Konkursowiczki w ciąży

Gość: minia

#5602663 Napisano: 05.03.2013 14:22:50
Czy ktoras was odbierała prezent z rossmana nr 4 i nr 10
0 0

Gość: quaqua

#5602742 Napisano: 05.03.2013 15:31:15
benasia napisał(a):

quaqua napisał(a):

benasia napisał(a):

tylko ile razy mam go sadzac dziennie żeby sie nauczył? emotka

Sadzaj dopóki nie protestuje emotka Jak poczuje, że coś się z nim robi na siłę to się "cofnie". U nas z nakładką mieliśm 3 podejścia w odstępie miesiąca, bo właśnie trochę za mocno chyba chcieliśmy odpieluchować córę i za często ją sadzaliśmy. Za to jak załapała to od razu bez wpadek się obyło.
A ile Twój synek ma?

16 miesięcy emotka
Tylko on sam chce zazwyczaj żeby go posadzić jak się pytam czy chce tu siusiu zrobić -ale do tej pory bez nakładki probowalismy i nigdy nic bo zaraz chciał schodzić bo jak go trzymalam to było nie za bardzo stabilnie chyba a teraz jak posadze na nakładkę to sam siedzi zadowolony... emotka

To pewnie trochę to potrwa, ale warto próbować. My też zaczynaliśmy od nakładki, nocnik teraz dopiero w użyciu, bo przecież najfajniej jest siusiać, jak kibelek zajęty akurat, nie?
0 0

Gość: rachel

#5602808 Napisano: 05.03.2013 16:12:38
Dziewczyny poradźcie!!

Od jakiegoś czasu zauważyliśmy z mężem że Dominisia uderza główką o materac łóżka. Myśleliśmy że się bawi. Nasze łóżko kiedy jest pościelone jest bardzo miękkie, tak więc prawie się w nie wpada. Ale kiedy zobaczyłam że Dominisia to samo robi w swoim łóżeczku zaniepokoiłam się. Podczas wizyty u lekarza Pani dokttor powiedziała żeby obserwować...więc obserwujemy. Od tamtego czasu (ok tygodnia) byłam z małą cały czas i uderzyła przy mnie tylko raz kiedy była zezłoszczona na mnie że do niej nie idę. Dzisiaj jednak kiedy wyszłam na chwilę do kuchni, palił mi się obiad, zaczęła popłakiwać. Zaczęłam do niej mówić, że już idę , musiałam opanowac sytację. Nagle usłyszałam jak Dominisia płacze juz całkiem mocno tak jak sobie coś zrobi...no i zrobiła tym razem uderzyła głową o ścianę i to tak że ją bolało. Jestem przerażona...czy powinnam iść z nią do specjalsity już czy jeszcze czekać?? Czy to może normalne? Któryś z waszych maluchów też tak robi??
0 0

kalisto1986

#5602834 Napisano: 05.03.2013 16:26:15
rachel to chyba normalne emotka Mój też tak robił, moim zdaniem nie ma co panikować, dzieci są ciekawe świata i nawet tak prosta czynność jak uderzenia coś je uczy. Poczekaj jak zasunie Ci w szczęke z główki emotka
0 0

Gość: rachel

#5602863 Napisano: 05.03.2013 16:48:58
kalisto1986 napisał(a):

rachel to chyba normalne emotka Mój też tak robił, moim zdaniem nie ma co panikować, dzieci są ciekawe świata i nawet tak prosta czynność jak uderzenia coś je uczy. Poczekaj jak zasunie Ci w szczęke z główki emotka

Qrcze ja się martwię bo to widok jest na serio przerażający... No i stwierdzenie Pani doktor że trzeba obserwować no ale kiedy mam wiedzieć że to "ten" moment?
0 0

beniaminowa

#5602866 Napisano: 05.03.2013 16:50:15
Ja już parę razy dostałam "z bańki" emotka A czasem jak im się nudzi to uderzają głową w szybę w drzwiach na balkon i maja ubaw po pachy emotka Bywa tez groźnie, jak się któryś zapomni i uderzy w coś twardego np parkiet emotka Mam nadzieję że to normalne i wyrosną emotka
0 0

Gość: agasiam

#5602887 Napisano: 05.03.2013 17:00:23
rachel nie martw się małe dzieci robią dziwne rzeczy. Mój się kręci i tańczy przy napisach końcowych filmów, wczesniej kręcił się przy rurce emotka w kuchni. Córka widocznie tak reaguje na brak reakcji z Twojej strony. Nasz rzucał się do tyłu jak mu coś nie wyszło lub nie pozwalaliśmy czegoś. Musieliśmy zastosowac kask. Ale z tego wyrósł ma nowe pomysły.
0 0

beniaminowa

#5602908 Napisano: 05.03.2013 17:23:43
Moi się kręcą jak leci jakaś piosenka która im się podoba. Benio tyle się kręci że ja już bym padła a jemu nic emotka Ale zdarza się że mu się tak zakręci że się wywraca emotka to wstaje i kręci się dalej...
Myślę że to takie ich dziwactwa i wyrosną z tego emotka
0 0

#5602915 Napisano: 05.03.2013 17:30:25
mój jeszcze skacze i obija się w wózku jak przystaniemy. pediatra mówi że mało bodźców to je sobie sam dostarcza ale przecież jesteśmy na spacerze to jakie jeszcze bodźce emotka wydaje mi się że chodzi raczej o ruch.on chce już sam chodzić wózek toleruje ale tylko jak jest w ruchu.
0 0

benasia

#5602979 Napisano: 05.03.2013 18:50:27
moj za to jak slyszy muzykę to od razu tańczy a najbardziej lubi Weekend "Ona tańczy dla mnie" i PSY "Gangnam style" wtedy wymiata emotka
I uwielbia chodzić na spacery - tzn najczesciej jeździmy wózkiem i jest bardzo grzeczny emotka
A dziś zaczał mówić "Kinga" - tak ma na imię jego kuzynka i ciągle powtarza emotka
0 0

dolly

#5603000 Napisano: 05.03.2013 19:22:32
agasiam napisał(a):

rachel nie martw się małe dzieci robią dziwne rzeczy. Mój się kręci i tańczy przy napisach końcowych filmów, wczesniej kręcił się przy rurce emotka w kuchni. Córka widocznie tak reaguje na brak reakcji z Twojej strony. Nasz rzucał się do tyłu jak mu coś nie wyszło lub nie pozwalaliśmy czegoś. Musieliśmy zastosowac kask. Ale z tego wyrósł ma nowe pomysły.

Oj nie strasz dziewczyny. Obstawiam, że po sprawdzeniu jak reaguje głowa po zderzeniu ze ścianą, będzie przerwa w uderzaniu główką emotka Stwierdzenie "obserwować" nie oznacza nic złego, a jedynie obserwacje, czy nie ma np. jakiś dodatkowych "niestandardowych" zachowań. Nie martw się, to minie emotka
0 0

#5603023 Napisano: 05.03.2013 19:43:49
oj dolly nie miałam nic złego na myśli. brak reakcji nie oznacza braku zainteresowania dzieckiem, czy zaniedbanie. wyciągnęlam tylko wnioski z tego co rachel pisała, że mała tak się zachowuje tylko gdy mamy nie ma w pobliżu, choć może to jest zabawa.
a obserwować wiadomo, chyba każdy lekarz by to zalecił. Czasem dzieci w taki sposób pokazują że ich np boli głowa, ucho itp. Ale w tym przypadku dzieje się to w określonej sytuacji. Nie martw się rachel to nie jest nic niepokojącego, minie .
0 0

monika1985monik

#5603035 Napisano: 05.03.2013 20:02:07
rachel nie martw się córka sprawdza po 1 twoją reakcje a po 2 sprawdza po co jej głowa no wiem głupio może ze strony dorosłego to wygląda ale małe dzieci muszą wypróbować wszystkiego i się nauczyć że tego nie wolno , że to boli itd nie ma co panikować to dopiero początki bywają gorsze wybryki dzieciaków bo pomysły to one potrafią mieć emotka emotka emotka
0 0

lilithbb

#5603063 Napisano: 05.03.2013 20:31:17
rachel napisał(a):

Dziewczyny poradźcie!!

Od jakiegoś czasu zauważyliśmy z mężem że Dominisia uderza główką o materac łóżka. Myśleliśmy że się bawi. Nasze łóżko kiedy jest pościelone jest bardzo miękkie, tak więc prawie się w nie wpada. Ale kiedy zobaczyłam że Dominisia to samo robi w swoim łóżeczku zaniepokoiłam się. Podczas wizyty u lekarza Pani dokttor powiedziała żeby obserwować...więc obserwujemy. Od tamtego czasu (ok tygodnia) byłam z małą cały czas i uderzyła przy mnie tylko raz kiedy była zezłoszczona na mnie że do niej nie idę. Dzisiaj jednak kiedy wyszłam na chwilę do kuchni, palił mi się obiad, zaczęła popłakiwać. Zaczęłam do niej mówić, że już idę , musiałam opanowac sytację. Nagle usłyszałam jak Dominisia płacze juz całkiem mocno tak jak sobie coś zrobi...no i zrobiła tym razem uderzyła głową o ścianę i to tak że ją bolało. Jestem przerażona...czy powinnam iść z nią do specjalsity już czy jeszcze czekać?? Czy to może normalne? Któryś z waszych maluchów też tak robi??

moja dwójka robiła to samo - po to żeby zwrócić uwagę,
córa jak zauważyła że to działa to biła głową po kilka razy dziennie emotka
0 0

#5603066 Napisano: 05.03.2013 20:32:35
młody dziś zdobył regał z książkami. Nie wiem jak byłam razem z nim w pokoju i nagle widzę swoje dziecko na pierwszej półce (od podłogi jakieś 50cm)i trzyma się drugiej. Leciałam go łapać. Ale się zdenerwowałam aż mi łzy poszły.. Ja już jestem siwa ale jak tak dalej pójdzie to wyłysieje.
0 0

Gość: katrin22

#5603116 Napisano: 05.03.2013 21:36:09
agasiam napisał(a):

młody dziś zdobył regał z książkami. Nie wiem jak byłam razem z nim w pokoju i nagle widzę swoje dziecko na pierwszej półce (od podłogi jakieś 50cm)i trzyma się drugiej. Leciałam go łapać. Ale się zdenerwowałam aż mi łzy poszły.. Ja już jestem siwa ale jak tak dalej pójdzie to wyłysieje.

Mój to samo wszędzie się wspina, a najgorzej na łóżku, wstaje i się rzuca na oślep, nie raz złapałam Go w ostatnim momencie. I nie raz ryczałam, że coś sobie by zrobił jakbym nie zdążyła. Kuba też wchodzi na narożnik, potem na łąwę i wstaje, no ciarki mnie przechodzą, czasami jestem jak Jego cień.

Głową też stukał, rzucał się na twarz jak coś zabroniłam lub zostawiłam Go samego w łóżeczku.
0 0

benasia

#5603167 Napisano: 05.03.2013 22:46:44
Kasiu to ten wiek testowania wszystkiego a szczególnie mamy: "Na co mogę sobie pozwolić" emotka
Mój probuje mi wchodzić na okno - wspina się po grzejniku, włazi na parapet i staje trzymając się klamek -oczywiscie łózko mamy pod oknem ale i tak mu nie pozwalam i go ściągam/lub nie pozwalałam nawet nogi wsadzić by cały nie zdazył wejść a on krzyczy początkowo gdy go ściągam lub chce płakac -no ale jakieś granice muszą byc....
0 0

Gość: katrin22

#5603196 Napisano: 06.03.2013 00:02:34
Tak Asiu, sprawdzają nas małe gagatki emotka
0 0

benasia

#5603283 Napisano: 06.03.2013 09:28:22
A dziś u nas kolejny siusiowy sukces emotka
0 0

Gość: bubulina

#5603286 Napisano: 06.03.2013 09:31:44
Czy macie jakieś domowe sposoby na katarek u 11-miesięcznego maluszka?
0 0