Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika fryteczka

fryteczka

#5189074 Napisano: 16.05.2012 07:18:31 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

za to ulubionym deserkiem Mikołajka będzie mus jabłkowy z biszkoptami emotka

zobaczymy jak bedzie mogl jesc wiecej rzeczy emotka pozna smak truskawek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5189067 Napisano: 16.05.2012 07:15:47 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Fryteczka mnie z krowimi wymionami - ale ogolnie odczucia mamy podobne emotka .To takie ordynarne ... wg mnie.

nie chcialam uzywac tego slowa ale przeszlo mi przez glowe..

Marysia a ty czym karmisz swojego synka ? a wiesz,karmie cycem.. maly ciagle by na nim wisial , wkoncu chlop - lubi cyce..

jak to brzmi wogle. Przez takie cos karmienie piersia kojarzy mi sie wøasnie z czyms ordynarnym a nie milym.
Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5189001 Napisano: 16.05.2012 06:35:36 w Konkursowiczki w ciąży
moze to glupie ale wkurza mnie jak któras pisze cycki... piersi ! kobieta ma piersi .. cycki kojarza mi sie z panami na budowie ,którzy wykrzykuja pokaz cycki!
Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5188993 Napisano: 16.05.2012 06:30:23 w Konkursowiczki w ciąży
dzis pierwsze samodzielne dania za nami..
na obiadek ugotowalam marchewczke,ziemniaczki,troche pietruszki i selerka a do tego kurczaczek emotka

na deserek kaszka bananowa z gniecionym bananem i biszkopcikiem

spodobalo mi sie samodzielne przygotowywanie od momentu jak zobaczylam ,ze moj maly sie tym zajada czyt.smakuje mu emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5188034 Napisano: 16.05.2012 09:25:27 w Konkursowiczki w ciąży
znazlazlam :

Jak przygotować w domu słoiczki dla niemowlaka?

Przy gotowaniu zupki-papki warzywnej powstałej z jednej (nawet małej) marchewki uzyskamy ilość znacznie przewyższającą potrzeby kilkumiesięcznego niemowlaka, to część dania możemy naszykować do podgrzania na później. W tym celu należy wcześniej przygotować 2-3 małe słoiczki (np. takie po koncentracie pomidorowym) - dokładnie je umyć i wyparzyć wraz z pokrywkami. Później przekładać dopiero co zagotowaną zupkę-papkę do jeszcze ciepłych słoiczków. Zakręcić i postawić do góry nogami. Jeśli słoiczek z zupką nie zamknie się, to należy gotować go w wodzie około 10 minut (podobnie jak przy robieniu domowych kompotów), wyjąć ze wrzątku i postawić na pokrywce. Gdy słoiczki przestygną schować je do lodówki. Przy podawaniu papki następnego dnia wystarczy otworzyć słoiczek i podgrzać go w ciepłej wodzie (nie gotować) - analogicznie, jak przy słoiczkach kupowanych w sklepie.

idziemy teraz na zakupy kupic swierze warzywka i miesko Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5188013 Napisano: 16.05.2012 09:16:57 w Konkursowiczki w ciąży
tylko wiecie... ile tych koncentratow / dzemikow zuzyc trzeba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5187835 Napisano: 16.05.2012 08:07:25 w Konkursowiczki w ciąży
dobra,teraz ja zaczne serie pytan emotka
do tej pory bylismy na sloiczkach , robilam tylko budynie z zoltkiem i tarte jabuszko czy gniecionego bananka.. chciałabym juz sama robic obiadki i tu moje pytania. wiadomo,ze lepiej zrobic raz wiecej i podzielic na porcje tylko jak to przechowywac ? w słoiczkach ? te po deserkach./obiadkach nadaja sie do tego aby włozyc tam jedzonko a nastepnie ugotowac słoiczki ?
Wolałabym nic nie mrozic .

to samo z nektarkami.. chcialam zrobic wieksza ilosc ale nie wiem jak to przechowac aby sie nie psulo Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5187348 Napisano: 15.05.2012 07:04:57 w Wkurza mnie...
wkurza mnie,ze ulotki,jajka,sasiedzi ,dzieciaki dla zabawy, nie moi goscie , zbieracze itd zawsze demofonem dzwonia do mnie chociaz pod 1 nie mieszkam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5187076 Napisano: 15.05.2012 04:52:57 w Wygraj mi / Wygram za...
musicie robic piramide cytatow zeby dopisac po zdaniu ? Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186436 Napisano: 15.05.2012 12:29:52 w Konkursowiczki w ciąży
gotujesz sok a pozniej dodajesz make..jeszcze nie robilam akle wydaje sie proste Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186402 Napisano: 15.05.2012 12:18:29 w Konkursowiczki w ciąży
Kisiel mleczny z żółtkiem

Składniki:
- 20g mieszanki mlecznej
- 100ml wody
- łyżeczka maki ziemniaczanej
- 1 żółtka

Sposób przygotowania:
W garnuszku zagotuj wodę. Wodę ostudź, odlej 50 ml do szklanki, w pozostałej wodzie rozrób mieszankę mleczną. W wodzie odlanej do szklanki rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i żółtko i doleją ją do garnuszka z mieszanką. Całość zagotuj cały czas mieszając.

Jarzynowa z żółtkiem

Składniki:
- Ok. 50 g obranych warzyw:
- Marchewka
- Pietruszka
- Seler
- Kalarepka
- Burak
- Ziemniak
- Ok. 25 g chudego mięsa (np. filet z indyka)
- 2 łyżeczki błyskawicznej kaszki kukurydzianej lub kleiku ryżowego
- pół łyżeczki masła
- pół żółtka
- ok. 60-80 ml wody

Sposób przygotowania:
Obrane, umyte i pokrojone warzywa zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 minut). Następnie przestudź i zmiksuj na papkę (możesz również przetrzeć przez sitko). Dodaj masło i połowę żółtka. W osobnym garnuszku ugotuj kawałek mięska, drobno posiekaj i dodaj do przygotowanej papki warzywnej. Ponownie zmiksuj. Dosyp kaszkę lub kleik (błyskawiczny, nie wymagający gotowania) i dokładnie wymieszaj. Z podanych składników przygotujesz ok. 120 g gęstej zupki. Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186347 Napisano: 15.05.2012 11:55:24 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

a jesli chodzi o budyń to tam pisze mleko modyfikowane gotowac - tak mozna? nie zepsuje sie?
i czy to nie bedzie zatwardzac?

ja robie wg tego:
100ml wody mineralnej
ok.4miarek mleka mod.
zółtko
czubata łyzeczka maki ziem.
deser owocowy odp.do wieku niemowlecia

ilosc miarek mleka mod.dopasuj do 100ml wody wg przepisu na opakowaniu.
wsyp odmierzony proszek mleczny do 50 ml wody o temp.podanej na opakowaniu mleka.
gdy płyn bedzie juz zimny starannie rozprowadz w nim make ziem. Pozostale 50ml wody wymieszaj z zoltkiem i zagotuj. Na wrzacy plyn wlej mleko z maka i energicznie mieszaj az zgestnieje . Dodaj pozniej troche deserku owocowego . podawaj na cieplo

ale sie napisalam, uf Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186325 Napisano: 15.05.2012 11:46:59 w Konkursowiczki w ciąży
zreszta mozna zrobic bez cynamonu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186305 Napisano: 15.05.2012 11:39:19 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

fryteczko, a czemu ten przysmak po 8m?
Czy ze względu na cynamon?

to nie moj przepis , znaleziony i tak bylo tam napisne. pewnie własnie przez cynamon ale moze i przez ryz ? ryz z tego co widze w słoiczkach własnie od 8m jest bo sa kawałeczki ryzu a nie całkiem papka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186299 Napisano: 15.05.2012 11:36:58 w Konkursowiczki w ciąży
benasiu ja robie małemu budyniek z zóltkiem bo tez wprowadzilam jakis czas temu. polecam , maly zajada az mu sie uszy trzesa . gotuje budyniek a pozniej troszke owockow emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186268 Napisano: 15.05.2012 11:24:02 w Konkursowiczki w ciąży
Niemowlę w wieku 6 miesięcy karmione mlekiem modyfikowanym może spożywać takie warzywa jak :brokuły, cukinia, kalafior jak również ziemniaki, marchew, jabłko, dynia, kalarepa, porzeczki, które możemy już wprowadzać od 5 miesiąca. W tym miesiącu można po raz pierwszy wprowadzić mięso. Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186265 Napisano: 15.05.2012 11:21:42 w Konkursowiczki w ciąży
benasia cos dla ciebie emotka

Pychotka Mikołaja

Składniki:
- 4 jabłka
- 210 ml wody
- 60g filetu z piersi kurczaka
- 4 łyżki białego ugotowanego ryżu
- cynamon do smaku

Sposób przygotowania: Wlać 210 ml wody do garnka. Włożyć obrane, wydrążone i pokrojone na ćwiartki jabłka.Gotować 10 minut.Dodac wcześniej ugotowane i zmielone mięso i 4 łyżki ugotowanego ryżu.Dobrze wymieszać.Jabłka same się rozchodzą.Doprawić cynamonem.Mój synek uwielbia to danie. Z wyżej wymienionych składników wyjdą 3 porcje po ok.180 gram.

ale po 8m emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186133 Napisano: 15.05.2012 10:09:00 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

jeśli chodzi o włoszczyznę to mam szuszoną z kucharka.
A do obiadku dałam łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ale dziś ma zatwardzenie mały a obiadek tak jak pisałam mam resztę tej marchewki z łyzeczką ryżu +miesko więc chyba mu nie pomoże... emotka

A Mikuś codziennie robi kupki? Mój Kuba co 2-3 dni.

codziennie, nawet jak ma zatwardzenie to robi zbite bobki...

moj ostatnio tez tak miał..męczył sie a mało co było w pieluszcze , kuleczka . Dałam mu wtedy sliweczki ze słoiczka i pomogło . Załatwia sie codziennie Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5186130 Napisano: 15.05.2012 10:06:56 w Konkursowiczki w ciąży
ania75 napisał(a):

dziewczyny-mam pytanie czy któraś z mam z krakowa wie moze gdzie dostac biustonosz do karmienia bardzo duzy rozmiar teraz juz mam miseczke f a jak dojdzie mleko to nie wiem co bedzie mam nadzieje,ze cos dostane bo inaczej pozostaja dwa berety i gumka emotka

patrzylas na allegro ? zawsze mozesz zaznaczyc w opcjach krakow i odbierzesz osobiscie.. Wyświetl w wątku >>
0 0

fryteczka

#5185844 Napisano: 15.05.2012 07:26:44 w Wkurza mnie...
goralecka napisał(a):

joan napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

goralecka napisał(a):

a mnie wkurza, że dostalam voucher do spa a czas na jego realizcję to 17 dni emotka Wiem, że są tacy co by pewnie już dziś się spakowali i się cieszyli ale ja zwyczajnie nie mogę w tym momencie wyjechać emotka
Nie lubię gdy mi organizator psuje radość z nagrody takimi zagraniami emotka

emotka
zadzwoń do hotelu, byc może zgodzą się teraz zarezerwować późniejszy termin emotka

Dobry pomysł, kojarzę sytuację, gdzie voucher musiał być ważny w dniu dokonywania rezerwacji emotka

Jeśli organizator tego nie załatwi to tak zrobię, dzięki emotka Ale wkurzające jest to, ze to duza firma, hotel 5 gwiazdek z plusem (w ogóle nie wiedziałam, ze takie istnieją) a człowiek jeszcze musi wydzwaniać i prosić. Mam nadzieje, że większych problemów nie będzie. Ale jak się człowiekowi dużo spraw na głowę wali to i taki drobiazg potrafi nieźle wkurzyć:)

jakby organizator sie nie zgodzil chetnie odkupie emotka

mnie wkurza ,ze poszłam wczoraj z małym w wózku do marketu wykladam zakupy, pani rzuca kwote a ja ? zapomnialam karty z domu wziac.. grr zakupy do reklamowki na bok za kase a my prędko do domu .. z domu wzielam karte i zostawilam torebke stwierdzajac ,ze wsumie to mi nie potrzebna. zapłacilam za zakupy i ok. idziemy do malego sklepiku ,wybralam pare rzeczy,szukam portfela a on ? w torebce, karta placic nie mozna,. poprostu przesilenie wiosenne emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0