Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kamil17

kamil17

#833138 Napisano: 14.06.2007 01:28:48 w Allegro.pl - bez linków
apoccalipsa napisał(a):

*poobklejana koperta miała być

czesto wykorzystuje koperty z nagród Zaklejam gruba szeroką taśmą stary adres a z drugiej strony wpisuję nowy Tym sposobem opakowanie jest bezpieczne i nic mnie nie kosztuje

koperty bąbelkowe są zabójczo drogie jedna 1,50/3,00zł taka zeby ksiazke wpakowac ( chodziło mi o to że ta ksiazka wazy 0,40 dkg. i dlatego chcialem wyslac listem poleconym w kopercie bąbelkowej żeby było mnie za przesyłkę ale nie wiem czy nie karze mi tego jako paczke wysyslac! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#833116 Napisano: 14.06.2007 01:19:56 w Allegro.pl - bez linków
słuchajcie pomóżcie mi bo już nie moge:/,,... byłem dzisiaj na poczcie podchodze do okienka i pytam czy są takie zestawy do pakowania paczek tzn. papier i sznurek albo coś , mówie wam : jak ryknęła śmiechem , wszystkie babki za okienkami dosłownie ryczały ze śmiechu @myslałem ze tam sie pod ziemie zapadane powiedziala mi ze juz dawno nie ma sznurków i papierów i zaproponowała mi jakiś biały karton z napisem poczta polska (nie wiadomo za ile ,i nie wiem jakbym je dotargał dodomu bo mussze icg troche miec) p
powiedzcie mi czy jesli mam np. wielki karton po telewizorze to moge go porozcinać i z niego zrobić mały karton dla ksiazki??? pospinac posklejać itp?? imi go przyjmą ??? robiłktoś z was tak kiedys??? Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#833071 Napisano: 14.06.2007 12:45:32 w Allegro.pl - bez linków
chasia napisał(a):

kamil17 - u mnie zestawy do pakowania są cały czas dostępne i nie słyszałam, żeby nie miało ich być.
Za to na jednym z poznańskich, osiedlowych, oddziałów poczty Pani mnie strasznie rozweseliła, gdy chciałam wysłać książkę (ok. 200 stron) w kopercie bąbelkowej jako list polecony.
Powiedziała, że mi nie przyjmą przesyłki i mam ją wysłać paczką. Bo jako listy mogą iść jedynie UWAGA - dokumenty administracyjne. Ponoć przepisy się zmieniły.
Pani już kwitki na paczkę wyciągnęła. Pożegnałam ją słowami, że idę na Pocztę Główną, bo tam problemu nie robią.
Ciekawe jak sprawdzają, czy coś jest dokumentem administracyjnym a co nie. Na węch??

no ja tez chce wyslac ksiazke poleconym w kopercie bąbelkowej , mam nadzieje ze mi przyjmą!!! emotka emotka ach ta poczta!! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#832831 Napisano: 14.06.2007 11:19:37 w Allegro.pl - bez linków
melisa napisał(a):

Hey, mam takie pytanie, nie wiem czy ktoś się orientuje.

Obserwowałam aukcję z interesującą mnie książką. W dniu zakończenia nie było mnie w domu i nie zdążyłam jej kupić. Zapytałam sprzedawcy czy jest mozliwośc kupienia jej, odpowiedział, że tak. Przelałam mu pieniądze na konto i książki brak emotka Na dodatek to była transakcja poza allegro, ponieważ w swojej naiwności sądziłam, że skoro ma 1700 komentarzy to znaczy, że można mu zaufać... emotka
Pisałam do niego meile, ale nie odpowiada, czy jeśli zgłoszę sprawę do allegro (fakt sprzedaży poza allegro rzeczy wystawionej na allegro, co jest podobno niezgodne z regulaminem), toczy mogą zablokować konto Sprzedawcy, czy Kupującemu (czyli mi) też?

Darujcie sobie wpisy typu, trzeba było poza all nie kupować, masz nauczkę itp. to wszystko to ja wiem. Chodzi mi o odpowiedź na pytanie zadane na końcu.

sam miałem taki przypadek ,gostek chciał ostatnio kupić ksiazke odemnie , (pilnie) ,więc zaproponowałem mu żeby dał kup teraz 6zł i będzie po sprawie ,ale on upierał sie że nie chce przez allegro( chociaż był tam zarejestrowany), dobrze ze nie zakończyłęm tej aukcji ,boani faceta ani kaski nie ma !! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#832809 Napisano: 14.06.2007 11:07:16 w Allegro.pl - bez linków
zdolnabestia napisał(a):

Ja wiem tyle, że co poczta to inna Gienia i inne pomysły jak tu wydębić więcej od klienta i bardziej udziwnić emotka

Ja bym taką dużą książkę zapakowała w kartonik, pewnie własnoręcznie sklecony, aby odpowiadał wymiarom książki. Dla nich chyba i tak będzie się liczyć waga. Ale to pewnie zależy, na jaką Gienię trafisz emotka

słuchajcie pomóżcie mi bo już nie moge:/,,... byłem dzisiaj na poczcie podchodze do okienka i pytam czy są takie zestawy do pakowania paczek tzn. papier i sznurek albo coś , mówie wam : jak ryknęła śmiechem , wszystkie babki za okienkami dosłownie ryczały ze śmiechu @myslałem ze tam sie pod ziemie zapadane powiedziala mi ze juz dawno nie ma sznurków i papierów i zaproponowała mi jakiś biały karton z napisem poczta polska (nie wiadomo za ile ,i nie wiem jakbym je dotargał dodomu bo mussze icg troche miec) p
powiedzcie mi czy jesli mam np. wielki karton po telewizorze to moge go porozcinać i z niego zrobić mały karton dla ksiazki??? pospinac posklejać itp?? imi go przyjmą ??? robiłktoś z was tak kiedys??? emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#831304 Napisano: 13.06.2007 05:18:31 w Allegro.pl - bez linków
zdolnabestia napisał(a):

Adres pomocniczy:
http://img413.ima...13/6425/adreshw9.jpg

Przekaz pocztowy:
http://img217.ima.../5271/przekazeb3.jpg

I te 2 druki musisz mieć przy sobie wypełnione i już nic więcej nie trzeba emotka

a powiedz mi czy wpisywac wartosc paczki czy nie?? jak ty robisz?? z jendej strony warto a z drugiej jak jakis pracownik na poczcie sie pokusi??? Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#828931 Napisano: 12.06.2007 05:46:41 w Allegro.pl - bez linków
aha to super dzieki agicho emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#828922 Napisano: 12.06.2007 05:44:07 w Allegro.pl - bez linków
mam do was ważne pytanie:
Czy jeśli jest licytacja i jedna osoba da 21,00 a druga 22,00 ,to ta pierwsza moze znowu przebic na 23,00zł ??? cyz ona tylko raz moze swoja cene zadeklarowac (to 21,00zł) ??? Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

kamil17

#828006 Napisano: 12.06.2007 11:08:07 w Allegro.pl - bez linków

kamil17

#827747 Napisano: 12.06.2007 08:19:56 w Allegro.pl - bez linków
melazja napisał(a):

kamil17 napisał(a):

słuchajcie mam problem możecie mi pomóc, otóż mam ksiazke do wysłania która waży powiedzmy 1kg. tylko nie wiem jak ją mam wysłąć, czy kupić taka większa koperte z folią w srodku i wyslac poleconym , czy jako paczke ??? jak oni na poczcie to rozrózniaja?? tzn. ?? czy babka nie powie mi ze jak na list to to jest za duze abo cos?? i ile za taki polecony zapłace?? z ksiazka??

List polecony może ważyć do 2 kilogramów.
Jednak opłata za polecony mieszczący się w wadze 1-2kg kosztuje tyle samo co paczka o tej wadze, czyli 8 zł (ekonomiczny).

Jeżeli wysyłasz poleconym to mało tego, że musisz zapakować w kartonik, to jeszcze w papier (do dużej książki koperty nie polecam bo się rozerwie). A paczką to tylko karton bez napisów.

Dlatego lepiej wyślij paczką.

ale własnie ta ksiazka ni e jest duza, a ja myslalem o takiej kopercie perforowanej z folią , wiem ze jak kiedys wygrywałem takie ksiazki w konkursie to nigdy nie przychiodziły w kartonie tylko wlasnie w takiej kopercie ,a jak VERTOS mówi ze mozna wyslac w kopercie jako paczke to sprobuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#827728 Napisano: 12.06.2007 08:10:09 w Allegro.pl - bez linków
wiem ,ale czy jak ja zapakuje ksiazke w koperte , to moge jej powiedziec ze wysyłam to jako paczke!??, bo wiesz chodzi mi o to że jeśli wysle to ksiazke jako list polecony to zaplace 6,50 a za paczke 6,00zł ,o to mi chodzi!! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#827679 Napisano: 12.06.2007 07:41:32 w Allegro.pl - bez linków
słuchajcie mam problem możecie mi pomóc, otóż mam ksiazke do wysłania która waży powiedzmy 1kg. tylko nie wiem jak ją mam wysłąć, czy kupić taka większa koperte z folią w srodku i wyslac poleconym , czy jako paczke ??? jak oni na poczcie to rozrózniaja?? tzn. ?? czy babka nie powie mi ze jak na list to to jest za duze abo cos?? i ile za taki polecony zapłace?? z ksiazka?? Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824588 Napisano: 09.06.2007 03:50:19 w Allegro.pl - bez linków
danteri napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

sprzedalam 496 rzeczy z czego wystawilam jako pierwsza 496 komentarzy i ani razu sie nie przejechalam Wiec nie strasz mnie Danteri emotka

emotka wiem, ze chcialas dobrze, no i pochwalam to, sam bym tak samo zrobil, tylko, ze robiac to w ten sposob, mimo tych Twoich zasad, jest spora ilosc uzytkownikow Allegro, ktora moze odebrac to w inny sposob, i zrazi sie do aukcji kamil17...

nie rozumiem czemu ten atak na mnie i agresja
emotka

delikatnie zwrocilem uwage, ze to moze bardziej zaszkodzic niz pomoc...

bo to ja to odebrałem w pierwszych twoich postach jako atak i agresja na mnie ! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824575 Napisano: 09.06.2007 03:41:18 w Allegro.pl - bez linków
teraz mi głupio, bo nie dośc że mi ktoś pomógł to jeszce się musi tłumaczyć i z kimś użerać przezemnie emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824569 Napisano: 09.06.2007 03:38:24 w Allegro.pl - bez linków
danteri napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

DANTERI odpowiem Ci na Twoje pw tutaj emotka
Zawsze wystawiam komentarz jako pierwsza gdy jestem sprzedajacym! Zawsze!
Jak widac, nie ma reguł, wiec jak ich nie znasz to sie nie wypowiadaj emotka

ejj...czemu od razu ten atak na mnie emotka
zazwyczaj sie robi inaczej, a jesli ktos nie postepuje wedlug tego, wzbudza no powiedzmy podejrzenia...

mimo wszystko, po to te zwyczaje sa respektowane, by byl mozliwy w ogole handel na Allegro...

wiadomo o co chodzi...co grozi sprzedajacemu, jesli pierwszy wystawi komentarz, a szczegolnie przed otrzymaniem przelewu...bylo juz kilku takich sprzedajacych, ktorzy mieli dobre serce, ale musieli miec twardy tylek, niezle sie na tym przejechali...

no to wtedy to wiem ze trzeba czekac!! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824566 Napisano: 09.06.2007 03:37:32 w Allegro.pl - bez linków
ale przecież apoccalipsa, ma racje to tylko jeden komentarz a na dodatek przeciez, życia bym sobie nie odebrał gdyby te 3 próbki szamponu za pare groszy nie doszło jednak!! wogóle nie rozumiem emotka emotka emotka co innego gdyby to był jakiś drogi sprzet agd i bym go nie dostał ale szampon?? Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824549 Napisano: 09.06.2007 03:27:17 w Allegro.pl - bez linków
apoccalipsa napisał(a):

DANTERI napisalam Ci to na pw, ale powtórze jeszcze raz Nie raz tak postepowalam z osobami z tego forum i nie tylko Zwlaszcza przy aukcjach na male kwoty emotka Jak kogos znam, to nie czekam na wplate i wzajemnie, oni nie czekaja na towar Cóż Cię w tym dziwi, to nie wiem emotka emotka Zdarza mi sie ze zupelnie obcy ludzie wystawiaja mi komentarz od razu Zwlaszcza poczatkujacy ktorzy nie wiedza na czym to polega!

Kamil nie przejmuj sie! Sam widzisz jak tu łatwo o życzliwych emotka emotka

nie przejmuje ,dopiero teraz widzę że niektóre osoby mają po dwie twarze! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824545 Napisano: 09.06.2007 03:24:30 w Allegro.pl - bez linków
danteri napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

to nie kupuj u nas po prostu emotka emotka

jak juz cos robic, to porzadnie emotka ))

na pierwszy rzut oka widac, ze ktos sobie nabija komentarze emotka

a wiadomo, jak to sie pozniej moze skonczyc...

nie lepiej byloby zaczekac do wtorku, i wtedy dopiero wystawic sobie komentarze...

albo sprzedac cos, co nie wymaga fizycznego dostarczenia...

będąc teraz na tym forum , przypominają mi się słowa piosenki zespołu Lady Pank:

Niech no kto wychyli łeb
Trzeba opluć, zgnoić, zgnieść
Taki nasz powszedni chleb
Obsobaczyć go i cześć.

zastanówcie się troche co gadacie
emotka emotka emotka emotka emotka bo jak wy chcecie jakiejś pomocy w konkursach to od razu pierwsi spamujecie Pw itp. żeby wam klikać a u mnie o jeden komentarz odrazu egzekucja jakaś!! Wyświetl w wątku >>
0 0

kamil17

#824418 Napisano: 09.06.2007 01:33:11 w PODZIĘKOWANIA
apoccalipsa , zdolnabestia WIELKIE DZIÊKI za ciągłą pomoc emotka emotka emotka emotka roza: emotka : emotka Wyświetl w wątku >>
0 0