WC - rozmowy o wszystkim

kwadracik

#7122457 Napisano: 09.09.2023 09:36:32
Gdyby ktoś z Was robił zakupy w Lidlu i miał zbędne talenciaki to chętnie przyjmę dla szkoły syna emotka
Z góry dziękuję emotka
0 0

pikawka

#7122472 Napisano: 09.09.2023 11:07:49
alienistka napisał(a):

Z ciekawości : Ile czasu dziennie poświęcacie na konkursy?
Mam wrażenie, że moje życie stało się jednym wielkim konkursem  emotka

Tylko wieczorem jak już dzieci śpią. Nie prędzej niż 21.00  i tez nie codziennie, zależy jak mi się moje konki kończą emotka  
w ciągu dnia nawet jak mam czas to nie lubię. Najlepiej funkcjonuje właśnie wieczorem jak jest cisza…

delfinka101

#7122544 Napisano: 09.09.2023 23:41:12
Jak  pracowałam w  jednej formie to miałam włączone radio i wszystkie radiowe obcykiwałam w  czasie pracy emotka  Miałam spoko babkę, która chwaliła się wszystkim, ze ma pracownika który zawodowo (jej zdaniem) wygrywa. Ona też sporo kupowała z moich nagród emotka
1 pikawka 0

dwaburekoty

#7122554 Napisano: 10.09.2023 07:45:09
alienistka napisał(a):

Ja mam ciągłą gonitwę myśli, więc można powiedzieć, że 24h/dobę emotka . A tak poważnie, na temat przewodni wpadam wszędzie, nie muszę mieć wydzielonego czasu. Np. Na pomysł na Lubelle w Stokrotce, wpadłam w piątek w pracy czekając, aż mi się obiad odgrzeje w mikrofali, a napisałam je w 5 minut. 
Kiedyś każde zamówienie miałam wymuskane, idealne pod każdym względem (np. moje zgłoszenie na Milko mam wydrukowane i oprawione, ale schowane w szufladzie- wygrałam wtedy wózek Thule emotka  :D ). Teraz wychodzę z założenia, że nie ma co się tak skupiać, tylko wysyłać i czekać na wyniki.

nanajka81

#7122557 Napisano: 10.09.2023 08:17:35
alienistka napisał(a):

kiedyś przechodziłam ten etap ale mi przeszło. Konkursy się zeszmaciły, konkursowiczów przybyło a nagród fajnych ubyło, doszło więcej cwaniaków a organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora... W loteriach trzeba coraz więcej wydać aby spróbować a czasy drogie. Sprzedaż nagród też trudna choć ja zawsze grałam aby mieć a nie sprzedawać ale zdarzyły się nagrody, których nie potrzebowałam a kasa była mi niezbędna. Gram bo lubię spróbować ale już bardzo z umiarem bo nie stać mnie na wiele z nich. (np. piwo, nie pije, nie kupuję)

radosna

#7122599 Napisano: 10.09.2023 12:16:58
Mam podobnie jak i nanajka81. Kiedyś to były doskonałe czasy dla konkursowiczów (od razu zaznaczam, że biorę udział tylko w konkursach twórczych). Było więcej konkursów z ciekawymi nagrodami (czyt.: cennymi), mniej konkursowiczów. Nie było listy konkursów w internecie, trzeba było samemu ich poszukać. Złote Lata już minęły, zostały jakieś resztki. Oczywiście, że czasem zdarzają się konkursy z cennymi nagrodami, ale to rzadkość. Zwykle jest tak: jedna - góra trzy dobre nagrody, reszta to szajs. Ale to my sami jesteśmy sobie winni. Nie powinniśmy byle czego przyjmować. Powoli odzwyczajam się od konkursów. Choć lubię pisać i jednak mnie przyciąga na naszą stronę. Wszystkim Wam życzę wymarzonych nagród!

boss75

#7122690 Napisano: 10.09.2023 22:10:19
Jaki telefon do tysiąca polecacie?
0 0

zezowaty_kot

#7122693 Napisano: 10.09.2023 22:29:56
nanajka81 napisał(a):

alienistka napisał(a):

kiedyś przechodziłam ten etap ale mi przeszło. Konkursy się zeszmaciły, konkursowiczów przybyło a nagród fajnych ubyło, doszło więcej cwaniaków a organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora... W loteriach trzeba coraz więcej wydać aby spróbować a czasy drogie. Sprzedaż nagród też trudna choć ja zawsze grałam aby mieć a nie sprzedawać ale zdarzyły się nagrody, których nie potrzebowałam a kasa była mi niezbędna. Gram bo lubię spróbować ale już bardzo z umiarem bo nie stać mnie na wiele z nich. (np. piwo, nie pije, nie kupuję)

Też miałam taki etap, ostatnie dwa lata, jak mantrę powtarzałam "przyjdą młodsze, piękniejsze..." uznałam, że mój czas się skończył. A teraz przeżywam drugą młodość. Zaczęło się od Avanti i podejścia "nie lubię tego robić, chyba że za pieniądze ". A teraz mielą mnie konkursowe trybiki, bawię się wyzwaniami i sprawia mi to wiele frajdy. Wam też życzę spektakularnego wejścia. Tylko najpierw trzeba na chwilkę wyjść i dać zardzewieć myślom. Powodzenia i wielkich wygranych! emotka

jxrghere

#7122783 Napisano: 11.09.2023 12:06:29
Właśnie z dziewczyną trafiliśmy na to forum - mocni jesteście, odkryliśmy świat o którym nie mieliśmy pojęcia xD. Często kupowaliśmy jakieś rzeczy specjalnie pod loterię, mamy za sobą 500 kodów Coca-Cola i nigdy nie wygraliśmy nic. Mamy nadzieję, że wrac z tym forum wejdziemy w stopień wtajemniczenia, który pozwoli nam wygrać cokolwiek kiedykolwiek. 

Raz pijany dawno temu wygrałem koc kasztelat i nigdy do mnie nie dotarł 🙄, może wykorzystałem limit szczęścia

radziosny

#7122805 Napisano: 11.09.2023 12:54:49
jxrghere napisał(a):

Właśnie z dziewczyną trafiliśmy na to forum - mocni jesteście, odkryliśmy świat o którym nie mieliśmy pojęcia xD. Często kupowaliśmy jakieś rzeczy specjalnie pod loterię, mamy za sobą 500 kodów Coca-Cola i nigdy nie wygraliśmy nic. Mamy nadzieję, że wrac z tym forum wejdziemy w stopień wtajemniczenia, który pozwoli nam wygrać cokolwiek kiedykolwiek. 

Raz pijany dawno temu wygrałem koc kasztelat i nigdy do mnie nie dotarł 🙄, może wykorzystałem limit szczęścia

southlander

#7122815 Napisano: 11.09.2023 14:09:05
nanajka81 napisał(a):

organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora...

To intrygujące jak różne perspektywy mamy, bo gram najwięcej na FB i mam zupełnie odwrotne wrażenia. Kiedyś wygrywały typowo "konkursowe" odpicowane zgłoszenia, wystarczyło się przyłożyć, poświęcić czas i wymyślić coś ciekawego, ładnie ubrać myśli w ładne słowa i efekty zwykle były. Teraz są docenia się maksymalnie zwyczajne prace. Grażynkowy wierszyk który niezbyt się klei ale jest naturalny, średniej długości niechlujne teksty z lekkimi błędami, czy różne "kreatywne" sztuczki które świeże to były dawno dawno temu (np. zdania rozpoczynające się od liter związanych z nazwą sponsora). Chyba bardziej opłaca się iść w ilość niż w jakość.

Bardzo bym chciał żeby powróciły czasy na dopieszczone zgłoszenia, bo inwestując czas wiedziałem że ma to jakiś sens, że prędzej czy później się to zwróci w postaci nagród. Obecnie poświęcony czas nie jest już żadną gwarancją, a organizator często nie jest zainteresowany przyznaniem nagrody typowemu konkursowiczowi-hobbyście, raczej wybiera coś naturalnego i mniej dopracowanego. 

Tak czy inaczej, niektórzy zapewne będą twierdzić że czasy są takie same, to tylko my bardziej marudzimy albo wypadamy z formy. emotka

nanajka81

#7122821 Napisano: 11.09.2023 14:18:34
southlander napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora...

To intrygujące jak różne perspektywy mamy, bo gram najwięcej na FB i mam zupełnie odwrotne wrażenia. Kiedyś wygrywały typowo "konkursowe" odpicowane zgłoszenia, wystarczyło się przyłożyć, poświęcić czas i wymyślić coś ciekawego, ładnie ubrać myśli w ładne słowa i efekty zwykle były. Teraz są docenia się maksymalnie zwyczajne prace. Grażynkowy wierszyk który niezbyt się klei ale jest naturalny, średniej długości niechlujne teksty z lekkimi błędami, czy różne "kreatywne" sztuczki które świeże to były dawno dawno temu (np. zdania rozpoczynające się od liter związanych z nazwą sponsora). Chyba bardziej opłaca się iść w ilość niż w jakość.

Bardzo bym chciał żeby powróciły czasy na dopieszczone zgłoszenia, bo inwestując czas wiedziałem że ma to jakiś sens, że prędzej czy później się to zwróci w postaci nagród. Obecnie poświęcony czas nie jest już żadną gwarancją, a organizator często nie jest zainteresowany przyznaniem nagrody typowemu konkursowiczowi-hobbyście, raczej wybiera coś naturalnego i mniej dopracowanego. 

Tak czy inaczej, niektórzy zapewne będą twierdzić że czasy są takie same, to tylko my bardziej marudzimy albo wypadamy z formy. emotka

Widocznie gramy w innych konkursach bo ja zawsze przeglądam odpowiedzi, które wygrały i bynajmniej nie są to "zwykłe" prace emotka Są przemyślane, rymowane, długie, dodane zdjęcia/filmy... No i znane nazwiska... To co mnie mega w takich konkursach zaczęło irytować to to że jak tylko zostaną ogłoszone wyniki to ludzie, którzy wygrali w dużej mierze usuwają swoje zgłoszenia i jak chce sobie poczytać po kilku godzinach czym ktoś wygrał to odpowiedzi takiej wcale nie ma emotka Wygrany jest, śladu po odpowiedzi zero.

PS. Polecam przejrzeć odpowiedzi z tego konkursu: https://www.faceb...t=a.661597462679040.

Śpiewak forumowy też wygrał... emotka
0 0

Emememe

#7122827 Napisano: 11.09.2023 14:30:24
nanajka81 napisał(a):

PS. Polecam przejrzeć odpowiedzi z tego konkursu: https://www.faceb...t=a.661597462679040.

Kilka wygranych tekstów jest wygenerowanych w chat gpt… Ciekawe, czy Empik coś z tym zrobi.
1 rooney 0

notta

#7122832 Napisano: 11.09.2023 14:45:32
Emememe napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Kilka wygranych tekstów jest wygenerowanych w chat gpt… Ciekawe, czy Empik coś z tym zrobi.

Skąd ten wniosek?
0 0

southlander

#7122833 Napisano: 11.09.2023 14:47:36
nanajka81 napisał(a):

southlander napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Widocznie gramy w innych konkursach bo ja zawsze przeglądam odpowiedzi, które wygrały i bynajmniej nie są to "zwykłe" prace emotka Są przemyślane, rymowane, długie, dodane zdjęcia/filmy... No i znane nazwiska... To co mnie mega w takich konkursach zaczęło irytować to to że jak tylko zostaną ogłoszone wyniki to ludzie, którzy wygrali w dużej mierze usuwają swoje zgłoszenia i jak chce sobie poczytać po kilku godzinach czym ktoś wygrał to odpowiedzi takiej wcale nie ma emotka Wygrany jest, śladu po odpowiedzi zero.

Chyba rzeczywiście bierzemy udział w innych konkursach bo mam wrażenie te kilkanaście stałych nazwisk pojawia się o wiele rzadziej (nie licząc pana M.B. który potrafi dodać swój filmik nawet gdy polecenie brzmi "napisz") . Zdjęcia były zawsze, ludzie je dodawali nawet gdy nikt o nie nie pytał, jedynie może te filmiki to jakaś nowość.
0 0

kimberly

#7122834 Napisano: 11.09.2023 14:47:55
Emememe napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Przeczytałam tylko kilka i jedna z nich też zrobiła na mnie takie wrażenie, jakby hm.. była przetłumaczona przez bardzo dobry translator ale nie była napisana przez człowieka, nie umiem tego określić.
0 0

Emememe

#7122835 Napisano: 11.09.2023 14:49:15
notta napisał(a):

Emememe napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Skąd ten wniosek?

Chat GPT generuje odpowiedzi pisane akapitami, od razu rzucają się w oczy. Wystarczy taki tekst wkleić np tutaj: 
https://www.zerogpt.com/ i jest potwierdzenie, ze odpowiedz jest wygenerowana. Sa dowody w komentarzach.

notta

#7122836 Napisano: 11.09.2023 14:58:10
O patrz o tym nie wiedziałam...
0 0

gregory04

#7122838 Napisano: 11.09.2023 15:00:35
Powiem szczerze, że jak w konkursach na Fb/Ig ciągle widzę wypowiedzi w tym samym stylu zaczynające się od dużych liter alfabetu, od DO, RE, Mi z wizerunkiem nutek albo to totalnie oklepane już jest moim numerem JEDEN, oceniam go na SZÓSTKĘ bo to ÓSMY cud świata to się zastanawiam czy organizatorzy na prawdę nie mają już dość? Przecież skoro takie osoby piszą zgłoszenia o powyższej treści w konkursach w mediach społecznościowych to zapewne w konkursach promocyjnych również używają takich haseł.

adamo86

#7122907 Napisano: 11.09.2023 21:10:33
Emememe napisał(a):

notta napisał(a):

Emememe napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Skąd ten wniosek?

Chat GPT generuje odpowiedzi pisane akapitami, od razu rzucają się w oczy. Wystarczy taki tekst wkleić np tutaj: 
https://www.zerogpt.com/ i jest potwierdzenie, ze odpowiedz jest wygenerowana. Sa dowody w komentarzach.

Może to być fajne narzędzie do publicznego demaskowania oszustów emotka  emotka