Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6437220 Napisano: 05.12.2017 12:43:59 w Czas na zmiany...
pioge7 właśnie uruchomiłem wersję testową mechanizmu od kodów emotka
https://www.e-kon...y.info/bazarek/kody/ Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6437146 Napisano: 05.12.2017 10:52:43 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Zauważam pewną niekonsekwencję. Brakuje linkowania do komentarzy. Publikacja i wpis są linkowane emotka
A przecież komentarz jest tak samo jednoznacznie identyfikowany i indeksowany wpis, jak post na forum, czy zgłoszony konkurs.
Czy nie można wykorzystać tego samego mechanizmu, jaki jest w stopce strony, "ostatnio komentowane"?

nie bo nie ma przygotowanego takiego mechanizmu dla komentarzy, podlinkowane jest tylko to co już miało przygotowany wcześniej system identyfikacji Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6436908 Napisano: 04.12.2017 19:10:59 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Czy w bazie konkursów powinny być publikowane informacje gdzie nagrodą są rabaty?
Mam coraz więcej takich zgłoszeń i zastanawiam się czy jest sens je publikować, a jeśli tak to w jakiej kategorii? promocyjne? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6436737 Napisano: 04.12.2017 14:03:43 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
apoccalipsa napisał(a):

wpisuję w wyszukiwarkę TESCO - wyskakuje powiedzmy 10 konkursów
wchodzę w pierwszy, chcę się cofnąć do pozostałych i ukazuje się strona ,,Potwierdź ponowne przesłanie formularza,,
odświeżam - ładuje się strona z wyszukaniem 0 konkursów - brak wyników
a gdy to omijam i cofam się dalej to już są konkursy dzisiaj dodane 
Byłoby fajnie, gdyby to działało tak, jak w przypadku konkursów dzisiejszych Wchodzę, cofam się i jestem tam, gdzie byłam emotka

powinno działać - sprawdź raz jeszcze emotka Wyświetl w wątku >>

pionas

#6436656 Napisano: 04.12.2017 12:05:06 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

kiedyś byli tacy (...) wyglądało to nieestetycznie...

emotka emotka emotka

no i tak się przyjęło i tak zostało i tak zostanie emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6436651 Napisano: 04.12.2017 12:00:16 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

emotki nie mają być wyświetlane w opisie konkursu, moje niedopatrzenie że jej nie usunąłem

O, czemu? Z ciekawości pytam.

1. jak zauważyłeś rozwalają opis (tak wiem, można to poprawić)
2. kiedyś byli tacy to w opisie umieszczali sporo emotek i wyglądało to nieestetycznie i wtedy stwierdziliśmy że nie będą dodawane emotki... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6436641 Napisano: 04.12.2017 11:53:24 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Emotki umieszczane w opisie konkursu nie są widoczne w miejscu, w którym miały być, tylko z boku całego bloku tekstowego. Jest to błąd moim zdaniem. Poniżej przykład takiego opisu.

...a miało wyglądać tak (i tak zresztą zostało wpisane w zgłoszeniu do bazy:

W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół podstawowych i gimnazjów z terenu powiatu żyrardowskiego. Prace plastyczne powinny być efektem samodzielnej, twórczej pracy (1 autor emotka 1 praca).

emotki mają nie być wyświetlane w opisie konkursu, moje niedopatrzenie że jej nie usunąłem Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435704 Napisano: 01.12.2017 12:17:53 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pioge7 napisał(a):

pionas a co z opcją tą z kodami do oddania co ostatnio pisałeś? Wiesz mniej więcej kiedy ją wprowadzisz? 

może w przyszłym tygodniu znajdę czas na napisanie całego modułu...
nic nie obiecuję... Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6435667 Napisano: 01.12.2017 11:34:23 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
bruce napisał(a):

O mamma mia! emotka  Przepraszam za zamieszanie emotka , chciałam tylko zgłosić, że - przejęta forumową wymianą zdań o możliwości wcielenia się znowu w Bruce'a emotka  - wieczorem zmieniłam swój awatar, lecz nowy widniał tylko w moim profilu i podobnie było dziś rano. Dopiero po ponownej edycji konta i usunięciu nowego, wybraniu raz jeszcze tego samego nowego - wszędzie (czyli - także na forum) pojawił się ...nowy. emotka

pojawił się nowy bo zmienił się adres obrazka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6435598 Napisano: 01.12.2017 09:37:10 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kasiaj110 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Zgłaszam wstępnie błąd w opisie konkursu emotka
https://www.e-konkursy.info/nasze/swieta
Data rozpoczęcia jest nieprawidłowa - powinno być od 1 grudnia, nie od 1 listopada
I drugi błąd: jak to jest konkurs, to brakuje przy nim koniczynki do zgłaszania błędów emotka

właśnie chciałam odhaczyć z moim udziałem ale jednak zdecyduję się bez zbędnych ceregieli odhaczyć jako wygrane emotka  - oczywiście jeśli zostanie dodana taka możliwość emotka  

każdy bierze udział*, ale ma prawo zrzec się nagrody emotka

* moderatorzy i administratorzy serwisu nie biorą udziału w konkursie Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435595 Napisano: 01.12.2017 09:33:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Zgłaszam wstępnie błąd w opisie konkursu emotka
https://www.e-konkursy.info/nasze/swieta
Data rozpoczęcia jest nieprawidłowa - powinno być od 1 grudnia, nie od 1 listopada
I drugi błąd: jak to jest konkurs, to brakuje przy nim koniczynki do zgłaszania błędów emotka

To jest osobna podstrona nie ma tu takiej opcji...
Wstałem o 4 rano żeby to przygotować a i tak dałem ciała emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435567 Napisano: 01.12.2017 08:41:38 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

póki co to nie wiem czy chodzi o wypełnianie formularza czy po prostu o odświeżenie zdjęcia i nie wiem co czego mam się odnieść emotka

Chodzi o to, że po zmianie zdjęcia w avatarze, przez jakiś czas użytkownik widzi jeszcze stary avatar.
Nie każdy wie, że trzeba odświeżyć widok (przeładować stronę).

Rozumiem że adwokat bruce? emotka
Pliki są cacheowane stąd ten problem, potrzeba trochę czasu na odświeżenie po stronie serwera/przeglądarki lub po prostu wymuszenie ręczne poprzez F5... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435564 Napisano: 01.12.2017 08:33:17 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

bruce napisał(a):

Widzę spore opóźnienie przy wprowadzaniu zmian profilowych. Czyżby to tylko u mnie tak spowalniał komputer?  emotka
Edit: zmiana awatara na forum udała się dopiero po usunięciu poprzedniego, natomiast od samego początku był on zmieniony tylko w moim profilu - nie musiałam usuwać poprzedniego obrazka, aby zastąpić go nowym. emotka

opóźnienie czego?

Ciasteczka emotka

ciasteczka nic nie mają do opóźnienia, tzn. zależy jakiego opóźnienia bo póki co to nie wiem czy chodzi o wypełnianie formularza czy po prostu o odświeżenie zdjęcia i nie wiem co czego mam się odnieść emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435553 Napisano: 01.12.2017 08:09:55 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
bruce napisał(a):

Widzę spore opóźnienie przy wprowadzaniu zmian profilowych. Czyżby to tylko u mnie tak spowalniał komputer?  emotka
Edit: zmiana awatara na forum udała się dopiero po usunięciu poprzedniego, natomiast od samego początku był on zmieniony tylko w moim profilu - nie musiałam usuwać poprzedniego obrazka, aby zastąpić go nowym. emotka

opóźnienie czego? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435243 Napisano: 30.11.2017 14:47:39 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

chodzi o to, że jak ktoś usuwa wpis, a nikt po nim nie napisze nowego, to link prowadzi do numeru posta usuniętego. I to trwa nie przez 5 minut czy trzy godziny, ale aż do chwili, gdy ktoś napisze coś nowego w tym topie.

chyba poprawione, myślałem że będę musiał przepisać sporą część kodu, a tu jednak był malutki problemik, dosłownie 41 znaków emotka

Zrobiłem eksperyment, działa emotka
Jesteś WIELKI emotka

to Twoje czepianie się emotka
akurat to faktycznie było uciążliwe, tylko nie miałem czasu za to zabrać się bo ubzdurałem sobie w głowie że tam trzeba sporo kodu przepisać, ale dzisiaj spojrzałem i okazało się że po prostu był zły warunek a nie g***ny kod emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435222 Napisano: 30.11.2017 14:31:58 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

też mnie to wkurza, nie jest to dopracowane, dopracuję w wolnej chwili, ale to nie zadziała dla akcji gdzie jednocześnie ktoś będzie usuwał wpis, a Ty będziesz chciał wejść na forum...

Och, to jasne. Nie mówimy o sytuacjach wyjątkowych, to są etapy przejściowe.

Mnie chodzi o to, że jak ktoś usuwa wpis, a nikt po nim nie napisze nowego, to link prowadzi do numeru posta usuniętego. I to trwa nie przez 5 minut czy trzy godziny, ale aż do chwili, gdy ktoś napisze coś nowego w tym topie.

chyba poprawione, myślałem że będę musiał przepisać sporą część kodu, a tu jednak był malutki problemik, dosłownie 41 znaków emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435191 Napisano: 30.11.2017 13:50:26 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 - a gdy klikniesz enter na adresie strony to przesuwa Cię? nie wiem czy to już nie są jakieś ustawienia przeglądarki...
defed jeśli wpisu nie ma na stronie to zawsze zostaniesz na górze strony bo "kotwica" nie zadziała, bo nie ma punktu odniesienia...

Nie próbowałem z enterem, sprawdzę, gdy znów tak będzie emotka

Co do kotwicy... Czy można zrobić tak, że gdy ktoś usunie OSTATNI wpis na stronie forum, to zostanie również uaktualniony wstecznie link z części "ostatnio na forum"?
Pewnie nie, ale zapytam, co mi tam emotka

też mnie to wkurza, nie jest to dopracowane, dopracuję w wolnej chwili, ale to nie zadziała dla akcji gdzie jednocześnie ktoś będzie usuwał wpis, a Ty będziesz chciał wejść na forum... Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

pionas

#6435183 Napisano: 30.11.2017 13:39:51 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 - a gdy klikniesz enter na adresie strony to przesuwa Cię? nie wiem czy to już nie są jakieś ustawienia przeglądarki, w każdej przeglądarce jeśli jest:
https://www.e-konkursy.info/forum/co-jest-zbedne-co-potrzebne-a-co-mogloby-byc/strona/114/#p6435129
to powinno przesunąć stronę do postu o id 6435129
defed jeśli wpisu nie ma na stronie to zawsze zostaniesz na górze strony bo "kotwica" nie zadziała, bo nie ma punktu odniesienia... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435123 Napisano: 30.11.2017 11:35:48 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Samsung j5 Ale na ipadzie mam to samo

czekasz na załadowanie się całej strony?
na końcu adresu masz #jakaś liczba?

kurcze, nie wiem... teraz działa normalnie... i znacznie szybciej.
wczoraj kliknąłem łapkę i załadowała się strona i zostało na górze strony. teraz jest ok.
sorki za zawracanie głowy

na stronie przewija dopiero gdy wszystko się załaduje - wtedy dopiero przeglądarka może ocenić gdzie ma Cię przesunąć emotka

tak,a el wczoraj za każdym razem ładowało jak skończyło to zostawało na górze. Specjalnie czekałem po parę sekund. Ale wszystko już działa emotka

dziwne, wczoraj byłem na wyjeździe służbowym i jedynie kiedy byłem przy komputerze to ok. 6 rano, no i dopiero dzisiaj  w pracy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435118 Napisano: 30.11.2017 11:26:46 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Samsung j5 Ale na ipadzie mam to samo

czekasz na załadowanie się całej strony?
na końcu adresu masz #jakaś liczba?

kurcze, nie wiem... teraz działa normalnie... i znacznie szybciej.
wczoraj kliknąłem łapkę i załadowała się strona i zostało na górze strony. teraz jest ok.
sorki za zawracanie głowy

na stronie przewija dopiero gdy wszystko się załaduje - wtedy dopiero przeglądarka może ocenić gdzie ma Cię przesunąć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0