Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika slonko365

slonko365

#6023969 Napisano: 28.05.2015 11:48:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
stamp napisał(a):

luk1990 napisał(a):

Przecież to nie jest konkurs o jakąś nagrodę literacką- moim zdaniem każdy zasługuje na rowerek i fajnie ,że wygra go ktoś, kto może się tego nie spodziewał emotka  Nie wszyscy muszą się dobrze czuć w pisaniu rymowanek...;>

Chodzi chyba o to zeby odpowiedz byla ciekawa, kreatywna, nie musi byc rymowana.A co jest ciekawego w piciu herbaty?emotka

zapytaj Japończyków albo Anglików, którzy z picia herbaty uczynili cały rytuał  emotka Ja tam się lubię napić herbatki na stres - i nawet nie o herbatę chodzi, ale o chwile spokoju i wyciszenia przy tej herbacie.

i całkowicie zgadzam się z luk1990 - dlaczego ktoś, kto nie ma zdolności literackich nie miałby dostać nagrody? Tym bardziej, że taka forma konkursu to tak naprawdę sposób na niepłacenie podatków od loterii, a po drugie - chodzi tez o to, żeby jak najwięcej osób wzięło udział i kupiło produkty - gdyby odpowiedzi były wyłącznie nie wiem jakie wypasione, mogłoby to zniechęcić część ludzi, a tak - każdy myśli, że też ma szansę.
Co nie zmienia faktu, że ja tam wolę konkursy, w których organizatorzy doceniają umiejętności, że tak powiem, "literackie " emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023893 Napisano: 28.05.2015 10:10:42 w SZUKAM....
Monika11 napisał(a):

Widziałam przed chwilką reklamę w telewizji -kup Calgon i wygraj pralkę Bosch w wybranych sklepach  ( chyba też był Kaufland ) Ktoś coś wie ??

Na infolinii Calgonu nic nie wiedzą, bo nie dostają informacji o konkursach Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023857 Napisano: 28.05.2015 09:19:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
estrelitta napisał(a):

Trzeba prać w Perwollu - to się nie skurczą emotka

emotka emotka  ale u mnie to by się jeszcze musiały rozciągnąć  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023854 Napisano: 28.05.2015 09:15:29 w WC - rozmowy o wszystkim
Wypełnione. Pozwolę sobie jeszcze dodać uwagę, która mocno wpłynęła na moje odpowiedzi. Generalnie uważam, że osoby niepełnosprawne intelektualnie też potrzebują bliskości, miłości i też mają potrzeby seksualne i też mają prawo wszystkie te swoje potrzeby zaspokajać. Ale mam kolegę, który jest sędzią rodzinnym, i z jego punktu widzenia wygląda to tak, że ludzie, którzy nie są w stanie samodzielnie wziąć odpowiedzialności za swoje dzieci, zaniedbują je, sędzia je odbiera, a oni za chwilę robią sobie kolejne i kolejne... Nie jestem zwolenniczką faszystowskich metod typu kastracja czy przymusowa antykoncepcja, ale jeśli czyjaś niepełnosprawność intelektualna może wpływać na brak odpowiedzialności w kwestii posiadania dzieci, to pojawia się trudne pytanie, jak można takim osobom pomóc - wspierając je, edukując, ale być może też w jakiś sposób kontrolując.
I z jednej strony nie ma chyba odpowiednich narzędzi prawnych, ale jest za to mnóstwo hipokryzji, gdy pojawiają się pytania, jak takie osoby mogą zaspokajać swoje potrzeby seksualne. Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023850 Napisano: 28.05.2015 08:54:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gryszelm napisał(a):

Aby zalecana powyżej dieta była skuteczna należy jeszcze codziennie wypić Activie i zjeść kanapkę z Podlaskiem...

jasminum, gryszelm - tylko powinni jeszcze zrobić jakąś promocję na odzież, w szczególności spodnie, bo mi się jakoś wszystkie ostatnio gwałtownie kurczą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023808 Napisano: 28.05.2015 00:15:18 w TESCO konkursy
frodo napisał(a):

Do mnie właśnie przyszła zwrotka, że dziękują za udział w konkursie. Także chyba wszystko ok?

No to mam nadzieję, że też się doczekam emotka  Profilaktycznie wyłączyłam dźwięk smsów, żeby mnie nie podrywało w środku nocy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023806 Napisano: 28.05.2015 00:13:21 w TESCO konkursy
majeczka555 napisał(a):

Kiedy bedą dzwonić z tej Nałęczowianki? emotka

No wg reg. powinni dość szybko - z rowerami 28 + 3 dni robocze, a główne 1 czerwca + 3 dni robocze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023798 Napisano: 27.05.2015 23:49:50 w Wkurza mnie...
frodo napisał(a):

Nałęczowianka, a właściwie brak zwrotki!!!!!!!!!!!

No mnie podobnie emotka
Ponadto solennie sobie obiecuję nie wysyłać konkursów na ostatnią chwile w upojeniu Desperadosowym. W jednym konkursie wysłałam na zły paragon, i to jeszcze 2x tego samego smsa, a w drugim posłałam bez numeru paragonu... chyba umysł mi już dzisiaj podziękował emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023796 Napisano: 27.05.2015 23:43:56 w TESCO konkursy
a u mnie z Playa zwrotki niet... a hasło krótkie Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023777 Napisano: 27.05.2015 22:45:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jasminum napisał(a):

adamadam napisał(a):

oj to ja przy moich paru multimuti mam małe szanse

Popatrz na to tak: w lotto pewnie gra połowa Polaków, z czego połowa weźmie udział w loterii (jest nagłaśniana to tak może być). Nagród 300 a zagra 9 mln ludzi emotka Ja już chyba nie liczę, mój kalkulator tylko coś przebąkuję: ja jeszcze liczę Tomasz

Szansa trafienia w lotto (czyli niegdysiejszego dużego lotka) to ok. 14 milionów do jednego. Szanse na mniejsze wygrane są oczywiście większe, ale nadal z kosmosu. Powodzenia życzę emotka  Ja tam wolę się nażreć Milki, Góralek albo Mlekołaków tudzież napić Desperadosa emotka . Nawet jak nic nie wygram, to przynajmniej życie przyjemniejsze. Swoją drogą totolotek publikuje prawdo[podobieństwa wygranej dla poszczególnych gier. Polecam lekturę emotka
Pozdrowionka dla kalkulatorka, bo tak myślę, że on bidny nadal liczy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023553 Napisano: 27.05.2015 14:16:05 w Biedronka
dagmara napisał(a):

Nie wiem jak ty wypadasz przed kamerą, ale moje dzieciaki dla których konsola jest czymś wymarzonym i wyśnionym, a jednocześnie nie do zdobycia na innej niz konkursowa drodze, najzwyczajniej w świecie przed kamerą maja tremę (ja zreszta też). a poza tym każdy przecież "orze jak może" - wy macie umiejętnosci np. robienia komputerowych prezentacji - ja nie, wy umiecie  wykorzystać muzykę (nie zawsze swoją) ja nie itd. Dlatego ja gram naiwnym filmikiem na dzieci i dla nich (http://20latrazem...contest/view/id/4864
), a wy inacze. Nikt nikomu szkody nie robi, najwyżej sobie, a to już prywatna sprawa

dagmara - ale Ty eksponujesz głównie siebe, a dzieci stanowią tylko bardzo miły dodatek, i nie sprawiają wrażenia, żeby ktoś je do czegoś zmuszał emotka Więc jak dla mnie DUŻE OK emotka
Ale bardziej chodzi o osoby, które choć siebie nie pokażą, to z lubością wykorzystują nieporadność swoich dzieci, i albo stawiają je w niezręcznej sytuacji i ośmieszają, albo zanudzają innych dziećmi, które wcale nie dla wszystkich są najcudowniejszymi słoneczkami, a czasami odrobina krytycyzmu czy wyczucia estetyki by się przydała.
A Tobie życzę wygranej, filmik prosty i fajny! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023347 Napisano: 27.05.2015 10:51:39 w SZUKAM....
staszek napisał(a):

ciekawe czy jak się tu wpisze i odznacze powiadomienia to przestaną przychodzić z tego wątku  emotka

tak, przestaną emotka  można też edytować swoją wypowiedź w danym wątku i wtedy odznaczyć powiadomienia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6023019 Napisano: 26.05.2015 18:58:32 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Czemu od nagród wartych mniej niż 760 zł, nawet 50 zł, organizator nalicza i płaci podatek? Coś przegapiłam, że się prawo zmieniło, i płaci się podatek bez względu na wysokość nagrody?

to organizator płąci 1/9 wartości nagrody, dokładnie 11,11%

Laureat płaci powyżej 760 zł, pod warunkiem, że nie zrobił tego organizator

Aha.:)  To 760 zł to tak jak myślałam, tylko nie wiem w takim razie po co przy nagrodzie wartej 300 zł muszę podawać dane urzędu skarbowego i dostaję informację że jakaś kwota została z mojej nagrody potrącona przez organizatora na poczet podatku. Czyli że coś się jednak zmieniło odkąd ostatnio odbierałam nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6022849 Napisano: 26.05.2015 15:30:24 w SZUKAM....
Czemu od nagród wartych mniej niż 760 zł, nawet 50 zł, organizator nalicza i płaci podatek? Coś przegapiłam, że się prawo zmieniło, i płaci się podatek bez względu na wysokość nagrody? Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6022644 Napisano: 26.05.2015 10:49:30 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Polomarket Hochland karta - kurier DPD Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6022599 Napisano: 26.05.2015 09:45:00 w Hochland
 Polomarket dzisiaj ma przywieźć kurier Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6022581 Napisano: 26.05.2015 09:08:29 w Czy informują/ informowali?
A czy Smolar informował z konkursu "VESPAniały konkurs" z Selgrosu?  Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6018658 Napisano: 18.05.2015 11:49:22 w Kaufland konkursy
maryam napisał(a):

Na co czekacie?

Na stówki z Kauflanda emotka
chociaż według moich obliczeń mają czas do 20. Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6018656 Napisano: 18.05.2015 11:47:58 w Kaufland konkursy
fryteczka napisał(a):

TiK tak,TiK tak...puścili by juz te SMS-y 

emotka  Pewnie jeszcze śpią  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

slonko365

#6013611 Napisano: 06.05.2015 09:55:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
 koper napisał(a):

slonko365 napisał(a):

koper napisał(a):

Wszystko przez brak ograniczenia w regulaminie co do ilości nagród na jedną osobę. Napisaliby np, że jedna osoba może wygrać max po jednej nagrodzie każdego stopnia, albo po max 3 nagrody na każde losowanie.

A skąd tyle kodów?
Wystarczy uruchomić wyobraźnię.
Może gość ma sklep spożywczy w którym teraz sprzedaje wafelki na wagę (bez opakowań). Może dogadał się z jakąś podrzędną firmą cateringową dostarczającą posiłki np do przedszkoli i dzieciaki jadły góralki na podwieczorek. 

Tylko że loterie są po to, żeby zwiększyć sprzedaż produktu, też żeby więcej sklepikarzy go zamówiło, zachęconych tym, że konsumenci chętniej będą kupować promocyjny produkt. W tym wypadku ja nie widzę żadnych machlojek - gość musiał te wafelki kupić i to w dużej ilości, a co zrobił z zawartością - zjadł, wyrzucił, sprzedał na wagę czy cokolwiek, to już jego sprawa.
Takie odnoszę wrażenie, że dużo osób na tym forum uważa, że konkursy i loterie są po to, aby uszczęśliwiać konkursowiczów. I oczywiście chodzi o satysfakcję konsumentów, którzy po wygraniu czegoś jeszcze bardziej lubią markę, chwalą się rodzi nie itp., ale to też tak naprawdę ma prowadzić do wzrostu sprzedaży, bo o to koniec końców chodzi producentowi.

Właśnie o tym pisałam. Gość kupił dużą ilość wafelków i wcale nie musiał ich zjadać, bo można naleźć dziesiątki sposobów na ich wykorzystanie, a nawet odsprzedanie jak ma się odpowiednie dojścia. 
Nie widzę tu żadnego oszustwa. Kody ukryte wewnątrz opakowania, trzeba rozpakować produkt, żeby dostać się do nich. Żeby wziąć udział w loterii nie wystarczy przejść się po sklepie i poodrywać nalepki promocyjne, czy wydrukować sobie paragony na "domowej kasie fiskalnej". 

A lista zwycięzców wygląda jak wygląda, pewnie organizator dostał sporo maili od "oburzonych", ale pewnie jedyne czego żałuje, to że tę listę opublikował. Zamiast imienia, inicjału nazwiska i miejscowości na liście zwycięzców mogłyby znaleźć się same wylosowane kody...

emotka  Dokładnie. Wyświetl w wątku >>
0 0