Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4226
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
zobaczymy jak bedzie mogl jesc wiecej rzeczy
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
nie chcialam uzywac tego slowa ale przeszlo mi przez glowe..
Marysia a ty czym karmisz swojego synka ? a wiesz,karmie cycem.. maly ciagle by na nim wisial , wkoncu chlop - lubi cyce..
jak to brzmi wogle. Przez takie cos karmienie piersia kojarzy mi sie wøasnie z czyms ordynarnym a nie milym.
Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
na obiadek ugotowalam marchewczke,ziemniaczki,troche pietruszki i selerka a do tego kurczaczek
na deserek kaszka bananowa z gniecionym bananem i biszkopcikiem
spodobalo mi sie samodzielne przygotowywanie od momentu jak zobaczylam ,ze moj maly sie tym zajada czyt.smakuje mu
Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Jak przygotować w domu słoiczki dla niemowlaka?
Przy gotowaniu zupki-papki warzywnej powstałej z jednej (nawet małej) marchewki uzyskamy ilość znacznie przewyższającą potrzeby kilkumiesięcznego niemowlaka, to część dania możemy naszykować do podgrzania na później. W tym celu należy wcześniej przygotować 2-3 małe słoiczki (np. takie po koncentracie pomidorowym) - dokładnie je umyć i wyparzyć wraz z pokrywkami. Później przekładać dopiero co zagotowaną zupkę-papkę do jeszcze ciepłych słoiczków. Zakręcić i postawić do góry nogami. Jeśli słoiczek z zupką nie zamknie się, to należy gotować go w wodzie około 10 minut (podobnie jak przy robieniu domowych kompotów), wyjąć ze wrzątku i postawić na pokrywce. Gdy słoiczki przestygną schować je do lodówki. Przy podawaniu papki następnego dnia wystarczy otworzyć słoiczek i podgrzać go w ciepłej wodzie (nie gotować) - analogicznie, jak przy słoiczkach kupowanych w sklepie.
idziemy teraz na zakupy kupic swierze warzywka i miesko Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
do tej pory bylismy na sloiczkach , robilam tylko budynie z zoltkiem i tarte jabuszko czy gniecionego bananka.. chciałabym juz sama robic obiadki i tu moje pytania. wiadomo,ze lepiej zrobic raz wiecej i podzielic na porcje tylko jak to przechowywac ? w słoiczkach ? te po deserkach./obiadkach nadaja sie do tego aby włozyc tam jedzonko a nastepnie ugotowac słoiczki ?
Wolałabym nic nie mrozic .
to samo z nektarkami.. chcialam zrobic wieksza ilosc ale nie wiem jak to przechowac aby sie nie psulo Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Składniki:
- 20g mieszanki mlecznej
- 100ml wody
- łyżeczka maki ziemniaczanej
- 1 żółtka
Sposób przygotowania:
W garnuszku zagotuj wodę. Wodę ostudź, odlej 50 ml do szklanki, w pozostałej wodzie rozrób mieszankę mleczną. W wodzie odlanej do szklanki rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i żółtko i doleją ją do garnuszka z mieszanką. Całość zagotuj cały czas mieszając.
Jarzynowa z żółtkiem
Składniki:
- Ok. 50 g obranych warzyw:
- Marchewka
- Pietruszka
- Seler
- Kalarepka
- Burak
- Ziemniak
- Ok. 25 g chudego mięsa (np. filet z indyka)
- 2 łyżeczki błyskawicznej kaszki kukurydzianej lub kleiku ryżowego
- pół łyżeczki masła
- pół żółtka
- ok. 60-80 ml wody
Sposób przygotowania:
Obrane, umyte i pokrojone warzywa zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 minut). Następnie przestudź i zmiksuj na papkę (możesz również przetrzeć przez sitko). Dodaj masło i połowę żółtka. W osobnym garnuszku ugotuj kawałek mięska, drobno posiekaj i dodaj do przygotowanej papki warzywnej. Ponownie zmiksuj. Dosyp kaszkę lub kleik (błyskawiczny, nie wymagający gotowania) i dokładnie wymieszaj. Z podanych składników przygotujesz ok. 120 g gęstej zupki. Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
ja robie wg tego:
100ml wody mineralnej
ok.4miarek mleka mod.
zółtko
czubata łyzeczka maki ziem.
deser owocowy odp.do wieku niemowlecia
ilosc miarek mleka mod.dopasuj do 100ml wody wg przepisu na opakowaniu.
wsyp odmierzony proszek mleczny do 50 ml wody o temp.podanej na opakowaniu mleka.
gdy płyn bedzie juz zimny starannie rozprowadz w nim make ziem. Pozostale 50ml wody wymieszaj z zoltkiem i zagotuj. Na wrzacy plyn wlej mleko z maka i energicznie mieszaj az zgestnieje . Dodaj pozniej troche deserku owocowego . podawaj na cieplo
ale sie napisalam, uf Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
to nie moj przepis , znaleziony i tak bylo tam napisne. pewnie własnie przez cynamon ale moze i przez ryz ? ryz z tego co widze w słoiczkach własnie od 8m jest bo sa kawałeczki ryzu a nie całkiem papka Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Pychotka Mikołaja
Składniki:
- 4 jabłka
- 210 ml wody
- 60g filetu z piersi kurczaka
- 4 łyżki białego ugotowanego ryżu
- cynamon do smaku
Sposób przygotowania: Wlać 210 ml wody do garnka. Włożyć obrane, wydrążone i pokrojone na ćwiartki jabłka.Gotować 10 minut.Dodac wcześniej ugotowane i zmielone mięso i 4 łyżki ugotowanego ryżu.Dobrze wymieszać.Jabłka same się rozchodzą.Doprawić cynamonem.Mój synek uwielbia to danie. Z wyżej wymienionych składników wyjdą 3 porcje po ok.180 gram.
ale po 8m
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
moj ostatnio tez tak miał..męczył sie a mało co było w pieluszcze , kuleczka . Dałam mu wtedy sliweczki ze słoiczka i pomogło . Załatwia sie codziennie Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
patrzylas na allegro ? zawsze mozesz zaznaczyc w opcjach krakow i odbierzesz osobiscie.. Wyświetl w wątku >>
fryteczka
Postów 4226
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
jakby organizator sie nie zgodzil chetnie odkupie
mnie wkurza ,ze poszłam wczoraj z małym w wózku do marketu wykladam zakupy, pani rzuca kwote a ja ? zapomnialam karty z domu wziac.. grr zakupy do reklamowki na bok za kase a my prędko do domu .. z domu wzielam karte i zostawilam torebke stwierdzajac ,ze wsumie to mi nie potrzebna. zapłacilam za zakupy i ok. idziemy do malego sklepiku ,wybralam pare rzeczy,szukam portfela a on ? w torebce, karta placic nie mozna,. poprostu przesilenie wiosenne