Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5493157 Napisano: 04.12.2012 11:10:58
kalisto1986 napisał(a):

Bliźniaki .... mnie teściowa stresowała z bliźniakami( miała radoche, że szok, jak widziała moją reakcje) ciągle powtarzała, że mogę byc bliźniaki, bo i z jej strony są i z teścia, ostatnio też się śmiała, że schowało się jedno emotka

Ja chciałam bliźniaki, ale jako pierwsze emotka teraz to trzecie mogę mieć, ale nie od razu ... w końcu zawsze powtarzałam,że będe miała trójkę ( niestety w dzisiejszych czasach to jest już ciężkie do zrealizowania)

U nas nikłe szansę na bliźniaki. W rodzinie nie ma takich przypadków.

Jak kiedyś z mężem gadaliśmy o dzieciach to mówił, że chce więcej niż brat, a brat ma 4 emotka
0 0

Gość: katrin22

#5493158 Napisano: 04.12.2012 11:11:25
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Agatko, a sobie co wróżysz? emotka

Po ostatnim przeżyciu, jak straciłam dziecko w 9-tym tygodniu to boję nawet się starać.
Jakbym miała chcieć to chłopaka, ale wiem, ze byłaby dziewczyna i tak emotka

emotka
Ja na początku ciąży miałam przeczucia, że będzie chłopak, potem lekarz mnie zmylił, ale jednak miałam rację emotka
0 0

agusia147

#5493160 Napisano: 04.12.2012 11:12:14
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Po ostatnim przeżyciu, jak straciłam dziecko w 9-tym tygodniu to boję nawet się starać.

Ronione dzieci nie umierają, zmieniają tylko swoją datę urodzenia, i ja w to wierzę. Maluszek jeszcze do ciebie wróci emotka
0 0

agusia147

#5493162 Napisano: 04.12.2012 11:13:18
katrin22 napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka
Ja na początku ciąży miałam przeczucia, że będzie chłopak, potem lekarz mnie zmylił, ale jednak miałam rację emotka

Mój mąż na pierwszym USG w 8 tygodniu już sobie ubzdurał że będzie chłopak bo na zdjęciu była taka mała kropeczka z kreseczką, i się od razu upierał, że to wacuś i wmawiał, że chłopiec się od wacka zaczyna emotka
0 0

Gość: size

#5493169 Napisano: 04.12.2012 11:16:05
katrin22 napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka

Dziękuję za przytulasa emotka

Minął rok i 4 m-ce, dziś się odblokowałam forumowo emotka

Moje dziecko byłoby w wieku dziecka dianki emotka
0 0

#5493176 Napisano: 04.12.2012 11:20:02
agusia147 napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ronione dzieci nie umierają, zmieniają tylko swoją datę urodzenia, i ja w to wierzę. Maluszek jeszcze do ciebie wróci emotka

No zobaczymy emotka Ale bardzo dziękuję

emotka
0 0

agusia147

#5493184 Napisano: 04.12.2012 11:28:12
emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

#5493185 Napisano: 04.12.2012 11:28:44
size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

size napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka

Dziękuję za przytulasa emotka

Minął rok i 4 m-ce, dziś się odblokowałam forumowo emotka

Moje dziecko byłoby w wieku dziecka dianki emotka

Proszę bardzo i zgadzam się z Agusią, choć wiem, że tylko wewnętrzne pogodzenie się z tym może przynieść choć maleńką ulgę.
0 0

#5493199 Napisano: 04.12.2012 11:39:48
agusia, kasia jesteście kochane emotka

Proszę jednak, aby mój wątek zignorować. Bywa jednak.

Nie poruszajmy już tego, sama wiem jak było mi co niezręcznie pisać.

To wracajmy do imion emotka
0 0

agusia147

#5493216 Napisano: 05.12.2012 12:01:25
size napisał(a):

agusia, kasia jesteście kochane emotka

Proszę jednak, aby mój wątek zignorować. Bywa jednak.

Nie poruszajmy już tego, sama wiem jak było mi co niezręcznie pisać.

To wracajmy do imion emotka

Haha w środku nocy o imionach będziem. U mnie wszyscy śpią, tylko ja nie bo mam robotę. A jeszcze zmywarka czeka na załadowanie, pralka aż puszczę pranie itp. Masakra jakaś ;(
0 0

#5493220 Napisano: 05.12.2012 12:07:25
Ja też nie śpię, bo pisałam nowego posta do bloga emotka
Możecie zajrzeć i pojeść oczami emotka
0 0

#5493221 Napisano: 05.12.2012 12:10:07
Skoro nie chcecie wracać do imion...

Jak Olka była mała, poczytałam gdzieś o nauce czytania malucha. Że od 9 m-ca jest możliwa konfrontacja z literami. Przygotowałam kartki a4 z używanymi wyrazami i gnębiłam ją codziennie. W stylu mama, tata, ola, baba - mnie uczono, ze to babcia - kazali baba ?,dziadek (dziadzia nie przeszło) itp. Młoda patrzyła nieprzytomnie przez cały rok (do dwóch lat).

Ola ma dzisiaj 3,4 i czyta nam co mamy na pudłach (opisane, po przeprowadzce).

Bombki, przeczytała wyraz dekoracje emotka , czyta napisane wszędzie mama, tata, ola, agata, kot.
I tam jakieś inne.

Nie wiem czy ma to związek, bo dużo czytamy, ale spróbujcie jak chcecie emotka

Proste, używane wyrazy grubym pisakiem, drukowanymi literami na A4.

Każdy wyraz osobno.

Osobna teczka.

Pokazywanie każdej literki, mówienie jej i czytanie wyrazu.

W wieku dwóch lat młodzież przeczyta Wam wyraz kot emotka

A potem dekoracje emotka
0 0

agusia147

#5493222 Napisano: 05.12.2012 12:12:40
katrin22 napisał(a):

Tak na noc to pewnie kaloryczne, a ja nie chcę by mi bardziej cenzura urosła emotka

size - to bardzo ciekawa opcja, ale chyba jestem na to zbyt leniwa, albo zbyt zarobiona.
0 0

#5493227 Napisano: 05.12.2012 12:26:08
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Tak na noc to pewnie kaloryczne, a ja nie chcę by mi bardziej cenzura urosła emotka

size - to bardzo ciekawa opcja, ale chyba jestem na to zbyt leniwa, albo zbyt zarobiona.

Ja mam na teraz 4 umowy z prawną konfrontacją, tak na oko dwadzieścia wydrukowanych stron z akceptacją firmową, parę testów działania aplikacji emotka
Do trzeciej na bank emotka

Spadam emotka

Buźki Wam

0 0

#5493228 Napisano: 05.12.2012 12:26:16
Agatko toś mnie zaskoczyła, zrobiłam takie oczy emotka jak przeczytałam, że Twoja Mała w tym wieku potrafi czytać. Ja uwielbiam takie zabawy poprzez naukę. Miałam kiedyś staż w przedszkolu, fajnie było emotka Potem żałowałam, że nie poszłam na studia pod takim kierunkiem. Ja swojego codziennie edukuję, np. jak Kubuś kręci kółkiem od autka, to mówię kółko się kręci itd.itp., a np. jak jeździł autem do przodu i do tyłu, to wydawałam dzwięk BRUM BRUM i zakodowałam, bo moje dziecko przy każdym ruchu autka aż się zaślini od brumkowania. Nie wiem, czy z literkami załapie o co chodzi, ale spróbuję, tylko kupię te piankowe (może je nie wyciamka).

A wracając do imion, to na razie ciężko powiedzieć jak nazwę swoje przyszłe (może będzie, może nie) dziecko, bo znając mnie, to może mi się odwidzieć dane imię.

Agusia jakie kaloryczne emotka Cienki placek praktycznie bez tłuszczu z warzywami i lekkim sosem emotka
Zawsze można zrobić bardziej light (mięso gotowane i sos jogurtowy).
0 0

#5493229 Napisano: 05.12.2012 12:27:09
Ja też mykam. PaPa emotka
0 0

agusia147

#5493232 Napisano: 05.12.2012 12:33:01
Dobranoc laski. Ja jeszcze nie spać bo obowiązki gonią.
0 0

#5493234 Napisano: 05.12.2012 12:42:06
katrin22 napisał(a):

toś mnie zaskoczyła, zrobiłam takie oczy emotka jak przeczytałam, że Twoja Mała w tym wieku potrafi czytać

Nie potrafi, ale składa i ma to sens emotka Wczoraj mi właśnie złożyła te dekoracje emotka I prawie umarłam emotka

Dzisiaj mąż mi zakomunikował z dumą: oli niewiele brakuje do czytania (nie wnikałam jaki wyraz, bo późno wrócił).

Brawo dla Taty emotka Przynajmniej zauważył emotka

Zabawę w słowa polecam, być może to zadecydowało że Olcia tak wyrywna emotka

0 0

agusia147

#5493236 Napisano: 05.12.2012 12:58:44
Dalej nie śpię, ale skończyłam rzeczy, co miałam do zrobienia na kompie emotka Teraz mogę zająć się innymi rzeczami.
0 0

Gość: dianek

#5493353 Napisano: 05.12.2012 07:55:51
size,
u nas zawsze dużo się czyta dziciom, a uczy mówić od urodzenia

ja czytałam płynnie jak miałam niecałe 5 lat

dzieciaki i u nas mówią zanim zaczną chodzić (Benek mówi już mama, bum bum, nie, am (w sensie jedzenia), baba, uczy się tata (i idzie mu całkiem całkiem))

mówienie trenujemy przed lustrem bo tak młodemu najłatwiej powtarzać

z czytaniem też będziemy się bawić wcześnie emotka

kurcze, mnie coraz bardziej kusi drugi dzieć.. odkąd Benio potrafi chwilę się zająć sobą, a ja zaczęłam pracować... to jakoś mi się zachciało drugiego

ale to jeszcze nie teraz emotka jeszcze z roczek przynajmniej...

kobitki - dzisiaj wystawiam duuuużo dzieciowych ciuchów, zapraszam http://allegro.pl...r.php?us_id=26978122 zwłaszcza mamy dziewczynek (ale chłopców również)

0 0