Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas nikłe szansę na bliźniaki. W rodzinie nie ma takich przypadków.
Jak kiedyś z mężem gadaliśmy o dzieciach to mówił, że chce więcej niż brat, a brat ma 4
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Ja na początku ciąży miałam przeczucia, że będzie chłopak, potem lekarz mnie zmylił, ale jednak miałam rację
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ronione dzieci nie umierają, zmieniają tylko swoją datę urodzenia, i ja w to wierzę. Maluszek jeszcze do ciebie wróci
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój mąż na pierwszym USG w 8 tygodniu już sobie ubzdurał że będzie chłopak bo na zdjęciu była taka mała kropeczka z kreseczką, i się od razu upierał, że to wacuś i wmawiał, że chłopiec się od wacka zaczyna
Gość: size
Dziękuję za przytulasa
Minął rok i 4 m-ce, dziś się odblokowałam forumowo
Moje dziecko byłoby w wieku dziecka dianki
No zobaczymy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Proszę bardzo i zgadzam się z Agusią, choć wiem, że tylko wewnętrzne pogodzenie się z tym może przynieść choć maleńką ulgę.
Proszę jednak, aby mój wątek zignorować. Bywa jednak.
Nie poruszajmy już tego, sama wiem jak było mi co niezręcznie pisać.
To wracajmy do imion
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Haha w środku nocy o imionach będziem. U mnie wszyscy śpią, tylko ja nie bo mam robotę. A jeszcze zmywarka czeka na załadowanie, pralka aż puszczę pranie itp. Masakra jakaś ;(
Możecie zajrzeć i pojeść oczami
Jak Olka była mała, poczytałam gdzieś o nauce czytania malucha. Że od 9 m-ca jest możliwa konfrontacja z literami. Przygotowałam kartki a4 z używanymi wyrazami i gnębiłam ją codziennie. W stylu mama, tata, ola, baba - mnie uczono, ze to babcia - kazali baba ?,dziadek (dziadzia nie przeszło) itp. Młoda patrzyła nieprzytomnie przez cały rok (do dwóch lat).
Ola ma dzisiaj 3,4 i czyta nam co mamy na pudłach (opisane, po przeprowadzce).
Bombki, przeczytała wyraz dekoracje
I tam jakieś inne.
Nie wiem czy ma to związek, bo dużo czytamy, ale spróbujcie jak chcecie
Proste, używane wyrazy grubym pisakiem, drukowanymi literami na A4.
Każdy wyraz osobno.
Osobna teczka.
Pokazywanie każdej literki, mówienie jej i czytanie wyrazu.
W wieku dwóch lat młodzież przeczyta Wam wyraz kot
A potem dekoracje
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak na noc to pewnie kaloryczne, a ja nie chcę by mi bardziej cenzura urosła
size - to bardzo ciekawa opcja, ale chyba jestem na to zbyt leniwa, albo zbyt zarobiona.
Ja mam na teraz 4 umowy z prawną konfrontacją, tak na oko dwadzieścia wydrukowanych stron z akceptacją firmową, parę testów działania aplikacji
Do trzeciej na bank
Spadam
Buźki Wam
A wracając do imion, to na razie ciężko powiedzieć jak nazwę swoje przyszłe (może będzie, może nie) dziecko, bo znając mnie, to może mi się odwidzieć dane imię.
Agusia jakie kaloryczne
Zawsze można zrobić bardziej light (mięso gotowane i sos jogurtowy).
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie potrafi, ale składa i ma to sens
Dzisiaj mąż mi zakomunikował z dumą: oli niewiele brakuje do czytania (nie wnikałam jaki wyraz, bo późno wrócił).
Brawo dla Taty
Zabawę w słowa polecam, być może to zadecydowało że Olcia tak wyrywna
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
u nas zawsze dużo się czyta dziciom, a uczy mówić od urodzenia
ja czytałam płynnie jak miałam niecałe 5 lat
dzieciaki i u nas mówią zanim zaczną chodzić (Benek mówi już mama, bum bum, nie, am (w sensie jedzenia), baba, uczy się tata (i idzie mu całkiem całkiem))
mówienie trenujemy przed lustrem bo tak młodemu najłatwiej powtarzać
z czytaniem też będziemy się bawić wcześnie
kurcze, mnie coraz bardziej kusi drugi dzieć.. odkąd Benio potrafi chwilę się zająć sobą, a ja zaczęłam pracować... to jakoś mi się zachciało drugiego
ale to jeszcze nie teraz
kobitki - dzisiaj wystawiam duuuużo dzieciowych ciuchów, zapraszam http://allegro.pl...r.php?us_id=26978122 zwłaszcza mamy dziewczynek (ale chłopców również)