:

http://wygrajusmi...gulamin_konkursu.pdf

Co do chemii - to od czwartku w Intermarche rusza nowy konkurs. Należy kupić produkty marek Intermarche z katalogu "Warto wybrać" (np. żele do prania Apta, płyn do płukania Apta, kapsułki do prania Apta) za minimum 20 zł, dokończyć zdanie "Za co lubisz produkty  Intermarche?" Odpowiedź należy wysłać przez stronę promocji. Do wygrania 200 bonów o o wartości 300 zł każdy (3 x 100 zł).
W promocji biorą udział marki: Paquito, Saint Eloi, Reva, Paturages, Chambior, Apta, jak również wybrane wędliny, pieczywo, jabłka, pomarańcze  - wykaz wszystkich produktów jest w gazetce katalogu  "Warto wybrać".

Szczegóły będą na stronie www.pelnywozek.pl emotka

A gdzie ten konkurs w gazetce ja go nie widzę?
0 0

iszhara

#5969458 Napisano: 19.01.2015 21:11:56
To jest specjalna gazetka katalog "Warto wybrać" - obowiązuje od 22 stycznia do 4 lutego. 
0 0

mia

#5969468 Napisano: 19.01.2015 21:40:32
iszhara napisał(a):

To jest specjalna gazetka katalog "Warto wybrać" - obowiązuje od 22 stycznia do 4 lutego. 

Martusia, a nie widać tam czasem, kto organizuje?... emotka
0 0

Gość: hakunana

#5969469 Napisano: 19.01.2015 21:42:01
iszhara napisał(a):

To jest specjalna gazetka katalog "Warto wybrać" - obowiązuje od 22 stycznia do 4 lutego. warto sięwybraćdo Intermarche

Warto się wybrać do Intermarche  emotka
0 0

iszhara

#5969472 Napisano: 19.01.2015 21:44:08
mia napisał(a):

iszhara napisał(a):

Martusia, a nie widać tam czasem, kto organizuje?... emotka

Niestety nie, nie ma nawet podanego czasu trwania konkursu, jest tylko czas obowiązywania ulotki (22.01.-04.02)
0 0

#5969511 Napisano: 20.01.2015 08:57:04
Mam jeszcze jedno pytanie odnoscnie allegro obiecuje emotka juz mam od 1 osoby wlaate i w folderze zakonczone jest 8. 30 a na koncie jeszcze nie mam oni to jakos wysylaja ciagu 24h czy powinno byc tak jak na all o 8 30?
0 0

moskala22

#5969512 Napisano: 20.01.2015 09:11:13
trampek napisał(a):

Mam jeszcze jedno pytanie odnoscnie allegro obiecuje emotka juz mam od 1 osoby wlaate i w folderze zakonczone jest 8. 30 a na koncie jeszcze nie mam oni to jakos wysylaja ciagu 24h czy powinno byc tak jak na all o 8 30?

na koncie będzie wtedy, gdy jest księgowanie wpłat w Twoim banku na ogół
0 0

ziolko

#5969513 Napisano: 20.01.2015 09:20:04
trampek - jeśli klient płaci przez paypal, to natychmiastowo masz wpłatę na koncie allegro. Wtedy sprawdzasz, czy faktycznie i jeśli tak jest to wysyłasz towar. Dostaniesz maila o wpłacie.
Zaś zlecić wypłatę możesz w dowolnym momencie.
Jeśli wpłaca na konto, to czekasz do chwili, aż będziesz miała kasę na koncie. Nie wysyłaj wcześniej.
Wpłata na konto trwa od kilkunastu godzin do 3 dni. Zalezy w jakim banku masz konto i gdzie klient wpłacał.
0 0

#5969515 Napisano: 20.01.2015 09:23:06
Dzieki wielkie za pomoc na was zawsze mozna liczyc emotka  
0 0