Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
nanajka81
Postów 5222
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Imiona to taki pic na wodę... Mnie też tam nie losują ale ja ogólnie pechowiec w takich losowaniach jestem więc się nie dziwię... Wyświetl w wątku >>
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Pani na kasie ma zupelnie inna prace niż nauczyciel. Uzeranie sie z ludzmi (bo sorry ale klienci często sa bardzo upierdliwi) pilnowanie kasy (bo jak manko jakies to zaraz ci z wyplaty zabiora) ukladanie i przewalanie towaru, który wcale lekki nie jest, ciagle sie ucza kodow nowych produktow, i pewnie wiele, wiele innych, z tego co widzialam maja jakies kolo 2700 na reke (biedronka). Nie sadze ze kiedys dojdzie do tego ze ludzie beda wybierac prace w Biedronce zamiast bycie nauczycielem. Nie kazdy nadaje sie na kasę. Nie kazdy nadaje sie na nauczyciela. Ludzi jest sporo i są różni. Wiadomo, kazdy chce godnie zyc i godnie zarabiac, nie kazdy ma szansę się kształcić (studia kosztują nawet jak są bezpłatne...
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
w mało której pracy pensja rośnie adekwatnie do pracy - ja po 11 latach pracy na produkcji miałam minimum
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Dziś jest 7
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Tak, teraz nauczyciele są inni. Ponadto czasy się zmieniły i wiedza też uległa zmianie. Dawniej nauczyciele musieli dużo rzeczy pisać ręcznie, teraz np błyskawicznie wydrukują kolorowanki, dadzą dla dzieciaków i "macie kolorujcie". Sprawdziany? Moja pierwszoklasistka od września miała w sumie może z 8 sprawdzianów i to z różnych przedmiotów. Oczywiście to pierwsza klasa więc tzw "niewiele robienie". Wg mnie są nauczyciele i nauczyciele i ciężko porównywać panie z zerówki, z przedszkola i z szkoły podstawowej bo jednak z podstawówki chyba mają najbardziej przerąbane ale te z zerówki?? Jak córka chodziła to mówiła że "panie ciągle krzyczą, nie pozwalają sie bawić, każą im siedzieć przy stoliku i rysują szlaczki w zeszycie". I tak 5 dni w tygodniu... 3 razy w roku mieli może przedstawienia, 2 razy pojechali na wycieczkę... Wyświetl w wątku >>
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
No właśnie ja trochę nie rozumiem kto strajkuje bo różni nauczyciele różnie zarabiają. Szwagierka prowadzi zerówki, narobić się nie narobi - na ogół jest max 5h w szkole, w zerówkach sprawdzianów nie ma, szlaczki sprawdzają na zajęciach, dzieci na ogół ciągle w sali siedzą, kompletnie nie wiem co takim zerówczankom nie pasuje
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Ja znam coraz więcej przypadków że ludzie nie chcą być chrzestnymi bo właśnie ich rola to głównie dawanie kasy i prezentów przy wszystkich możliwych okazjach... W mojej rodzinie nie było gadki "że dziecku się nie odmawia" - ale niestety w rodzinie męża tak jest i jego siostra była oburzona że on się nie domyślił że ona chce go na chrzestnego. W rezultacie chrzestnym nie został bo chrzciny zorganizowali w czasie gdy wyjechaliśmy w podróż poślubną... Wyświetl w wątku >>
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10
Na szczęście ja mam normalną rodzinę choć bycia chrzestną odmówić nie mogłam bo "dziecku się nie odmawia" - chrzestną tego dziecka być nie chciałam
nanajka81
Postów 5222
Punkty karne 1
Konkursy dodane 10