Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6131396 Napisano: 14.12.2015 15:17:15 w Pomocy!!!!
ondine napisał(a):

Pomocy, mam problem z YouTube, zamknęłam piosenkę w trakcie odtwarzania, a teraz utknęła w tym miejscu i nie sposób jej włączyć ani od nowa ani kliknąć na pasku odtwarzania, nic się nie da zrobić! Tak jakby się zawiesiła emotka Wie ktoś jak to odwiesić? emotka

sprawdź czy wtyczka flash nie zawiesiła się (windows: ctrl+alt+del) Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6131264 Napisano: 14.12.2015 13:18:54 w Punkty karne
Weronikaja spamowanie, blokada konta Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6131250 Napisano: 14.12.2015 13:12:30 w Punkty karne
Edytapomocna spamowanie, blokada konta Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6131048 Napisano: 14.12.2015 09:02:13 w Wkurza mnie...
Hej,

testuję nowy system antyspamowy stąd też taka niespodzianka.
Jeśli komuś jeszcze nie odblokowałem konta to proszę o kontakt -> https://www.e-konkursy.info/kontakt Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130795 Napisano: 13.12.2015 14:30:54 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

pionas napisał(a):

http://www.e-konk...um&action=wyniki - to jest stałe
&author_id=98259 - id użytkownika, którego wiadomości Cię interesują
&item1=pionas - szukane słowo/fraza

emotka Dzięki. Czyli po prostu - kombinacja alpejska. Modyfikacja adresu przez ręczne dodawanie składowych. Najpierw trzeba znaleźć identyfikator autora w jego profilu... No OK, szkoda że to nie da się zaszyć w jakimś prostym formularzu, tylko trzeba kopać ręcznie, ale dobre i to. Teraz sobie poradzę. emotka

teraz pracuję nad czymś innym jeśli chodzi o wyszukiwarkę forum, chcę ją trochę przyśpieszyć i jak tamto mi się uda, to dopiero pomyślę nad zrobieniem coś ala "szukanie zaawansowane forum", lub dodam w wynikach wyszukiwarki dodatkowe pole "login", nie zastanawiałem się nad tym... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130794 Napisano: 13.12.2015 14:20:01 w Punkty karne
magalan83 dodała do bazy 10 konkursów w zwiąku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130789 Napisano: 13.12.2015 14:11:02 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
https://www.e-kon...um&action=wyniki - to jest stałe
&author_id=98259 - id użytkownika, którego wiadomości Cię interesują
&item1=pionas - szukane słowo/fraza Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130553 Napisano: 12.12.2015 18:21:15 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Chciałbym takiej wyszukiwarki, która lepiej ogarniałaby temat.
PRZYKŁAD: szukam starej wypowiedzi, znam autora, wiem o czym to było, chcę odnaleźć całość, by odświeżyć pamięć. emotka
Wpisuję w opcji zaawansowanej wyszukiwarki słowa kluczowe (autor, słowo) i określam, czy ma znaleźć posty, w których występowało TYLKO jedno z tych haseł, OBA NARAZ oraz czy ma przeszukiwać tylko warstwę tekstu, czy też kto napisał, czyli odwoływać się do pola "autor wpisu".
Takie rozwiązania stosuje się w popularnych aplikacjach, to nic nowego przecież. Tu - wyszukiwarka jest strasznie siermiężna i omylna. emotka

Do zrobienia, czy już standard? emotka

pionas napisał(a):tak jak odpisałem na pw, na chwilę obecną nie przewiduję takiej zmiany...

sam sobie odpisałeś...

owszem świetna wyszukiwarka, ale u nas jest problem techniczny, którego na chwilę obecną nie jestem w stanie rozwiązać, nie mam na to pomysłu, bo ciągle będzie jakieś narzekanie, dlatego nie dokonuję zmian...

jeśli chcesz przeszukać wiadomości konkretnej osoby zawierające konkretne słowo to kto jak kto ale Ty powinieneś wiedzieć, że można skorzystać z połączenia "zobacz wpisy na forum" i wyszukiwarki łącząc jedno z drugim np.
https://www.e-kon...259&item1=pionas
Wszystkie Twoje posty, w treści których wpisałeś mój login.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130375 Napisano: 12.12.2015 12:37:02 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
tomniewkurza napisał(a):

Od dłuższego już czasu zastanawia mnie, po co jest ten bufor czasowy przy zgłaszaniu konkursów, polegający na tym, że zgłoszony przez kogoś konkurs nie ukazuje się od razu w bazie, tylko czeka na jakąś akceptację?
Po co to czekanie, skoro akceptujący i tak sadzi mnóstwo błędów - a to nie ta kategoria, a to brakuje istotnej informacji - wiem coś o tym, bo niejeden błąd zgłaszałem przez koniczynkę. Po zgłoszeniu (z reguły) poprawka zostaje nanoszona dość szybko, choć jak od każdej reguły, zdarzały się wyjątki.
No więc w czym rzecz z tym "akceptowaniem"? Pionas zwykle tłumaczy się tym, ze miał inne zajęcia (to zrozumiałe, choć to stara śpiewka, tłumaczenie-wytrych), a inni moderatorzy też nie są na tym forum 24/7 emotka Za to forumowiczów o każdej porze pełno emotka i jeśli ktoś z nich doda nowy konkurs, to już po chwili wszyscy inni mogą się rzucić do wspólnej miski i kęsnąć swoją porcję świezego mięska emotka
I tak najwięcej roboty przy zgłoszeniu mają ci, którzy muszą jakoś sensownie skopiować treści - kto próbował kopiować z Regulaminów w pdf, ten wie, o czym piszę. Formatowanie tekstu rozwalone, wszystko trzeba ustawiać we właściwych ramach. A i tak Pionas potrafi odrzucić dodany konkurs, bo ośmieliłem się na przykład dodać emotkę w opisie emotka No dziwne to dla mnie jakieś. Albo gdy Organizator popełni błąd (dość częsta sprawa w przypadku większych agencji, organizujących konkursy masowo, że nowe regulaminy tworzą metodą kopiuj-wklej z poprzedniego, zapominając czasem wyciąć coś istotnego) i na przykład zostawiają w nagłówku tytuł, który nijak ma się do treści czy zadania. No i taki Pionas później, podczas masowej weryfikacji, w ogromnym pośpiechu, rzuci okiem na tytuł w Regulaminie, porówna z tytułem w zgłoszeniu i już mu coś nie styka, więc na szybko "poprawi", a de facto - przez pośpiech i to pobieżne, mechaniczne sprawdzanie znów narobi roboty następnym. Bo ktoś to zauważy i zgłosi przez koniczynkę i następny moderator musi znów przywracać porządek, sens i ład. Podwójna robota i stracony czas, po co to komu?

Czy nie byłoby więcej oszczędności na cennym czasie Moderatorów, gdyby konkursy ukazywały się w bazie od razu po ich zgłoszeniu, a ewentualne konieczne poprawki zostawić właśnie na później, jak ktoś zgłosi zauważony błąd? emotka

Nie, bo będzie jeszcze większy śmietnik. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130294 Napisano: 12.12.2015 09:28:39 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
ziolko napisał(a):

pomysł zablokowania rejestracji na jakiś czas to dobry pomysł

Pionas, co Ty na to?? 

nie wprowadzimy tego, dla jednej osoby nie będziemy blokowali całego systemu... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6130283 Napisano: 12.12.2015 08:28:48 w Nowy design
zdolnabestia napisał(a):

Nowy design jest do przyzwyczajenia się, na obecny też kiedyś niemal wszyscy narzekali.
Poproszę o inny format daty nad postem, bo obecny:
Napisano: 2015-12-10 15:48:20
jest nieco nieczytelny. Może jednak 10-12-2015 i tak jak było, że dzisiejsze posty mają tam napisane "dzisiaj"

to jeszcze faza beta, nie wiem czy ją kontynuować, czy będzie zainteresowanie, bo może ktoś gdzieś widział jakiś fajny design emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6129370 Napisano: 11.12.2015 09:05:26 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
edzia21 napisał(a):

Mnie też wkurzają te śmieszne ankiety, szczególnie jak ogarniam forum na telefonie emotka  ładują się znacznie wolniej niż wątki...i klikając w wątek, nagle klikam w ankietę. 

Może zrobić coś takiego, że wyświetla tylko te ankiety w których ktoś nie brał udziału, po wzięciu udziału ankieta znika - takie coś może być? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128656 Napisano: 10.12.2015 11:34:57 w Nowy design
joan napisał(a):

pionas napisał(a):

(...) W temacie.
Nie chcę blokować obecnej grafiki, tylko chcę dodać jakąś nowoczesną, która będzie przyjazna dla oka i będzie ładnie budowała stronę na telefonie...

Aaa, niech się zatem wypowiedzą osoby z lepsiejszymi telefonami, mój a'la smartfon nie jest wiarygodny emotka

pewne zmiany narzuca "góra" tzn. jeśli chcemy być widoczni na dobrych pozycjach w Google musimy stworzyć mobilną stronę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128647 Napisano: 10.12.2015 11:26:02 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Były sugestie kategorii i wspólnie były ustalane, skąd takie a nie inne nazwy to pytaj wszystkich, ponieważ jest wielu autorów będzie wiele definicji, dlatego zaznaczasz te opcje do których nagroda faktycznie pasuje (w granicach rozsądku oczywiście, a nie jak Ci się myszką kliknie), inne to najczęściej te nagrody, które nie pasują do niczego innego albo gdy ktoś ma problemy z wyborem innych opcji...
Co do dla dzieci to tak jak jest w nagłówku chodzi o rodzaje nagród a nie o to kto może uczestniczyć w danym konkursie.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128510 Napisano: 10.12.2015 09:41:08 w Nowy design
tomniewkurza napisał(a):

pionas napisał(a):

nie wiem czy zauważyłeś, ale nie było mnie kilka dni, zainteresowało Cię to w ogóle?

Wyobraź sobie, że nie zauważyłem, bo codziennie w dodawanych konkursach figuruje: "opublikował: PIONAS".
Duchem Świętym nie jestem, by odgadnąć, jak to robisz, nie mając tutaj wejścia. emotka

ale, że była przerwa w kalendarzu w dodanych konkursach to zauważyłeś?
4, 5 grudnia nie ma nic, 6tego dodane przez mkmadzia7, ale może pojawić się kilka moich, bo próbowałem coś z telefonu zrobić...
Wszystko widzisz i wszystkiego się czepiasz, także raczej ciężko uwierzyć, że nie zauważyłeś mojej nieobecności...

W temacie.
Nie chcę blokować obecnej grafiki, tylko chcę dodać jakąś nowoczesną, która będzie przyjazna dla oka i będzie ładnie budowała stronę na telefonie... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128508 Napisano: 10.12.2015 09:38:24 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
synk napisał(a):

pasuje poprawić silnik wyszukiwarki na forum - wpisuję "Apart" i nie znajduje mi nic pomimo tego że w poście na tej stronie jest to hasło.

faktycznie nie był dokładny, lekko poprawiony, ale ciągle wymaga prac, aby to przyśpieszyć...

tomniewkurza napisał(a):

Sporo miejsc w sieci wymaga posiadania konta na danym portalu. Mam na myśli takie miejsca, jak na przykład: http://mamaklub.p...2ca1c50fc75ba5efd804
Gdy ktoś chce wziąć udział, pojawia się żądanie: ZALOGUJ SIĘ lub ZAŁÓŻ KONTO I ZALOGUJ SIĘ.
Czyli inaczej mówiąc - tylko dla zarejestrowanych w danym serwisie.
Pionas na przykład ma własnej stopce ostrzeżenie - nie klikam tam, gdzie wymagana jest rejestracja więc chyba nie tylko ja tego nie lubię.

Czy nie uważacie, że przydałoby się stworzyć dodatkowe oznaczenie (opcjonalnie, poza kategorią konkursu) że aby wziąć udział w danym konkursie, trzeba posiadać konto na danym portalu? Na przykład symbol kłódki   Idąc za ciosem - pozostałe miałyby z automatu (jeśli ktoś nie zaznaczy tej opcji) symbol kłódki otwartej

http://pl.freepik...l-blokady_733324.htm
http://pl.freepik...z-dziurka_748075.htm

tak jak odpisałem na pw, na chwilę obecną nie przewiduję takiej zmiany... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128482 Napisano: 10.12.2015 08:57:14 w Nowy design
tomniewkurza napisał(a):

Pionas, czemu nie wypowiadasz się w temacie ewentualnego wprowadzenia zmian proponowanych przez konkursowiczów, tylko narzucasz swoje?
Pewnie - Tyś tu Gospodarz, takie prawo, ale miłe to nie jest, kiedy człek pisze, pisze a nawet głupiej odpowiedzi się nie może doczekać. To takie trochę nawet niegrzeczne jest. Bo odpowiedź nawet typu "nie, nie wprowadzę waszych zmian i basta bo mam kaprys" jest przynajmniej głosem w dyskusji. Zostawianie pytań i propozycji bez odpowiedzi trąci lekceważeniem.
Raz prosisz, by pisać Ci na forum, innym razem, że lepiej na PW - a i tu, i tam wiele wpisów pozostaje BEZ ECHA.

nie wiem czy zauważyłeś, ale nie było mnie kilka dni, zainteresowało Cię to w ogóle?
Byłem w szpitalu, jeszcze nie doszedłem do siebie, nie odpisałem bo nie zapoznałem się ze wszystkimi wpisami, a tu padła taka propozycja, bo nad nową wersją od dłuższego czasu pracuję po godzinach, ale będąc w szpitalu zacząłem się zastanawiać czy to w ogóle ma sens, dlatego nim zacznę kontynuować pracę chciałem zapytać Was o zdanie. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6128464 Napisano: 10.12.2015 08:31:04 w Nowy design
Hej,

technologie i trendy ciągle idą do przodu....
Może by tak i u nas zmienić/dodać drugą szatę graficzną?
Ta by została, ale można by było zrobić coś nowego.
W wolnych chwilach pracuję nad tym:
https://www.e-konkursy.info/?theme=new (powrót do starej wersji: https://www.e-konkursy.info/?theme=old )
Ale chętnie poznam Waszą propozycję, może znacie jakieś fajne strony na których znajdzie się ciekawe theme do strony?
Może jakieś propozycje z:
http://themeforest.net/
http://www.templatemonster.com/ Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6127944 Napisano: 09.12.2015 14:20:02 w Punkty karne
tomniewkurza dodała do bazy 10 konkursów w zwiąku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6127943 Napisano: 09.12.2015 14:20:02 w Punkty karne
giulietta dodała do bazy 10 konkursów w zwiąku z czym ma 1 punkt karny mniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0