Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6476952 Napisano: 26.03.2018 07:08:59 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 nie dodałem przekreślenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476831 Napisano: 25.03.2018 11:50:35 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Wprowadze kolory, sa rozne skorki strony, na kazdej roznie ten kolor moze prezentowac sie, przyjdzie taki cb656 2 i bedzie sie czepial ze cos jest niewidoczne/ niewyrazne? emotka
Dlatego jestem na nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476829 Napisano: 25.03.2018 11:48:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

CSS jest ogólnodostępny. Jeśli uda Ci się bez tworzenia wszystkiego od nowa stworzyć pożądany efekt wspierany przez wszystkie przeglądarki to podeślij kod z chęcią go wdrożę emotka
Skorzystałem z display:flex; ale nie jest to wspierane przez wszystkie przeglądarki (mam na myśli m. in. IE), na FF działa (innych przeglądarek nie mam więc nie wiem jaki będzie efekt).
Moim zdaniem przy obecnych stylach efekt który chcesz osiągnąć jest nie do osiągnięcia, wydaje mi się że trzeba by było stworzyć wszystko od nowa, ale na to niestety już jest za późno...

Czy mam przez to rozumieć, że byłoby to możliwe z użyciem tego ogólnodostępnego stylu, ale nie wziąłeś tego pod uwagę od samego początku, czy tak?
P.S. Nie nalegam na robienie od początku, usiłuję zrozumieć, czy jest to możliwe w warunkach dysponowania tanimi (bezpłatnymi) rozwiązaniami. emotka

Od początku wrzuciłem wstepne projekty nowej wersji, nie bralem pod uwage ze ktos bedzie chcial to miec wycentrowane. Poza tym wykorzystalem gotowe narzędzia, nie tworzylem calosci od podstaw, wybralem rozwiazanie lzejsze i przyjemniejsze.
Wdrozenie Twoich poprawek z mojego punktu widzenia jest mozliwe tylko przy ponownym stworzeniu calego layoutu, jesli sie myle popraw mnie i wskaz rozwiązanie emotka

cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

pokaż mi w który miejscu masz opcję ustawiania koloru tekstu.
Ja nigdzie takiej opcji nie widzę.
Przycisk BBCODE pokazuje jakie znaczniki utworzyłeś korzystając z tego co masz po lewej stronie...

Adrian, no bez jaj... emotka Nie chcę się przepychać o każde słówko, ale ja patrzę na to inaczej, niż Ty. Po prostu.
Jeśli zaimplementowana jest jakaś technologia (być może to nie "technologia" tylko nazwiesz to inaczej, mniejsza o słowo, nazwałem tak pewne rozwiązania), która umożliwia użycie czegoś tam (w tym wypadku zmiany koloru tekstu, bo o tym piszemy), to ja nie potrzebuję osobnego, specjalnego przycisku, by użyć jakiegoś obsługiwanego znacznika. Wrzucam w tekst znaczniki i korzystam. Proste. 
P.S. Poprosiłem kiedyś o OSOBNY PRZYCISK do formatowania tekstu przekreślonego, co wdrożyłeś i za co byłem bardzo wdzięczny, bo widzę, że zniknął nagle i niespodziewanie. Dlaczego?

Nie wiem czemu zniknal, wroce do domu to przyjrze sie temu. Ogolnie to co jest widoczne jest wspierane.
 Jesli korzystasz z wlasnych rozwiazan o ktorych nie ma wzmianek to jesli cos nie dziala to nie miej do nikogo pretensji ze chciales cos a jest inaczej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476822 Napisano: 25.03.2018 11:26:26 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
zdolnabestia napisał(a):

pionas napisał(a):

Chciałby jednak weekend spędzić z rodziną a nie przed komputerem słuchając obok głos dziecka z pytaniem "długo jeszcze" emotka

Ja tak tutaj marudzę, żebyś wiedział o problemie i zajął się nim w dowolnym terminie.

Akurat awaria serwera to sprawa priorytetowa. Nawet przy % siadłbym na problemu. Tylko nie wiem jaki wtedy byłby efekt emotka Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

pionas

#6476821 Napisano: 25.03.2018 11:24:45 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Bo znacznik koloru nigdzie nie jest dostępny...

W kwestii formalnej muszę się nie zgodzić emotka Jest przycisk po prawej BBCODE, więc tym samym uważam, że wszystkie obsługiwane znaczniki w tym systemie są dostępne. To tyle, jeśli chodzi o interpretację emotka

pokaż mi w który miejscu masz opcję ustawiania koloru tekstu.
Ja nigdzie takiej opcji nie widzę.
Przycisk BBCODE pokazuje jakie znaczniki utworzyłeś korzystając z tego co masz po lewej stronie... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476820 Napisano: 25.03.2018 11:23:38 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Ramek nie będzie bo różniej wielkości są zdjęcia.

Jestem zdegustowany decyzją, że nie będzie ramek (...) ale gdybyś przemyślał centrowanie zdjęcia względem obszaru, a nie jego sztywne wiązanie do górnej krawędzi... 

Tak, tylko aby nie przerabiać całego front-endu musiałem skorzystać z rozwiązań które nie jest wpierane na wszystkich przeglądarkach.

emotka No a ja nadal nie wiem, jaka jest odpowiedź na propozycję centrowania. Wszystko trzeba wołami wyciągać, słowo po słowie... emotka Centrowanie NIE JEST wspierane?! Tak to mam czytać? emotka Jestem w szoku. Wydaje się to taka absolutnie podstawowa opcja formatowania przestrzeni, a tu zonk...

CSS jest ogólnodostępny. Jeśli uda Ci się bez tworzenia wszystkiego od nowa stworzyć pożądany efekt wspierany przez wszystkie przeglądarki to podeślij kod z chęcią go wdrożę emotka
Skorzystałem z display:flex; ale nie jest to wspierane przez wszystkie przeglądarki (mam na myśli m. in. IE), na FF działa (innych przeglądarek nie mam więc nie wiem jaki będzie efekt).
Moim zdaniem przy obecnych stylach efekt który chcesz osiągnąć jest nie do osiągnięcia, wydaje mi się że trzeba by było stworzyć wszystko od nowa, ale na to niestety już jest za późno... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476798 Napisano: 25.03.2018 09:15:35 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pioge7 napisał(a):

pionas w starszej (tradycyjnej) wersji zniknął napis w ODDAM ZA DARMO o BAZARKU... to błąd czy go usunąłeś?

Ja już tam nie grzebię. Nie wiem co się stało. Dodałem od nowa... Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6476790 Napisano: 25.03.2018 08:37:13 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Ramek nie będzie bo różniej wielkości są zdjęcia. Tzn. nie zdjęcia a opis konkursu. Jest on dynamiczny i nie ma stałej długości przez co nie jestem w stanie określić jakiej wysokości najlepsze byłoby zdjęcie, a coś takiego wydaje mi się, że nie wygląda za ładnie emotka

Jestem zdegustowany decyzją, że nie będzie ramek. emotka emotka One są takie przydatne...
Co do zdjęć. TO, co na screenie powyżej faktycznie, zbyt eleganckie nie jest, ale gdybyś przemyślał centrowanie zdjęcia względem obszaru, a nie jego sztywne wiązanie do górnej krawędzi... Nalegam. emotka

Tak tylko aby nie przerabiać całego front-endu musiałem skorzystać z rozwiązań które nie jest wpierane na wszystkich przeglądarkach. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476783 Napisano: 25.03.2018 00:01:11 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Ramek nie będzie bo różniej wielkości są zdjęcia...

Dlaczego w cytatach nie działa w pełni formatowanie? emotka Chodzi o kolor. Znaczniki są, a na stronie nie widać koloru.
Ramek nie będzie bo różniej wielkości są zdjęcia...

Bo znacznik koloru nigdzie nie jest dostępny... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476780 Napisano: 24.03.2018 23:51:11 w Zbieramy kasę!
3422,90 i pozostali Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

pionas

#6476778 Napisano: 24.03.2018 23:34:20 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
zdolnabestia southlander myla
Dzisiaj w godzinach bliżej mi nie znanych (podczas wyjazdu do mojej mamy, tj. między 12-17) zabrakło miejsca na serwerze.
Przyznam szczerze że nie spodziewałem się że można zapchać 1TB emotka ale to tylko dlatego że robione są backupy strony na bieżąco (sama strona to baza ok. 6.5GB+pliki ok. 13GB)
Także strona waży prawie 20GB, kopia robiona jest co tydzień. Trochę się tego nazbierało emotka
Wyczyściłem dysk, zostawiłem 2 ostatnie backupy.

Mimo to problem nie ustał. Pojawiły się w dalszym ciągu problemy z dyskiem jaki bazą danych.
Restart serwera spowodował wyczyszczenie parametrów, które ręcznie ustawiałem (jeszcze nie doszedłem do tego dlaczego tak się stało) co spowodowało kolejne problemy.

Nauczka na przyszłość aby spisywać sobie gdzieś ustawiane parametry emotka

Mam nadzieję, że już wszystko wróci do normy... Chciałby jednak weekend spędzić z rodziną a nie przed komputerem słuchając obok głos dziecka z pytaniem "długo jeszcze" emotka Wyświetl w wątku >>

pionas

#6476668 Napisano: 24.03.2018 11:13:02 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
slonko365 napisał(a):

pionas,  jeszcze jeden wniosek:
- czy nazwa konkursu w bazie (i na stronie głównej) mogłaby być jakoś bardziej wyróżniona? W tej chwili czcionka jest nieco ciemniejsza, ale mniejsza od reszty opisów, i nawet nie wiem, czy bym to akurat zmieniała, ale może np. jakieś delikatne tło, ramka, lub jeszcze grubsza/ciemniejsza czcionka? Chodziłoby mi o to, żeby była to najbardziej rzucająca się w oczy informacja, taka "główna".

PS. Reszta opisów i kolejność super  emotka

zrób zdjęcie bo nie wiem o czym dokładnie piszesz emotka

Jadę z synem do babci, ale jak wrócimy to siądę i dam znać co się da zrobić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476667 Napisano: 24.03.2018 11:11:37 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Na liście konkursów dodałem informację ile dni do zakończenia konkursu.
Ramek nie będzie bo różniej wielkości są zdjęcia. Tzn. nie zdjęcia a opis konkursu. Jest on dynamiczny i nie ma stałej długości przez co nie jestem w stanie określić jakiej wysokości najlepsze byłoby zdjęcie, a coś takiego jak:

Wydaje mi się, że nie wygląda za ładnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476617 Napisano: 24.03.2018 06:40:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
ivanotta napisał(a):

pionas jak wchodzę z menu górnego w konkursy bez mojego udziału -> konkursy promocyjne -> wyświetla się tylko jeden. Natomiast po odświeżeniu okna ( za 3 razem ) to wskakuje mi ten drugi brakujący konkurs ale to jest jakiś fotograficzny - Konkurs fotograficzny "Wymarzone wakacje

faktycznie był błąd - proszę sprawdź teraz emotka Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

pionas

#6476533 Napisano: 23.03.2018 19:16:33 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
okrysia napisał(a):

w profilu nie ma znajomych? czy ja nie mogę znaleźć?

nie było, właśnie dodałem emotka

@ivanotta jesteś pewna że masz jeden konkurs w https://www.e-kon...konkursy-promocyjne/ ?
albo mi się wydaje albo masz screena nim zrobiłem zmiany dotyczące wyświetlania listy konkursów w kategorii... Wyświetl w wątku >>
1 okrysia 0

pionas

#6476463 Napisano: 23.03.2018 16:30:34 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Opera, dziwny prostokąt z seledynowym obramowaniem, w środku pusty. Co to jest? Ani tego zamknąć, ani przesunąć. Przy przewijaniu strony, tkwi jak przymurowane na samym dole i zasłania. emotka

to dotyczyło cookies, po zmianie kolorów wykrzaczyło się...

zdolnabestia napisał(a):

Jest gdzieś lista użytkowników?

w stopce albo (właśnie dodałem) w "Na skróty". Wyświetl w wątku >>

pionas

#6476322 Napisano: 23.03.2018 12:42:04 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
zdolnabestia napisał(a):

Trochę się pogubiłam w tych ciuchach, tzn szatach emotka
Forum jest fajniejsze w wersji https://www.e-konkursy.info/theme/polo
ale baza z konkursami duuużo przyjemniejsza dla oka w wersji z białym forum. Da się to jakoś poprzestawiać?

nie emotka to są dwie osobne szaty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476291 Napisano: 23.03.2018 12:21:47 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
zdolnabestia napisał(a):

W formularzu dodawania konkursu nie ma kalendarza przy wprowadzaniu daty rozpoczęcia i zakończenia. To tak ma być? Kalendarz był super! Niech wróci!

nie ta szata emotka
Ciągle rozmawiamy o
https://www.e-konkursy.info/theme/polo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476269 Napisano: 23.03.2018 11:31:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pioge7 to wszędzie tak jest, nawet na starych wersjach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6476267 Napisano: 23.03.2018 11:26:37 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

koper napisał(a):

pionas napisał(a):

W którym miejscu literki są małe? Inni piszą że za duże emotka  

W oknie do pisania nowej wiadomości na forum.

zwiększyłem

Ekhm, ekhm...
To luźne pytanie emotka ale czy potrzebna jest taka rozpiętość wielkości niektórych obszarów? Czy ten ogromny rozmiar dałoby się zmniejszyć do tego drugiego poziomu? Pokazuję i objaśniam:

u mnie aż takie różnice nie sa, ale to chyba kwestia przegladarki.. zmniejszylem, chyba wszedzie, jakbym gdzies pominal to piszcie emotka
przy okazji poprawiłem top, zmniejszylem logo i odstepy pomiedzy dzialalami bo naglowek mialbyc w jednym wierszu a nie w 2 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0