Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6428420 Napisano: 15.11.2017 08:24:42 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Teraz strona śmiga tak jak zawsze, ale zastanawiam się jak będzie w późniejszych godzinach...
Jeszcze pozostaje sprawdzić procesory, chyba że to po prostu jakiś atak i stąd mega obciążenie maszyny... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6428418 Napisano: 15.11.2017 08:20:02 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Przed chwilą taki komunikat:
"Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
Żądana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ nie udało się potwierdzić autentyczności otrzymanych danych.
    Należy skontaktować się z właścicielem witryny i poinformować go o tym problemie."

Tak bo robiłem musiałem zatrzymać usługi żeby backup szybciej się wgrał...

bruce napisał(a):

pionas napisał(a):

Część bazy została utracona (od wczoraj od południa) nie znam przyczyny, mam backup z wieczora, który właśnie wgrywam.
Niestety zapewne część danych niezostanie przywrócona.

Aha, czyli poprzednie wiadomości mogły bezpowrotnie przepaść, czy tak?
Edit - poczta po prostu teraz zbzikowała! emotka

tak wszystko co jest po 19 przepadło...

Technicy uznali że dysk jest w porządku a ja zastanawiam się gdzie są dane z ostatnich 12h, od południa nie ma nic, dobrze że miałem bazę z 19 wczorajszego dnia... tak wiem, mało pocieszające Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6428403 Napisano: 15.11.2017 07:41:29 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Część bazy została utracona (od wczoraj od południa) nie znam przyczyny, mam backup z wieczora, który właśnie wgrywam.
Niestety zapewne część danych niezostanie przywrócona. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6428279 Napisano: 14.11.2017 14:13:43 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Chyba jest poważna awaria dysku.
Dzisiaj po restarcie zniknęła cała baza danych, na szczęście miałem kopię sprzed 30min...
Wysłałem maila do hostingodawcy czy istnieje możliwość zbadania dysku i są dwie opcje:
1. Szybkie sprawdzanie tj. przerwa w dostępie do strony ok. 30-60min
2. Dokładne ok. 12-14 godzin...

12-14h raczej nie wchodzi w grę, myślę, że przerwę 30-60min jesteśmy w stanie znieść pod warunkiem że to może być np. o 3 w nocy emotka Wyświetl w wątku >>

pionas

#6428194 Napisano: 14.11.2017 11:04:48 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Faktycznie coś nie tak z tą godziną...
Przyjrzę się temu jak będę miał chwilę albo jak wrócę do domu... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6427983 Napisano: 13.11.2017 21:24:33 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Dziwna akcja z tym zegarem...
Od kiedy zauwazyliscie ten problem? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6427909 Napisano: 13.11.2017 19:19:50 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pioge7 napisał(a):

pionas dodatkowo jak są powiadomienia i klikam że ktoś mnie cytował to nie wchodzi mi w ten temat tylko na główną stonę forum. Tak samo jak dodaje się wpis na forum to przechodzi po dodaniu na główną. 

chwilowa awaria, przepisywałem fragment kodu - powinno już działać... Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6427881 Napisano: 13.11.2017 18:44:15 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas czy to straszliwe mulenie się stron na e-konkach ma związek z tym, że czas na zegarze nie może nas dogonić? Teraz, o godzinie 18:23 czasu zimowego, zegar na stronie pokazuje ledwo 11:15! emotka

11:15?
Po wymuszonej aktualizacji bazy danych ciągle są jakieś problemy, jestem w trakcie przepisywania fragmentu kodu, mam nadzieję że strona przyśpieszy... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6427534 Napisano: 13.11.2017 09:29:05 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Jestem prawie jak Max Kolonko - piszę jak jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6427499 Napisano: 13.11.2017 07:36:17 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Problem z wysiwyg to po prostu wina wtyczki ale ten temat walkujemy od dawna, musze popytac gdzies na forum o jakies ciekawe alternatywy bo chcialbym to juz podpiac i pod komentarze i pod prywatne wiadomości i pod formularz dodawania konkursu... ale dopoki bedziektos niezadowolony nie podepne tego emotka
cb656 przedzej zamkne serwis niz do sadu pójdę emotka
I zeby nie bylo duzo poprawek zawdzieczamy Tobie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6427409 Napisano: 12.11.2017 21:01:01 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas kolejna sprawa, tym razem forum - coś się kaszani przy cytowaniu - zauważyłem to już wczoraj, ale dziś piszę: po zacytowaniu czyjejś odpowiedzi, usuwany jest znak końca akapitu i skleja teksty bez spacji emotka emotka emotka
Przykład na tej stronie: wpis powyżej

ten problem występował jak się okazuje od bardzo dawna, właśnie zrobiłem małą poprawkę, mam nadzieję że ten problem więcej nie wystąpi...

cb656 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Mimo otworzenia skrzynki informacja o nowej wiadomości nie znika 

Bo ta informacja znika dopiero po wiadomości odczytaniu - niedawno wałkowałem ten temat dogłębnie z pionasem na PW emotka
Ba! Jeśli prowadzisz z kimś rozmowę nazwijmy to "online" czyli na bieżąco wymieniacie uwagi przez PW, to mimo, iż jesteś w otwartej wiadomości i ją czytasz, jak pojawi się powiadomienie (choćbyś nawet odświeżyła widok F5 i przeczytała nową odpowiedź) to I TAK trzeba wyjść z tej wiadomości, otworzyć skrzynkę i ponownie wejść w tę niby "nową", którą już przed chwila przeczytałaś. Wtedy dopiero powiadomienie zniknie.
Wiem, trochę to do d emotka y, ale nie nalegać, bo w odpowiedzi dostaniesz jedynie "wiem, że system nie jest doskonały, ale jak znajdziesz coś lepszego, to mi podeślij" emotka emotka

informacja o przeczytanej wiadomości znika dopiero po wejściu w nią i odświeżeniu... nikt wcześniej nie zgłaszał że to jest dla niego problem...

cb656 nie wiem czemu do wszystkiego doczepiasz etykietę od wysiwyg... bbcode i wysiwyg nie ma nic wspólnego z odświeżaniem wiadomości...
to jest temat o którym można pomyśleć, ale tak jak napisałem nikt o tym nie pisał do mnie...

bruce
system nie patrzy na całe słowa a po prostu na ciąg znaków, jeśli występują znaki które tworzę niecenzuralne słowo to po prostu je podmienia, kiedyś tak było że brał pod uwagę całe słowa ale cb czepiał się że nie podmienia i fragmentów i zrobiłem poprawkę na wszystkie ocenzurowane słowa...

Dzisiejsza awaria była spowodowana piątkową wymuszoną aktualizacją bazy danych, może być tak że problemy jeszcze się pojawią, ale mam nadzieję, że nie będzie to już odczuwalne... (tzn. mam nadzieję że już nie wystąpią emotka ) Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6427074 Napisano: 11.11.2017 12:43:31 w Kalendarze adwentowe 2017
Wszystkie konkursy postaramy się otagować frazą kalendarz adwentowy lub może kalendarz adwentowy 2017? Wyświetl w wątku >>

pionas

#6426929 Napisano: 10.11.2017 20:06:01 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

To nie ma nic wspólnego ze zmianą IP,  próbuję znaleźć wąskie gardło i dokonywałem pewne zmiany w kodzie dlatego wyświetliła się ta podstrona...

To, że widziałem w Firefox białą kartkę bez żadnego znaku to chwilowy, przypadkowy efekt?

tak dokładnie

Ufff...

Jeszcze przez jakiś czas mogą występować takie problemy (aczkolwiek mam nadzieję, że już nie będą tak odczuwalne) Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426812 Napisano: 10.11.2017 13:52:09 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

To nie ma nic wspólnego ze zmianą IP,  próbuję znaleźć wąskie gardło i dokonywałem pewne zmiany w kodzie dlatego wyświetliła się ta podstrona...

To, że widziałem w Firefox białą kartkę bez żadnego znaku to chwilowy, przypadkowy efekt?

tak dokładnie Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426807 Napisano: 10.11.2017 13:46:49 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
To nie ma nic wspólnego ze zmianą IP,  próbuję znaleźć wąskie gardło i dokonywałem pewne zmiany w kodzie dlatego wyświetliła się ta podstrona... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426695 Napisano: 10.11.2017 10:38:25 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

czasami bywa tak że serwer ma sporo danych do przerobienia.nie wiem co masz na myśli pisząc przeładowana śmieciami? może po prostu pozbyć się grafik?

Mam na myśli te wszystkie adresy, jakie widzę na dole przeglądarki na pasku statusu, kiedy strona się przeładowuje emotka W tych nazwach nie ma nic, co ma związek z e-konkami - jakieś trobledubler czy coś-tam, widzę tylko fragmenty po frazie "przesyłanie danych z..." "oczekiwanie na..." i tak dalej. Jak to się uspokaja, to strona się stabilizuje.
Grafika mi nie przeszkadza emotka

to są reklamy z których nie da się zrezygnować, no chyba że wprowadzając opłatę miesięczną na utrzymanie serwera... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426666 Napisano: 10.11.2017 09:55:08 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

...zmieniłem drogę, jaką doprowadzam internet do peceta - wybrałem tethering przez Bluetoth. emotka Szybkość przesyłu danych spadła znacząco w porównaniu z tym, co miałem wprost z modem+router, no ale bez jaj - cały internet śmiga w miarę rozsądnie, a TYLKO e-konki się mulą i nie chcą ładować.  WHY, pionas, why??! emotka emotka

nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie..

Może po prostu to sygnał, że strona jest przeładowana śmieciami? emotka Myślę, że to dobra okazja, by w nawiązaniu do tego co wyżej, wspomnieć o zjawisku, jakie obserwuję na e-konkach, jak sięgam pamięcią, także w normalnym połączeniu z netem (średnią prędkość pobierania/ładowania mam zwykle na poziomie kilkunastu Mb/s).
Otóż obserwuję zjawisko zawieszania w chwili, gdy chcę konkurs oznaczyć kolorową kropką. Klikam w kropkę przy nazwie, rozwija się ich lista, wybieram dajmy na to szarą i... czekam sobie kilkadziesiąt sekund, aż stronka zechce łaskawie mi tę kropkę z czerwonej zmienić na szarą emotka Nie pomaga ponawianie, popędzanie - wisi sobie w zawieszeniu to otwarte okienko z wszystkimi kropkami do wyboru, a ty człowieku módl się o cierpliwość.
Nie jest tak 100 na 100 od razu mówię, ale kilka razy dziennie w różnych sytuacjach. Jest to po prostu powtarzalne zjawisko.
Czy to jakaś podpowiedź? emotka

po prostu czasami bywa tak że serwer ma sporo danych do przerobienia.
nie wiem co masz na myśli pisząc przeładowana śmieciami? może po prostu pozbyć się grafik? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426661 Napisano: 10.11.2017 09:45:20 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Musiałem na chwilę odłączyć modem od routera, by włożyć kartę SIM do telefonu i w związku z tym zmieniłem drogę, jaką doprowadzam internet do peceta - wybrałem tethering przez Bluetoth. Zaobserwowałem zdumiewające zjawisko - ładują mi się bez problemu wszystkie inne strony (przykładowo facebook śmiga w pół sekundy), ale strona e-konków muli, muli, muli i odmawia połączenia. Restartuję przeglądarkę, czyszczę ciasteczka, przełączam się między Operą, Firefoxem, a Chrome i wszędzie ta sama du emotka emotka
pionas co jest grane, że przez Bluetoth są takie kłopoty?? emotka
Szybkość przesyłu danych spadła znacząco w porównaniu z tym, co miałem wprost z modem+router, no ale bez jaj - cały internet śmiga w miarę rozsądnie, a TYLKO e-konki się mulą i nie chcą ładować.
WHY, pionas, why??! emotka emotka

nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426394 Napisano: 09.11.2017 15:09:14 w Punkty karne
honcia4, madlette - w moje dzisiejsze wygrane chwalimy się tylko wygraną, bez pytań. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6426391 Napisano: 09.11.2017 15:06:19 w Punkty karne
krysti - szukanie paragonu na zakończony konkurs... Wyświetl w wątku >>
0 0