Konkursowiczki w ciąży

jorunn2010

#5240099 Napisano: 15.06.2012 01:38:16
dziewczyny, tak Wam zazdroszczę tych maluchów! Mój ma już 2,5 roku, wcześniej nie mogłąm się doczekac, kiedy będę mogła z nim rozmawiać, ale brakuje mi bezbronnego słodziaka. Niestety z żalem odłożyliśmy z mężem staranie się o rodzeństwo dla Tosia więc jestem na etapie tęsknego zaglądania do cudzych wózków.
0 0

agusia147

#5240857 Napisano: 15.06.2012 07:10:47
dianek napisał(a):

katrin - obawiam się że katar wirusowy, bo mężu smarkał przez kilka dni ostatnio emotka

a co do tego kwasko-lubka to uważaj, bo ja jak troche podrosłam to polowałam na niedojrzałe jabłka, zielone maliny i takietam emotka dojrzałych owoców jeść nie chciałam - tylko zielone
ale brzuch mnie nigdy nie bolał emotka

eh, o 17 wyjeżdżamy a tu pakowanie w powijakach
masakra
coś dawno nie wyjeżdżaliśmy emotka
dobrze że mamy kombi to można napakować nieco za dużo emotka

Zazdroszczę kombiaka, bo ja w lagunie 2 muszę wszystko upychać na chama w bagażniku, który po wsadzeniu wózka wydaje się być prawie zapełnionym. A z małym często jeździmy. Miał miesiąc gdy byliśmy pod Wrocławiem, półtora gdy w Częstochowie, a mieszkamy w Warszawie. Nieźle się z nim jeździ, tylko, że masę rzeczy mu trzeba brać. Odnośnie spania, to zaczął spać we własnym łóżku, gdy skończył miesiąc i przesypia od tamtej pory do około 6 rano.
0 0

benasia

#5241182 Napisano: 15.06.2012 09:17:39
dziewczyny co sądzicie o butach Bartek dla malucha? jest teraz taka promocja z kuponem rabatowym taniej są sandały - i tak myślę czy by nie kupić Mikusiowi, niby znana dobra marka, sandały skórzane, są również zabudowane z przodu wiec sądze że na jesień tez by mogły być gdy mały by już myślę chodzil, bo i teraz już w kapciach zasuwa i stoi...
0 0

beniaminowa

#5241218 Napisano: 15.06.2012 09:36:57
Też sobie wzięłam ten kupon emotka Według mojego lekarza to najlepsze buty (niestety drogie emotka ). Mój ma jakąś wadę - koślawo stawia stopę. Więc w domu chodzi w obuwiu profilaktycznym a na zewnątrz właśnie Bartki. W tym tygodniu idziemy kupić sandały emotka
0 0

agusia147

#5241236 Napisano: 15.06.2012 09:50:47
Buuu jutro pracuję ;( Nie chce mi się ;(
0 0

jorunn2010

#5241320 Napisano: 16.06.2012 05:34:56
Bartki są świetne, ale tylko letnie i jesienno/wiosenne, bo w zimowych dzieci dziwnie chodzą, jak żołnierz (obserwacja moja jak i innych mam). Tylko teraz Bartek wprowadził jakiś nowy system zginania podeszwy, więc jeśli zastosują to w kozaczkach, to będzie super.
Mogę polecić również Mrugałę (podobna półka cenowa i też polskie, świetna jakość). Ecco też zachwalają, ale ja nie kupowałam bo mnie nie stać. Za to totalnie przejechałam się na elefantenach z deichmanna (sandałki rozwalily się po wejściu w nich do jeziora na 10 minut, a we wiosennych oderwał się rzep po tygodniu noszenia)
0 0

benasia

#5241377 Napisano: 16.06.2012 07:06:37
ok czyli generalnie super bartki, a dla małego sadzicie też sie przydadza? bo nie wiem jak nr 19 bedzie wypadał, ma kapcie na styk że tak powiem 18, a chodzić jako sam nie chodzi, poki co stoi i porusza się w chodziku oczywiście nie codziennie. Ale myślałam nad tym zabudowanymi bo wtedy całe lato no i jesień by mogły się przydać a wtedy mały napewno będzie już bardziej ruchliwy.
np myślę o takich:

http://www.sklep....1633/t-81613i28.html

bo te wyciete tez ładne ale nie wiem czy maluchowi kupować.
0 0

Gość: agasiam

#5241387 Napisano: 16.06.2012 07:17:04
Dziewczyny czy 3 mc na klleik ryżowy to nie za wcześnie? Na opakowaniu pisze że od 4 mc. Karmie piersią więc u mnie to jeszcze później ten kleik bo po 6 mc. Właśnie jesteśmy w trakcie rozszerzania diety wg. zaleceń pediatra i jest ok. Ale niestety noce są nieprzespane. Nie wiem czy to przez nowe smaki czy bodźce. Cały rytm dnia się zmienił. Pediatra mówi że to normalne. Zazdroszczę przesłanych nocy ja dziś jużna nogach od 5 miałam dość dosypiania. Głowa mi pęka.
0 0

benasia

#5241403 Napisano: 16.06.2012 07:44:53
agasiam współczuje tych nocy niesprzespanych emotka
ale nie martw się i twój maluch jak załapie rytm będzie przesypiał.
a diete to rozszerzasz swoja czy dziecka? bo przeciez małym rozszerza sie po 4 mies. aczkolwiek sadze ze tydzien czy 2 to bez roznicy i mozesz sprobowac z kleikiem - w koncu on jest delikatny i nie powinien zaszkodzic. emotka
0 0

Gość: agasiam

#5241489 Napisano: 16.06.2012 09:07:38
Dzięki benasia. Synkowi oczywiście emotka Nam pediatra powiedział że jak karmie piersią to po 6 mc dopiero. Przyznam że próbowałam wcześniej podać łyżeczek kleiku ryżowego z mlekiem ale maly miał okropne zatwardzenia. Dlatego poszłam po poradę do pediatra. Widocznie jego układ pokarmowy jeszcze nie był gotowy. Teraz jak skończył 6 mc jada warzywa i owoce w przecierach. Kleik również. Tylko to spanie a było już tak dobrze emotka
0 0

fryteczka

#5241514 Napisano: 16.06.2012 09:32:04
u nas lada dzień 10m ... jak to strasznie szybko zleciało .
maluch waży 8,800 , przesypia ładnie noce , oduczamy sie pomału słoiczków. Sama przyrzadzam deserki , owocków juz pod dostatkiem i obiadki staram się gotowac sama emotka uwielbia gotowane ziemniaczki , marcheweczke , gniecionego banana z dodatkiem truskawek , budyńki ... uwielbiam patrzeć jak się zmienia ... wszystko chciałby robić sam emotka
0 0

benasia

#5241539 Napisano: 16.06.2012 09:53:29
u nas za ponad tydzień 8 miesięcy Mikołej bedzie miał. Obiadki zazwyczaj tez mu sama robię, banana uwielbia ale nie bardzo może bo 2 dni jadł i dzis rano zatwardzenie emotka
tylko ciekawią mnie te truskawki? bo podobno można jak dziecko ma ok. 1,5roku więc małemu nie dawałam zwłaszcza ze sa silnie alergizujące, a mały uczulony jest na brokuła więc się boję...
0 0

fryteczka

#5241572 Napisano: 16.06.2012 10:38:39
w słoiczkach po 8m podajrze sa tez truskawki..jogurt z truskawkami czy mieszanka owoc z truskawkami emotka
moj zjadł wczoraj prawie całego banana do tego 2 rozgniecione truskawy z orgódka + odrobina cukru pudru . mniam emotka
0 0

mirai

#5242235 Napisano: 17.06.2012 04:45:48
SAB SIMPLEX w kropelkach i tabletkach sprzedam za pół ceny lub wymienię na paragony. (PW)
0 0

dejzi

#5242316 Napisano: 17.06.2012 08:03:34
Mój ma 6 miesięcy wczoraj dałam mu z Gerbera suszone śliwki pół słoiczka na próbę to po godz. go ruszyło i zrobił kupę emotka
0 0

benasia

#5242343 Napisano: 17.06.2012 08:46:10
hej dziewczyny mam pytanie chcę małemu zamówić buciki z Bartka bo u nas w sklepie w ogóle jego rozmiaru nie ma, powiedzcie lepsza podeszwa z termokauczuku czy poliuretonu?
0 0

Gość: katrin22

#5242479 Napisano: 17.06.2012 10:53:02
Ja jeszcze gniecionego banana nie dawłam (jakoś boję się dać surowego), kupuję w słoiczkach. Truskaweczek jeszcze nie daję. Soki mam zagotowane, więc za kilka miesięcy dam i zobaczymy, czy uczulony. Na razie uczula Kubę pietruszka.
Bucików mamy chyba z 4 pary, od rozmiaru 19 do 22, także z Bartka nie skorzystam emotka
Te co mamy to są z Elefanen'a, też są solidne, skórzane.
0 0

Gość: grusia

#5242566 Napisano: 17.06.2012 12:25:47
My teraz butow nie kupujemy ( tez mamy ten kod ),osobiscie uwazam ze zakup na zapas jest bez sensu zwlaszcza tak malemu dziecku.Ciezko przewidziec jak bardzo nozka urosnie a sam bucik i tak musi byc wiekszy.Zlym doborem obuwia mozna zrobic wiecej krzywdy niz pozytku. W domu mala bedzie uczyc sie chodzic na boso lub w skarpetkach z ABS ( w zal od podloza bo tak najzdrowiej ). A jak bedzie czas to pojdziemy i kupimy osobiscie - tak najpewniej - mozna sprawdzic czy dziecku wygodnie, czy odpowiednie podbicie itd.Pierwsze buciki to wg mnie zbyt wazna rzecz by kupowac od tak ,za zas i to przez internet.Nigdy tez nie kupie swoim dzieciom bucikow juz po innym dziecku. Ale to tylko moje zdanie emotka . Co do samej firmy to jestem zadowolona - synek chodzi i nie narzeka emotka .
0 0

beniaminowa

#5242596 Napisano: 17.06.2012 12:46:56
My mamy zakaz ubierania butów po innym dziecku. Nigdy nie wiadomo czy to inne dziecko nie ma jakieś wady przy chodzeniu.
Ale chciałabym by młodszy mógł chodzić w butach po starszym bracie... I nie mówię tu o tym obuwiu profilaktycznym (w którym chodzi non stop bo nawet boso mu nie wolno - te buty niszczy na bieżąco) tylko właśnie o tych Bartkach które mu kupiłam na wiosnę, czy tych sandałkach które mu teraz chcę kupić. Ale chyba nie będzie to możliwe bo pewno się wygniatają w środku (a na zewnątrz nie widać śladów zniszczenia). Dla pewności zapytam mojego lekarza.
0 0

benasia

#5242650 Napisano: 17.06.2012 01:25:26
każdy robi jak uważa, ja synkowi używanych też nie dam bo buciki się odkształcają, chcę mu kupić dobre buciki. Nie na zaś - na teraz, i nie sądze że za miesiąc czy 2 nie będą pasować.
Przymierzał w sklepie sandały w tym rozmiarze Bartka ale z odkrytymi palcami, ja chcę kupić pełne i dlatego mam zamiar zamówić przez internet.

Co do chodzenia na boso czytałam wiele artykułów o tym - kiedyś to było zdrowe i dawało bodźce stópkom i dzieciom stópki świetnie się rozwijały przez to, teraz w w dobie luksusów w każdym domu są panele, dywany, wykładziny, podłogi są proste, trawniki równe i przystrzyżone - to nie dostarcza dzieciom bodźców i o wiele lepiej jest gdy uczą się chodzić w bucikach z ładnie wyprofilowaną wkładką, odpowiednio dobranych.

Nie powiem że mój mały nie bedzie chodził też w skarpetkach ale mimo wszystko uważam że buciki to podstawa.
Wszystko zależy od dziecka - mój już stoi, chodzi w chodziku i dlatego chociaż dla tych kilkunastu minut dziennie chce mu kupić dobre buciki. Kiedy zacznie chodzić jego sprawa i może te buty starczą do tamtego etapu a może nie.
Przyroda... emotka
0 0