Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika case

case

#6394278 Napisano: 24.08.2017 13:30:38 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
A odkopuję, bo nie lubię, jak ktoś generalizuje i bzdury wypisuje...
I tak, jestem z agencji, żadna tajemnica.

A rezerwy? Są zawsze. Nie opisuje się tego w regulaminach, bo ich przydzielanie wygląda zawsze inaczej i czasami przybiera formę działań ad-hoc, trudno to ubrać w jakieś ramy. Ale są zawsze i dążeniem naszym ZAWSZE jest, żeby wydać wszystkie nagrody. Bo już je kupiliśmy, bo klient w życiu nie chce słyszeć o ich zwrocie, bo nie chcemy syfu na FB, bo płacimy za magazynowanie, bo z góry zapłaciliśmy za pakowanie, konfekcjonowanie i wysyłkę. Wybierz sobie emotka Wyświetl w wątku >>

case

#6394243 Napisano: 24.08.2017 12:52:09 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
ir napisał(a):

canti0 napisał(a):

Mam wrazenie że ostatnio wszystkie agencje są przeciwko nam, kiedyś było innaczej czyt. Smolar, Albedo, karlsbad, IQ i inne. Liczne skargi chyba się odbijają echem emotka  Kiedyś wszystko szło załatwić, teraz patrzą tylko aby nie wydać nagrody.

Być może ma na to wpływ także to, że mają wpis: Nagrody przechodzą na rzecz Organizatora.
Łatwiej im "nie wydawać".
Ja zauważyłam (na pewno nie tylko ja) znacznie słabsze nagrody w konkursach niż kiedyś i mniejszą liczbę, nie mówiąc już o konieczności inwestowania (kiedyś np. 1-2 piwa, dziś 4, itd.)

Pozwolę sobie odkopać tę wypowiedź i wyjaśnić - zapis "...przechodzą na rzecz Organizatora" nie oznacza, że Organizator chce je zachować dla siebie - oznacza to, choć nieco mgliście, że będą rozdysponowane osobom rezerwowym a w SKRAJNYCH przypadkach - wykorzystane np podczas innej promocji (w sytuacji, kiedy jest np. dużo nagród a mało zgłoszeń i fizycznie nie ma komu ich wydać).

...przynajmniej u uczciwych Organizatorów pracujących dla uczciwego klienta. Wyświetl w wątku >>
0 0

case

#6393860 Napisano: 23.08.2017 17:03:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wrrrryyy napisał(a):
aempe napisał(a):

aempe napisał(a):

To chyba powszechna praktyka, ale jaki sens ma następujący sposób przyznawania nagród jak w konkursie Pudliszki, który wygląda następująco:-najlepsze zgłoszenia dnia otrzymują nagrody dnia-jedna osoba nie może wygrać więcej niż jednej nagrody

Wniosek jest taki, że najlepsza nagroda tygodnia i miesiąca nie jest przyznana za najlepsze zgłoszenie w tym okresie, bo najlepsze już otrzymały nagrody dzienne tj. nie opłaca się ich wygrywać, celując wyżej.

Istnieje jeszcze możliwość następującego założenia.
Komisja uważa, że najlepsze w danym dniu jest zgłoszenie A, ale ono jest tak dobre, że nagrodę dzienną otrzyma zgłoszenie B, bo komisja zakłada, że zgłoszenie A zasługuje na nagrodę tygodnia. Jednak następnego dnia przychodzi zgłoszenie jeszcze lepsze niż A, w związku z czym A pozostaje z niczym, pomimo bycia najlepszym w danym dniu. W związku z powyższym założenie jest nietrafne.
Takie tam dywagacje.

Miłego dnia.

Można tez przyjąć założenie, że organizator ma wszystko w 4 literach.
Losuje zgłoszenia i często nawet nie czyta zwycięskich, "najlepszych" zgłoszeń...

Bardzo odważne założenie. Każdy szanujący się organizator, w razie reklamacji, udostępni listę nagrodzonych prac. W metodzie losowej na pewno wśród nich znalazłyby się takie kwiatki jak jednowyrazowe wpisy, rzeczy nie na temat bądź duplikaty. Wyświetl w wątku >>
0 1 maria1980