Żegnamy zmarłych

Gość: konkursy15

#2312134 Napisano: 13.04.2009 08:55:39
annb napisał(a):

babcia kuzynki,tragedia we Włoszech i w Kam. Pomorskim emotka

dziadek kuzyna (*)
[*] 0

malenka89

#2312135 Napisano: 13.04.2009 08:56:54
Teraz już 19 ofiar... W Święta taka tragedia emotka

(*)(*) emotka
[*] 0

joka

#2312142 Napisano: 13.04.2009 09:02:23
(*)
[*] 0

Gość: piotrekks

#2312151 Napisano: 13.04.2009 09:06:16
swibek napisał(a):

piotrekks napisał(a):

ludzie! ogarnijcie się! myślicie, że jakieś durne internetowe świeczki pisane przez 134 strony coś dadzą? codziennie na polskich drogach ginie 50 osób, co 2 godziny umiera ktoś na zawał. i co, to już nie jest tragedia? może wprowadzimy żałobę narodową? naturalnym przeznaczeniem człowieka jest, że się rodzi a później umiera. jeden ma śmierć lepszą, a drugi gorszą. od zawsze dzieli się tak świat, więc proszę - dajcie już spokój z tą szopką. myślicie, że rodziny zmarłych byłyby zachwycone? no nie sądzę, dlatego potraktujcie czasem dobro zmarłych ponad to czy nabijecie sobie post czy nie.

mam nadzieje, że chociaż do niektórych dotrę. albo trudno, zostanę zjechany jak ścierka.

pozdrawiam,
wesołego śmigusa emotka

nikt Ci nie każe palić świeczki.. a szacunek osobom zmarłym się należy, czy to zginą w wypadku, czy umierają śmiercią naturalną.. więc uszanuj to, ze inni chcą zapalić i to chyba nic złego że się pomyśli o zmarłych i ich rodzinach.. masz dom nad głową? łóżko? ubranie? a zastanowiłes się co im zostało? są ludzie, którzy pomogą pomimo, że są daleko i to jest wola każdego z nas.. Tobie nie pasuje to nie krytykuj innych.. życzysz wesołego smigusa.. dla ich rodzin napewno nie będą to wesołe święta.. obys nigdy nie był w takiej sytuacji.. emotka i akurat Ty nabijasz głupie posty.. emotka

i według Ciebie trzema znakami oddajesz szacunek równomierny np. modlitwie za zmarłych? no to gratuluje, elokwencja i pomysłowość, modernizm nowy. nonsens jakiś. pomyśleć mówisz? no to zalecam udać się po różaniec, książeczkę i modlić się, a nie iść na łatwiznę. poza tym uciekam od meritum. chodziło mi jedynie o fakt, iż tragedia jak tragedia, dziennie dzieje się takich setki i to nie znaczy, że trzeba z tego robić cyrk publiczny i dom zwierzeń. mówisz, że ja nabijam posty? ohh, przepraszam! jak mogłem napisać ten 4 post, treścią przebijający poprzednie 134 strony tego jakże ambitnego wątku. darował/abyś sobie nędzne próby zrzędzenia, bo akurat postów to w tym wątku napisała/eś bez liku więc uwaga wyciągnięta z tylnej części ciała słonia, którą można rozbić o kant tylnej części ciała człowieka. dobra, bo się rozmarzyłem i tak w waszym mniemaniu jestem gburem, który nie chcę z wami łączyć się w wirtualnym smutku. tak, pajac ze mnie. bawcie się dalej sami. żyjcie dalej w poczuciu zrobienia bliźniemu lepiej, mimo tego, że w myślach potraficie to uargumentować tylko gromkim won mruku. to tyle, widzę, że i tak to do nikogo nie dotrze. i już proszę, nie powtarzajcie mi, że życie każdego człowieka jest warte tyle samo. to jest cenzura prawda (w żadnym wypadku nie opieram tej tezy na wydarzeniach z Kamienia Pomorskiego). taka luźna dygresja.

p.s. ohhh, żałoba narodowa. no wprost fantastycznie, ale to już tylko potwierdza nieudolność kolejnego rządu.
[*] 0

Gość: swibek

#2312154 Napisano: 13.04.2009 09:06:50
emotka już 21 osób.. liczba ofiar rośnie..
[*] 0

#2312169 Napisano: 13.04.2009 09:14:24
piotrekks napisał(a):

swibek napisał(a):

piotrekks napisał(a):

ludzie! ogarnijcie się! myślicie, że jakieś durne internetowe świeczki pisane przez 134 strony coś dadzą? codziennie na polskich drogach ginie 50 osób, co 2 godziny umiera ktoś na zawał. i co, to już nie jest tragedia? może wprowadzimy żałobę narodową? naturalnym przeznaczeniem człowieka jest, że się rodzi a później umiera. jeden ma śmierć lepszą, a drugi gorszą. od zawsze dzieli się tak świat, więc proszę - dajcie już spokój z tą szopką. myślicie, że rodziny zmarłych byłyby zachwycone? no nie sądzę, dlatego potraktujcie czasem dobro zmarłych ponad to czy nabijecie sobie post czy nie.

mam nadzieje, że chociaż do niektórych dotrę. albo trudno, zostanę zjechany jak ścierka.

pozdrawiam,
wesołego śmigusa emotka

nikt Ci nie każe palić świeczki.. a szacunek osobom zmarłym się należy, czy to zginą w wypadku, czy umierają śmiercią naturalną.. więc uszanuj to, ze inni chcą zapalić i to chyba nic złego że się pomyśli o zmarłych i ich rodzinach.. masz dom nad głową? łóżko? ubranie? a zastanowiłes się co im zostało? są ludzie, którzy pomogą pomimo, że są daleko i to jest wola każdego z nas.. Tobie nie pasuje to nie krytykuj innych.. życzysz wesołego smigusa.. dla ich rodzin napewno nie będą to wesołe święta.. obys nigdy nie był w takiej sytuacji.. emotka i akurat Ty nabijasz głupie posty.. emotka

i według Ciebie trzema znakami oddajesz szacunek równomierny np. modlitwie za zmarłych? no to gratuluje, elokwencja i pomysłowość, modernizm nowy. nonsens jakiś. pomyśleć mówisz? no to zalecam udać się po różaniec, książeczkę i modlić się, a nie iść na łatwiznę. poza tym uciekam od meritum. chodziło mi jedynie o fakt, iż tragedia jak tragedia, dziennie dzieje się takich setki i to nie znaczy, że trzeba z tego robić cyrk publiczny i dom zwierzeń. mówisz, że ja nabijam posty? ohh, przepraszam! jak mogłem napisać ten 4 post, treścią przebijający poprzednie 134 strony tego jakże ambitnego wątku. darował/abyś sobie nędzne próby zrzędzenia, bo akurat postów to w tym wątku napisała/eś bez liku więc uwaga wyciągnięta z tylnej części ciała słonia, którą można rozbić o kant tylnej części ciała człowieka. dobra, bo się rozmarzyłem i tak w waszym mniemaniu jestem gburem, który nie chcę z wami łączyć się w wirtualnym smutku. tak, pajac ze mnie. bawcie się dalej sami. żyjcie dalej w poczuciu zrobienia bliźniemu lepiej, mimo tego, że w myślach potraficie to uargumentować tylko gromkim won mruku. to tyle, widzę, że i tak to do nikogo nie dotrze. i już proszę, nie powtarzajcie mi, że życie każdego człowieka jest warte tyle samo. to jest cenzura prawda (w żadnym wypadku nie opieram tej tezy na wydarzeniach z Kamienia Pomorskiego). taka luźna dygresja.

p.s. ohhh, żałoba narodowa. no wprost fantastycznie, ale to już tylko potwierdza nieudolność kolejnego rządu.

a kto powiedział, że się nie pomodliłam? a może akurat byłam w Kosciele i zmówiłam modlitwę.. tego nie wiesz.. więc nie oceniaj.. skoro Ci cos nie pasuje to idź w inne miejsce a nie siej zamętu tu gdzie Cię nie potrzebują.. nikt Cię o zdanie nie prosił.. i nie wymagaj od innych czegoś czego sam nie robisz.. Ciebie nikt nie zmusza do robienia innym lepiej (jak to ująłeś) więc nie musisz innym truć co mają robić.. Kazał Ci ktoś pomagać? idź dopieszczaj swoje 4 litery i świętuj dalej, nie przeszkadzaj sobie.. adieu!!
[*] 0

#2312172 Napisano: 13.04.2009 09:19:47
a skąd w ogóle myśli, że jestem katolikiem w związku z czym obchodzę święta i chodzę do kościoła? no dobra, to była akurat słuszna myśl. właśnie w tej chwili ku waszej radości opuszczam to miejsce i udaje się do kościoła, na pewno odmowie modlitwę za strażaków po których wszyscy jeżdżą jak po ścierkach, nie przeszkadza im to, że nie mają zielonego pojęcia o ich pracy. pomodlę się też za wszystkich potrzebujących (więc nie martw się, za ciebie też). to cześć, miłej zabawy ze świeczkami i zliczaniem ofiar. tylko pamiętajcie, żałoba narodowa od jutra więc cichosza, zero śmiechu i wyciszenie widzimy...
[*] 0

Gość: szelka

#2312175 Napisano: 13.04.2009 09:23:26
(*)
[*] 0

nariam

#2312176 Napisano: 13.04.2009 09:25:44
piotrekks napisał(a):

a skąd w ogóle myśli, że jestem katolikiem w związku z czym obchodzę święta i chodzę do kościoła? no dobra, to była akurat słuszna myśl. właśnie w tej chwili ku waszej radości opuszczam to miejsce i udaje się do kościoła, na pewno odmowie modlitwę za strażaków po których wszyscy jeżdżą jak po ścierkach, nie przeszkadza im to, że nie mają zielonego pojęcia o ich pracy. pomodlę się też za wszystkich potrzebujących (więc nie martw się, za ciebie też). to cześć, miłej zabawy ze świeczkami i zliczaniem ofiar. tylko pamiętajcie, żałoba narodowa od jutra więc cichosza, zero śmiechu i wyciszenie widzimy...

jak na 16-latka hmm..to jestes bardzo głupiutki, delikatnie mówiac
[*] 0

Gość: czarna2318

#2312225 Napisano: 13.04.2009 10:34:05
malenka89 napisał(a):

Teraz już 19 ofiar... W Święta taka tragedia emotka

(*)(*) emotka

Straszne emotka (*)
[*] 0

cudaczek121

Gość: fructisa

#2312240 Napisano: 13.04.2009 10:45:25
emotka (*)
[*] 0

#2312250 Napisano: 13.04.2009 11:16:46
piotrekks napisał(a):

żałoba narodowa nie polega na milczeniu.. a Twoje słowa świadczą tylko o Tobie a czasem i przeciwko Tobie.. nie pisałam, że masz być katolikiem i obchodzić święta.. tylko skoro w Twoim pierwszym poście piszesz wesołego śmigusa to chyba wiesz co piszesz?? To idź się polej zimną wodą.. tylko się nie utop.. za mnie modlić się nie musisz.. poradzę sobie sama.. nie potrzebuję Twojego wsparcia.. mam to co powinnam mieć i więcej nie potrzeba nic.. lepiej myśl o sobie i sobie pożycz więcej.. pożyjesz drugie tyle lat to pogadamy..
[*] 0

#2312262 Napisano: 13.04.2009 12:17:10
nariam napisał(a):

jak na 16-latka hmm..to jestes bardzo głupiutki, delikatnie mówiac

utwierdziłaś mnie w przekonaniu. ten stos argumentów jest po prostu nie do opisania.
to że się nie zgadzasz z czyimiś poglądami nie oznacza, że ktoś jest głupiutki, dlatego radzę szybko przyswoić sobie tą zasadę, bo aby żyć w środowisku jest ona nieodzwonie potrzebna.

a z panią powyżej dyskutować nie mam zamiaru, swój wywód zakończyłem, a myślę, że zabrnąłem za daleko. ja tu chciałem jedynie wspomnieć jaką głupotą jest zapalanie wirtualnej świeczki. a to już taki polski naród, agresją trzeba zareagować na osobę, która jest w jakiejkolwiek mniejszości, cóż ja na to poradzę? mogę jedynie oddalić się w kierunku pomieszczenia w którym cenię lekturę programu telewizyjnego. dosyć już wam napsociłem i popsułem świątecznej i załobnej atmosfery, więc do usłyszenia kiedy indziej. emotka
[*] 0

Gość: krseta

#2312266 Napisano: 13.04.2009 12:21:05
tragedia tragedią zgadzam się, ale 21 ofiar...... na samych drogach zginęło w ten weekend więcej osób, ich jednak nikt nie wspomina.... współczuje rodzinom tych ofiar
[*] 0

radosna

#2312267 Napisano: 13.04.2009 12:21:51
Błagam Was - nie kłóćcie się! Nasze forum jest dla osób z wyobraźnią i ma pachnieć przyjaźnią! Wiem, że mamy różne charaktery, ale lubmy się, oj lubmy!

Jestem dzisiaj sercem z moją nieżyjącą babcią Stasią.
[*] 0

dysia

#2312282 Napisano: 13.04.2009 12:51:05
(*)
22 ofiary emotka emotka emotka
[*] 0

Gość: sasanka24

#2312303 Napisano: 13.04.2009 01:15:27
(*)(*)(*)emotka

[*] 0

Gość: cocunia

#2312309 Napisano: 13.04.2009 01:32:36
(*) (*) (*)
emotka
[*] 0

#2312324 Napisano: 13.04.2009 01:45:34
seta napisał(a):

tragedia tragedią zgadzam się, ale 21 ofiar...... na samych drogach zginęło w ten weekend więcej osób, ich jednak nikt nie wspomina.... współczuje rodzinom tych ofiar

tak to prawda.. ale na drogach giną już z własnej głupoty.. albo pijaństwo, albo brawurowa jazda.. naprawdę współczuję tym rodzinom.. nikt nie wie co czuje taka osoba.. tego się nie da opisać a nie życzę nikomu żeby to przeżywał.. emotka wspomnienia przywróciły mi teraz obraz mojej koleżanki.. 3 lata temu zginęła w wypadku.. wracała ze spaceru z dzieckiem, jechał pijany kierowca i potrącił ich na przejściu.. dziecko przeżyło a ona nie.. emotka to fakt, że o codziennych tragediach się nie wspomina ale są okoliczności, które są warte uwagi i zastanowienia się..

..mimo wszystko spokojnego drugiego dnia świąt i ostrożności dla tych co wracają do domów..

emotka
[*] 0