Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6406555 Napisano: 22.09.2017 15:14:28 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

wiem że (edytor) nie jest idealny, ale nie znam lepszego darmowego.Pozwól, że powtórzę, jeśli ktoś coś ma z WYSIWYG i wie że będzie lepszy od tego to proszę o pw emotka

Ufff... Dobra.
Już coraz bliżej brzegu... emotka
Czy naprawdę nie masz żadnych narzędzi programistycznych/wiedzy/umiejętności/doświadczenia/intuicji/czuja - by wykryć/wyczaić, CO tak naprawdę jest powodem, że edytor wodzi nas za nos i raz jest OK, a raz płata figle?!

Dla mnie to czynnik ludzki...
Pomyślę nad tym po niedzieli, ale zastanawiam się czy jak usunę spacje przed=> i po to czy nie rozwali jakiś innych rzeczy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6406545 Napisano: 22.09.2017 15:01:25 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

synowa emotka Szczerze mówiąc, nie widzę. emotka

no ale teraz jest dobrze emotka

No bo edytor robi psikusy, przeskakuje sam z siebie!!!!Próbuję to od długiego czasu przekazać, ale widać - nie wychodzi mi emotka

wiem że nie jest idealny, ale nie znam lepszego darmowego.
Pozwól, że powtórzę, jeśli ktoś coś ma z WYSIWYG i wie że będzie lepszy od tego to proszę o pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6406539 Napisano: 22.09.2017 14:55:01 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

synowa emotka

Szczerze mówiąc, nie widzę. emotka

no ale teraz jest dobrze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6406514 Napisano: 22.09.2017 14:22:30 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Próbowałem odtworzyć Twój problem i udało mi się go w taki sposób:1. Napisałeś synowa
2. Zaznaczyłeś nowa pogubieniem
3. dałeś spację (oraz) strzałkę
4. zaznaczyłeś strzałkę i usunąłeś pogrubienie
5. dopisałeś resztę i opublikowałeś

problem polega na tym, że zaznaczyłeś tylko strzałkę i usunąłeś pogrubienie, a powinieneś zaznaczyć też spację przed nią i dopiero usunąć pogrubienie.
W dalszym ciągu uważam że edytor nie jest super, ale nie mam lepszego, ciągle mi go brakuje w komentarzach i prywatnych wiadomościach czy nawet przy dodawaniu konkursów do bazy emotka

Hm... "pogrubienie spacji".
Brzmi intrygująco emotka Jak to widać? emotka emotka

Jak klikniesz sobie w BBCODE to zobaczysz o co chodzi. Tak interpretuje to system... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6406510 Napisano: 22.09.2017 14:16:55 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Ojć... nie słuchasz mnie emotka
Od początku, krok po kroku.
Napisałem słowo "synowa". Część słowa "nowa" zaznaczyłem myszką i WYBRAŁEM Z MENU POLECEŃ "pogrubienie" czyli Bold.
Nie wprowadzałem znaczników pogrubienia 'z ręki" w nawiasach kwadratowych, co sugerujesz w swoim komentarzu! "Z ręki" to jedynie wpisałem znaki emotki (bo tak mi było szybciej, niż szukać na grafice zbiorczej pojedynczego obrazka).
Jeśli jest gdzieś błąd, to on nie wynikał z mojego zachowania, tylko z tego, co standardowo udostępnia edytor wiadomości.
W pewnych specyficznych, aczkolwiek jednak standardowych zastosowaniach (użyciach).
Ja wprowadziłem spację po słowie - to zresztą widać na załączonym przeze mnie screenie.
Owo "przyklejanie" obrazków do tekstu (redukowanie odstępów) zgłaszałem już dużo wcześniej - to wtedy zrzuciłeś winę na edytor wysiwyg, że udostępniasz tylko taki, jaki jest darmowy, a jak ktoś ma na oku lepszy, to niech poda namiary. Pamiętasz?
Jeśli użytkownik coś pisze, zachowa odstęp i pozornie nawet widzi to w efekcie końcowym, to nie ma wpływu na fakt, że edytor pożera spacje w locie - bo tak własnie się dzieje.

Próbowałem odtworzyć Twój problem i udało mi się go w taki sposób:
1. Napisałeś synowa
2. Zaznaczyłeś nowa pogubieniem
3. dałeś spację strzałkę
4. zaznaczyłeś strzałkę i usunąłeś pogrubienie
5. dopisałeś resztę i opublikowałeś

problem polega na tym, że zaznaczyłeś tylko strzałkę i usunąłeś pogrubienie, a powinieneś zaznaczyć też spację przed nią i dopiero usunąć pogrubienie.

Odtwarzam:
synowa => jakaś treść

Jak powinno wyglądać:
synowa emotka jakaś treść

W dalszym ciągu uważam że edytor nie jest super, ale nie mam lepszego, ciągle mi go brakuje w komentarzach i prywatnych wiadomościach czy nawet przy dodawaniu konkursów do bazy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6406462 Napisano: 22.09.2017 13:20:21 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas - twierdziłeś w PW, że powodem tego, iż nie jest wyświetlana grafika (emotikon) jest "brak spacji". To jest "prawda" z gatunku "g. prawda" emotka

Spacja jest przed i po znakach odpowiedzialnych za grafikę, a mimo to nie widać emoticonki, a tylko znaki ją tworzące.
TUTAJ: emotka powinna być widoczna - ale w TYM wpisie nie jest, prawdopodobnie dlatego, że w słowie poprzedzającym emotkę jest zastosowane pogrubienie (bold). O tym pisałem poprzednio - że formatowanie słowa poprzedzającego znaki odpowiadające za podstawienie emotikonki nie działają.

Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6405743 Napisano: 20.09.2017 18:20:02 w Punkty karne
gryszelm dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
1 gryszelm 0

pionas

#6405122 Napisano: 19.09.2017 14:20:02 w Punkty karne
tamlin111 dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6404086 Napisano: 16.09.2017 00:46:58 w Zmieniłem(am) login
sexyd0ct0r zmienił(a) login na: forget-me-not Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6403572 Napisano: 14.09.2017 20:20:02 w Punkty karne
pioge7 dodał do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pionas

#6403292 Napisano: 14.09.2017 08:27:10 w Dyskusje o loteriach
moniazr napisał(a):

kermit napisał(a):

pionas napisał(a):

kermit napisał(a):

pionas pionas mam pytanie. Czy rzeczywiście tak jak mówi bruce konkurs Velvet w Carrefourze był w bazie i z jakiegoś powodu został usunięty? (konkurs od 06.09 do 20.09 organizator ZEG sp zoo nagrody 10x iRobot i 50x bony 100 zł carrefour, pytanie "jak wygląda idealne przyjęcie urodzinowe?) czy w ogóle nie był dodany do bazy. A jeśli został usunięty to co z nim nie tak?

za mało mam danych by upewnić się że taki konkurs był w naszej bazie.bazując na danych które podałaś to nie mieliśmy takiego konkursu...Może masz jakiś adres strony?

http://www.carrefour.pl/promocje/konkursy-i-loterie/waskie/promocja_urodzinowa_velvet

Jestem pewna, że konkurs był w bazie, bo zrobiłam "listę zakupów konkursowych" według bazy i mam na liście Carrefoura Velvet.

Dopiero wczoraj wieczorem pojawiło się zgłoszenie od @gnieszk@.
Nie było wcześniej konkursu w naszej bazie.
Nie ma żadnej wzmianki o nim. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6403207 Napisano: 13.09.2017 20:20:01 w Punkty karne
zawszebeznagrod dodał do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 patyk

pionas

#6403166 Napisano: 13.09.2017 18:44:13 w Dyskusje o loteriach
kermit napisał(a):

bruce napisał(a):

No właśnie tu był w bazie i na stronie C4 konkurs z Velvetem i nagle zniknął. Jedyny ślad pozostał tylko na stronie C 4 w gazetce, lecz regulaminu brak. Nie wiadomo, czemu. Plakaty w niektórych sklepach też są, zwrotki przychodzą. emotka

pionas pionas mam pytanie. Czy rzeczywiście tak jak mówi bruce konkurs Velvet w Carrefourze był w bazie i z jakiegoś powodu został usunięty? (konkurs od 06.09 do 20.09 organizator ZEG sp zoo nagrody 10x iRobot i 50x bony 100 zł carrefour, pytanie "jak wygląda idealne przyjęcie urodzinowe?) czy w ogóle nie był dodany do bazy. A jeśli został usunięty to co z nim nie tak?

za mało mam danych by upewnić się że taki konkurs był w naszej bazie.
bazując na danych które podałaś to nie mieliśmy takiego konkursu...
Może masz jakiś adres strony? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6403157 Napisano: 13.09.2017 18:20:02 w Punkty karne
gopablo1 dodał do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6401311 Napisano: 09.09.2017 07:34:42 w Problemy z logowaniem
bruce napisał(a):

pionas napisał(a):

W przypadku tego IP tak emotka Są takie IP z których nie zdejmiemy blokady.
Dopiero wczoraj dojrzałem że faktycznie nie wyświetla powodów blokady, jutro postaram się to naprawić...
Dopiero wróciłem do domu i jedyne o czym myślę to o kolacji, herbacie, kąpieli i śnie emotka

Nie, no oczywiście, to zrozumiałe, trudno żyć ciągle tylko tym jednym portalem emotka , przecież każdy ma własny live emotka , dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie emotka , lecz mocno mnie ono przybiło, nie da się ukryć. emotka

Wielokrotnie próbowałem uzyskać jakaś odpowiedź w kontakcie mailowym od CP, ale bezskutecznie.
Może w przyszłości zablokują zmienne IP i wtedy będzie można pościągać blokady emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6401247 Napisano: 08.09.2017 21:31:37 w Problemy z logowaniem
bruce napisał(a):

pionas napisał(a):

zapewne masz Internet od Cyfrowego Polsatu, tu mamy największą liczbę spamerów i blokujemy ich IP, pisaliśmy o tej sprawie do CP ale bez odzewu, zalecam kontakt z operatorem być może gdy jego klienci zareagują na problem coś z tym zrobią.Nie zdejmę blokady z tych IP, mamy mniejszą liczbę spamu czy też podjętych prób gdy są blokady niż bez nich.
Ponoć wystarczy zrestartować router aby zmieniło się IP, ale nie wiem bo nie jestem abonentem CP...

To ja nie rozumiem. emotka  Czyli - nawet gdybym dodała i dwieście linków w konkursami, blokada dalej by była? Bo jestem w CP i mam zablokowany bieżący adres IP? emotka

W przypadku tego IP tak emotka
Są takie IP z których nie zdejmiemy blokady.
Dopiero wczoraj dojrzałem że faktycznie nie wyświetla powodów blokady, jutro postaram się to naprawić...
Dopiero wróciłem do domu i jedyne o czym myślę to o kolacji, herbacie, kąpieli i śnie emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6401238 Napisano: 08.09.2017 21:22:06 w Problemy z logowaniem
komandos napisał(a):

Czy da się odzyskać stare konto? Dawno się nie logowałem i teraz przy próbie pokazuje komunikat "Twoje konto jest zablokowane".

Wystarczy napisać do nas wiadomość z maila na które było założone stare konto, główną przyczyną blokady jest brak aktywności (był wysyłany mail do użytkowników którzy nie logowali się na swoje konto).

bruce napisał(a):

Tu jest taki top? emotka  To ja też zgłaszam, że znowu miałam blokadę konta, a nie przerywałam tu pobytu na dłużej na razie, z tego powodu nie mogę się wcale wylogowywać i moje konto jest dostępne wszystkim domownikom, czego raczej nie praktykuję. Odblokowanie ponoć miało nastąpić po zgłoszeniu linków z 10 konkursami, ale tak się nie stało. Z wypowiedzi na forum widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj ten problem.

zapewne masz Internet od Cyfrowego Polsatu, tu mamy największą liczbę spamerów i blokujemy ich IP, pisaliśmy o tej sprawie do CP ale bez odzewu, zalecam kontakt z operatorem być może gdy jego klienci zareagują na problem coś z tym zrobią.
Nie zdejmę blokady z tych IP, mamy mniejszą liczbę spamu czy też podjętych prób gdy są blokady niż bez nich.
Ponoć wystarczy zrestartować router aby zmieniło się IP, ale nie wiem bo nie jestem abonentem CP... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6400201 Napisano: 06.09.2017 20:20:02 w Punkty karne
poprostuanette dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6400169 Napisano: 06.09.2017 18:55:45 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
tonyclayton napisał(a):

Dla mnie przegieciem na tym forum jest cytowanie cytatu, w nim kolejny i kolejny... typu "A napisal" w srodku "B napisal" , "C napisal" itd. Taka matrioszka powstaje z cytatami, ktora spokojnie moznaby przyciac tylko do ostatniej wypowiedzi, nie 10 wczesniejszych. Czytanie tego na tablecie albo tel jest lekko meczace. 

Na to już nie mam wpływu, to nie ode mnie zależy kto ile wiadomości cytuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6399955 Napisano: 06.09.2017 11:30:10 w Zmieniłem(am) login
obioxn zmienił(a) login na: obixon Wyświetl w wątku >>
0 0