Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agniehaha89

agniehaha89

#6350981 Napisano: 27.04.2017 16:22:10 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

od kilku miesięcy dopadł mnie jakiś marazm konkursowy i to mnie wkurza. Że widzę coraz mniej sensu grania w konkursach, bo co z tego, że kupię produkt, i/lub coś napiszę, wyślę smsa, skoro i tak nie wygrywam??
A jak widzę, jakie gnioty kartonowe wygrywają, to tym bardziej nic mi się nie chce  emotka

Ktoś też tak ma?? 

emotka
...wybacz - nie z Ciebie się śmieję, tylko do swoich myśli, a konkretnie do tego, co widzę.
Złamałem się niedawno w kwestii Laysów emotka i zacząłem grać. Wysłałem kilka haseł. Cisza. Tymczasem na forum co rusz ktoś tam dyskretnie przemyca info o telewizjonie (a niektórzy to nawet o dwóch emotka ) i lekki gul mi skacze: "jak to, JA nie mogę ugrać??! O, nie, potrzymaj mi długopis (to do kota), ja im wszystkim pokażę..."
No i zabrałem się za kolejne hasło. Przed wysłaniem zerkam krytycznym okiem - coś mi zgrzyta. Naniosłem poprawkę. O, duużo lepiej emotka Ale w międzyczasie główka robi swoje. Niby pitu-pitu o różnych innych sprawach, a tam pod kopułką kopulują skłębione myśli natrętne stale o jednym... O hasełku dla Avanti - ale takim, co to jak chwyci za gardło, to nie popuści (tymczasem siedząc nad tą kartką ja już prawie popuszczam, pijąc wodę Żywca niegazowaną z butli 1,5 litra emotka ). Zerk na karteczkę raz jeszcze: a może by tu zastąpić to tym... (za chwilę po zastanowieniu: ...albo tamtym?  emotka )
No i każdą kolejną wersję zapisuję osobno, by móc porównać sobie zbiorczo.
Trwało to trzy dni, zanim zdecydowałem się wysłać. Siadam na świeżo, zaczynam przepisywać i znalazłem jeszcze jeden zgrzyt, ale taki, jaki rozległ się kiedyś, gdy Titanic zderzył się z górą lodową! emotka Pokój zadrżał w posadach, przerazona sąsiadka w szlafroku dzwoni raz po raz, pyta, czy to u mnie, czy na strychu meble przesuwają, bo ma wrazenie, że się z sufitu tynk posypał i woda w kaloryferach ze strachu zamarza...
Jak już doszedłem do siebie po szoku i pozbierałem zgubioną ze zdumienia, że to MNIE się zdarzyło tak wtopić w pisaniu, zanim wszystko połatałem, minęło pół dnia. No i gdzies tak po drugim daniu obiadowym odsunąłem talerz, wybiegłem ze stołowego, by szybko zapisać ABSOLUTNIE GENIALNE rozwiązanie, w pośpiechu zadarł mi się róg kartki i wtedy TO zobaczyłem.
Na odwrotnej stronie. Pierwszą wersję. Odwróciłem ponownie kartkę. Szok. emotka
Ostatnia wersja była prawie jak pierwsza, a zmiana, jakiej dokonałem, mozna powiedzieć, że była kosmetyczna...

Ja się do tego nie nadaję emotka emotka emotka

kurcze zmarnowałam pół minuty na czytanie tego i się zawiodłam. Myślałam, że na końcu będzie jakaś wesoła nowina, że wkońcu wygrałeś ten tv  Wyświetl w wątku >>
2 andii, alita 0

agniehaha89

#6350885 Napisano: 27.04.2017 13:53:16 w Wkurza mnie...
Bimbusia napisał(a):

akaska napisał(a):

A mnie wkurza to, że mi nie przyjęli synka do przedszkola. Powód? Chciałam go zapisać do miasta 6 km od domu, ale mieszkamy na WSI! Mamy szkołę 1,5 km od domu, ale co z tego, kiedy od września ma być rozwiązana?!? Paranoja.

No po prostu świetnie. Ja swoja tez chce poslac do przedszkola od wrzesnia ale 3 lata bedzie miala skonczone 4 stycznia czyli przyjmą ją dopiero jesli zostanie wolne miejsce.I tak sie zastanawiam co mam zrobić, bo przeciez jak z tego powodu będę musiała sie z pracy zwolnić to mi jej nie przyjmą bo przeciez matka niepracująca. Ręce opadają.

Mojego syna przyjęli jak miał 2,5 roku do przedszkola. Może warto pogadać z dyrektorką przedszkola?  Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6350841 Napisano: 27.04.2017 12:41:01 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kret w tobie nadzieja Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

agniehaha89

#6350664 Napisano: 27.04.2017 09:39:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy bilety do kina z kinder bueno są tylko do wybranych kin ? czy można w jakiś sposób zmienić te wybrane kino? Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6349889 Napisano: 25.04.2017 14:09:54 w Platformy dla testerów- trnd itp.
kate1980 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

jokan napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

jokan napisał(a):

elmo napisał(a):

jokan napisał(a):

elmo napisał(a):

Przed chwilą telefon ze Streetcom - Wymiana punktów na udział w kampanii Okocim  emotka
Po raz pierwszy u mnie taka sytuacja  emotka

a ile punktow wymienilas?

3 000 

dzieki, bo ja mam ponad 3600 ale mi nikt nic nie proponowal:), ale kampania piwna i tak nie dla mnie....

Mnie kiedyś bodajże za 4tys wymienili na kampanię lego

oki, dzieki, czyli musze jeszcze troche nazbierac emotka

ja mam prawie 9000 i nikt mi jeszcze takich propozycji nigdy nie składał.

o to tak jak ja. od początku zbieram punkty i ani razu nikt mi nie złożył propozycji, aby je wymienić. chociaż wcale nie głupie to by było gdybyśmy mogli sami o tym decydować

Punkty podobno co roku przepadają więc może to zależy od tego ile czasu ma się te punkty na swoim koncie. Może wybierają tych, którym te punkty i tak niedługo przepadną.  Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6349886 Napisano: 25.04.2017 13:59:06 w Platformy dla testerów- trnd itp.
jokan napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

jokan napisał(a):

elmo napisał(a):

jokan napisał(a):

elmo napisał(a):

Przed chwilą telefon ze Streetcom - Wymiana punktów na udział w kampanii Okocim  emotka
Po raz pierwszy u mnie taka sytuacja  emotka

a ile punktow wymienilas?

3 000 

dzieki, bo ja mam ponad 3600 ale mi nikt nic nie proponowal:), ale kampania piwna i tak nie dla mnie....

Mnie kiedyś bodajże za 4tys wymienili na kampanię lego

oki, dzieki, czyli musze jeszcze troche nazbierac emotka

ja mam prawie 9000 i nikt mi jeszcze takich propozycji nigdy nie składał. Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346651 Napisano: 14.04.2017 14:33:33 w Pomocy!!!!
Na przyszłość proponuję się zapierać że nie ma się takiej gotówki i tą wyłudzoną kwotę zapłaci się jak smolar wypłaci nagrodę. Potem proponuję wyjechać na jakieś niedługie wczasy a gdy skończy się urlopowanie po powrocie do domu olać te wezwanie do zapłaty od ewciatek (wepchnięte w drzwi frontowe). Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346575 Napisano: 14.04.2017 13:04:56 w Paragony na trwające konkursy
kupię paragon z kopca kreta Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346531 Napisano: 14.04.2017 12:18:47 w Pomocy!!!!
kumulacja napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł!

Ale ja nie rozumiem, po co wysyłałeś jej te 500 zł.Chyba w momencie, gdy kupowała dla Ciebie produkt konkursowy, liczyła się,że możesz trafić główną.Jeśli na nic się nie umawialiście wcześniej,żaden procent od wygranej, żadnych pieniędzy bym nie wysyłała dodatkowych niż zwrot za zakup kawy.To powinna być Twoja dobra wola,że dajesz jej coś ekstra w podziękowaniu, a nie przymus i szantaż emotka emotka

Wyobraźmy sobie sytuację, że asper nie wysyła 500 zł, wtedy nie dostaje paragonu.
Co wtedy byś zrobiła? Pytam poważnie, bo może ktoś z nas też kiedyś będzie w takiej sytuacji.

on nie wysłał jej tych 500 złotych tylko ona ten paragon wyłała za pobraniem, czyli żeby odebrać paragon z poczty musiał zapłacić 500 zł Wyświetl w wątku >>

agniehaha89

#6346525 Napisano: 14.04.2017 12:16:23 w Pomocy!!!!
Idz złóż te zawiadomienie jeszcze dziś . Dziewczyna dostanie zawiadomienie z prokuratury to się oduczy takich praktyk. A i może tym samym uświadomisz jej rodziców jaka to ich córka jest uczciwa.  Wyświetl w wątku >>

agniehaha89

#6346516 Napisano: 14.04.2017 12:10:13 w Pomocy!!!!
bethan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

ah, żeby wszystko w sądzie było takie proste jak nam się z początku wydaje to sprawy nie trwały by po kilka lat.

Składałam doniesienie o kradzież 1000 zł i jakoś się dało emotka  Najgorsze jest danie przyzwolenia na takie praktyki, a bo sąd, a bo niska szkodliwość, a bo się nie uda. Jak się nic nie zrobi, to na pewno się nie uda.

Zgadzam się z Tobą. Nie powinno odpuszczać takim oszustom.  Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346507 Napisano: 14.04.2017 12:03:43 w Pomocy!!!!
bethan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

pociągnięcie do odpowiedzialności karnej może nastąpić  wówczas, gdy zebrane dowody dostatecznie uzasadniają popenienie przestępstwa.

A czy żądanie 500 zł za paragon opiewający na kwotę 15 zł (powiedzmy, bo ja kupiłam kawę za ponad 20 zł) nie jest dostatecznym dowodem?

ah, żeby wszystko w sądzie było takie proste jak nam się z początku wydaje to sprawy nie trwały by po kilka lat. Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346500 Napisano: 14.04.2017 12:00:30 w Pomocy!!!!
kalka napisał(a):

bethan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu

emotka

A to gdzie ona go przechowywała? W wynajętym w banku sejfie? A jeśli już, to czy było to ujęte w umowie, jest to w korespondencji? 

może smarowała paragon jakimiś specjalnymi olejkami żeby nie wyblakł emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346492 Napisano: 14.04.2017 11:51:12 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Moim zdaniem istotne jest również to, czy ona powiadomiła go, że wyśle ten paragon za pobraniem, a z tego co napisał asper01 to tak. Jeśli zgodziłeś się na to pisząc np. "no dobra niech Ci będzie zapłacę tylko wyśłij ten paragon" to może zgodziłeś się również na nowe warunki umowy. 

To akurat nie jest chyba istotne, bo kupujący został szantażem zmuszony do uiszczenia dodatkowej opłaty. I to opłaty bezpodstawnej, gdyż pierwotnie nieprzewidzianej i niewynikającej z żadnych logicznych przesłanek. Zatem "nowe warunki umowy" mają charakter bezprawny.

To, że dziewczyna postąpiła bezczelnie jest pewne ale w postępowaniu karnym pociągnięcie do odpowiedzialności karnej może nastąpić  wówczas, gdy zebrane dowody dostatecznie uzasadniają popenienie przestępstwa. Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy. Zatem nawet jesłi dziewczyna zostanie skazana w postępowaniu karnym może wygrać w postępowaniu cywilnym, bo sąd cywilny nie jest związany wyrokiem karnym. Niezależnie od powyższego wyślij jej wezwanie do polubownego załatwienia sprawy z krótkim terminem na zwrot gotówki a jak nie zwróci kasy to na komendę i do sądu. Nie ma nad czym depatować.  Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346462 Napisano: 14.04.2017 11:22:34 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł!

Widzę tutaj dwie sprawy:
A) umowa jest zgodnym oświadczeniem woli dwóch stron. Powinna Ci wysłać paragon zgodnie z umową, a tego nie zrobiła. To podlega pod Kodeks Cywilny.
B) szantaż, który zastosowała, jest natomiast sprawą chyba większej wagi i podlega pod Kodeks Karny:
"Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."
Kodeks Karny nie zawiera dolnej ani górnej granicy szantażu emotka

Moim zdaniem możesz do niej oficjalnie napisać, że uprzejmie prosisz o zwrot zapłaconej kwoty 500 zł, w przeciwnym razie złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze.

Moim zdaniem istotne jest również to, czy ona powiadomiła go, że wyśle ten paragon za pobraniem, a z tego co napisał asper01 to tak. Jeśli zgodziłeś się na to pisząc np. "no dobra niech Ci będzie zapłacę tylko wyśłij ten paragon" to może zgodziłeś się również na nowe warunki umowy.  Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346401 Napisano: 14.04.2017 10:27:41 w Lay's
Może być na priv jak ktoś nie ma odwagi publicznie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346399 Napisano: 14.04.2017 10:25:26 w Lay's
marycha5565 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

marycha5565 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

a mi działa chip(s) chip(s) hurra !!!

Myślę, że w agencji mają podgląd na wpisywane hasła i jak widzą takie wypasione, na telewizor, to blokują delikwenta, bo potem nie wiedzą, które wybrać emotka

a może zablokowali wszystkich tylko ja zostałam i zganę dziś wszystkie koszulki emotka  

Ha ha agniehaha...Musisz zatem minimum 10 haseł napisać a to, przynajmniej dla mnie, wysiłek intelektualny zbyt olbrzymi abym go mogła udźwignąć emotka

no właśnie ciężko będzie, może ktoś  z forum pomoże? Wy i tak nie możecie wysłać . To jak? Zapodajcie hasełko. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agniehaha89

#6346394 Napisano: 14.04.2017 10:19:42 w Lay's
marycha5565 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

a mi działa chip(s) chip(s) hurra !!!

Myślę, że w agencji mają podgląd na wpisywane hasła i jak widzą takie wypasione, na telewizor, to blokują delikwenta, bo potem nie wiedzą, które wybrać emotka

to może zablokowali wszystkich tylko ja zostałam i zganę dziś wszystkie koszulki emotka   Wyświetl w wątku >>

agniehaha89

#6346391 Napisano: 14.04.2017 10:11:26 w Lay's
a mi działa chip(s) chip(s) hurra !!! Wyświetl w wątku >>