Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika malenka89

malenka89

#1705976 Napisano: 25.07.2008 07:40:01 w NaSza GaLeRiA
Lepson usuńcie te Twoje linki bo są na nim wirusy. Przenieść, gdzieś na inny serwer.
Mnie się udało usunąć, ale Chochli padł komp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1705872 Napisano: 25.07.2008 06:21:43 w NaSza GaLeRiA
chochliczka napisał(a):

Lepson napisał(a):

Foteczki z wesela. Wygralem flaszeczke za spiewanie z cytrynka w ustach emotka

no no jaki odpicowany nasz Lepsonik emotka

hehe no emotka I na Naszych oczach rodzi się gwiazda emotka Każdy kiedyś tam od wesel zaczynał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1705870 Napisano: 25.07.2008 06:20:19 w Wkurza mnie...
lilavati napisał(a):

malenka89 napisał(a):

lilavati napisał(a):

Bardzo wkurzają mnie nieuczciwe osoby biorące udział w konkursach emotka

Przykład: w galerii zdjęć zgłoszonych do konka Develey (tu: https://foto.phonecall.pl/galeria) jest kilka zdjęć zrobionych za pomocą tego programu: http://ru.photofunia.com/.

W tamtym miesiącu brałam udział w tym konkursie i jedno z takich zdjęć wygrało. Teraz pewnie też tak będzie.. Moim zdaniem to oszustwo, zwłaszcza że zgłaszając zdjęcie podpisuje się wirtualne oświadczenie, że zdjęcie jest wyłącznie mojego autorstwa i posiadam do niego wszelkie prawa autorskie.

Achh jakie to wkurzające emotka

Ale przecież to zdjęcie jest jego autorstwa... to, że je przerobił to nie znaczy, że jest odrazu jakimś oszustem czy coś.
Wykonał je samodzielnie, a potem opracował na komputerze.
Czy w regulaminie pisze, że nie można wykorzystywać innych materiałów do obróbki zdjęć?

W regulaminie jest napisane tylko, że musi być autorem zdjęć i że zezwala się na retusz fotografii.
Ale ktoś, kto wykorzystuje ten program, nic nie opracowuje ani nie obrabia. Nie wkłada w to ani trochę pracy. To nie jest coś a'la Photoshop. Włożyli byle jakie zdjęcie sosu, nawet ściągnięte z internetu i w parę sekund piękny efekt zrobiony przez kogoś innego.

Porównaj zdjęcia:
to http://img367.ima.../9954/devmarkwc8.jpg z tym http://img244.ima...44/565/markethp9.png
to http://img244.ima...9171/devmiastqd5.jpg z tym http://img244.ima...9171/devmiastqd5.jpg
to http://img244.ima...4/7005/devrysot4.jpg z tym http://img137.ima...mg137/838/ryslp3.jpg

To nie jest wykorzystywanie cudzych materiałów do obróbki zdjęć, tylko całkowicie cudza praca.
No ale możliwe, że to jakieś osoby z forum ten sposób zastosowały, a jak nie to po przeczytaniu moich postów go zastosują. Haha.

Tu masz racje... zero pracy, zero wysiłku emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1705844 Napisano: 25.07.2008 05:53:59 w Wkurza mnie...
malenka89 napisał(a):

lilavati napisał(a):

Przykład: w galerii zdjęć zgłoszonych do konka Develey (tu: https://foto.phonecall.pl/galeria) jest kilka zdjęć zrobionych za pomocą tego programu: http://ru.photofunia.com/.

W tamtym miesiącu brałam udział w tym konkursie i jedno z takich zdjęć wygrało. Teraz pewnie też tak będzie.. Moim zdaniem to oszustwo, zwłaszcza że zgłaszając zdjęcie podpisuje się wirtualne oświadczenie, że zdjęcie jest wyłącznie mojego autorstwa i posiadam do niego wszelkie prawa autorskie.

Ale przecież to zdjęcie jest jego autorstwa... to, że je przerobił to nie znaczy, że jest odrazu jakimś oszustem czy coś.
Czy w regulaminie pisze, że nie można wykorzystywać innych materiałów do obróbki zdjęć?

ah... pewnie Tobie chodzi o to, że dodał tylko sos do gotowego zdjęcia, tak?

Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1705843 Napisano: 25.07.2008 05:51:58 w Wkurza mnie...
lilavati napisał(a):

Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1705774 Napisano: 25.07.2008 04:57:21 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
Marcepan co do skarbówki to mylisz się. Jeżeli sprzedajemy przedmiot chociaż grosz taniej niż wynosi wartość regulaminowa to podatku się nie opłaca, gdyż to nie zysk, a strata.

Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1704465 Napisano: 24.07.2008 08:53:15 w dziś mam urodzinki
justys221 napisał(a):

Dzis moja 4 rocznica slubu emotka

Życze kolejnych rocznic emotka
I żebyście z dnia na dzień kochali się coraz mocniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1703897 Napisano: 24.07.2008 01:22:15 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
zdolnabestia napisał(a):

Nasunęła mi się taka myśl, że jeżeli artykuł będzie traktował nas wszystkich i w ogóle ogół konkursowiczów jako wyjadaczy, którzy wszystko opylają na allegro i grają tylko dla zysku, to organizatorzy przestaną dawać nagrody rzeczowe, a od razu gotówkę..
Ja tam wolę nagrody rzeczowe, wygrałam kiedyś np świetny rower w konkursie TEB i na początku myślałam o sprzedarzy, bo warty ponad 1000 zł, ale potem pomyślałam, że mając w ręku te 1000 zł na pewno nie przeznaczyłabym tego na porządny rower, tylko na opłacenie rachunków czy jedzenie, a tak to mam rowerek emotka

Nie wydaje mi się... emotka
Artykuły o konkursach już się nie raz pojawiały i jakoś nagrody dalej są rzeczowe.
A pozatym napewno nie każdy z organizatorów czyta WPROST. Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1703895 Napisano: 24.07.2008 01:20:38 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
jolcia12 napisał(a):

super pomysł, najlepiej aby główna nagroda był samochód bo zazwyczaj tylko w takie konki gram, na razie bez skutku

emotka emotka
ale o co chodzi?
Przecież to nie konkurs tylko artykuł. Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1700720 Napisano: 22.07.2008 07:30:25 w dziś mam urodzinki
Kinguś wszystkiego najlepszego emotka emotka
Spełnienia wszystkich marzeń i dużooo wygranych emotka
Sto lat! emotka emotka

Twoje zdrówko emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1697355 Napisano: 21.07.2008 10:43:46 w Wkurza mnie...
annea20 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

agusagus2 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Wkurza mnie, że mimo wysyłanie kilkanaście, czasem kilkadziesąt sms-ów na konkursy z gazet nigdy nie wygrywam emotka
Nie wiem czy mam pechowe numery czy coś... emotka

Witam w klubie emotka Też mnie to wkurza emotka Mamy zaczarowane numery emotka

Czasem wydaje mi się to, aż niemożliwe...
Niedawno na jeden z konkursów wysłałam ponad 40 smsów i nic, kompletnie nic nie wpadło
emotka
Jak pech to pech....

skad ja to znam....np nagrod ponad 50 z czego moich sms cos tez kolo tego a wygrana wielkie zero

Ja nawet w Naj, gdzie nagród było 700 nie wygrałam nic
emotka
A też poszło sporo sms-ów emotka

Dziś będą z Olivii rozsyłać, ale i tak na nic nie licze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1697341 Napisano: 21.07.2008 10:38:45 w Wkurza mnie...
agusagus2 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Wkurza mnie, że mimo wysyłanie kilkanaście, czasem kilkadziesąt sms-ów na konkursy z gazet nigdy nie wygrywam emotka
Nie wiem czy mam pechowe numery czy coś... emotka

Witam w klubie emotka Też mnie to wkurza emotka Mamy zaczarowane numery emotka

Czasem wydaje mi się to, aż niemożliwe...
Niedawno na jeden z konkursów wysłałam ponad 40 smsów i nic, kompletnie nic nie wpadło
emotka
Jak pech to pech.... Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1697320 Napisano: 21.07.2008 10:33:31 w Wkurza mnie...
Nie wiem czy mam pechowe numery czy coś... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1694096 Napisano: 19.07.2008 08:39:19 w dziś mam urodzinki
Swibuś wszystiego najlepszego emotka emotka
Żebyś zawsze była radosna, pogodna i uśmiechnięta emotka
Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia emotka
Sto lat! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1693138 Napisano: 18.07.2008 12:45:20 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
normafia napisał(a):

OK, wrócę do domu, zaraz sprawdzę. Ja jestem chomikiem i rzadko coś likwiduję.

Byłabym wdzięczna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1693132 Napisano: 18.07.2008 12:41:08 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
normafia napisał(a):

W domu mam chyba jeszcze zrzut ekranowy tych postów.
Nie pamiętam, która z Was obu mnie wymieniła przy okazji konkursów. Na PW napiszę Ci gdzie były te konkursy. emotka emotka emotka

A może to była inna Malenka? Tutaj kiedyś się od nich roiło emotka
Szczerze to nie przypominam sobie, a tym bardziej to do mnie nie pasuje.
Prosiłabym o ten zrzut ekranu. Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1693104 Napisano: 18.07.2008 12:32:04 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
normafia napisał(a):

maryal napisał(a):

jeszcze dopiosze dla Wprost emotka .Zawodowcow tu Pan nie znajdzie,tacy są ukryci,dla nich to ciężka praca,wiedza i dobry sprzęt.
Nasze forum to takie 3 w 1 - zabawa,pogaduszki i trooooszkę nagród - tak dla urozmaicenia.

Ciężka praca, znacznie bardziej pracochłonna niż ta równoległa zawodowa, ale też bardziej lubiana i satysfakcjonująca. Dająca nadzieję na zwiedzenie całego świata i życie bez oglądania każdej wydanej złotówki. Żaden zawodowiec nie sprzeda się za artykuł do prasy. Przez kilka lat tylko jeden się wyłamał i pochwalił na łamach gazety i w mojej ocenie wiele stracił. Radio Zet od tego czasu preferuje loterie, chociaż przedtem organizowało świetne konkursy dla ambitnych.
Mądry gracz trzyma karty przy orderach i nie szuka
rozgłosu. Zawodowiec po prostu ma więcej do stracenia niż ci, którzy się tylko bawią. Dziewczyna udzielająca wywiadu w JOY to żadna profesjonalistka. Przez kilka lat wygrała nagrody
o łącznej wartości 30 tys. To nie jest nawet jeden
samochód.
Ja osobiście trafiłam do tego portalu przez przypadek. Wbiłam swoje nazwisko w Googla i wyszukiwarka znalazła mnie właśnie tutaj, na forum,gdzie Maleńka89 i Maa użyły mojego nazwiska, bo dyskutowały na temat wygranych przeze mnie nagród na przełomie 2005/2006 (za hasła reklamowe i czasówki).Te posty na szczęście już Administrator zlikwidował.

ja dyskutowałam?
Raczej Ci się coś pomyliło bo nigdy w życiu na forum nie podałabym czyjegoś nazwiska, a tym bardziej rozmawiała o tej osobie bez jej obecności.
Tym bardziej, że wtedy jeszcze nie udzielałam się na forum tak jak teraz
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1692923 Napisano: 18.07.2008 11:20:29 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

uspokajajac atmosfere: chyba sie nie zrozumielismy emotka

myslalem ze popierasz Pania ksiegowa emotka Juz sie wiec nie denerwuj emotka Pani w US mowi prawde, ale nalezy pamietac, ze fakt iz nie musimy placic nie oznacza ze nie trzeba zglaszac emotka

tak teoretycznie emotka

Moze Pan z wprostu by poradniczek prawny napisal ? emotka

Tak też myślałam i od jakiegoś czasu próbowałam Ci to jakoś oznajmić.... emotka

A co do reszty to dajcie już spokój, my wiemy jak jest, a ten kto nie wiem niech sobie płaci te swoje podatki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1692905 Napisano: 18.07.2008 11:16:10 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
brodziatko napisał(a):

zbesztana? pelnia jest czy cus? emotka

o co Ci chodzi, możesz mi powiedzieć?

Chyba uparcie dążysz do tego żeby tylko się z kimś pokłócić.
Wyświetl w wątku >>
0 0

malenka89

#1692880 Napisano: 18.07.2008 11:09:04 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
chochliczka napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

monia1996 napisał(a):

1. Dane i NIP potrzebne sa do prowadzenia wewnętrznych rejestrów, pozwalających ustalić, czy wygrane danej osoby nie przekroczyły 760 zł rocznie, które sa z PIT zwolnione.
2. Jak można miec stratę na zbyciu rzeczy otrzymanej za darmo?
To wszystko dotyczy osoby nie prowadzącej działalności gospodarczej. Pomijam zupełnie już kwestię, czy działalność prowadzi się w sposób ciągły i zorganizowany emotka (Oby więcej wśród nas było osób, które mogłyby to robić)

ej ja byłam w styczniu w US - Pani mi wyraźnie powiedziała ze jeśli sprzedaje za niższa kwotę niż ta w regulaminie ( wartość nagrody) to nie mam zysku tylko stratę i niczego nie płace !!!

dokladnie, to samo wiem, Ema ma racje ,takze daruj sobie i nie wyskakuj z paragrafami
emotka emotka

Chochli - ja też poparłam Emanuele,a mimo to widzisz jak zostałam potraktowana.
Nie wiem czy to nieumiejętność czytania ze zrozumieniem czy coś... Wyświetl w wątku >>
0 0