Konkursowiczki w ciąży

Domino123

#6266490 Napisano: 09.10.2016 18:38:28
andzianecia napisał(a):

Domino123 napisał(a):

andzianecia napisał(a):

olus15 napisał(a):

U mnie z wielkimi problemami połowa 35 tyg, zaczęło się odliczanie emotka

u mnie rozpoczął się 36 tc, więc jesteśmy dość podobnie, też już odliczam  emotka

Na kiedy macie terminy ? Ja na 11.11 emotka  

Domino123 mamy bardzo blisko termin ja mam na 08.11 emotka  ale znając moje szczęście na pewno urodzę po terminie emotka

Ja zapewne również, synka rodziłam 10 dni po terminie... ehh leniuchy w brzuchu a jest coraz ciężej emotka
0 0

cudaczek121

#6266497 Napisano: 09.10.2016 18:48:27
Domino123 napisał(a):

andzianecia napisał(a):

olus15 napisał(a):

u mnie rozpoczął się 36 tc, więc jesteśmy dość podobnie, też już odliczam  emotka

Ja się urodziłam 11 listopada, z tym,że 32 lata temu emotka Powiem Ci, bardzo fajna data, wszyscy znajomi i rodzina pamiętają, bo to takie "historyczne". Myślę sobie nawet,że jedna z najlepszych rzeczy, które mi się w życiu przytrafiły, to ten konkretny dzień urodzin.Jako dorosła, pracująca kobieta cieszę się,że w dniu swoich urodzin mam ustawowo wolne w pracyemotka
1 defed 0

icotynato

#6266516 Napisano: 09.10.2016 19:40:58
cudaczek121 napisał(a):

Domino123 napisał(a):

andzianecia napisał(a):

olus15 napisał(a):

Ja się urodziłam 11 listopada, z tym,że 32 lata temu emotka Powiem Ci, bardzo fajna data, wszyscy znajomi i rodzina pamiętają, bo to takie "historyczne". Myślę sobie nawet,że jedna z najlepszych rzeczy, które mi się w życiu przytrafiły, to ten konkretny dzień urodzin.Jako dorosła, pracująca kobieta cieszę się,że w dniu swoich urodzin mam ustawowo wolne w pracy emotka

ja mam termin na swoje okragle urodziny, a na okrągłe urodziny mąż dostał pozytywny test ciążowy emotka
0 0

andzianecia

#6266538 Napisano: 09.10.2016 20:54:21
Domino123 napisał(a):

andzianecia napisał(a):

Domino123 napisał(a):

andzianecia napisał(a):

olus15 napisał(a):

Domino123 mamy bardzo blisko termin ja mam na 08.11 emotka  ale znając moje szczęście na pewno urodzę po terminie emotka

Ja zapewne również, synka rodziłam 10 dni po terminie... ehh leniuchy w brzuchu a jest coraz ciężej emotka

ja pierwszą rodziła 5 dni po terminie i na dodatek poród wywoływany, a drugą 6 dni po, więc idąc za ciosem teraz powinno być 7 dni po emotka
0 0

ace

#6268119 Napisano: 12.10.2016 10:34:24
dziewczyny nie wiem gdzie zadać takie pytanie, ale myślę że na tym temacie siedzą odpowiednie osoby emotka Otóż w sobotę przyjaciółka robi imprezę, trochę baby shower (rodzi 25.10) trochę jej własne urodziny i tu zaczyna sięproblem z prezentem emotka Tak pomyślałam że przy małym dziecku najlepsze są praktyczne prezenty więc planuję zrobić tort z pieluch (wiadomo idą jak woda) i ozdobić oliwkami Hipp (wiem że mają dobry skład). Pytanie mam odnośnie pieluch - jakie są dobre? Pampersy? Huggsy? te z Lidla? No i jaki najlepiej rozmiar, ten najmniejszy czy lepiej ten 2? Będę wdzięczna za odpowiedź, albo ewentualne propozycje prezentów dla młodych mam emotka
0 0

malutka456

#6268124 Napisano: 12.10.2016 10:40:50
ace napisał(a):

dziewczyny nie wiem gdzie zadać takie pytanie, ale myślę że na tym temacie siedzą odpowiednie osoby emotka Otóż w sobotę przyjaciółka robi imprezę, trochę baby shower (rodzi 25.10) trochę jej własne urodziny i tu zaczyna sięproblem z prezentem emotka Tak pomyślałam że przy małym dziecku najlepsze są praktyczne prezenty więc planuję zrobić tort z pieluch (wiadomo idą jak woda) i ozdobić oliwkami Hipp (wiem że mają dobry skład). Pytanie mam odnośnie pieluch - jakie są dobre? Pampersy? Huggsy? te z Lidla? No i jaki najlepiej rozmiar, ten najmniejszy czy lepiej ten 2? Będę wdzięczna za odpowiedź, albo ewentualne propozycje prezentów dla młodych mam emotka

Pampersy zielone lub białe (Premium  Care) moim zdaniem najlepsze, ale i najdroższe ;/ lepiej rozmiar 2, bo nie wiadomo jak duże urodzi się dziecko emotka  co do oliwek - nie wiem czy każda mama stosuje - ja np. nigdy nie  używałam, bo zatyka pory, ale to już moja opinia prywatna. Z kosmetyków np. Hipp ma fajne płyny do kąpieli dla niemowlaków, ale i nasza polska Ziajka ma dobre kosmetyki i bardzo rzadko uczulaja emotka  chusteczki nawilżone z Hipp tez sa bardzo dobre emotka
1 ace 0

kalisto1986

#6268127 Napisano: 12.10.2016 10:47:29
Ja bym odpuściła sobie tą oliwkę. Bardzo dobry skład mają też babydream z rossmana, a cenowo wychodzą świetnie. Z kosmetyków na pewno przydadzą się żele do kąpieli, balsam do ciała, ewentualnie jeśli rodzi zimą to krem na mróz (bez wody). Pieluszki zdecydowanie rozmiar 2, Pampersa są ok. Dobre jeśli chodzi o skład, są chusteczki nawilżane fitti z biedronki. Zależy ile chcesz wydać, ale może zamiast dużej ilości kosmetyków to jakaś karta podarunkowa do smyka lub rossmana?
1 ace 0

malutka456

#6268128 Napisano: 12.10.2016 10:48:23
kalisto1986 napisał(a):

Ja bym odpuściła sobie tą oliwkę. Bardzo dobry skład mają też babydream z rossmana, a cenowo wychodzą świetnie. Z kosmetyków na pewno przydadzą się żele do kąpieli, balsam do ciała, ewentualnie jeśli rodzi zimą to krem na mróz (bez wody). Pieluszki zdecydowanie rozmiar 2, Pampersa są ok. Dobre jeśli chodzi o skład, są chusteczki nawilżane fitti z biedronki. Zależy ile chcesz wydać, ale może zamiast dużej ilości kosmetyków to jakaś karta podarunkowa do smyka lub rossmana?

potwierdzam, fitti są rewelacyjne emotka  
0 0

kalisto1986

#6268130 Napisano: 12.10.2016 10:50:57
Też je uwielbiam emotka  Jeszcze w netto są chusteczki z chyba nawet lepszym składem, ale te już nie przypasowały mi tak bardzo.
0 0

bridget

#6268132 Napisano: 12.10.2016 10:55:54
a  wiecie ze podobno  fajne działanie ma olej kokosowy zamiast tych wszystkich oliwek kremikow, jest naturalny,  fajnie natłuszcza;) i się wchłania:)
0 0

defed

#6268133 Napisano: 12.10.2016 10:56:15
ace napisał(a):

Wg mnie bezpieczne beda Pampersy rozmiar 3. Wszystkie sa super, byle nie pomaranczowe!
U mnie ze zuzyciem poszczegolnych rozmiarow bylo tak:
1 - 1 opakowanie w szpitalu
2 - 3 opakowania w domu, zuzyte z moich prywatnych zapasow.
3 - do 4 miesiaca zycia (u moich kolezanek rozmiar 3 starczal mniej wiecej do 1 roczku, ale moj syn choc urodzil sie klasycznych rozmiaroe, to szybko przybieral, wiadomo-pokarm wlasnej produkcji emotka  )
Po 4 miesiacu zycia juz kupowalam tylko 4 i bylam wdzieczna doswiadczonym rodzicom, ktorzy przychodzac w odwiedziny kupowali na wyrost.

Co do tortu z pieluch - jako mloda mama mialam hopla na punkcie czystosci sterylnosci i nie chcialabym pieluch luzem.
Co do oliwki, to dosc wydajny produkt, nie potrzebna jest spora ilosc. U mnie duzo duzo duzo chusteczek mokrych schodzilo emotka
1 ace 0

benasia

#6268138 Napisano: 12.10.2016 10:58:53
dokladnie jak piszą dziewczyny najlepsze pampersy zielone lub białe choc niektórzy chwalą dada Premium. Oliwke lepiej odpuścić - miałam 1 i tylko do ciemieniuchy wyczesywania uzywalam. Zdecydowanie polecam płyny do kąpieli z Hippa.
1 ace 0

olus15

#6268139 Napisano: 12.10.2016 10:59:20
Ja tez mam termin okolo 11.11, ale napewno bede miala cesarke, wiec nastawiam sie na poczatek listopada, o ile w ogole wytrzymam.Ciezka byla ta ciaza i nadal mam pod gorke i chociaz mam ciarki jak pomysle o kolejnej cesarce to jednak juz wyczekuje rozwiazania.

Przepraszam, ze pisze bez znakow, ale internet mi szwankuje i dziala tylko na komorce i to na malo wymagajacych stronach;)
0 0

agniehaha89

#6268143 Napisano: 12.10.2016 11:04:41
ace napisał(a):

Mój syn używał wyłącznie pampers, bo po wszystkich innych miał odparzenia. A właśnie mieliśmy kilka innych w prezencie (syn dostał dadę i te z rossmana) . Także na temat hipp i tych z lidla się nie wypowiem. 1 mało używaliśmy szybko przeszliśmy na 2. Oliwki nie używaliśmy wcale. Dla mnie wymarzonym prezentem byłby miś szumiś, choć jest drogi i moim zdaniem nie wart swojej ceny. Sama bym go dziecku nie kupiła, dlatego chciałabym go dostać. Jeśli chodzi o tort z pampersów to jest fajny pomysł na prezent, wiem, że dużo ludzi daje takie torty i się nimi zachwyca. Widziałam nawet filmik jakiś motor z pampersów. Fajne są też gryzaki do podawania pokarmu kidsme. 
1 ace 0

kalisto1986

#6268145 Napisano: 12.10.2016 11:05:56
bridget napisał(a):

a  wiecie ze podobno  fajne działanie ma olej kokosowy zamiast tych wszystkich oliwek kremikow, jest naturalny,  fajnie natłuszcza;) i się wchłania:)

Wiemy, ale dla dzieci jeszcze lepszy jest olej ze słodkich migdałów emotka

Bardzo fajne są też pampersy tesco, jak dla mnie bez porównania z dada i nawet chyba bardziej mi pasowały niż pampers. Tylko, że ja same pieluszki jednorazowe używałam u młodszego jak był starszy, a tak to od czasu do czasu.
1 ace 0

agniehaha89

#6268151 Napisano: 12.10.2016 11:10:52
Z tymi pampersami to chyba nie ma reguły które lepsze. Mam wrażenie, że te które się kupi na samym początku te potem dziecku odpowiadają. 
0 0

benasia

#6268159 Napisano: 12.10.2016 11:17:12
dziewczyny chciałabym kupic dla córki puzzle puankowe takie duże by zrobic z nich mate - czy wybrac standardowe np cyfry które maja wyciągane elementy ale na ich korzyść wypada stosunkowa duza ilość w paczce czy lepiej wziac cale gladkie których jest mniej i cena jest wyższa? Czy ma ktoras z takimi puzzlami doświadczenie, czy wieksze niemowle nie wyciagalo tych cyferek by je zjeść?
0 0

kalisto1986

#6268163 Napisano: 12.10.2016 11:20:35
benasia napisał(a):

dziewczyny chciałabym kupic dla córki puzzle puankowe takie duże by zrobic z nich mate - czy wybrac standardowe np cyfry które maja wyciągane elementy ale na ich korzyść wypada stosunkowa duza ilość w paczce czy lepiej wziac cale gladkie których jest mniej i cena jest wyższa? Czy ma ktoras z takimi puzzlami doświadczenie, czy wieksze niemowle nie wyciagalo tych cyferek by je zjeść?

Miałam przy starszym te z cyferkami, wyciągał je non stop. Gdybym miała teraz kupić, to wybierałabym bez wyciąganych elementów. Patrz też na skład i atesty, bo akurat przy tych matach jest dużo świństwa, zresztą dużo o tym było pisane na przeróżnych portalach.
0 0

benasia

#6268190 Napisano: 12.10.2016 11:44:10
Zastanawiam sie nad BABYONO lub Smily Play - obie firmy typowo dziecięce, puzzle maja atesty, podobno nie śmierdzą no i sa dostępne stacjonarnie. Jednakże maty gladkie wypadają mniejsze emotka
0 0

kalisto1986

#6268191 Napisano: 12.10.2016 11:46:12
benasia napisał(a):

Zastanawiam sie nad BABYONO lub Smily Play - obie firmy typowo dziecięce, puzzle maja atesty, podobno nie śmierdzą no i sa dostępne stacjonarnie. Jednakże maty gladkie wypadają mniejsze emotka

A elementy wyciągane są duże? Jeśli tak, to być może nie będzie źle emotka
0 0