Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nanajka81

nanajka81

#7089357 Napisano: 21.04.2023 12:12:18 w Zdjęcia naszych wygranych
Haribo... O dziwo okulary ekstra. Koszulka no widać, dziwny nadruk ale przynajmniej rozmiar normalny. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7088973 Napisano: 19.04.2023 12:46:37 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

DAIKOKU napisał(a):

Moi Drodzy...emotka
Jakie macie doświadczenie i czy może doradzicie jak uzyskać dobrą cenę przy kupnie obrączek...?
Owszem są oferty w internecie z opcją zniżka -25% przy zakupie 2 obrączek, zastanawia mnie jednak fakt, czy podczas zamówienia w Apart lub W.Kruk można jeszcze wynegocjować rabat u sprzedawcy...?
emotka

W Yes kiedyś wynegocjowałam rabat.
Może poczytaj sobie gdzieś o jakości złota w Apart. Moja obrączka już po roku czy dwóch była bardziej porysowana niż 30-letnia obrączka moich rodziców.

koleżanka która pracuje w APART określiła to ich złoto jako "kiepściutkie" więc może rzeczywiście nie warto tam kupować. Wyświetl w wątku >>
1 DAIKOKU 0

nanajka81

#7088633 Napisano: 17.04.2023 15:43:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
czy Blik kiedykolwiek mi coś da???? emotka Wyświetl w wątku >>
1 Emememe 0

nanajka81

#7088539 Napisano: 17.04.2023 09:30:15 w Informują
Informują z Konkurs "Zrób zdjęcie ze Strigo"

Rodzaj powiadomienia: mail
Dodatkowe informacje:
podwójny voucher do Multikina Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7088538 Napisano: 17.04.2023 09:26:33 w moje dzisiejsze wygrane :)
STRIGO - podwójny voucher do Multikina... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7088461 Napisano: 16.04.2023 09:33:53 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
29renata napisał(a):

as32572 napisał(a):

ReneK napisał(a):

Czy ktos jeszcze czeka na zwrot  kasy z Akcji Konsumenckiej Kujawski 3 Ziarna emotka
Widze ze juz nową akcję! a ja mialam weryfikację pozytywna 20 marca ale nadal kasy brak  emotka

Zdaje się że czas mają do końca maja

Dokładnie tak: Zwrot w wysokości przysługującej Uczestnikowi dokonany zostanie w terminie do dnia
31.05.2023 r

więc nie spodziewajcie się kasy wcześniej niż 31 maja... Zawsze na sam koniec robią zwroty... Wyświetl w wątku >>
1 ReneK 0

nanajka81

#7088409 Napisano: 15.04.2023 12:46:05 w WC - rozmowy o wszystkim
blanca napisał(a):

asiam napisał(a):

czy można się zarejestrować na bezrobocie ( ew, po jakim czasie ) gdy nie dopełniło się formalności i z własnej winy utraciło się status bezrobotnego

https://zielonali...by-bezrobotnej-32273

Jeśli nie stawisz się w powiatowym urzędzie pracy w wyznaczonym terminie i nie powiadomisz w okresie do 7
dni o uzasadnionej przyczynie tego niestawiennictwa, utracisz status
bezrobotnego od dnia niestawiennictwa na okres:
  • 120 dni w przypadku pierwszego niestawiennictwa,
  • 180 dni w przypadku drugiego niestawiennictwa,
  • 270 dni w przypadku trzeciego i każdego kolejnego niestawiennictwa.
Wyświetl w wątku >>
1 asiam 0

nanajka81

#7088408 Napisano: 15.04.2023 12:45:13 w WC - rozmowy o wszystkim
koniczynka123 napisał(a):

mugolinka napisał(a):

Witam , czy brał ktoś może udział w akcji Bosch premia do 700 zł za zakup zmywarki teraz i dostał zwrot?

Ja brałam w poprzedniej edycji, miałam dokument zakupu, foto nr zmywarki, odpisali że weryfikują zakup, potem że mają nieczytelny nr zmywarki, potem że w ogóle takiej zmywarki nie mają choć wszystko było ok. W końcu przestali odpisywać i premii nie oddali. Bosch to chyba najgorsza z marek. Teściowej zmywarka siadła po miesiącu używania(kupiła przez internet), przyjeżdżali ciągle naprawiać na gwarancji, nie zgodzili się na wymianę na nową zmywarkę- stwierdziłyśmy że nigdy więcej tego badziewia nasze domy nie zobaczą emotka

ja mam i lodówkę bosch i pralkę i są naprawdę dobre. Pralka działa już 14 lat (2 razy się zepsuł silnik ale u nas się dużo pierze bo dużo osób mieszka) a lodówka 12 (bez problemów). Aczkolwiek na zmywarkę się nie skusiliśmy bo nie było ciekawych ofert. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7087786 Napisano: 12.04.2023 07:13:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@Kwiat napisał(a):

mia napisał(a):

@Kwiat napisał(a):

PYTANIE KONKURSOWE NA 11.04.2023 – dokończ zdanie:

Czy ktoś podpowie gdzie można znaleźć, bo ja tyle czasu szukam i nicemotka  może być na priv mała podpowiedz

https://travelist...amp;bt_room_id=20177
Do wygrania dzisiaj Szczyrk. Ja dziś odpuszczam - raz, że za daleko, dwa że muszę ochłonąć po przeczytaniu wczorajszej nagrodzonej wypowiedzi. emotka

Serdecznie dziękuję emotka  jesteś kochanaemotka

Szczyrk jest spoko na wypoczynek. Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

nanajka81

#7087416 Napisano: 07.04.2023 13:02:37 w moje dzisiejsze wygrane :)
Oczko08 napisał(a):

Voucher na zakupy w Develey 😉

u mnie również emotka Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7087409 Napisano: 07.04.2023 12:34:00 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
bramki... ach te puste bramki... emotka Wyświetl w wątku >>
2 mia, ewikewikk 0

nanajka81

#7086900 Napisano: 03.04.2023 20:46:13 w moje dzisiejsze wygrane :)
LOL, przed momentem trafiłam Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7086487 Napisano: 31.03.2023 13:08:43 w Wkurza mnie...
zielonaszpilka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce.

no to ciekawe kto taką sprzedaż wykazuje w zeznaniu podatkowym? Myślę że 99% konkursowiczów - nie.

Myślę, że mało kto emotka  Ale póki jesteś drobną konkursowa mrówką i sprzedajesz kilkanaście nagród rocznie za niedużą kasę to nikt się nie będzie bawił w kontrolowanie ciebie, chyba że wyjdzie to przy okazji kontroli US z innego tytułu. Bardziej uważni powinni być konkursowicze, którzy wygrywają dużo wartościowych nagród, ale myślę, że duża część z nich na to uważa i albo rozlicza te sprzedaże w pit albo odczekuje te pół roku. Przy czym nawet jeśli musimy taką sprzedaż wykazać w zeznaniu to jeszcze nie znaczy, że będzie od tego podatek, bo jeśli sprzedamy taniej niż wartość regulaminowa to nie ma dochodu, a to dochodu jest naliczany ewentualny podatek.

dzięki za wyjaśnienia, w sumie nie do końca wiedziałam jak to jest ale chyba głównie dlatego że rzadko mi się zdarza sprzedawać konkursowe rzeczy. Nie bardzo mi się chce użerać z potencjalnymi klientami więc albo rozdaje wygrane po rodzinie albo w ogóle nie gram. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7086482 Napisano: 31.03.2023 12:43:06 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas
Faktycznie jest problem z formularzem… nie da się cytować, nie ma emotek, nie da się dodać zdjęć itp.

emotka  
U mnie działa.

Dziwne...
Na telefonie też działa

Na kompie nie emotka

powinno już wszędzie działać - były zmiany a jak wiadomo stara szata graficzna jest już nie wspierana, przez co musiałem cofnąć zmianę...
Chyba czas na wymyślenie nowej szaty graficznej i wyłączenie wszystkich, bo wspieranie wielu jak widać jest problematyczne

Mnie się podoba stara szata graficzna. Prosta i przejrzysta, nowej niestety nie polubiłam. Wyświetl w wątku >>
2 sabaka, pioge7 0

nanajka81

#7086479 Napisano: 31.03.2023 12:25:43 w Wkurza mnie...

nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce.

no to ciekawe kto taką sprzedaż wykazuje w zeznaniu podatkowym? Myślę że 99% konkursowiczów - nie. Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

nanajka81

#7086442 Napisano: 31.03.2023 07:49:05 w Wkurza mnie...
sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7086312 Napisano: 30.03.2023 07:18:42 w Smolar
Wydaje, nie wydaje, któż to wie? Tylko sam Smolar i inni organizatorzy konkursów. W ostatnim czasie spotkałam się z konkursem na FB gdzie były 3 nagrody - a wybranych tylko dwóch laureatów, mimo iż wpisów konkursowych było 35. Moje pytanie: kim jest tajemniczy 3 laureat zostało olane. Tak więc jeżeli przy 3 nagrodach takie cuda to co przy tych setkach się dzieje? W Berlinkach pewnie wygrywają stali wyjadacze, którzy z uwagi na "zazdrość" nie chwalą się na prawo i lewo, poza tym cóż to jest 5 nagród dziennie? Obecne konkursy niestety wg mnie zeszły na psy... a właściwie bramki, które może są, może nie... Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

nanajka81

#7086291 Napisano: 29.03.2023 20:51:20 w Smolar
Serio, istnieje coś takiego jak ograniczenie na domostwo? W wielu konkursach to niby jest a mimo wszystko wygrywają te same osoby (co widać potem po olx gdy wystawiają na sprzedaż po kilka tych samych nagród z tego samego konkursu) i zawsze mnie zastanawia: jak? Wyświetl w wątku >>
1 kufel98 0

nanajka81

#7085637 Napisano: 25.03.2023 08:48:12 w SZUKAM....
as32572 napisał(a):

danudud napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emi napisał(a):

Czy z tego oleju GRATIS dostał ktoś jakąś informację czy zwrot ?

zgłoszenia wysłane 2 marca u mnie akceptowali 3.03 7.03 i w okolicach 10.03. na jednej stronie piszą że niektórzy do tej pory z 2 marca nie mają.

A otrzymał ktoś informację ,że weryfikacja  negatywna?

W poprzedniej edycji tak, więc jak coś powinni wysyłać i teraz (nie pamiętam jaki był wtedy powód, chyba niezbyt czytelne zdjęcie).

z 2 marca pozytywna weryfikacja mi przyszła 8 marca. Mają porządne opóźnienia. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7085240 Napisano: 22.03.2023 13:36:53 w PODZIĘKOWANIA
cudaczek2002
Dziękuję, w pełni polecam! Wyświetl w wątku >>