Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kinzao

kinzao

#6376491 Napisano: 06.07.2017 10:00:59 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Ech, te nowe konkursy. Kup produkty za 10 zł, odeślij dane listem za 6 zł, żeby wygrać sztućce za 15 złotych emotka To ja już wolę bez grania kupić sobie te sztućce, taniej wyjdzie i mam pewność, że je dostanę, bo zawsze można nie wygrać.

U mnie hitem było wygranie ŚCIERKI Z LOGO PUR i chcieli żeby im wysłać oświadczenie czy coś tam pocztą... emotka Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6376381 Napisano: 05.07.2017 20:25:07 w moje dzisiejsze wygrane :)
100 zł do Answear z Marvit emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6376141 Napisano: 05.07.2017 12:30:12 w moje dzisiejsze wygrane :)
Kooperacyjnie z żoną - depilator Remington i-LIGHT IPL6780 z konkursu Gładkie Lato z Remingtonem emotka

https://www.e-kon...on.html#.WVy_YFFpyM8 Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6375697 Napisano: 04.07.2017 12:38:09 w Wkurza mnie...
slonko365 napisał(a):

Tak mi się przypomniało - był kiedyś konkurs w którym prawa do wizerunku ma architekt...
I to mnie wkurza

Dużo racji w tym co piszesz. Też uważam, że wykorzystywanie obrazów pop kultury w pracach, albo bardziej odwołań do niej, nie powinno być postrzegane jako plagiat (pisałem już o tym kiedy w temacie Jogobelli, kiedy część osób podnosiło larum na temat koleżanki, która malowana się za superbohaterów).
Nie uważam, nawet, że praca konkursowa (np fotografia) zrobiona w podobnym schemacie, z użyciem nawet większej części tych samych dekoracji, ale z innym produktem jest autoplagiatem (tak w ogóle - w prawie nie ma czegoś takiego jak autoplagiat, czyt. nie pada taka definicja, to jedynie twór wikipedii). Jeżeli mielibyśmy do konkursów za każdym razem przygotowywać zdjęcie z użyciem całkowicie innych dekoracji, pomysłów, schematów to nie robilibyśmy nic innego jak gromadzenie po domach różnych pierdół emotka
Ale kiedy ktoś robi jedno zdjęcie i to tak, żeby już z założenia wystartowało w wielu konkursach, poddane jedynie obróbce graficznej poprzez doklejenie produktu, to uważam to za oszustwo, nie tylko organizatora konkursu ale również reszty uczestników - i to wkurza emotka
Usiadłem wczoraj z kimś i analizowaliśmy taki regulamin np. Gusto. W sumie to oni nie muszą robić w tym momencie nic. Sprawa wygląda tak, że oni jako firma nie będą mieli z tytułu wyboru zwycięzcy, który prawo do zdjęcia przekazał już w innym konkursie, żadnych konsekwencji. Jeżeli np. taki Hilcon zgłosiłby się do nich w sprawie praw autorskich do tego zdjęcia na drodze sądowej, to całą winę i konsekwencje finansowe zrzucane są na 'laureata' - tutaj na Pana Pawła Kowalskiego. A Gusto ma rączki czyste.
Pytanie kiedy taka sytuacja będzie miała miejsce, bo jakoś nie wierzę, żeby firmy biły się o zdjęcia konkursowe.... emotka Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6375526 Napisano: 03.07.2017 23:49:45 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie temat tego konkursu z Gusto Dominium i tego jak słomiany zapał w dochodzeniu swoich praw mają konkursowicze. Zaraz po ogłoszeniu wyników wszędzie komentarze na temat wyboru 'laureata', a dzisiaj już na profilu Gusto cisza. Gusto wrzuciło jakiś pseudo konkursik gdzie rozdają jakąś darmową pizze czy coś w ten deseń i za chwilę wszystko będzie już cacy i nic się nie stało, wiatr hula, hej ho...emotka
Ja dość krótko się w to bawię, ale czy bardziej doświadczona część osób była chociaż raz świadkiem, że osoba, która wygrała, a potem wyszło, że swoją pracą złamała regulamin została zdyskwalifikowana i nagroda została przyznana ponownie, czy ten światek konkursowy jest taki patologiczny, że tego typu sprawy są zamiatane pod dywan?
I wkurza mnie, że mało co można z tym zrobić... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6375476 Napisano: 03.07.2017 21:09:04 w moje dzisiejsze wygrane :)
Karnet Kraków Live Festiwal z Heinekena emotka (sprzedam! emotka ) Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6375097 Napisano: 03.07.2017 08:08:18 w Dyskusje o wynikach konkursu
astronautka napisał(a):

Gusto się odezwało Kochani, wybierając zwycięzcę - Pana Pawła Kowalskiego kierowaliśmy się wyłącznie względami estetycznymi oraz pomysłowością. Nie zdawaliśmy sobie w pełni sprawy z wielu aspektów, które Państwo poruszają. Aby uciąć pojawiające się plotki, chcemy od razu zaznaczyć, że nie mamy także nic wspólnego ze wspomnianą przez Państwa agencją oraz z innymi konkursami w których brał udział laureat. Po Państwa komentarzach postanowiliśmy dokładnie przeanalizować całą sytuację w kontekście zgodności z naszym regulaminem, biorąc pod uwagę wszystko to co Państwo napisaliście i oczywiście wrócimy z informacją zwrotną :) Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i prosimy o chwilę cierpliwości!

Tacy chętni do przeanalizowania sprawy a wprowadzają cenzurę na własnym profilu emotka wczoraj ktoś pisał o tym jak i gdzie złożyć reklamację i zebrał wszystkie linki do prac 'Pana' Pawła Kowalskiego w jednym miejscu to Gusto pousuwało jego komentarze emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6374783 Napisano: 01.07.2017 17:18:51 w Dyskusje o wynikach konkursu
Aha, nie wiedzialem:) ale info o tym, że to Albedo poszła wcześniej na fb niż na forum, z nikąd sie to nie wzięło. Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6374775 Napisano: 01.07.2017 16:31:19 w Czy informują/ informowali?
Marvit ostatni etap? Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6374771 Napisano: 01.07.2017 16:12:33 w Dyskusje o wynikach konkursu
Do mnie napisała Pani Anna K...t (może jest tez na forum emotka  ), wlasnie z taka ininformacja że robiła to jedna i ta sama agencja. Gdzie to wyczytała nie wiem, ale prosze rzućcie okiem na sposob publikacji wyników Hilcona i Gusto - robił to ten sam grafik tylko deski w tle obrócił... Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6374585 Napisano: 30.06.2017 21:17:04 w Dyskusje o wynikach konkursu
Hilcona i Gusto organizowala ta sama agencja, sposob ogloszenia wynikow taki sam, ta sama praca... Przypadek? I nich mi tu ktos jakies upomnienie wystawi za "urazanie" tego goscia. Wyświetl w wątku >>
1 petunija1 0

kinzao

#6374568 Napisano: 30.06.2017 20:40:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
Mam gdzieś czy Pan Maklowicz poczuje sie urażony. To moja opinia - ten facet to oszust.  Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6373188 Napisano: 28.06.2017 12:14:11 w Smolar
Czy ktoś dodawał zgłoszenie do tego konkursu?
https://www.e-kon...be.html#.WVOBKVFpyM8

Zgłoszenie wysłane dawno temu, nadal nie ma go w galerii, Smolar nie odpisuje na maile w tej sprawie...

Nie wiem już czy zgłoszenie nie przeszło, czy oni mają tu taki 'ekspresowy' system weryfikacji poprawności zgłoszeń. Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6373176 Napisano: 28.06.2017 12:01:49 w moje dzisiejsze wygrane :)
Kolejny INSTAX z Wilkinsona emotka teraz żonie się poszczęściło emotka

Wyniki są na stronie - mail z info o wygranej jeszcze nie dotarł. Wyświetl w wątku >>

kinzao

#6369562 Napisano: 19.06.2017 20:42:53 w Czy informują/ informowali?
Brico urodzinowy juz pozamiatany czy jeszcze sie odzywa? Piła, wielkopolskie. Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6368306 Napisano: 15.06.2017 09:44:59 w Gratulacje! Dla wygranych!
Wczoraj zaklinałem telefon, tańczyłem w okół niego prasłowiański taniec przywołujący sms z wygranymi (polecam! emotka emotka ) a żona jak dostała sms o wygranej zestawu to zanim doczytała, że to nagroda II stopnia miała przez ułamek sekundy atak dziwnej euforii emotka nic ta cała magia nie dała, więc pozostaje złożyć gratulację dla dwóch najszczęśliwszych osób na tym forum! Udanych wakacji! emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 donpedro9 0

kinzao

#6368114 Napisano: 14.06.2017 21:59:53 w moje dzisiejsze wygrane :)

kinzao

#6367872 Napisano: 14.06.2017 15:13:52 w PLAGIATY
Sorry, myślałem, że chodzi o zdjęcie Pani Agnieszki (te same gadżety, inny kadr). A tu takie wałki, że na jednej imprezie tak pojechali emotka no cóż chociaż się nakład pracy zwrócił emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6367852 Napisano: 14.06.2017 14:58:41 w PLAGIATY
Jak to są takie same zdjęcia to ja jestem ślepy. Strach niedługo będzie w jednej koszulce sobie zdjęcie zrobić na dwa konkursy bo nazi konkursowicze cię zlinczują... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kinzao

#6367617 Napisano: 14.06.2017 08:30:55 w Wkurza mnie...
monisss napisał(a):

taalvikki napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem słaba w konkursach fotograficznych (chodzi o technikę). Mam pomysł na zdjęcie w konkursie "Po drugiej stronie lustra), ale go nie wykonam, bo fotka technicznie będzie beznadziejna (rozłożenie elementów, wybór tła, podrasowanie zdjęcia itp, itd.) emotka   emotka  

no mam dokładnie to samo. smuci mnie, że nieraz pomysł jest mniej ważny niż jakość i pięknota.

a mnie wkurza, że wygrywają same .. kurde jak tu nikogo nie urazić... prace,które zawierają mnóstwo ozdobników.. wiem,że to się wiąże z mnóstwem pracy.. ale to już przestaje mnie bawić emotka co wygrana to kreacja robiona chyba ze 2 dni.. odpuściłam branie udział w takich konkursach bo tu nic po pomyśle i nawet ładnym zdjęciu jeśli nie masz miliona rekwizytów.... to było fajne kiedyś, a teraz? patrząć po Wilkinsonie WSZYSTKIE prace się na tym opierają.. nie przeczę , że są ładne, ba niektóre nawet bardzo ładne i z super pomysłem.. ale mam wrażenie, że wszyscy się za bardzo staraja emotka i to przestaje byc konkurs dla szaraka tylko dla profesjonalistow.. 
wiem wiem za cienka jestem emotka

Co prawda udało się wygrać aparat w Wilkinsonie, więc nie jestem do końca bezstronny, ale właśnie dlatego spodobał mi się ten konkurs i biorę w nim udział bo pracę jakie są nagradzane są na bardzo fajnym poziomie. A nie taka jazda jak z Jogobellą, że Ty robisz super zdjęcie czy film a wygrywa dziecko z wieczkiem na oczach emotka Uwaga - nie jestem 'profesjonalistą' po prostu lubię się rozwijać emotka Udział w konkursach biorę od października zeszłego roku, czyli jestem 'świeżakiem' a już patrząc na zdjęcie jakie robiłem na początku chce mi się tylko śmiać emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0