Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5969136 Napisano: 19.01.2015 00:01:43
Nie mam pojęcia, ale jeśli nie ma ochoty z nami rozmawiać, to trzeba to uszanować emotka
0 0

agusia147

#5969137 Napisano: 19.01.2015 00:10:32
katrin22 napisał(a):

Nie mam pojęcia, ale jeśli nie ma ochoty z nami rozmawiać, to trzeba to uszanować emotka

No cóż, sama z nas zrezygnowała. Mam jednak nadzieję, że u niej jest wszystko OK emotka
0 0

Gość: katrin22

#5969138 Napisano: 19.01.2015 00:16:48
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

No cóż, sama z nas zrezygnowała. Mam jednak nadzieję, że u niej jest wszystko OK emotka

Miejmy taką nadzieję emotka
0 0

bridget

#5969141 Napisano: 19.01.2015 01:06:37
rachel mi si e podobaja posciele szyte  rekodzieła albo posciel z minki   i bawełna i np ochraniacze takie grubsze i wyzsze troche stylizacji widziałam, a ze miałam po synku  bezsensu było mi pieniazki  wydawać, emotka zreszta moje dziecko olało juz łozeczko:) i spi ze mną i za nic w swiecie  nie da sie do łozeczka odłozyć,  zastanawiam sie czy złozyc bo  robi sie tam magazynek;)
0 0

benasia

#5969171 Napisano: 19.01.2015 10:26:57
Dziewczyny powiedzcie czy dla przedszkolaka 4-latka biurko które posłuży na dłuzej czy jeszcze stolik Mamut?
0 0

Gość: rachel

#5969172 Napisano: 19.01.2015 10:28:12
dzieki dziewczyny za pomoc:)) Te miśki i amy super a co do tego ,miśka dale to włąsnie od nich miałam z żyrafą i wyszystko zeszło ale to jużponad 2 lata temu więc moze trafiłam na trefną...
musze coś znaleźć szybko bo niby na poczatku marca poród, a my z mężem zrobiliśmy rewolucję w naszym zyciu i po sporach z sąsiadami i innych ekscesach doszlismy do wniosku ze bedziemy się budować...tak wiecie prawie bez zaplecza finansowego...mam nadzieje ze damy rade ... ja juz sie boję bo poprzedni rok tez dla nas nie byl łatwy...no ale mówia ze co nie zabije t wzmocni

A co do diany to rzeczywiscie dawno jej tu nie było. Kiedyś nawet szukałam jej firmy w necie bochciałam kupic coś z c and a ale tez nie znalazłam
0 0

#5969175 Napisano: 19.01.2015 10:31:58
benasia napisał(a):

Dziewczyny powiedzcie czy dla przedszkolaka 4-latka biurko które posłuży na dłuzej czy jeszcze stolik Mamut?

ja mojej miśce robiłam pokój . w kwietniu będzie miała 3 latka  zrobiliśmy normalne biurko ...co prawda w innym pokoju mamy mamuta ale powiem ci ze chcetnie siada przy duzym biurku i choć nóżki jej wiszą to widzę ze lubi tam siadać bardziej niz przy małym...może czuje się starsza:P
0 0

benasia

#5969184 Napisano: 19.01.2015 10:47:53
rachel napisał(a):

benasia napisał(a):

ja mojej miśce robiłam pokój . w kwietniu będzie miała 3 latka  zrobiliśmy normalne biurko ...co prawda w innym pokoju mamy mamuta ale powiem ci ze chcetnie siada przy duzym biurku i choć nóżki jej wiszą to widzę ze lubi tam siadać bardziej niz przy małym...może czuje się starsza:P

Dzięki Rachel mój co prawda obecnie ma skończone 3 lata ale myśle przyszłościowo - na jesień ma iść do przedszkola jako 4-latek (bo już prawie będzie miał 4 lata) i myślę właśnie pod względem co mu będzie potrzebne w pokoju a nie mamy ani mamuta ani biurka - więc będę musiała się zacząć rozglądać. Co do biurka to jakie? Są podobno z podnoszonymi blatami, sa klasyczne a są także z klasycznym blatem ale regulacją wysokości?
Kettlery zarówno nowe biurka i krzesła mimo,że podobno dobre to odpadają - cena mnie powaliła jak zobaczyłam...

I gratuluję podjęcia decyzji o budowie - napewno będzie wam wygodniej mieszkać samemu w domku niż z takimi sąsiadami - powodzenia i szybkiego ukończenia  :)
0 0

#5969186 Napisano: 19.01.2015 10:53:27
benasia napisał(a):

rachel napisał(a):

benasia napisał(a):Dziewczyny powiedzcie czy dla przedszkolaka 4-latka biurko które posłuży na dłuzej czy jeszcze stolik Mamut?

Dzięki Rachel mój co prawda obecnie ma skończone 3 lata ale myśle przyszłościowo - na jesień ma iść do przedszkola jako 4-latek (bo już prawie będzie miał 4 lata) i myślę właśnie pod względem co mu będzie potrzebne w pokoju a nie mamy ani mamuta ani biurka - więc będę musiała się zacząć rozglądać. Co do biurka to jakie? Są podobno z podnoszonymi blatami, sa klasyczne a są także z klasycznym blatem ale regulacją wysokości?

I gratuluję podjęcia decyzji o budowie - napewno będzie wam wygodniej mieszkać samemu w domku niż z takimi sąsiadami - powodzenia i szybkiego ukończenia  :)

Benasia my robiliśmy meble pod wymiar - wbrew pozorom wyszło taniej niż normalne z elementami. Miśka ma biurko zrobione z grubego blatu od ściany do ściany na wysokość standardową już nie pamiętam ile to jest dokładnie ale 70 parę cm. Tradycyjne biurko na pewno posłuży na dłużej a jak poczujez potrzebę zawsze możesz kupić mały stoliczek lack (chyba taka nazwa) z ikei za 30 zł i potem nie szkoda go będzie wywalić. Nie polecam natomiast tych które mają wysuwane półki takie niby pod klawiaturę. z tym zawsze są nieszczęścia. Ja wychodze z założenia zawsze że im mebel mniej skomliwowany tym praktyczniejszy...nigdy nie miałam np ławy czy stołu z regulacją wysokości. Ale ja panikara jestem i lubięproste rzeczy co by mi na dłużej służyły...

0 0

benasia

#5969191 Napisano: 19.01.2015 11:01:58
hehe to u nas tak jest,że mąż gotowy mi zrobić wszystko sam pod wymiar a ja czasem wolę się dowiedzieć co i jakie jest dobre z gotowców  na necie - ale faktycznie może lepiej zrobić fajne biurko proste a kupić po prostu dobre krzesło.  Tylko oczywiście krzesło w rozsądnej cenie.  emotka
0 0

#5969200 Napisano: 19.01.2015 11:16:34
jeśli chodzi o krzesło to też kupowałam tradycyjne - w sensie bez kółek...na takie przyjdzie cza a teraz chodziłomi oto by mała nie pojechała po pokoju...bo pomysły to ona ma
0 0

agusia147

#5969445 Napisano: 19.01.2015 20:34:43
rachel napisał(a):

jeśli chodzi o krzesło to też kupowałam tradycyjne - w sensie bez kółek...na takie przyjdzie cza a teraz chodziłomi oto by mała nie pojechała po pokoju...bo pomysły to ona ma

My też mamy biurko tradycyjne i do tego krzesełko skórzane stabilne, bez kółek, żeby młody nie miał zbyt łatwo do wspinaki.
0 0

kalisto1986

#5969496 Napisano: 19.01.2015 23:37:36
Pościele polecam minky - cenowo nie wychodzi tragicznie, bo odpada zakup poszewek - a pranie im nie straszne.
Początkowo tak chcialam Bartusiowi kupić, ale kuzynka przysłała mi "pościele" do kołyski z mothercare (kocyki + ochraniacze), więc kupiłam tylko kocyk minky (który Bartuś kocha miłością wielką), a do dużego łóżeczka miałam pościele.
Teraz siostry kupiły ochraniacze + kołderki właśnie z minky (dokładnie to bawełna po jednej stronie, minky po drugiej) i są tak samo zadowolone jak ja z kocyka

Benasia ja bym wstawiała mamuta, na długo starczy i u nas Dominik bardzo lubił go, wydaje mi się poręczniejszy dla malucha-  na biurko bym się decydowała dopiero jak pójdzie do zerówki lub pierwszej klasy
0 0

#5969699 Napisano: 20.01.2015 15:37:55
U mnie się pokomplikowalo. 33 tydz. Rozwarcie 2 cm i szyjka na 1 cm.
0 0

staszek

#5969705 Napisano: 20.01.2015 16:12:13
rachel napisał(a):

a lekarz nie proponował Ci, że założy pessar na szyjkę?
0 0

dolly

#5969709 Napisano: 20.01.2015 16:33:04
rachel napisał(a):

szzz ch...ra przez te nerwy.
Dexaven zapewne dostaniesz- na rozwinięcie pęcherzyków płucnych.
I odpoczywaj, odpoczywaj. Tylko w szpitalu żeby nie chcieli Cię już trzymać.
0 0

agusia147

#5969738 Napisano: 20.01.2015 17:29:40
dolly napisał(a):

rachel napisał(a):

szzz ch...ra przez te nerwy.
Dexaven zapewne dostaniesz- na rozwinięcie pęcherzyków płucnych.
I odpoczywaj, odpoczywaj. Tylko w szpitalu żeby nie chcieli Cię już trzymać.

Ojej, a z drugiej strony jak ma odpoczywać przy dziecku? Nie da się, wiem po sobie, że jak tylko się położę to od razu dzieciaki po mnie skaczą. Ot miłość emotka
0 0

#5969743 Napisano: 20.01.2015 17:46:37
Napisałam długi post ale nie przeszedł przez telefon.lekarz chciał mnie wysłać do szpitala ale nie wyraziłam zgody. Nic nie zakładał kazał brać magnez J leżeć cały czas ucierając się za szpitalem ale nie jestem przekonana bo ciężko by bylo zorganizować opiekę nad miska.  Sama nie wiem vkvrobic
0 0

staszek

#5969746 Napisano: 20.01.2015 17:56:18
rachel napisał(a):

Napisałam długi post ale nie przeszedł przez telefon.lekarz chciał mnie wysłać do szpitala ale nie wyraziłam zgody. Nic nie zakładał kazał brać magnez J leżeć cały czas ucierając się za szpitalem ale nie jestem przekonana bo ciężko by bylo zorganizować opiekę nad miska.  Sama nie wiem vkvrobic

wysłałam Ci pw
0 0

dolly

#5969758 Napisano: 20.01.2015 18:22:57
rachel napisał(a):

no a dexaven?
Wiesz Agusia, moze i nie da, ale albo bedzie lezec w domu albo w szpitalu, wiec nie wiem co lepsze Twoim zdaniem.
0 0