SZUKAM....

taalvikki

#6055921 Napisano: 11.08.2015 19:12:25
toka napisał(a):

basku napisał(a):

z góry przepraszam jeśli w złym wątku piszę... ale doprawdy nie wiem gdzie o to pytać emotka tu mi się wydaje, że dużo ludzi zagląda emotka

proszę napiszcie jakie zajęcia dodatkowe polecacie dla 4,5 letniego chłopca?
Myślałam coś o zajęciach rekreacyjno-sportowych oraz o nauce języka....
Uprzedzając pytanie: jakiś specjalnych zainteresowań mój synek nie ma ... lubi robić wszystko i nic emotka

może ktoś może coś polecić a już idealnie byłoby gdyby ktoś jakiegoś konkretnego organizatora mógłby mi podać emotka
Mieszkam w Krakowie (dzielnica Prokocim BIeżanów jakby co emotka )

dużo "zajęć dodatkowych"rozpoczyna się od września.U nas dzieci mogą bezpłatnie uczestniczyć w pierwszych zajęciach więc możesz pójść z dzieckiem żeby samo oceniło co go interesuje.Każde dziecko jest inne wiec chyba najlepiej żeby samo się wypowiedziało w tym temacie.

oczywiście. dziecko samo musi sobie sobie wybrać tego typu rzeczy. a jeżeli nic nie wybiera (co nie dziwne, kiedy ma dopiero 4,5 roku), to, moim zdaniem, należy poczekać, albo... zamiast wysyłać dziecko na zajęcia prowadzone przez innych, poświęcić czas na poznawanie swojego dziecka, rozmowy z nim it, by się dowiedzieć.

w ogóle przepraszam, ale dla mnie to wygląda nieco przerażająco, że już czteroletnie dzieci ludzie na siłę wysyłają na jakieś "zajęcia". nie bardzo rozumiem, jaki to ma sens, wyjątkiem mogą być sytuacje, kiedy dziecko samo prosi, bo rzeczywiście bardzo coś konkretnego lubi. ale kiedy nie chce, to może poczekajmy, dajmy mu trochę dojrzeć - niech się samo rozgląda i powoli decyduje, co lubi, a czego nie. nie wszystkie czterolatki muszą chodzić na dodatkowe zajęcia. 
0 0

bridget

#6055923 Napisano: 11.08.2015 19:16:24
taalvikki napisał(a):

toka napisał(a):

basku napisał(a):

z góry przepraszam jeśli w złym wątku piszę... ale doprawdy nie wiem gdzie o to pytać emotka tu mi się wydaje, że dużo ludzi zagląda emotka

Uprzedzając pytanie: jakiś specjalnych zainteresowań mój synek nie ma ... lubi robić wszystko i nic emotka

może ktoś może coś polecić a już idealnie byłoby gdyby ktoś jakiegoś konkretnego organizatora mógłby mi podać emotka

dużo "zajęć dodatkowych"rozpoczyna się od września.U nas dzieci mogą bezpłatnie uczestniczyć w pierwszych zajęciach więc możesz pójść z dzieckiem żeby samo oceniło co go interesuje.Każde dziecko jest inne wiec chyba najlepiej żeby samo się wypowiedziało w tym temacie.

oczywiście. dziecko samo musi sobie sobie wybrać tego typu rzeczy. a jeżeli nic nie wybiera (co nie dziwne, kiedy ma dopiero 4,5 roku), to, moim zdaniem, należy poczekać, albo... zamiast wysyłać dziecko na zajęcia prowadzone przez innych, poświęcić czas na poznawanie swojego dziecka, rozmowy z nim it, by się dowiedzieć.

w ogóle przepraszam, ale dla mnie to wygląda nieco przerażająco, że już czteroletnie dzieci ludzie na siłę wysyłają na jakieś "zajęcia". nie bardzo rozumiem, jaki to ma sens, wyjątkiem mogą być sytuacje, kiedy dziecko samo prosi, bo rzeczywiście bardzo coś konkretnego lubi. ale kiedy nie chce, to może poczekajmy, dajmy mu trochę dojrzeć - niech się samo rozgląda i powoli decyduje, co lubi, a czego nie. nie wszystkie czterolatki muszą chodzić na dodatkowe zajęcia. 

my z 5- o latkiem zaczelismy od piłki noznej, niestety nie pasowało mu to po czasie - a nic na siłę, wiec  spróbowalismy zajecia ruchowo akrobatyczne  tez nie trafilismy,  jako 6- o latka zapisalismy na basen  i był strzalem w 10.
0 0

kachna1111

#6055926 Napisano: 11.08.2015 19:19:11
szukam pomocy...
kupiłam nowy starter playa
chciałam przedłużyć na rok ważność konta
doładowałam 5zł wpisałam kod *111*692*1#
i mam że usługa niedostępna...
0 0

asiam

#6055929 Napisano: 11.08.2015 19:30:36
basku napisał(a):

basku napisał(a):

ja polecam jezyk(najlepszy angielski)i zajecia szermierki-uczy koncentracji no i to fajny sport:)

madzia34 toka bardzo dziękuje za odp. szermierka mi nawet do glowy nie wpadla a faktycznie moze byc ciekawie emotka jesli ktos ma jeszcze jakis pomysl to bede wdzieczna

http://czasdzieci.pl/krakow/
0 0

kadett33

#6055947 Napisano: 11.08.2015 20:05:36
kachna1111 napisał(a):

szukam pomocy...

najlepiej przejść do taryfy RWK kodem *163*2# i dopiero jak będziesz w tej taryfie doładować za min 5zł i każde doładowanie będzie przedłużone do roku czasu.

Także proponuje przed doładowaniem wysłać smsa pod bezpłatny numer:
Wyślij SMS-a o treści TAK pod bezpłatny numer 8070 żeby aktywować usługę Wspieram WOŚP.
0 0

gryszelm

#6055959 Napisano: 11.08.2015 20:30:54
Szukam co mogło dziś przyjść od AlpinTech? Jestem na wyjeździe.
W sumie czekam tylko na koszulkę z Actiwi C4 no i na bilety od Smolara na mecz z Giblartarem?
0 0

maa

#6055977 Napisano: 11.08.2015 21:22:06
kadett33 napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

szukam pomocy...

najlepiej przejść do taryfy RWK kodem *163*2# i dopiero jak będziesz w tej taryfie doładować za min 5zł i każde doładowanie będzie przedłużone do roku czasu.

Wyślij SMS-a o treści TAK pod bezpłatny numer 8070 żeby aktywować usługę Wspieram WOŚP.

a wiecie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy - konto doładowałam 5 zł i teraz mam aktywne - wpisuję kod  *163*2# i wyskakuje komunikat  " w tym momencie nie możesz skorzystać z usługi. Spróbuj ponownie gdy Twoje konto będzie aktywne.
0 0

kadett33

#6055979 Napisano: 11.08.2015 21:28:49
maa napisał(a):

kadett33 napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

szukam pomocy...

a wiecie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy - konto doładowałam 5 zł i teraz mam aktywne - wpisuję kod  *163*2# i wyskakuje komunikat  " w tym momencie nie możesz skorzystać z usługi. Spróbuj ponownie gdy Twoje konto będzie aktywne.

po aktywacji konta, trzeba poczekać kilka godzin aby przejść do tej taryfy. Ale najlepiej wykonać jakieś połączenie 1sek i wtedy czekać na pełną aktywacje.
0 0

zabcia0410

#6056045 Napisano: 12.08.2015 00:33:14
szukam jak usunąć temat z powiadomień,odhaczam i dalej mam
0 0

ika1

#6056053 Napisano: 12.08.2015 05:44:54
zabcia0410 napisał(a):

ja też za nic nie mogę odhaczyć
0 0

maribog

#6056056 Napisano: 12.08.2015 07:16:26
W TV mignęła mi reklama Finish - coś tam było o odbiorze 3 kieliszków. Ktoś coś wie ? Wiem, że jest akcja przy zakupie zmywarki ale to nie było to emotka
0 0

Reni

#6056057 Napisano: 12.08.2015 07:30:18
ika1 napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

ja też za nic nie mogę odhaczyć

Należy edytować wpis, gdzie zaznaczyliście powiadomienie i odhaczyć "powiadom mnie gdy..."
0 0

katrin1

#6056070 Napisano: 12.08.2015 08:42:46
Ktoś pisał niedawno, że w żabce jest taka promocja na startery plusa Ja plus bodajże, gdzie kupuje się starter ważny przez rok za 5 zł, doładowanie za 5 zł i to doładowanie jest zwracane przy kasie. Jest cos takiego czy coś mi się ubzdurało?
0 0

kadett33

#6056078 Napisano: 12.08.2015 09:19:58
katrin1 napisał(a):

Ktoś pisał niedawno, że w żabce jest taka promocja na startery plusa Ja plus bodajże, gdzie kupuje się starter ważny przez rok za 5 zł, doładowanie za 5 zł i to doładowanie jest zwracane przy kasie. Jest cos takiego czy coś mi się ubzdurało?

ta promocja była do wczoraj.
Dzisiaj jest nowa trzeba kupić starter Playa 5zł + doładowanie 5zł i się razem zapłaci 5zł.
I tu aby mieć rok ważności konta trzeba po aktywacji startera trzeba poczekać z 3-4h aby była pełna aktywacja i wtedy wbić kod *163*2# i wtedy przechodzimy do taryfy z rok ważności konta po każdym doładowaniu, tylko przechodzi do tej taryfy w ciągu kilku minut ale najlepiej poczekać z doładowaniem kilka godzin aby była pewność ze będziemy w tej taryfie.
0 0

Gość: soniamonia

#6056080 Napisano: 12.08.2015 09:24:26
A w T-Mobile jest taka promocja z przedłużeniem ważności konta?
0 0

kadett33

#6056082 Napisano: 12.08.2015 09:28:02
soniamonia napisał(a):

A w T-Mobile jest taka promocja z przedłużeniem ważności konta?

tak ale płatna co miesiąc 3zł
0 0

katrin1

#6056086 Napisano: 12.08.2015 09:36:15
kadett33 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Dzisiaj jest nowa trzeba kupić starter Playa 5zł + doładowanie 5zł i się razem zapłaci 5zł.
I tu aby mieć rok ważności konta trzeba po aktywacji startera trzeba poczekać z 3-4h aby była pełna aktywacja i wtedy wbić kod *163*2# i wtedy przechodzimy do taryfy z rok ważności konta po każdym doładowaniu, tylko przechodzi do tej taryfy w ciągu kilku minut ale najlepiej poczekać z doładowaniem kilka godzin aby była pewność ze będziemy w tej taryfie.

Dzięki a nie wiesz przypadkiem, czy mając starter play mniej więcej od 2 miesięcy-taki zwykły za 5 zł, doładowywany od czasu do czasu po 5-10 zł po wklepaniu tego kodu *163... ważność konta też zostanie przedłużona na rok (chodzi mi o możliwość odbierania tel bez konieczności doładowywania, aby starter był aktywny)? I czy w innych sieciach również ten kod przedłuży mi ważność konta o rok, czy jest inny dla każdej sieci? emotka
0 0

kadett33

#6056088 Napisano: 12.08.2015 09:44:49
katrin1 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Dzięki a nie wiesz przypadkiem, czy mając starter play mniej więcej od 2 miesięcy-taki zwykły za 5 zł, doładowywany od czasu do czasu po 5-10 zł po wklepaniu tego kodu *163... ważność konta też zostanie przedłużona na rok (chodzi mi o możliwość odbierania tel bez konieczności doładowywania, aby starter był aktywny)? I czy w innych sieciach również ten kod przedłuży mi ważność konta o rok, czy jest inny dla każdej sieci? emotka

tak tylko zostanie zmieniona taryfa, więc jak potrzebujesz tego startera tylko do smsów premium i odbierania smsów i telefonów przez rok to dla ciebie nic się nie zmieni po zmianie tej taryfy, a jak używasz tego startera do internetu itd to może być trochę gorsza oferta cenowa.
Więc jak tylko do smsów premium to śmiało wbijaj ten kod i doładuj konto to będziesz miała rok ważności konta po każdym doładowaniu za min.5zł

PS. Każda siec ma inny kod.
Jak chcesz mieć tanie rozmowy (15gr/min) to polecam starter Faktmobile który ma już od startu aktywną opcje rok ważności konta po każdym doładowaniu, a doładowania będą działać z tej promocji Playa w żabce.

Lub możesz aktywować starter Playa i zadzwonić pod numer 799 599 999 i przenieść numer do Fakt mobile, numer nie musi być zarejestrowany.
0 0

anialistopad

#6056096 Napisano: 12.08.2015 10:03:03
Czeka ktoś jeszcze na przelew z playboya?
0 0

katrin1

#6056119 Napisano: 12.08.2015 10:41:52
kadett33 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

tak tylko zostanie zmieniona taryfa, więc jak potrzebujesz tego startera tylko do smsów premium i odbierania smsów i telefonów przez rok to dla ciebie nic się nie zmieni po zmianie tej taryfy, a jak używasz tego startera do internetu itd to może być trochę gorsza oferta cenowa.
Więc jak tylko do smsów premium to śmiało wbijaj ten kod i doładuj konto to będziesz miała rok ważności konta po każdym doładowaniu za min.5zł

PS. Każda siec ma inny kod.
Jak chcesz mieć tanie rozmowy (15gr/min) to polecam starter Faktmobile który ma już od startu aktywną opcje rok ważności konta po każdym doładowaniu, a doładowania będą działać z tej promocji Playa w żabce.

Lub możesz aktywować starter Playa i zadzwonić pod numer 799 599 999 i przenieść numer do Fakt mobile, numer nie musi być zarejestrowany.

Dzięki, potrzebuję tych starterów tylko do wysyłania esków konkursowych i odbierania info o ewentualnych wygranych, do niczego więcej emotka
0 0