SZUKAM....

okrysia

#6154530 Napisano: 03.02.2016 16:30:37
grzybekmalutki napisał(a):

okrysia napisał(a):

Szukam informacji czy w konkursie Auchan jest konieczne wpisanie w formularzu zgloszeniowym numeru karty Skarbonki?

nie trzeba, bez tego tez sie wygrywa

dziękuje  emotka
0 0

zaczytana-pola

#6154533 Napisano: 03.02.2016 16:38:41
Za ile trzeba doładować Play i Nju, żeby odblokować Premium? emotka
0 0

defed

#6154534 Napisano: 03.02.2016 16:39:18
dolly - ale na jaka turę? godzina dostarczenia to jest godzina wrzucenia listu do skrytki pocztowej, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wybierali listy ze skrytki. Chyba, że ktoś dzwonił i pytał? emotka
_______
Jak wysyłasz priorytet przed g.15:00 to zazwyczaj przesyłka jest na drugi dzień u adresata.
A jak po 15:00 to przesyłka jest traktowana, jakby była nadana rano dnia kolejnego.
0 0

defed

#6154537 Napisano: 03.02.2016 16:40:36
zaczytana-pola napisał(a):

Za ile trzeba doładować Play i Nju, żeby odblokować Premium? emotka

Play za 5zł, ostatnio czekałam 2h i po tym czasie otrzymałam sms, że mam zdjętą blokadę premium emotka
0 0

zaczytana-pola

#6154538 Napisano: 03.02.2016 16:41:27
defed, dzięki emotka Zatem Nju pewnie 10 zł. emotka
0 0

Gość: trampek.

#6154539 Napisano: 03.02.2016 16:41:39
Szukam osoby,która mogłaby mi odebrać śniadaniówkę w Lublinie plaza i mi wysłał, zapłacę za wysyłkę jak coś pw ma być po 15 lutego.
0 0

Gość: amif

#6154542 Napisano: 03.02.2016 16:44:16
jak uzyskać ważność konta na rok w T mobile?
0 0

dolly

#6154543 Napisano: 03.02.2016 16:46:43
amif napisał(a):

*100*816#
Tylko jezeli masz te beznadziejna taryfe frii to musisz bulic 3zl miesiecznie, bo po wylaczeniu, waznosc nie zostaje emotka

0 0

dolly

#6154545 Napisano: 03.02.2016 16:49:15
defed napisał(a):

dolly - ale na jaka turę? godzina dostarczenia to jest godzina wrzucenia listu do skrytki pocztowej, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wybierali listy ze skrytki. Chyba, że ktoś dzwonił i pytał? emotka
_______
Jak wysyłasz priorytet przed g.15:00 to zazwyczaj przesyłka jest na drugi dzień u adresata.
A jak po 15:00 to przesyłka jest traktowana, jakby była nadana rano dnia kolejnego.

Masz racje Defed, w skrzynce jest inaczej. Mimo wszystko moj lis na poczcie byl juz o 11 dnia poprzedniego i caly dzien zajelo im dostarczenie go do piep....skrzynki.
Zadzwonilam, Pani nie wie czy wybrane i kiedy zmieni sie licznik na stronie, ale kazdy ma dostac maila, jaki jest jego status
0 0

Gość: amif

#6154546 Napisano: 03.02.2016 16:49:38
dolly napisał(a):

amif napisał(a):

*100*816#
Tylko jezeli masz te beznadziejna taryfe frii to musisz bulic 3zl miesiecznie, bo po wylaczeniu, waznosc nie zostaje emotka

dzięki, mam Nowy Tak Tak
0 0

dolly

#6154548 Napisano: 03.02.2016 16:51:14
amif napisał(a):

dolly napisał(a):

amif napisał(a):

*100*816#

dzięki, mam Nowy Tak Tak

To super, ja sie wladowalam we frii emotka
0 0

teodozja

#6154581 Napisano: 03.02.2016 17:30:54
Szukam czy opala może ktoś kotłem centralnego ogrzewania? Nie chce mi się palić w piecu.Cały dym wychodzi na zewnątrz, zamiast się palić.Jakby ktoś się orientował poproszę na priv
0 0

slonko365

#6154592 Napisano: 03.02.2016 17:43:38
teodozja napisał(a):

Szukam czy opala może ktoś kotłem centralnego ogrzewania? Nie chce mi się palić w piecu.Cały dym wychodzi na zewnątrz, zamiast się palić.Jakby ktoś się orientował poproszę na priv

to widocznie nie ma odpowiedniego ciągu - dym powinien lecieć do komina nie do domu, skoro jest inaczej to jeśli z kominem jest wszystko ok i nie jest zatkany, spróbuj otworzyć okno/drzwi żeby był lepszy dopływ powietrza do pieca, sprawdź, czy komin jest otwarty - nie wiem jaki masz piec, ale z reguły jest regulacja np. na rurze wychodzącej z pieca do komina - może trzeba bardziej otworzyć, przy paleniu otwórz dolną część pieca całkiem  żeby był większy dopływ powietrza, a zamknij ta górną, do której się wrzuca opał, wtedy będzie nieco lepszy ciąg.
Czasem niestety bywa taka kijowa pogoda że z paleniem może być kłopot, ale to się niezbyt często zdarza no i z reguły szybko mija samo.
Sprawdź jeszcze w piecu wewnątrz w górnej części, czy te wyloty z wewnątrz pieca do komina nie są pozatykane sadzą - jeśli jest tam pełno takich czarnych farfocli, to wyczyść szczotka taką jak pogrzebacz tylko ze szczotką na końcu.
A jak nie zadziała i będzie się utrzymywało, to tylko kominiarz pozostaje, bo może komin jest zatkany lub zarośnięty sadzą.
PS. no tak, miało być priv... emotka emotka
0 0

jokan

#6154595 Napisano: 03.02.2016 17:45:36
ktos wie moze ile jest warty koszyk (torebka)  z konkursu Palmolive?
0 0

nkba

#6154597 Napisano: 03.02.2016 17:47:42
defed napisał(a):

dolly napisał(a):

Szukam osob/y, która slala w poniedzialek kody na pilkarzyki z kindera i moze sprawdzic kiedy i o ktorej godzinie przesylka zostala odebrana.

Nadanie przesyłki 2016-02-01 11:37
Doręczenie przesyłki 2016-02-02 12:43
(priorytet), ale... to jest dostarczenie do skrytki pocztowej, nie wiadomo o której ktoś tam zajrzał emotka

ja też mam odbiór 12.43 z tego co wiem to odbiór to odbiór do "łapek" emotka
0 0

teodozja

#6154601 Napisano: 03.02.2016 17:52:50
slonko365 napisał(a):

teodozja napisał(a):

to widocznie nie ma odpowiedniego ciągu - dym powinien lecieć do komina nie do domu, skoro jest inaczej to jeśli z kominem jest wszystko ok i nie jest zatkany, spróbuj otworzyć okno/drzwi żeby był lepszy dopływ powietrza do pieca, sprawdź, czy komin jest otwarty - nie wiem jaki masz piec, ale z reguły jest regulacja np. na rurze wychodzącej z pieca do komina - może trzeba bardziej otworzyć, przy paleniu otwórz dolną część pieca całkiem  żeby był większy dopływ powietrza, a zamknij ta górną, do której się wrzuca opał, wtedy będzie nieco lepszy ciąg.
Czasem niestety bywa taka kijowa pogoda że z paleniem może być kłopot, ale to się niezbyt często zdarza no i z reguły szybko mija samo.
Sprawdź jeszcze w piecu wewnątrz w górnej części, czy te wyloty z wewnątrz pieca do komina nie są pozatykane sadzą - jeśli jest tam pełno takich czarnych farfocli, to wyczyść szczotka taką jak pogrzebacz tylko ze szczotką na końcu.
A jak nie zadziała i będzie się utrzymywało, to tylko kominiarz pozostaje, bo może komin jest zatkany lub zarośnięty sadzą.
PS. no tak, miało być priv... emotka emotka

Dziękuję, nie szkodzi że tu. Otóż piec jest na gwarancji. Byli panowie z gwarancji juz drugi raz wzywani. Ja wszystko co się dało poodkręcałam,wyczyściłam przewody pomiędzy kominem a piecem,odkręciłam taką blachę z tyłu pieca,wyczyściłam wszystko. Oni drugi raz zrobili to samo. Komin mam co prawda nie czyszczony ale po wyjęciu takiego dekla w ścianie w piwnicy jak włoże w niego lusterko to widzę cały prześwit,czyli widzę niebo.Panowie powiedzieli żeby  cały dzień palić drewnem to osad smolisty się przeczyści. Poszli. Po ich wyjściu drewno popaliło się godzinę i zgasło. Dodam że kilka dni temu wrzucałasm chemiczny środek do czyszczenia komina.który powiniem oczyścić komin i rury. No i siedzę w zimnie.
0 0

slonko365

#6154611 Napisano: 03.02.2016 18:07:05
teodozja napisał(a):

Dziękuję, nie szkodzi że tu. Otóż piec jest na gwarancji. Byli panowie z gwarancji juz drugi raz wzywani. Ja wszystko co się dało poodkręcałam,wyczyściłam przewody pomiędzy kominem a piecem,odkręciłam taką blachę z tyłu pieca,wyczyściłam wszystko. Oni drugi raz zrobili to samo. Komin mam co prawda nie czyszczony ale po wyjęciu takiego dekla w ścianie w piwnicy jak włoże w niego lusterko to widzę cały prześwit,czyli widzę niebo.Panowie powiedzieli żeby  cały dzień palić drewnem to osad smolisty się przeczyści. Poszli. Po ich wyjściu drewno popaliło się godzinę i zgasło. Dodam że kilka dni temu wrzucałasm chemiczny środek do czyszczenia komina.który powiniem oczyścić komin i rury. No i siedzę w zimnie.

To chyba faktycznie coś nie halo z tym piecem... Tak swoją drogą, żeby nie było problemów z piecem, dobrze jest rozpalać tak w miarę porządnie, żeby się nie dymiło, tylko porządnie paliło z dość wysoką temperaturą taką ok. 60 stopni, żeby się te wszystkie sadze powypalały - tylko że jak właśnie nie chce Ci się rozpalić, to tak nie rozpalisz emotka  A jak rozpalasz? - dajesz na spód papier, potem drewno - nie obok siebie ułożone, ale tak jedno na drugim na krzyż poukładane, żeby się jedno od drugiego podpalało, a węgiel dopiero jak się to drewno wypali do takiego żaru, gdy będzie ok. 40 stopni na piecu lub ciut mniej? Może jeszcze spróbuj dać więcej papieru i drewna, i siedzieć przy tym rozpalaniu - z otwartymi dolnymi drzwiczkami i poruszaj tam od dołu pogrzebaczem żeby było więcej powietrza... A jak nie wyjdzie, to pozostaje chyba tylko kominiarz, bo może porządniej wyczyści komin niż ten środek, albo znów panowie od pieca...
0 0

teodozja

#6154613 Napisano: 03.02.2016 18:10:29
slonko365 napisał(a):

teodozja napisał(a):

To chyba faktycznie coś nie halo z tym piecem... Tak swoją drogą, żeby nie było problemów z piecem, dobrze jest rozpalać tak w miarę porządnie, żeby się nie dymiło, tylko porządnie paliło z dość wysoką temperaturą taką ok. 60 stopni, żeby się te wszystkie sadze powypalały - tylko że jak właśnie nie chce Ci się rozpalić, to tak nie rozpalisz emotka  A jak rozpalasz? - dajesz na spód papier, potem drewno - nie obok siebie ułożone, ale tak jedno na drugim na krzyż poukładane, żeby się jedno od drugiego podpalało, a węgiel dopiero jak się to drewno wypali do takiego żaru, gdy będzie ok. 40 stopni na piecu lub ciut mniej? Może jeszcze spróbuj dać więcej papieru i drewna, i siedzieć przy tym rozpalaniu - z otwartymi dolnymi drzwiczkami i poruszaj tam od dołu pogrzebaczem żeby było więcej powietrza... A jak nie wyjdzie, to pozostaje chyba tylko kominiarz, bo może porządniej wyczyści komin niż ten środek, albo znów panowie od pieca...

Też to robiłam,jutro będę czyścić wszystko w środku szczotką do pieca.Jak nie będzie działało chyba pójdę po egzorcystęemotka
0 0

rkvi

#6154616 Napisano: 03.02.2016 18:15:35
Szukam osoby, która pisała reklamację w konkursie Bobovita z Tesco i mogłaby mi wysłać wzór, gdyż będzie to moja pierwsza reklamacja. Pomijam fakt, że zabawki były inne niż na zdjęciu, ale wzięłam najwyższe ceny z porównywarki cen i wyszło, że zestaw ten jest wart 194,50, a w regulaminie zestaw miał być wart 300 złemotka
0 0

ziolko

#6154745 Napisano: 03.02.2016 23:31:15
jarekaska napisał(a):

Chętnie wymienię mój wygrany numer z książką (Kasia i Lipton) na numer z wygranymi słuchawkami emotka

proszę pisać w odpowiednim temacie https://www.e-kon...-na-wymiane-sprzedaz
0 0