Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: prodiament
Poza tym jeszcze jedno pytanie - co z takich pościelowych rzeczy kupuje się do wózka i co do łóżeczka dla noworodka?
Gość: dianek
dla noworodka dobrze by miał bawełnę od strony dziecka, od drugiej może być polarek
my w wózku/łóżeczku mieliśmy tylko prześcieradełko, młody spał na początku w otulaczku polarowym lub bawełnianym (przykryty kocykiem dodatkowo)
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdzieś tutaj wrzucałam zdjęcie rożka, zrobiła nam tak,żeby służył później jako kocyko-kołderka, a nawet mata ze szlufkami na zabawki
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja dziś widziałam w Kauflandzie
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
dolly aleś wyjechała z tą niekonwencjonalną medycyną, o mało nie oplułam monitora
Ach, zazdroszczę Wam tych obiadków w restauracji. Ja w większości sama gotuję, ale zdarza się, że mi mamuśka coś ugotuje i przywiezie albo na obiadek niedzielny zaprosi, a wtedy fajnie jest
A co do fast foodów, to unikam jak ognia, wolę sama coś przygotować, ostatnio kupiłam patelnię do hamburgerów i wychodzą o niebo lepsze niż kupne
Kali i malutka, a Wy jeszcze w dwupakach
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do jedzenia, to ja lubie od czasu, do czasu coś śmieciowego pochłonąć
Oj, drogo trochę - z przesyłką ok. 140 - 150 zł za kocyk
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja Fasolka ma być z połowy maja, więc raczej powinno być już za ciepło na rożek? Czyli taką malutką istotkę wystarczy w łóżeczku po prostu położyć na prześcieradle i przykryć kocykiem? Czy między materac a prześcieradło dawać jakiś podkład, żeby nie przemokło w razie wpadki? - jakąś ceratkę, czy coś takiego? A propos poduszeczki, to po ilu miesiącach zaczyna się jej używać?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiązany jest wstążką, bo nie chciałam rzepów, więc później będzie służył jako kocyk, do tego ma metki do memlania, a w szlufki po wstążce można wpiąć zabawki.
Chciałam dla starszaka uszyć taki tylko duży, ale niestety maksymalna szerokość to około 90 cm no i cena 300-400 zł więc chwilowo muszę się wstrzymać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też mamy z mikrofibry i dla Domiśka ( większy notorycznie mu podkradam, na małym właśnie śpi - rozkłada go sobie na poduszce), dla juniora też mam mikrofibrowe i też są super, ale też zależy od firmy. No i one są super na wiosne, na zime mieliśmy o ile pamiętam akrylowe
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maluszki po urodzeniu lubią mieć ciasno dlatego uważam że powinny być w rożku zreszta rożek to koszt taki zwykły ok 20zł.
Co do pod prześcieradło -to raczej chyba nic, bynajmniej ja do tej pory nic nie mam i nigdy nic nie było
Co do poduszeczki to do spania w łóżeczku nie jest potrzebna -zreszta moj maluch spał najpierw w rozku, a jak wiekszy to mozna dac ta od kompletu jest bardzo cieniutka prawie płaska ale jak już wieksze dziecko bo moj jak sie wierci to poduszka wedruje i się roluje...
Poza tym tą w wózeczku tez nie trzeba od razu choć ona też jest bardzo cieniutka
Ale chyba maj powinien być ładny i cieply wiec jeszcze zobaczycie co i jak - bo wiesz zawsze można dokupic.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo chciałam małemu juz kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód...
Może któraś widziała/miała i wie czy warto dla takich maluchów?
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kalisto całkiem fajny ten podkład, całkowicie się nie orientuję w tych noworodkowych zakupach - nawet nie wiedziałam, że są takie podkłady z pledzikami - to rozwiązuje problem przemakania
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam też produkty z tommee tippee, my mamy wszystko smoczki uspakajacze, do butelek, butelki, laktator, pojemniczki na mleczko, wkładki laktacyjne itp - jakościowo wydają się fajne i mają świetne opinie w necie i wsród znajomych mamusiek
No właśnie zastanawiałam się nad laktatorem tej marki