Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6435099 Napisano: 30.11.2017 11:08:32 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

Samsung j5 Ale na ipadzie mam to samo

czekasz na załadowanie się całej strony?
na końcu adresu masz #jakaś liczba? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435049 Napisano: 30.11.2017 09:37:28 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

Nie podoba mi się, że konkursy nie są dodawane w kolejności zgłoszenia (kolejka FIFO).
Ukazały się w bazie konkursy wrzucone przeze mnie wczoraj wieczorem, a wcześniej zgłoszony czeka na łaskawe zatwierdzenie emotka
https://www.e-kon...konkursy/show/225172

przy dużej ilości konkursów jadę kategoriami...
przyjdzie czas i na Twój emotka

Zdążysz do jutra? emotka Kończy się... emotka

tak emotka myślę, że będzie do godziny Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435046 Napisano: 30.11.2017 09:35:21 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas Czy jest możliwość aby zrobić z łapkami tak jak jest na fb... klikasz i łapka w górę, żeby nie przeładowywało strony... siedząc na telefonie jest to trochę męczące przewijać stronę do tego samego wątku. Jeśli się nie da ok, tak tylko pytam emotka  

ale jest coś takiego, że jak klikniesz w łapkę to wracasz do miejsca w którym znajduje się ten wpis...

No właśnie mi się góra pokazuje emotka  nie wchodzi . No nic. Trudno. Nie da sie to nie będę rozparozpaczac 

jaki telefon? Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6435044 Napisano: 30.11.2017 09:33:36 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Nie podoba mi się, że konkursy nie są dodawane w kolejności zgłoszenia (kolejka FIFO).
Ukazały się w bazie konkursy wrzucone przeze mnie wczoraj wieczorem, a wcześniej zgłoszony czeka na łaskawe zatwierdzenie emotka
https://www.e-kon...konkursy/show/225172

przy dużej ilości konkursów jadę kategoriami...
przyjdzie czas i na Twój emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6435014 Napisano: 30.11.2017 07:53:21 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas Czy jest możliwość aby zrobić z łapkami tak jak jest na fb... klikasz i łapka w górę, żeby nie przeładowywało strony... siedząc na telefonie jest to trochę męczące przewijać stronę do tego samego wątku. Jeśli się nie da ok, tak tylko pytam emotka  

ale jest coś takiego, że jak klikniesz w łapkę to wracasz do miejsca w którym znajduje się ten wpis... Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6433993 Napisano: 28.11.2017 11:03:53 w Zmieniłem(am) login
nikola3 zmienił(a) login na: nikola-s Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433987 Napisano: 28.11.2017 10:55:29 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

I E.Lecler - tylko stare konki. Nowe pod E.Leclerc - trza sie jezyków uczyć. Ciekawe czy Litwini przerobia Stokrotka no coś im bliższego emotka

Myślę, że ten "problem" da się łatwo rozwiązać: szukając wpisuj tylko fragment, sam rdzeń nazwy: LECLER
Jeśli jest tak, jak opisuje to pionas to jeśli poszukiwany ciąg znaków występuje w dłuższym słowie, w wynikach znajdą się wszystkie, zarówno E.Lecler jak i E.Leclerc. Pionas, skoryguj mnie proszę, jeśli się mylę emotka

https://www.e-kon...wyniki?item1=Leclerc
https://www.e-kon...niki?item1=e.Leclerc
https://www.e-kon...niki?item1=e-Leclerc
https://www.e-kon...yniki?item1=eLeclerc
wyniki mówią same za siebie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433898 Napisano: 28.11.2017 07:57:49 w Punkty karne
razdwatrzycztery superloser nie poruszamy tematów polityki... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433891 Napisano: 28.11.2017 06:49:36 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Właśnie podpiąłem nowy system przeszukiwania konkursów, teraz na frazę colgate lidl coś znajduje emotka

Czy da się ten moduł podpiąć TAKŻE pod wyszukiwarkę na forum? emotka

taki system działa na forum od dłuższego czasu - czegoś nie znajduje?
{EDIT2}
tzn. system od bazy konkursów jest trochę inny niż od forum, ale chyba jest lepszy emotka tylko forum zawiera zdecydowanie więcej informacji stąd też baza jest większa, ale jak robiłem poprawki dla wyszukiwarki artykułów myślałem też o forum i przygotowałem sobie tabele tylko teraz kwestia przeniesienia wszystkiego, a to jest ok. 1GB danych, może to uruchomię, ale to już w grudniu, jeśli będzie czas, bo dzisiaj wyjeżdżam służbowo...

superloser napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Właśnie podpiąłem nowy system przeszukiwania konkursów, teraz na frazę colgate lidl coś znajduje emotka

Czy da się ten moduł podpiąć TAKŻE pod wyszukiwarkę na forum? emotka

Ale Super-Pharm już sie nie znajdzie. A na szyldzie sklepu, taka nazwa  emotka  a nie Superpharm. 

dla systemu Super-Pharm a SuperPharm to dwa różne słowa..

{EDIT1}
Mogę zrobić coś takiego, że wszystkie znaki typu ~ ` ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = [ { ] } ; : ' " \ , < . > / ? będą usuwane... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433530 Napisano: 27.11.2017 12:40:14 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas dlaczego na podstronach e-konków mam taką informację o braku tożsamości?
Na niektórych głównych (kategorie) jest normalnie, zielona kłódka. Na innych takie coś...

aby zmniejszyć obciążenie requestów dla domeny głównej zdjęcia zostały przerzucone do subdomeny a nie ma certyfikatu z opcją wildcard...

Ale czy zdjęcia mają wpływ na bezpieczeństwo? Nie rozumiem tego, co napisałeś, dlatego zapytam inaczej.
Brak zielonej kłódki jest dla mnie ostrzeżeniem, że strona może być niebezpieczna, czyż nie?
Tym bardziej, że na innych stronach jest to właśnie podkreślone. Zweryfikowana=bezpieczna, certyfikowana przez podmiot zewnętrzny.

Nie jestem specem od bezpieczeństwa, nie wiem jaki to ma wpływ, certyfikat to dodatkowe szyfrowanie przesyłanych danych.
Wyświetla taką informację bo subdomena np. pliki.e-konkursy.info to nie to samo co www.e-konkursy.info i przeglądarka interpretuje to jako osobna strona.
Certyfikat który mamy obsługuje tylko jedną domenę tj. www.e-konkursy.info.
Najtańszy wilcard kosztuje ok. 500zł/rok, nie mam pieniędzy żeby go kupić... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433521 Napisano: 27.11.2017 12:29:02 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas dlaczego na podstronach e-konków mam taką informację o braku tożsamości?
Na niektórych głównych (kategorie) jest normalnie, zielona kłódka. Na innych takie coś...

aby zmniejszyć obciążenie requestów dla domeny głównej zdjęcia zostały przerzucone do subdomeny a nie ma certyfikatu z opcją wildcard... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433330 Napisano: 26.11.2017 22:10:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 w poście który cytowałem podlinkowałeś
https://www.e-kon...bka-freshmarket.html
a Tobie chodziło o
https://www.e-kon...od-fisher-price.html

Problem polegał na tym że jak nie znalazło jakiegoś słowa to przy wyszukiwaniu nie brało go pod uwagę - już poprawione emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433322 Napisano: 26.11.2017 21:54:58 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

errata jest jednak konieczna, tak mi się wydaje.
Przeglądam te inne znalezione na "żabka hasło" i co się okazuje?
Ano to, że wyszukiwarka zgłasza w wynikach takie konkursy, w których słowo wyszukiwane występuje NIE W OPISIE, a... na dole strony, czyli w stopce, gdzie są linki do konkursów ostatnio komentowanych emotka

nie rozumiem, przecież ten konkurs ma w sobie słowo żabka... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433319 Napisano: 26.11.2017 21:53:45 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Nie sprawdziłem wszystkiego (mam na myśli przeszukiwanie zaawansowane), gdyby były jakieś problemy proszę o pw..

Na: żabka hasło - nie znajduje tego konkursu. Co więcej, nie wyszukuje także na
hasło żabka
hasło Żabka
Żabka hasło
hasło Żabki (tak, jak w oryginale na stronie, oba słowa w jednym akapicie)
Słowo "żabka" występuje w nagrodach, ale jest pisane z wielkiej litery (Żabka). Jakbyś to jeszcze dopracował... emotka

był błąd, ogólnie wielkość liter nie ma znaczenia, zawsze zamieniane są na małe emotka

emotka Okej, teraz na żabka hasło znalazło mi 30 pozycji emotka
Jak rozumiem, już zaimplementowałeś także odmianę przez przypadki?
Bo w wynikach są także te, w których opisie słowo "hasło" jest w innych przypadkach, niż w mianowniku i tylko w innych, a nie w nim?
Przykład: https://www.e-kon...od-fisher-price.html
Jest żabka, ale jest hasłA, a nie hasłO...
Rozumiem, że tak będzie? Nie przeszkadza mi, upewniam się tylko, że to zamysł celowy?

Nie implementowałem odmiany, tak samo literówek, nie mam bazy słów, a rozwiązywanie problemu za pomocą diagramów może być kosztowne (obciążenie serwera) i jedynie co działa to dla słów > 2 znaków przedrostki i przyroski... chyba że fraza/słowo podane jest w "" to wtedy szuka dokładnie tego słowa... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433313 Napisano: 26.11.2017 21:44:53 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

p.s. kliknąłem w ten link, który podajesz i też doopa emotka

to chwile było, bo robiłem poprawki, już wszystko powinno działać... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433312 Napisano: 26.11.2017 21:43:36 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Nie sprawdziłem wszystkiego (mam na myśli przeszukiwanie zaawansowane), gdyby były jakieś problemy proszę o pw..

Na: żabka hasło - nie znajduje tego konkursu. Co więcej, nie wyszukuje także na
hasło żabka
hasło Żabka
Żabka hasło
hasło Żabki (tak, jak w oryginale na stronie, oba słowa w jednym akapicie)
Słowo "żabka" występuje w nagrodach, ale jest pisane z wielkiej litery (Żabka). Jakbyś to jeszcze dopracował... emotka

był błąd, ogólnie wielkość liter nie ma znaczenia, zawsze zamieniane są na małe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6433302 Napisano: 26.11.2017 21:14:18 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Nie sprawdziłem wszystkiego (mam na myśli przeszukiwanie zaawansowane), gdyby były jakieś problemy proszę o pw.. Wyświetl w wątku >>

pionas

#6432646 Napisano: 24.11.2017 12:27:29 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
superloser napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656
a) tak kolejność nie będzie miała znaczenia, po prostu jeśli znajdzie te 3 słowa to wyświetli, gdyby ktoś szukał dom, to znajdzie też domek, domy, domeczek, domki, etc...
b) tak kolejność ma znaczenie będzie, dokładnie słowo po słowie, znak po znaku, mała różnica i konkursu nie wyświetli...

I PAMIĘTAJ LITEROWKI, nie kazdy zna dokladnie spelowanie obcych wyrazów  emotka

cocolino cocollino coccolino 

na to to już nie mam wpływu, mogę przygotować jakiś słownik autokorekty, ale to ręczna praca, chyba że ktoś ma jakąś bazę? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6432631 Napisano: 24.11.2017 12:10:28 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
No dobre pytanie emotka
Mam nadzieję, że w tym roku emotka

W ten weekend mnie nie ma, po niedzieli delegacja do Poznania, pozostaje grudzień... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6432629 Napisano: 24.11.2017 12:05:18 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656
a) tak kolejność nie będzie miała znaczenia, po prostu jeśli znajdzie te 3 słowa to wyświetli, gdyby ktoś szukał dom, to znajdzie też domek, domy, domeczek, domki, etc...
b) tak kolejność ma znaczenie będzie, dokładnie słowo po słowie, znak po znaku, mała różnica i konkursu nie wyświetli... Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0