Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6445355 Napisano: 22.12.2017 14:59:26 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

Czy można tak zrobić, by w profilu użytkownika były zaliczane do jego "wiadomości na forum" także komentarze pod opisami konkursów? By dało się po kliknięciu w link, przenieść do komentarza - tak samo, jak do wpisu na forum?  emotka

To są dwa osobne mechanizmy, ale masz rację Ilość wiadomości prowadza w błąd, bo nie wiadomo o jakie wiadomości chodzi emotka
Zmienię to na np. "Posty na forum"?

Hm... my chyba o różnych sprawach emotka
Przykład: umieszczam komentarz pod opisem konkursu. Po jakimś czasie chcę zajrzeć do tego komentarza, ale nie pamiętam nazwy konkursu. Chciałbym, by jakiś ślad, że umieściłem taki komentarz, dał się znaleźć w moim profilu. Obecnie jest tak, że wpisy na forum są ewidencjonowane i mogę sobie ich listę przejrzeć: https://www.e-kon...niki?author_id=96088
Chciałbym, by na tej liscie były także linki do moich komentarzy, jakie umieściłem pod opisami konkursów.
Czy teraz jaśniej?

tak samo jak wcześniej, tak jak widać to są wyniki z forum, a nie z bazy komentarzy. to osobny mechanizm i nie da się ich połączyć w jeden... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6445349 Napisano: 22.12.2017 14:39:26 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Czy można tak zrobić, by w profilu użytkownika były zaliczane do jego "wiadomości na forum" także komentarze pod opisami konkursów? By dało się po kliknięciu w link, przenieść do komentarza - tak samo, jak do wpisu na forum?  emotka

To są dwa osobne mechanizmy, ale masz rację Ilość wiadomości prowadza w błąd, bo nie wiadomo o jakie wiadomości chodzi emotka
Zmienię to na np. "Posty na forum"? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6445093 Napisano: 21.12.2017 19:53:26 w Zmieniłem(am) login
agata-ka zmienił(a) login na: crazy-czika Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6444894 Napisano: 21.12.2017 12:09:33 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Wyszukiwarka konkursów. Wpisuję 'benQ" zaznaczam "szukaj też w archiwum". Wynik: 37 pozycji, cztery strony.
Niestety, próba przejścia na stronę drugą zeruje wyniki. emotka

poprawione, był mały błąd... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

pionas

#6443815 Napisano: 19.12.2017 10:16:51 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
defed napisał(a):

pionas, chciałam umieścić widoczny poniżej wpis, ale e-konkursy mi zabroniły emotka  choć treść nie była sprzeczna z zasadami... Czy taką blokadę powoduje słowo "paragon" i czy we wszystkich tematach tak jest?

tak to jest blokada na słowo "paragon" i jego wszelkie odmiany i to jest blokada tylko w tym wątku Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

pionas

#6443737 Napisano: 19.12.2017 07:05:25 w Zmieniłem(am) login
FBslawka zmienił(a) login na: slawka-leclyk Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6443386 Napisano: 18.12.2017 12:04:34 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

https://www.e-kon...wyniki?item1=konkrus
 pionas przyjrzyj się proszę, czy ta literówka, pojawiająca się nader często w tytule w słowie "konKRus" zamiast KONKURS nie wynika z błędu w jakimś szablonie, który to dodaje automatycznie. Jest takich błędów dziwnie dużo...

to moja wina, po prostu w złej kolejności wpisuję litery... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6442945 Napisano: 16.12.2017 10:40:00 w Zmieniłem(am) login
natalia20 zmienił(a) login na: natt1123 Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6441376 Napisano: 13.12.2017 12:14:11 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Dzisiaj w nocy otrzymałem prywatną wiadomość od Pana Hugo (możliwe że fikcyjne dane, nie wiem podaję tylko imię emotka ) z zapytaniem skąd wiemy ile osób wzięło udział w konkursie.
No i napisałem wyjaśnienie że to pytanie do Organizatora nie do nas, my podajemy informację z naszej bazy, czyli podajemy liczbę osób które oznaczyły konkurs na zielono emotka
Jak wiadomo, każdy ma inny sposób na oznaczanie konkursów, ale nie chodzi mi o błędne oznaczanie konkursów, a o to czy faktycznie można tak to odebrać? wiadomo Ci co są z nami dłużej wiedzą jakie ma zadanie ta informacja, ale nowi niestety nie, nie wiem czy dodać kolejny zapis do FAQ czy po prostu usunąć tą informację? Wyświetl w wątku >>

pionas

#6441370 Napisano: 13.12.2017 12:07:45 w Czas na zmiany...
0 0

pionas

#6441369 Napisano: 13.12.2017 12:06:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
defed napisał(a):

pionas, redukcja tematów wskazanych wyżej to bardzo dobra propozycja. Typuję kolejne topy do połączenia: Czas na zmiany... oraz Coś wam się nie podoba? Piszcie! Mylą mi sie one. W obu prowadzone są dyskusje o ulepszaniu forum.

tak jak wcześniej wspomniała zdolnabestia myślimy na połączeniu lub zamknięciu części tematów
Co do "czas na zmiany" to miał określony cel ale tak jak zauważyłaś jest w nim to samo co tutaj dlatego właśnie go zamknąłem... Wyświetl w wątku >>

pionas

#6441334 Napisano: 13.12.2017 11:43:16 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas dziwne zjawisko. W powiadomieniach dwa wpisy. Po kliknięciu w jedno i drugie zostałem przeniesiony w TO SAMO MIEJSCE.
Czy to jakiś błąd? Bo nie rozumiem zjawiska.
Jeden adres pod linkiem i drugi są INNE, ale strona wyświetla się TA SAMA.
https://www.e-kon...enia/notify/25781085
https://www.e-kon...enia/notify/25781091
O co kaman?? emotka

przecież jest napisane o co kaman... osobne jest powiadomienie do ostatniej odpowiedzi a osobne od informacji o tym że ktoś o Tobie wspomniał...

Dobra. Uściślę: strona ustawiła się w jednym i drugim przypadku na wysokości tego samego wpisu. Pamiętasz, jak spływały sygnały, że strona nie przewija się do końca po wejściu na forum? Prosiłeś, by spróbować ją przyspieszyć enterem, czy się odświezy na adresie i zjedzie z góry do ostatniego wpisu w topie.
Otóż to jest własnie taki przypadek, nie odświeżyła się, nie przewinęła do następnego wpisu, w jednym i drugim kliku ustawiła się na tej samej odpowiedzi. O to chodzi. To jest dla mnie dziwne. Widzę przecież po końcówkach adresów, że są różne, ale przeglądarka tego nie zauważyła jakby emotka

końcówki adresów to ID powiadomień, są różne bo mają inne zadanie (jedno informuje o tym że ktoś o Tobie wspomniał, a drugie że jest nowa odpowiedź w tym wątku) prowadzą do tej samej wiadomości bo:
nie wiem który ID jest od czego ale zakładam, że:
25781085 - wspomnienie o Tobie
25781091 - nowa wiadomość w wątku
przekierowanie następuje w ten sposób:
a) dla ID 25781085 - do konkretnej wiadomości w której o Tobie wspomniano
b) dla ID 25781091 - do nowej wiadomości w tym wątku

akurat w tym przypadku była to jedna i ta sama wiadomość... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6441204 Napisano: 13.12.2017 07:41:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas dziwne zjawisko. W powiadomieniach dwa wpisy. Po kliknięciu w jedno i drugie zostałem przeniesiony w TO SAMO MIEJSCE.
Czy to jakiś błąd? Bo nie rozumiem zjawiska.

Jeden adres pod linkiem i drugi są INNE, ale strona wyświetla się TA SAMA.
https://www.e-kon...enia/notify/25781085
https://www.e-kon...enia/notify/25781091
O co kaman?? emotka

przecież jest napisane o co kaman... osobne jest powiadomienie do ostatniej odpowiedzi a osobne od informacji o tym że ktoś o Tobie wspomniał... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6439906 Napisano: 10.12.2017 20:42:35 w Zmieniłem(am) login
FBpiotr17 zmienił(a) login na: thel Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6439003 Napisano: 08.12.2017 11:13:13 w Czas na zmiany...
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Aha czyli problem nie tylko u mnie występuje. Myślałem że w tych problemach jestem jedyny emotka  

raczej nie bo i u siebie to zauważyłem w pracy, a w domu jeszcze tego nie widziałem...

U mnie na iPadzie sie to czasem dzieje. Na laptopie może dwa razy 

wczoraj chyba znalazłem baner, który to powodował napisałem do pośredników aby go wypięli... Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6438792 Napisano: 07.12.2017 20:23:19 w Czas na zmiany...
pioge7 napisał(a):

Aha czyli problem nie tylko u mnie występuje. Myślałem że w tych problemach jestem jedyny emotka  

raczej nie bo i u siebie to zauważyłem w pracy, a w domu jeszcze tego nie widziałem... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6438771 Napisano: 07.12.2017 20:01:21 w Czas na zmiany...
pioge7 napisał(a):

Pionas co może byc nie tak u mnie na iPadzie że czasami ostatnio na forum i kalendarz zamiast z boku mam pod konkursami. Czyściłem przeglądarkę i dalej to samo. Strona ładuje sie do końca, dopiero odswiezenie ale za drugim razem dziala
chodzi o przeglarke chrome na iPadzie 

jest problem z jakimś banerem, ale nie wiem z którym i nie wiem do kogo w tej sprawie napisać... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6437321 Napisano: 05.12.2017 14:34:55 w Czas na zmiany...
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 właśnie uruchomiłem wersję testową mechanizmu od kodów emotka
https://www.e-kon...y.info/bazarek/kody/

Przetestowałem emotka
jeden wziąłem drugi oddałem emotka  sprawdz czy podziękowanie przyszło do ciebie  
napsialem ci jeszcze coś na priv emotka  

pionas - fajne, że pomyślałeś o możliwości zwrotu, sprawdziłem to. Nie pobrałem kodu, tylko rzuciłem okiem, jak wygląda mechanizm. Powinno pójść podziękowanie do pioge7 emotka

na podziękowanie jest szansa tylko raz - po pierwszym wejściu, zastanawiam się co dalej, czy:
a) formularz z podziekowaniem wyświetlać zawsze
b) formularz blokować po wysłaniu wiadomości
tylko że jeśli pójdzie b to wypadałoby też wtedy blokować zwrot kodu, bo potem co? znów kolejna wiadomość z podziękowaniem i wtedy nie wiadomo kto w końcu wziął kod emotka

No właśnie pisałem o tym na PW do pioge7 - jeśli klika osób zechce sobie tak sprawdzać, jak ja (kliknąć, zobaczyć i zwolnić kod dla innych) to jak się jedna osoba nieuczciwa w tym łańcuszku trafi, to nawet nie wiesz, kto kod wykorzystał.

A gdyby zrobić taką alternatywę:
- jak ktoś kliknie "pobierz kod" to jeszcze samego kodu nie widzi, tylko pytanie o ostateczną decyzję
- "bierzesz czy rezygnujesz?"
Jak "bierzesz" to kod staje się dla niego widoczny i wtedy już nie ma możliwości zwrotu tą drogą. Oczywiście może kodu nie wykorzystać i po prostu... wrzuci do formularza jako własny na oddanie emotka
Jak "rezygnujesz" to nie pokazuje mu kodu, tylko zwraca możliwość jego pobrania do ogólnej puli.
Czujesz myśl? Czy nie namieszałem? emotka

dodałem okno z zapytaniem czy chcesz pobrać kod, ok -> wyświetla kod, anuluj - zostaje na liście Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6437280 Napisano: 05.12.2017 13:44:32 w Czas na zmiany...
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 właśnie uruchomiłem wersję testową mechanizmu od kodów emotka
https://www.e-kon...y.info/bazarek/kody/

Przetestowałem emotka
jeden wziąłem drugi oddałem emotka  sprawdz czy podziękowanie przyszło do ciebie  
napsialem ci jeszcze coś na priv emotka  

pionas - fajne, że pomyślałeś o możliwości zwrotu, sprawdziłem to. Nie pobrałem kodu, tylko rzuciłem okiem, jak wygląda mechanizm. Powinno pójść podziękowanie do pioge7 emotka

na podziękowanie jest szansa tylko raz - po pierwszym wejściu, zastanawiam się co dalej, czy:
a) formularz z podziekowaniem wyświetlać zawsze
b) formularz blokować po wysłaniu wiadomości
tylko że jeśli pójdzie b to wypadałoby też wtedy blokować zwrot kodu, bo potem co? znów kolejna wiadomość z podziękowaniem i wtedy nie wiadomo kto w końcu wziął kod emotka Wyświetl w wątku >>
0 0