Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6272255 Napisano: 20.10.2016 06:31:06 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Był mały problem - już poprawione Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6272142 Napisano: 19.10.2016 20:17:53 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
synk napisał(a):

tak, dang21, chodzi mi o pola podczas dodawania konkursów. Gdyby tam się pokazywał kalendarz z którego by można wyklikać datę, byłoby wygodniej

dodane
cb656 napisał(a):

pionas a co powiesz na propozycję, by zmienić kolejność pól w formularzu zgłoszeniowym?

daty przeniesione pod organizatora... Wyświetl w wątku >>
3 defed, synk, blanca 0

pionas

#6271952 Napisano: 19.10.2016 14:38:16 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

Aha no to u mnie ten napis się nie pojawił jak go dodałem emotka  dzieki za info zapamiętam emotka  

jeśli ktoś w krótkim opisie pisze o tym co już jest w tytule lub tytuł sam w sobie moim zdaniem pokrótce opisuje konkurs to usuwam ten tekst... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6271937 Napisano: 19.10.2016 14:20:02 w Punkty karne
magnus dodał do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6271248 Napisano: 18.10.2016 11:32:44 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

Zdjęcia na pewno nie znikną emotka
Ja ciągle uważam że powinny być większe emotka

Hm... dość kategoryczne stanowisko, przynajmniej wiem, że nie mam szans emotka
A mogę liczyć na jakieś uzasadnienie? Takie no wiesz, żebym zrozumiał. Bo mam prostą naturę i przemawiają do mnie argumenty rzeczowe, nie emocjonalne, "bo je lubię" emotka
Te obrazki po pierwsze, nie zawsze są, a po drugie - jak już są - są okrojone, nieczytelne, o czym też niedawno dyskutowaliśmy (kwestia obcinania/deformowania) by wypełniły cały obszar przeznaczony na obrazek. W związku z tym jaki jest sens i potrzeba ich istnienia, skoro w wielu wypadkach są tylko kolorową plamą?

bo konkurs z obrazkiem jest atrakcyjniejszy, jeżeli obrazek jest w dobrym rozmiarze to widać wszystkie nagrody.
rozmawialiśmy już kiedyś na ten temat i aby na obrazku było widać więcej to musiałby być większy lub ktoś musiałby ręcznie je ciąć.
System działa tak a nie inaczej i często agencje/firmy/organizatorzy konkursów piszą maila i podsyłają nową poprawioną grafikę dostosowaną do rozmiarów Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6271183 Napisano: 18.10.2016 09:50:57 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Zdjęcia na pewno nie znikną emotka
Ja ciągle uważam że powinny być większe emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6271145 Napisano: 18.10.2016 08:20:42 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Myślałem także o tym emotka Zachowanie strony na aktywność użytkownika widzę tak:
- użytkownik wbija adres z wynikami, a system stwierdza, że ten adres został już wcześniej zgłoszony i wyświetla taką informację w rodzaju "MAMY JUŻ WYNIKI Z TEGO KONKURSU, REZYGNUJESZ, CZY CHCESZ DODAĆ, ŻE TO WYNIKI KOLEJNEGO ETAPU?"
- pojawiałoby się pole wyboru czyli a) możliwość rezygnacji z kontynuacji; b) możliwość uzupełnienia informacji w rodzaju "III ETAP" albo "WYNIKI FINAŁOWE" i te wyniki pojawiałyby się na stronie z taką właśnie adnotacją. emotka

jeśli chodzi o publikację wyników z opisu konkursu to można już po pierwszej publikacji dodać taki komunikat, ale jeśli chodzi o forum to przeładowanie strony i wyświetlenie komunikatu na górze wpisów, bo dopiero po wypełnieniu formularza system będzie sprawdzał adres strony... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6271134 Napisano: 18.10.2016 07:39:42 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Szalenie mnie intryguje, dlaczego w topie z wynikami raz widoczny jest adres strony bazowej z konkursem, który przecież nic nie mówi a innym razem tytuł tego konkursu.
Przykładem mogą być zgłoszenia nr #6270987 oraz #6270991

to zależało w jaki sposób była publikowana odpowiedź czy z komentarza pod konkursem czy na forum - ujednolicenie, moje niedopatrzenie, dzięki

delvitto bruce cb656 już wyjaśnił emotka
krótki opis nie jest wymaganym polem, ale to jest jedyny sposób aby pod opisem w kategorii było coś więcej niż cyfry...

cb656 napisał(a):

System powiadamiania o wynikach jeszcze nie jest doskonały. Na przykładzie tego konkursu: Konkurs "Świętuj z nami 15-lecie PKP Intercity"
Kilka osób już podało po raz kolejny te same wyniki z adresu: http://www.interc...koniec-konkursu.html i ZA KAŻDYM RAZEM dostaję powiadomienie, że dodano "nowe" wyniki.
Czy można tak zrobić, by system sygnalizował, że "te wyniki już zostały ogłoszone na forum i pod konkursem"?
Bo ludzie nie wyłapią wszystkiego - jeden dodaje na forum, inny pod opisem konkursu... przy czym wcale nie czyta uwag poprzedników emotka

a co w przypadku gdy konkurs jest wieloetapowy? nie ma złotego środku, chyba że tak jak kiedyś pisałem - dodatkowy checkbox... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6270661 Napisano: 17.10.2016 14:20:02 w Punkty karne
cb656 dodał do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6270123 Napisano: 16.10.2016 09:17:57 w Wkurza mnie...
mczarna cb656 dostał zgodę ode mnie ma kilka konkursów z którymi chętnie by się podzielił ale nie ma czasu (nie chce) wypełnić formularza w związku z czym napisał do mnie gdzie takie coś wrzucić i napisałem mu aby do teraz z notatką aby dodać do bazy...

Na tygodniu postaram się zrobić specjalną podstronę na której będzie lista konkursów, ale to jak będę zdrowy...

W temacie: wkurza mnie przeziębienie i chyba zatoki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6269423 Napisano: 14.10.2016 11:37:48 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

Wnioskuję za tym, by ograniczyć przestrzeń stopki do dwóch wierszy.
Irytuje mnie przebijanie się przez wpisy na forum, gdzie ODPOWIEDŹ to jedna linijka, a stopka to cała litania ogłoszeń.
emotka

była wcześniej blokada, gdzieś coś musiałem skopać. blokada jest na 4 linijki tekstu gdzie maksymalnie może być 400 znaków (w 4 linijkach)

emotka O to mi właśnie chodzi - nie tyle o limit samych znaków, ale o ilość wierszy.

ilość znaków też musi być ograniczona, pisząc ciągiem można też napisać kilkanaście wierszy emotka

P.S. proszę zmień stopkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6269419 Napisano: 14.10.2016 11:28:54 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

Wnioskuję za tym, by ograniczyć przestrzeń stopki do dwóch wierszy.
Irytuje mnie przebijanie się przez wpisy na forum, gdzie ODPOWIEDŹ to jedna linijka, a stopka to cała litania ogłoszeń.
emotka

była wcześniej blokada, gdzieś coś musiałem skopać. blokada jest na 4 linijki tekstu gdzie maksymalnie może być 400 znaków (w 4 linijkach) Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6269418 Napisano: 14.10.2016 11:27:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Halszka napisał(a):

A co powiecie na powiadomienie w formie jakiegoś alertu, ew. wiadomości o tym, że za 2 dni powinieneś dodać nowy konkurs, by móc dalej korzystać ze wszystkich wątków forum?
Dziś zaskoczyła mnie inf o braku dostępu, bo "wyszedł" mi konkurs emotka

tym razem zgadzam się z cb656 jeśli ktoś regularnie dodaje konkursy to nigdy nie będzie miał blokady.
taka funkcjonalność zaraz po przeliczaniu liczby nadesłanych konkursów musiałaby sprawdzać kto za X* dni będzie miał zablokowany dostęp i go informować i też pojawia się pytanie czy po każdym przeliczaniu czy tylko jednorazowo i potem kolejny warunek sprawdzający czy już była informacja wysłana czy nie, etc etc.

* nie wiem ile wcześniej by miało przypominać... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268834 Napisano: 13.10.2016 11:47:06 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
agniehaha89 napisał(a):

a czemu w aplikacji mozna dodawać takie krotkie komentarze? można to też zmienić

krótkie tzn? masz na myśli aplikację na Androida?

zdolnabestia napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

mozna by zrobic sort "zaawansowane" i np. wyswietla mi tylko konkursy smolara, albo takue gdzie do wygrania zabawki

Pod okienkiem "Szukaj" jest szukanie zaawansowane.
https://www.e-konkursy.info/szukaj/
Możesz przeszukać pod kątem organizatora i wpisać tam "Smolar", możesz też w rodzaju nagród zaznaczyć kratkę "Dla dzieci" i znajdzie Ci m.in. zabawki.

lub po tagach znajdujących się pod każdym konkursem lub tutaj: https://www.e-konkursy.info/tagi/

agniehaha89 napisał(a):

Czy możecie zrobić taką opcję, żeby w wiadomości prywatnej można było dodać plik jpg ?

temat był już poruszany, jeśli ktoś ma lepszą wtyczkę WYSIWYG to czekam na info, bo z obecną ciągle jest coś nie tak, a dopóki wszyscy nie będą zadowoleniu wtyczka nie zostanie uruchomiona czy to w komentarzach czy w prywatnych wiadomościach... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268212 Napisano: 12.10.2016 12:05:43 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
madzia1-s napisał(a):

pionas napisał(a):

bethan napisał(a):

pionas napisał(a):

ale przecież jest możliwość przewinięcia niżej strony...

Nikt nie mówi, że nie ma, ale że bardziej by się przydała strzałka w dół...
Ja i kilka osób wyżej piszemy o upierdliwym przewijaniu (palcem) po ekranie w dół, żeby zjechać do ostatniej odpowiedzi.

Nie wiem po co strzałka w dół i dokąd ma prowadzić, do ostatniego wpisu, a może ktoś będzie chciał do drugiego czy trzeciego albo potem że strzałka ma być w górę.
Wątki masz posegregowane od najnowszego do najstarszego także tu nic nie trzeba przewijać aby zobaczyć coś nowego a w treści to tak jak pisałem wcześniej klikając w "Re: nazwa wpisu" przenosi do ostatniego wpisu.

Czy ta opcja jest aktywna w aplikacji e-konkursy (nie strona mobilna, a aplikacja) mi zawsze otwiera sie na gorze strony, nei na ostatnim wpisie...

w aplikacji to nie działa...

bethan napisał(a):

cb656 napisał(a):

Jedno o niebie, drugie o chlebie.

No chyba nie do końca. 
Ale cieszę się, że Ty się cieszysz  emotka  Sama się uśmiechnęłam  emotka

A tak na marginesie, nie chciałam pisać o "szczałkach" vemots/tongue.gif , tak jakoś wyszło. Wlazłam tu, by znaleźć info jak NIE dostawać powiadomień o wynikach konkursów. Da się?

w edycji profilu jest taka opcja.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268169 Napisano: 12.10.2016 11:26:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
bethan napisał(a):

pionas napisał(a):

ale przecież jest możliwość przewinięcia niżej strony...

Nikt nie mówi, że nie ma, ale że bardziej by się przydała strzałka w dół...
Ja i kilka osób wyżej piszemy o upierdliwym przewijaniu (palcem) po ekranie w dół, żeby zjechać do ostatniej odpowiedzi.

Nie wiem po co strzałka w dół i dokąd ma prowadzić, do ostatniego wpisu, a może ktoś będzie chciał do drugiego czy trzeciego albo potem że strzałka ma być w górę.
Wątki masz posegregowane od najnowszego do najstarszego także tu nic nie trzeba przewijać aby zobaczyć coś nowego a w treści to tak jak pisałem wcześniej klikając w "Re: nazwa wpisu" przenosi do ostatniego wpisu. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268155 Napisano: 12.10.2016 11:13:44 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
bethan napisał(a):

pionas napisał(a):

bethan napisał(a):

pionas napisał(a):

ale aplikacja nie ma żadnej strzałki...

U mnie jest  emotka , ale ja nie mam apki, tylko wchodzę na www przez telefon.

jeśli wchodzisz z przeglądarki to po prostu masz stronę w wersji mobilnej -> https://www.e-konkursy.info/?theme=new (ew. dół strony -> mapa serwisu -> Wersja mobilna)
nie do końca rozumiem gdzie chcesz aby Cię przewijała strzałka?

Tak mam na komórce (i ta strzałka mega mi przeszkadza):

Edytowane przez Pionasa
Zdjęcie już nie działa

ale przecież jest możliwość przewinięcia niżej strony... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268103 Napisano: 12.10.2016 10:17:48 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

mczarna trebor1 strzałka została lekko zmniejszona i przeniesiona na lewą stronę

emotka emotka emotka
Czy ktoś może zrobić screen i pokazać mi tę strzałkę, o której mówicie, bo u siebie żadnej takiej szarej po lewej stronie nie widzę emotka Powyłączałem wszystkie blokady, filtrey, Adblocka i nic emotka emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268102 Napisano: 12.10.2016 10:15:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
bethan napisał(a):

pionas napisał(a):

ale aplikacja nie ma żadnej strzałki...

U mnie jest  emotka , ale ja nie mam apki, tylko wchodzę na www przez telefon.

jeśli wchodzisz z przeglądarki to po prostu masz stronę w wersji mobilnej -> https://www.e-konkursy.info/?theme=new (ew. dół strony -> mapa serwisu -> Wersja mobilna)
nie do końca rozumiem gdzie chcesz aby Cię przewijała strzałka?
jeśli chodzi o forum to

jest zakładka w której masz najnowsze tematy...
będąc w kategorii na forum klikając w link w kolumnie "Ostatni post" przeniesie Cię do ostatniego wpisu, jeśli ktoś usunął wpis to wtedy nie przewinie strony, ale takie przypadki są sporadyczne... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6268098 Napisano: 12.10.2016 10:12:10 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Czy w podglądzie konkursów ostatnio dodanych można zrobić tak, by wyświetlała się data zakończenia konkursu, a nie jego dodania (w końcu ostatnio dodane to logiczne, że dziś dodane)? 

Jest możliwość sortowania konkursów:

wydaje mi się że bezaczek7 miała na myśli: https://www.e-konkursy.info/?theme=new Wyświetl w wątku >>
0 0