Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6181219 Napisano: 07.04.2016 12:17:39 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

pionas - dzięki za kosmetyczne co prawda, ale bardzo pomocne zmiany - dodanie koloru zielonego na niektórych przyciskach, zrobienie zabezpieczenia przed przypadkowym usunięciem konta (konieczność podania hasła - przedtem zdarzało się skasować konto przypadkiem przez pomyłkę, bo nie żądała strona żadnego potwierdzenia)
emotka Dobra robota, dobry kierunek.

po zapytaniu bruce dało to trochę do myślenia, że można by było rozdzielić kolorami akcje przycisków, zielone jest dobrze nic się nie stanie (teoretycznie), czerwone (coś nieodwracalnego) i może żółte (zastanów się?)? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180861 Napisano: 06.04.2016 14:38:01 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Konkursowe podsumowanie roku czy może Konkursowe podsumowanie minionego roku?? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180847 Napisano: 06.04.2016 14:20:02 w Punkty karne
agamaty dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180669 Napisano: 06.04.2016 10:08:28 w Nowy design
Hej,

czy w dalszym ciągu są jakieś uwagi co do nowej wersji?
Może macie jakieś własne propozycje szablonów, który można by było kupić (za rozsądne pieniądze) i wdrożyć go na stronie aby poczuć taki wiosenny powiew świeżości? emotka

http://gaviastheme.com/vecas/
http://magone.sneeit.com/ Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180313 Napisano: 05.04.2016 15:27:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
bruce napisał(a):

Mam takie pytanie do Szefów emotka (od razu może zaznaczę, że nie mam na celu "rżnięcia głupa", po prostu pytam, bo szukam odpowiedzi, a nie kłótni...). Zauważyłam, że teraz jest novum - możliwość, aby po swoim wpisie wybrać na portalu opcję powiadomienia, kiedy ktoś odpowie. Jak można z tej opcji później zrezygnować (by powiadomienia nie mnożyły się), kiedy już w danym wątku toczy się (po wielu dniach) całkiem inna dyskusja, nie związana z poruszonym przeze mnie problemem, a moja wypowiedź nie jest cytowana? Czy muszę tam wchodzić, coś wpisywać "na siłę" i dopiero odznaczać, że powiadomień nie chcę? I jeszcze drugie zapytanie - czy - jeśli ktoś mi odpowiedział w danym wątku, ale potem swoją wypowiedź usunął - powiadomienia "wyświetlające się" na moim koncie barwą czerwoną, są dalej?

Na górze przy tytule wątku masz przycisk "Anuluj powiadomienia" Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6180170 Napisano: 05.04.2016 13:00:29 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Tak samo dobrowolna, jak numer GG, którego nie mam, a trzeba było podawać przy rejestracji i dopiero po interwencjach coś tam pionas pozmieniał.

Był błąd systemu którego nikt wcześniej nie zgłaszał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179925 Napisano: 04.04.2016 23:21:43 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
ziolko napisał(a):

może wersja urodzinowa nicka? emotka  
tzn. jakby ktoś wpisał swoją datę urodzenia w profilu, wtedy jakby miał urodziny, to przy jego nicku pojawiałby się mały torcik emotka  a  reszta forum by widziała, kto i kiedy emotka  
Co Wy na to?? emotka

Póki co to nie ma nawet pola do wpisania daty urodzin, będzie zainteresowanie? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179924 Napisano: 04.04.2016 23:18:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
1. Ile czasu wypełniałeś formularz, jeśli powyżej 4 minut to miało prawo zaistnieć taka sytuacja...
2. Podawałeś z "/" czy bez "/" na końcu adresu?
3. Ile czasu upłynęło pomiędzy drugim sprawdzeniem na https://www.e-kon...y.info/dodaj/konkurs ? Jeśli poniżej 30 sekund to formularz drugi raz nie sprawdza linku i automatycznie przenosi do drugiego kroku formularza - dodany taki limit bo wiele osób skarżyło się, że dodają link który prowadzi do kilku/kilkunastu konkursów i nie mogą przejść 1 kroku formularza...

Link jest ograniczany do postaci: host.path.query inaczej pisząc nazwa_domeny.pl/jakaś_podstrona?jakieś_query
jeśli oczywiście występują wszystkie parametry
http://www.piszandlove.pl/ był zamieniany na www.piszandlove.pl i sprawdzany, ale właśnie naniosłem poprawkę aby usuwało również www. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179898 Napisano: 04.04.2016 21:49:17 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza ale przecież te konkursy mają inny link, a poza tym oba są w poczekalni, tzn. czekają na akceptację...

Jak wrócę do domu to zacznę je przeglądać...

http://www.piszandlove.pl != http://www.piszandlove.pl/#fifthPage
dla systemu to są dwa różne linki dlatego je przepuścił tak samo jak
http://www.piszandlove.pl != http://www.piszandlove.pl/ Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179615 Napisano: 04.04.2016 11:39:14 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 czy problem nadal występuje?

Już nie.... Nie wiem co to było emotka  

Czy przeglądarka akceptuje cookies?

Zrobiłem też małą poprawkę, aby informacja była przechowywana również w sesji... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179579 Napisano: 04.04.2016 09:56:35 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 czy problem nadal występuje? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6179557 Napisano: 04.04.2016 08:20:01 w Punkty karne
nasturcja19 dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6178998 Napisano: 01.04.2016 18:39:10 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
kreatia napisał(a):

oznaczenie loterii i dodanie kategorii "samochód" emotka
nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

od jakiegoś czasu w tytule konkursu dodawane jest słowo "Loteria"
Co do kategorii samochód to można skorzystać z wyszukiwarki lub https://www.e-kon...o/tagi/samochod.html
Niestety nie ma aż tak dużo konkursów aby stworzyć nową kategorię...

aerdna proponuję skorzystać z opcji "zapamiętaj mnie" wtedy nie musisz za każdym razem podawać hasła... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177663 Napisano: 29.03.2016 19:07:07 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Czy wyszukiwarka obecnie działająca może przeszukiwać także treść komentarzy pod opisem konkursu?
Na przykładzie - bardzo istotny element, jakim jest nazwa produktu promocyjnego, nie znajduje się w opisie głównym, za to pojawia się w komentarzu. Dlatego więc przeszukiwanie bazy na hasła "biedronka, top" czy "biedronka, chips" dają w wynikach zero - co rodzi nieporozumienia emotka

Treść konkursu jest całkowicie oddzielona od treści komentarzy, są to osobne tabele w bazie danych i na chwilę obecną nie przewiduję podpięcia przeszukiwania komentarzy, mogłoby to spowolnić wyszukiwarkę... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177144 Napisano: 26.03.2016 15:46:42 w Czas na zmiany...
Zmieniłem sprawdzanie linków w tekście wpisu na forum.
Gdybyście zauważyli, że jest jakiś problem z linkami na forum to proszę o informację. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6177087 Napisano: 26.03.2016 09:03:31 w Czas na zmiany...
mczarna
tak jak napisała dolly - chodzi o konkursy.
Cieszy nas fakt że rodzą się dzieci, w poprzedniej pracy miałem koleżanki, które faktycznie miały problemy z zajściem w ciąże, dla niektórych to nawet coś więcej niż 6 w totka. Czy warto to publikować w MDW? To zależy od osoby, czy będzie kara za narodziny dziecka? Nie emotka

Nie ma też kary za zwrot z US emotka

Jeśli chodzi o tzw "VIP'ów". Pomijając nazwę VIP to tak jest takie miejsce, dla grupy osób, które mają taki jakby kącik dla siebie.
Nie ma czegoś takiego, że jest tam mowa o konkursach spoza bazy, zasady są takie same jak na całym forum, a przywilej to zwarta grupa, która chętnie niesie pomoc przy konkursach.
Jak się tam dostać? Trzeba być aktywnym i życzliwym, aby poddać się ocenie.
Kto ocenia? Osoby, które już są w tej grupie...

Za kilka dni część postów z tego wątku zostanie usuniętych ponieważ odbiegają od założenia tematu (bez karniaków) emotka

Wracając do tematu.
Wczoraj wieczorem wdrożyłem możliwość dodawania @ również w komentarzach do konkursów.
tomniewkurza - Twoje zgłoszenia dot. @ przy loginach wziąłem pod uwagę. Poprawiony został formularz rejestracyjny (zabrania się używania polskich znaków diakrytycznych i spacji (dostępne znaki do loginu to a-z, A-Z, 0-9, _, -). Osoby które mają spację w swoim loginie zostały poproszone o podesłanie propozycji nowych loginów. Poczekam do końca miesiąca, potem podeślę drugą wiadomość, z propozycjami loginów wybranych przez system, poczekam kolejny tydzień i system zmieni każdemu login na taki by @ zadziałała poprawnie.
Dlaczego takie kombinacje? Otóż oddzielenie loginu spacją zmusza system do przeszukiwania wszystkich słów i łączenia je w dowolne pary, system wtedy powinien brać 1 słowo, 2 słowa, 3 słowa i aż tak do końca treści, wcześniejsze systemy nie były doskonałe i pozwalały na podanie w loginie czegokolwiek, aby nie było już przez kogoś zajęte.
Dziękuję za trafne uwagi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6176120 Napisano: 23.03.2016 14:20:02 w Punkty karne
stelka dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6175767 Napisano: 22.03.2016 14:20:02 w Punkty karne
alicjaf4 dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6175166 Napisano: 20.03.2016 20:20:01 w Punkty karne
dobiezka dodała do bazy 10 konkursów w związku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6174693 Napisano: 18.03.2016 19:59:44 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
haz0r napisał(a):

pionas napisał(a):

haz0r - nie wiedziałem, że chodzi o nową szatę - już dodane emotka

Hehe nie myślałem, że jeszcze w starej coś "zmieniasz". Dzięki emotka

jak dokonuję poprawki to w obu wersjach, ale jako że większość jednak pozostało przy starej to pierwsze gdzie zajrzałem to na starą wersję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0