Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika krakowskispleen

krakowskispleen

#7245803 Napisano: 11.03.2025 10:43:32 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Dalej nic, nawet wątek nie pomaga ☹️ Jak można mieć same pudła przy takiej ilości zgłoszeń jaką wysłałam? 😭 Mąż już się ze mnie trochę śmieje, że ile można Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7245415 Napisano: 09.03.2025 22:52:21 w Wkurza mnie...
samuraj napisał(a):

monikar napisał(a):

Wkurza mnie, że w obecnych konkursach nagrody są strasznie marne. Większość po 100zł a jak już ktoś wygra tysiąc to jest pełnia szczęścia. Gdzie te konkursy w których do wygrania było 50 tv, 50 lodówek, laptopy, smartfony??

Takie czasy nie wrócą niestety i co lepsze sami my konkursowicze do tego doprowadziliśmy,jeśli ktoś gra o czekoladowego zajączka,taki przykład to jak może być dobrze w świecie konkursów/loterii.Jeszcze wygrać jakiś "szajs" ale grając o wyższy stopień to rozumiem,ale jeśli jest tylko zajączek do wygrania a zgłoszeń masaemotka

Zadziwia mnie jak czasem trafiam na FB na konkurs, gdzie są do wygrania jakieś reklamowe notesy czy długopisy i widzę kilkaset zgłoszeń. Mnie by się nie chciało, że nie wspomnę o tym, że jakby komuś brakowało długopisów czy notesików, to można iść na dowolne targi tego i owego i wyjść z całą torbą pisaków, notesów, kalendarzy i magnesów 😅 Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

krakowskispleen

#7244186 Napisano: 03.03.2025 12:35:39 w Avanti
rooney napisał(a):

nie znoszę ''przesyłek do rąk własnych'' i dpd swoją drogą też ... cały dzien czekania na pluxee DC na nic, bo kurier wpisał mi w apkę, że rzekomo nikogo nie było... emotka  a II próba się nie uda, bo jutro naprawdę nie będzie.. 

napisałam od razu do avanti, myslicie że wyślą nagrodę jeszcze raz? i znów ten cyrk z odbiorem ... człowiek się cieszy, że wygrał, ale czasami jest z tym więcej zachodu, bo jednak nie każdy ma lokaja co nam obsłuży kurierkę 24/7 emotka emotka  

za to e-karty do biedronki kocham emotka

Naprawdę mogliby się już wszędzie przerzucić na karty wirtualne zamiast wysyłać kurierem kartę za 50 czy 100 zł, gdzie trzeba na tego kuriera czatować. Nie wspominając o kosztach całej imprezy, bo przecież za przesyłkę kurierską agencja/zleceniodawca konkursu płaci, a nawet mając umowę z firmą kurierską, te ceny są w tej chwili całkiem spore. Mogliby zamiast tego zwiększyć pulę nagród. Wyświetl w wątku >>

krakowskispleen

#7244001 Napisano: 01.03.2025 20:35:06 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Początek lutego fajny - piniata Kinder i bon 1000 zł do euro.com.pl, a potem jakiś dramat totalny. 

Wysyłam zgłoszenia i nic. Winiary 0/9, Kinder 0/5, Zawody Kubusia - 0/4, Grześki 0/2 Pepsi 0/1, Gellwe 0/1 emotka  

Nie wiem kiedy wysyłać zgłoszenia, żeby mieć szczęście do bramek emotka  Proszę, wąteczku, niech mi chociaż któraś główna nagroda wynagrodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7242772 Napisano: 24.02.2025 20:50:44 w Podatkowo-konkursowe know how
jackorlando84 napisał(a):

[quote=Pojechał, tylko teraz się zastanawia czy nie podlega to opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych wg .tego wyższego progu. 
Jeśli to z cEgoyto wynika?
krakowskispleen]

A ja mam trochę inne pytanie. W zeszłym roku znajomy wygrał w loteri wycieczkę wartości 60 tyś zł. Zgodnie z regulaminem organizator loteri wpłacił 10% o tej wartości podatek do właściwego US. Dodatkowo ten mój znajomy pracując w 2024 r. na etacie przekroczył drugi próg podatkowy gdzie dochód pow. 120 tyś zł jest opodatkowany stawką 32 %. I teraz składając PIT37 za 2024  musi dopłacić tą różnice 20% za wygraną wycieczkę skoro przekroczył drugi próg?

Pytanie czy on ją sprzedał, czy po prostu wykorzystał? Bo jak sobie na nią pojechał, to w ogóle nic nie wykazuje, skoro organizator pokrył koszty podatku od wygranej.

Od nagród odprowadza się zryczałtowany podatek 10% i opłacił go organizator emotka  Nagrody wykazujesz w PIT jeśli były organizowane przez pracodawcę. https://www.banki...c-w-PIT-2745334.html W necie jest sporo artykułów, ale jeśli kolega ma wątpliwości, to niech się skontaktuje z osobą biegłą w księgowości, żeby potem nie miał do Ciebie o nic pretensji emotka Wyświetl w wątku >>

krakowskispleen

#7242768 Napisano: 24.02.2025 20:35:32 w Podatkowo-konkursowe know how

A ja mam trochę inne pytanie. W zeszłym roku znajomy wygrał w loteri wycieczkę wartości 60 tyś zł. Zgodnie z regulaminem organizator loteri wpłacił 10% o tej wartości podatek do właściwego US. Dodatkowo ten mój znajomy pracując w 2024 r. na etacie przekroczył drugi próg podatkowy gdzie dochód pow. 120 tyś zł jest opodatkowany stawką 32 %. I teraz składając PIT37 za 2024  musi dopłacić tą różnice 20% za wygraną wycieczkę skoro przekroczył drugi próg?

Pytanie czy on ją sprzedał, czy po prostu wykorzystał? Bo jak sobie na nią pojechał, to w ogóle nic nie wykazuje, skoro organizator pokrył koszty podatku od wygranej. Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7242296 Napisano: 21.02.2025 18:20:59 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Bramki mnie nienawidzą. Winiary – same pudła, Kinder – 0/2, Nivea – pudło. Pocieszam się, że może po prostu czeka na mnie nagroda glowna Wyświetl w wątku >>
1 DAIKOKU 0

krakowskispleen

#7242104 Napisano: 21.02.2025 09:30:58 w Wkurza mnie...
montezuma napisał(a):

krakowskispleen napisał(a):

Wkurza mnie, że znowu zapomniałam, że paragony z Auchana są do niczego i mam paragon, na którym parówki Berlinki są jako parówki CL 😑

wg mnie akurat w Auchan i C4 są bardzo dobre paragony - mają chyba przy każdym produkcie cyfrowy kod, który po wpisaniu na stronie ich sklepu w zasadzie od razu daje odpowiedź na pytanie, czy zakupiony produkt spełnia kryteria konkursu/loterii.
Miałem przed rokiem taką sytuację - bodajże Albedo poprosiło mnie o pieczątkę... wysłałem link do sklepu internetowego Auchan, gdzie po wpisaniu tych cyferek wszystko się wyjaśniło...
Po pieczątkę nie musiałem nigdzie jeździć emotka

EDIT: w C4 warto robić zakupy z ich aplikacją - wówczas na e-paragonie pojawia się dodatkowo zdjęcie produktu - wówczas już absolutnie nie ma podstaw, by cokolwiek było kwestionowane...

O wow, nie wiedziałam, że się tak wpisuje. Dziękuję ❤️ Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7241984 Napisano: 20.02.2025 14:59:22 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że znowu zapomniałam, że paragony z Auchana są do niczego i mam paragon, na którym parówki Berlinki są jako parówki CL 😑 Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7241558 Napisano: 19.02.2025 11:06:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
U mnie też Kinder nie działa, właśnie przyszłam pytać. Nie popisali się serwerem 😑 Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7241124 Napisano: 17.02.2025 17:26:19 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Karta podarunkowa euro.com.pl o wartości 1000 zł ❤️ Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7240808 Napisano: 15.02.2025 23:53:25 w co chcielibyście wygrać?
Wycieczka, gotówka na nadpłatę (albo spłatę, ale to już marzenie ściętej głowy ^^) kredytu hipotecznego, pralka, piekarnik, lodówka, płyta indukcyjna (kupiliśmy mieszkanie, w którym sprzęty mają 10+ lat, więc lada chwila zaczną pewnie wysiadać), smartfon, bo mój zaczynam musieć na okrągło ładować. Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

krakowskispleen

#7240686 Napisano: 14.02.2025 20:34:34 w Opisy z paragonów
Mam paragon z Raffaello z Lidla, ale nie ma tam gramatury, tylko "Raffaello praliny", a w regulaminie jest:

"zachować oryginał paragonu fiskalnego lub imiennej faktury VAT wystawionej na osobę fizyczną lub e-paragon, potwierdzający dokonanie zakupu Produktu Promocyjnego ze wskazaniem nazwy i gramatury Produktu Promocyjnego (dalej: „Dowód Zakupu”). Dowód Zakupu zgłoszony do Konkursu powinien być czytelny i oryginalny tzn. taki, który został wystawiony przez podmiot, którego dane na nim się znajdują, prowadzący faktycznie sprzedaż Produktów Promocyjnych i
nie jest podrobiony lub sfałszowany. Dowód Zakupu należy przechowywać do celów weryfikacji Zgłoszenia oraz wydania nagrody. Jeden Dowód Zakupu upoważnia do jednego Zgłoszenia w Konkursie,"

Myślicie, że przejdzie, czy raczej odpuścić i nie zgłaszać, żeby potem nie płakać przy weryfikacji jak mi napiszą, że wygrałam? Zrobiłam zrzut ekranu z gazetki z promocją, gdzie widać, że dotyczy to regulaminowej gramatury, ale nie wiem czy to coś da? Do niczego opisują te paragony w kasach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7240063 Napisano: 11.02.2025 11:16:49 w moje dzisiejsze wygrane :)
Wczoraj przyszła informacja, że wygrałam Piniatę z Kinder :⁠-⁠) Teraz nim przyjdzie, to muszę się zastanowić, co z nią zrobić, bo brałam udział w konkursie dla głównej nagrody, a słodyczy unikam 😅 Wyświetl w wątku >>

krakowskispleen

#7239556 Napisano: 07.02.2025 22:18:25 w Wkurza mnie...
rainbowdash napisał(a):

Dziura w pamięci 👀 tak schowałam kartę prezentową (naładowaną) że nijak nie mogę znaleźć.. dom przekopany i nic.. obawiam się że znajdę jak termin ważności straci 🤯🤯😤 czy ma ktoś pomysł jak sobie przypomnieć?? 😩😩

Zacznij szukać czegoś innego, to się znajdzie emotka  Myśmy z partnerem szukali jednego dokumentu, przetrząsnęliśmy pół mieszkania i znalazł się dopiero gdy odpuściliśmy. A w trakcie poszukiwań znaleźliśmy inne skarby, które się nam zgubiły. Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7239371 Napisano: 07.02.2025 11:32:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monikar napisał(a):

Reklamują 2 urodziny Kaufland Card, może zrobią jakiś konkurs?

Oby lepszy niż ten grudniowy, bo jak się policzyło co która zdrapka wygrywa, to się odechciewało iść do sklepu 😅 Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7239057 Napisano: 05.02.2025 17:53:32 w moje dzisiejsze wygrane :)
U mnie też ruszyło! Karta podarunkowa do euro.com.pl na 1000 zł. Po lipnym grudniu i jeszcze gorszym styczniu fajna nagroda, szczególnie że padł nam blender i musimy kupić nowy. Wyświetl w wątku >>

krakowskispleen

#7231543 Napisano: 27.12.2024 19:09:59 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Grudzień to jedna wielka porażka. Miesiąc się kończy, a ja mimo wzięcia udziału w mnóstwie konkursów wygrałam tylko bon 20 zł do Lidla :⁠-⁠| Odechciewa się brać udział. Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7227829 Napisano: 08.12.2024 18:55:27 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
W sumie jak popatrzyłam ile jest nagród, to się nie dziwię, że człowiek zdrapuje i nic. Nagrodami natychmiastowymi to się nie popisali... To już chyba w Lotku są większe szanse 😅 No ale tu przynajmniej mam sensowne zakupy, bo ostatnio w Kauflandzie sporo warzyw w promocji, a one mi schodzą na kilogramy.

Łączna liczba zdrapekprzygotowanych dla potrzeb niniejszej loterii to 6 081 600 (słownie: sześć milionów osiemdziesiąt jeden tysięcy sześćset) sztuk, w tym: a) 500 (słownie: pięćset) sztuk zdrapek z nagrodą natychmiastową I-go stopnia wskazaną w pkt 14.4 regulaminu wraz z kodem promocyjnym,b) 2 500 (słownie: dwa tysiące pięćset) sztuk zdrapek z nagrodą natychmiastową II-go stopnia wskazaną w pkt 14.5 regulaminu wraz z kodem promocyjnym,c) 6 078 600 (słownie: sześć milionów siedemdziesiąt osiem tysięcy sześćset) sztuk pustych zdrapek, tj. nieuprawniających do żadnej nagrody natychmiastowejw loterii, wraz z kodem promocyjnym. Wyświetl w wątku >>
0 0

krakowskispleen

#7227569 Napisano: 06.12.2024 23:21:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Kurna, kolejne dwie zdrapki z Kauflanda i pusto emotka  Może zostanę nagrodzona nagrodą główną... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0