Wkurza mnie...

miszczu1

#5966842 Napisano: 14.01.2015 11:10:19
edith napisał(a):

aka napisał(a):Wkurza mnie nagonka na WOŚP i Owsiaka, najbardziej uwagi kościoła i prawicy, tak jakby Kościół rozliczał się z kasy...

Nie wkurzaj się tylko poczytaj ostatnie doniesienia w sprawie Owsiaka nie jest taki niewinny i nie mieszaj do tego kościoła i PIS bo niema to nic wspólnego ,sumienie człowieka -  o to tu chodzi emotka

Jak nie mieszać w to kościół jak sam sie w to miesza? Kolega ostatnio mi mówił, że ksiądz z ambony w trakcie mszy oznajmił wszystkim, że" nie życzy sobie dzieci latających z puszkami od Owsiaka po jego terenie/osiedlu przy kościele." Bez komentarza...
0 0

29renata

#5966929 Napisano: 14.01.2015 12:34:58
A mnie wkurza że trafiłam w końcu na ten formularz do wpisania danych i po wpisaniu otrzymałam komunikat, że nie ma już bombonierek 
0 0

benasia

#5966931 Napisano: 14.01.2015 12:36:39
29renata miałam przed chwilą tak samo emotka
0 0

ondine

#5966940 Napisano: 14.01.2015 12:42:52
miszczu1 napisał(a):

edith napisał(a):aka napisał(a):Wkurza mnie nagonka na WOŚP i Owsiaka, najbardziej uwagi kościoła i prawicy, tak jakby Kościół rozliczał się z kasy...

Nie wkurzaj się tylko poczytaj ostatnie doniesienia w sprawie Owsiaka nie jest taki niewinny i nie mieszaj do tego kościoła i PIS bo niema to nic wspólnego ,sumienie człowieka -  o to tu chodzi emotka

Jak nie mieszać w to kościół jak sam sie w to miesza? Kolega ostatnio mi mówił, że ksiądz z ambony w trakcie mszy oznajmił wszystkim, że" nie życzy sobie dzieci latających z puszkami od Owsiaka po jego terenie/osiedlu przy kościele." Bez komentarza...

Ksiądz cwaniak, bo nie ma dzieci i nie wie, nie ma pojęcia co czuje rodzic,  którego dziecko zostało uratowane dzięki sprzętowi WOŚP. A ja znam takich rodziców i choć wcześniej różnie mówili o Owsiaku, teraz nie dadzą na niego powiedzieć złego słowa. Moim zdaniem dobrze, bo życie jest ważniejsze, cenniejsze niż te całe miliony, które on konfiskuje... Bilans i tak jest na plus dla tych, którzy skorzystali, życie zawsze wygra w pojedynku "ważności". A my możemy jedynie oceniać z pewnej perspektywy.

A co do tematu wkurzania to mnie też wkurzają bombonierki. Jak już w końcu, pierwszy raz udało mi się usłyszeć sygnał o cuksach to: 1. nie byłam przy komputerze, 2. weszłam w telefonie, ale zanim się namęczyłam, odpowiedziałam na pytania i wypełniłam formularz to nie mogłam wcisnąć "Wyślij" emotka
0 0

kalisto1986

#5966995 Napisano: 14.01.2015 13:38:55
ondine napisał(a):

miszczu1 napisał(a):

napisał(a):edith napisał(a):aka napisał(a):Wkurza mnie nagonka na WOŚP i Owsiaka, najbardziej uwagi kościoła i prawicy, tak jakby Kościół rozliczał się z kasy...

Ksiądz cwaniak, bo nie ma dzieci i nie wie, nie ma pojęcia co czuje rodzic,  którego dziecko zostało uratowane dzięki sprzętowi WOŚP. A ja znam takich rodziców i choć wcześniej różnie mówili o Owsiaku, teraz nie dadzą na niego powiedzieć złego słowa. Moim zdaniem dobrze, bo życie jest ważniejsze, cenniejsze niż te całe miliony, które on konfiskuje... Bilans i tak jest na plus dla tych, którzy skorzystali, życie zawsze wygra w pojedynku "ważności". A my możemy jedynie oceniać z pewnej perspektywy.

A co do tematu wkurzania to mnie też wkurzają bombonierki. Jak już w końcu, pierwszy raz udało mi się usłyszeć sygnał o cuksach to: 1. nie byłam przy komputerze, 2. weszłam w telefonie, ale zanim się namęczyłam, odpowiedziałam na pytania i wypełniłam formularz to nie mogłam wcisnąć "Wyślij" emotka

W tej całej nagonce na Wośp najśmieszniejsze jest to, że Ci co piszą większość bzdur nie zdaję sobie sprawy z zasad prowadzenia fundacji w Polsce lub udaje, że tego nie wie.
Każda fundacja ma prawo wziąć 10 % od kwoty zebranej i nie musi się tłumaczyć na co to bierze. Może z tego pokryć wypłaty, koszta, organizację czegokolwiek. Gdyby ktoś wczytał sie w rozliczenia wośp dokładnie, znając zasady na jakich się rozlicza ( okres rozliczeniowy nie trwa dla nich rok, a 1,5) to jasno widać, że wośp pobiera mniej niż 10 %, a były lata, że wydali na cele statutowe więcej niż kwota zebrana z danego finału.
A największy niesmak budzi we mnie jak najeżdżają na Wośp osoby, których dzieci korzystały ze sprzętu - a jest to ptaktycznie każde dziecko urodzone od 2002 roku !
Fajnie jakby taki jeden z drugim sam zorganizował akcję na taką skale, albo nawet mniejszą i niech zobaczy jakie to jest łatwe 
0 0

marzenier

#5966998 Napisano: 14.01.2015 13:45:36
Albo powiedział "tym sprzętem proszę mojego dziecka nie badać , nie wkładać go do inkubatora z serduszkiem, nie ratować mu życia aparaturą dla wcześniaków, bo nie podoba mi się jak Owsiak rozporządza kasą z fundacji więc bojkotuje wszystko co z nim związane "
0 0

Gość: amif

#5967000 Napisano: 14.01.2015 13:47:52
kolejne podejście w ITM - nie znalazłam tych cholernych 500ml puszek Rockstara, pracownica, gdy ją zapytałam popatrzyła na mnie jak na kosmitę, co ja od niej chcę emotka
0 0

constanza

#5967016 Napisano: 14.01.2015 14:04:19
marzenier napisał(a):

Albo powiedział "tym sprzętem proszę mojego dziecka nie badać , nie wkładać go do inkubatora z serduszkiem, nie ratować mu życia aparaturą dla wcześniaków, bo nie podoba mi się jak Owsiak rozporządza kasą z fundacji więc bojkotuje wszystko co z nim związane "

juz jest taka akcja w intenecie aby każdy bojkotujący nosił przy sobie takie oświadczenie https://fbcdn-sph...f7ee836185ea9b644e 
0 0

beata21

#5967025 Napisano: 14.01.2015 14:17:54
constanza napisał(a):

marzenier napisał(a):

juz jest taka akcja w intenecie aby każdy bojkotujący nosił przy sobie takie oświadczenie https://fbcdn-sph...94f7ee836185ea9b644e 

Syn miał okazję korzystać ze sprzętu zakupionego przez WOŚP i w tej klinice gdzie leżał całe oddziały były wyposażone przez Owsiaka. To był  ten moment, w którym uświadomiłam sobie, że mogłoby tam nie być potrzebnego respiratora i aparatury, która monitorowała Jego stan po poważnej interwencji kardiochirurgicznej. Niektórym przydałaby się "wycieczka" po oddziałach klinik, by uświadomić sobie ile tam jest sprzętu  oklejonego serduszkami WOŚP!
0 0

marzenier

#5967028 Napisano: 14.01.2015 14:20:06
constanza napisał(a):

marzenier napisał(a):

juz jest taka akcja w intenecie aby każdy bojkotujący nosił przy sobie takie oświadczenie https://fbcdn-sph...94f7ee836185ea9b644e 

Padłam trupem emotka
0 0

edith

#5967034 Napisano: 14.01.2015 14:28:06
Uwielbiam takie dyskusje:)Z natury ze lubie pomagac to i Owsiakowi wrzucam o przepraszam wlasciwie dzieciom  ale zdania nie zmienie o nim:)A jesli chodzi o pomaganie to mojemu synowi w operacji i rechabilitacji pomogl ksiadz i Caritas:)
0 0

Gość: giuliettaX

#5967046 Napisano: 14.01.2015 15:05:02
marzenier napisał(a):

constanza napisał(a):

marzenier napisał(a):Albo powiedział "tym sprzętem proszę mojego dziecka nie badać , nie wkładać go do inkubatora z serduszkiem, nie ratować mu życia aparaturą dla wcześniaków, bo nie podoba mi się jak Owsiak rozporządza kasą z fundacji więc bojkotuje wszystko co z nim związane "

Padłam trupem emotka

a najlepsze to Oświadczenie ... w ostatnim zdaniu... taa...na pewno...
0 0

Gość: majeczka555

#5967080 Napisano: 14.01.2015 15:38:05
magnus napisał(a):

magnus napisał(a):

Wkurza mnie RFM - chyba na stałe mam jako grafikę napis - Kolejna edycja konkursu już wkrótce - słuchaj RMF FM i czekaj na sygnał startu! emotka

Dalej mnie wkurza emotka  W kulki lecą sobie emotka
Jedni mają cały czas aktywne a inni wcale

Może IP blokują emotka
0 0

#5967084 Napisano: 14.01.2015 15:44:49
majeczka555 napisał(a):

magnus napisał(a):

magnus napisał(a):Wkurza mnie RFM - chyba na stałe mam jako grafikę napis - Kolejna edycja konkursu już wkrótce - słuchaj RMF FM i czekaj na sygnał startu! emotka

Dalej mnie wkurza emotka  W kulki lecą sobie emotka
Jedni mają cały czas aktywne a inni wcale

Może IP blokują emotka

F5  emotka
0 0

kamuun

#5967090 Napisano: 14.01.2015 15:48:10
wrrr...od jakiegoś czasu mam mega ochotę iść do kina, obojętnie na co, dlatego non stop śledzę demotywatory, ale zawsze gdy pojawia się jakiś konkurs musi zadzwonić mi telefon, musi ściąć mi internet lub ktoś musi zadzwonić do drzwi emotka emotka emotka
0 0

#5967094 Napisano: 14.01.2015 15:54:10
magnus napisał(a):

giulietta napisał(a):

napisał(a):

napisał(a):

F5  emotka

Nie pomaga emotka

czasem wtyczka flash się zawiesza  emotka
0 0

aniutka

#5967144 Napisano: 14.01.2015 17:25:18
Po raz koleiny wkurzył mnie wizaż  emotka
0 0

Gość: nesteaa

#5967207 Napisano: 14.01.2015 19:20:07
Poczta... emotka  Nie ma co marzyć, że listonosz raczy wejść na górę z paczką, bo po co? Za każdym razem zostawia avizo, gdy jest coś większego niż list. 
0 0

calle

#5967222 Napisano: 14.01.2015 19:59:41
kamuun napisał(a):

wrrr...od jakiegoś czasu mam mega ochotę iść do kina, obojętnie na co, dlatego non stop śledzę demotywatory, ale zawsze gdy pojawia się jakiś konkurs musi zadzwonić mi telefon, musi ściąć mi internet lub ktoś musi zadzwonić do drzwi emotka emotka emotka

A nie lepiej po prostu kupić bilet? bez sensu się denerwować z takiego powodu.. Kino powinno pomóc sie zrelaksować, a i filmu nikt nie będzie narzucał.

Co do tematu: wkurzają mnie prowadzący, którzy wyjechali właśnie teraz i moja grupa nie jest wstanie dostać wpisu..
0 0

kadett33

#5967223 Napisano: 14.01.2015 20:04:14
nesteaa napisał(a):

Poczta... emotka  Nie ma co marzyć, że listonosz raczy wejść na górę z paczką, bo po co? Za każdym razem zostawia avizo, gdy jest coś większego niż list. 

pewnie niema przy sobie listu dlatego zostawia awizo.
0 0