Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika olunka

olunka

#6588981 Napisano: 10.04.2019 20:25:21 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

olunka napisał(a):

chyba mnie do końca nie zrozumiałas

Możliwe emotka

a przytoczona przez ciebie sytuacjo urodzin szwagra to zupelnie inna inszość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6588977 Napisano: 10.04.2019 20:18:08 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

isiulka napisał(a):

Joan piszesz głównie pod kątem tego, ze panna młoda nie chce kwiatów, a to przecież chodzi o to by jeszcze skubnąć kasy od gości a nie o to czy panna młoda ma uczulenie. Bo jeśli ktis stanowczo mówi żadnych kwiatów bo jestem uczulona to raczej nikt z kwiatkami nie wyskoczy, ale tu jest mowa pt”skoro już i tak wydajecie kasę to wole co innego”

Ale jak uważasz: czy można napisać na zaproszeniu, że nie chce się żadnych kwiatów, bo są pryskane & nabłyszczane byle czym w kwiaciarniach + nie ma się ochoty studiować po imprezie florystyki tylko dlatego, że niektóre rośliny (od groma ich, niestety) są trujące dla kota, a kota się ma? I że ten kot może skubnąć taki bukiet i wykituje? Jak to ująć? Skoro nie można po prostu napisać, że się kwiatów nie chce, a w razie wielkiej potrzeby kupna czegokolwiek innego, woli się bon do księgarni internetowej czy kartę do Smyka?

olunka - państwo młodzi muszą pamiętać, że ten jest wegetarianinem, tamta weganką, Dżesika jest na diecie bezglutenowej, a Jasio ma uczulenie na orzechy. Czyli biorą pod uwagę prośby gości, jeśli zaś sami dają wskazówki, co do swoich preferencji, to jest źle?
BTW -> mój szwagier w ubiegłym roku stwierdził, że wszystko ma i nie chce żadnych prezentów (bezczelność!), tylko prosi gości o dokonanie wpłaty na leczenie pewnego chłopczyka (fuj, jak można gościom sugerować, co mają dać?!) Wszyscy przelaliśmy pieniądze, to był najsensowniejszy prezent 2018.

chyba mnie do końca nie zrozumiałas Wyświetl w wątku >>
2 @gnieszk@, mia 0

olunka

#6588958 Napisano: 10.04.2019 19:17:33 w Konkursowiczki w ciąży
anialistopad napisał(a):

Dziewczyny miala,ktoras z Was malo wod w 31 tygodniu? Co lekarze z tym robia?

PW Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6588931 Napisano: 10.04.2019 17:52:06 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

to nie jest moje widzi misie tylko szacunek mężczyzn do kobiet.

Panna młoda to też kobieta. I jeśli nie życzy sobie kwiatów, to sobie nie życzy. Nie znaczy nie, tak się okazuje szacunek do kobiet - wychodząc naprzeciw ich jasno sprecyzowanym oczekiwaniom emotka

mama-l-k-m napisał(a):

Uważaj na zdrowie skoro od dostania kwiatka grozi Ci zawał emotka

Spoko koko. Wyobrażam sobie jedynie zawał matki, co się na kwiaty uparła, bo jej dziecko jest najważniejsze na cudzym ślubie przecież, gdy ja te kwiaty wyrzucam do śmietnika. Wybuchłby chyba kryzys międzynarodowy i bez karetki by się nie obyło emotka

olunka napisał(a):

a ja wam powiem,że mnie to pisanie na zaproszeniach o kase zamiast prezentów po prostu sie nie podoba, wiem,że to praktyczne i chodzi o to by sie nie zdublowały itd, nie mniej jakoś czuje niesmak jak dostaję takie zaproszenie, a już dyskusje o winach- takich czy siakich,te lubia te nie lubią itd, może lepiej niech zamiast wesela takie osoby za pieniądze, ktore by wydaly na imprezę pokupia sobie co tam chca i wszyscy będa zadowoleni, takie jest moje subiektywne zdanie, ale ja starej daty jestem
emotka

Wiesz, to chodzi tylko o to, że goście i tak "coś" kupią. Wg mnie w porządku jest sobie jakikolwiek zakup darować, ale to przecież nie wypada. W takiej sytuacji państwo młodzi, nauczeni doświadczeniem wynikającym z uczestnictwa w ślubach cudzych, starają się ukierunkować sensownie potencjalne wydatki.

wiem o co chodzi, ale wydaje mi się że w dzisiejszych czasach i tak wiekszość gości daje pieniądze, mnie sie to wydaje po prostu takie nieeleganckie wprost pisac na zaproszeniach, ale tak jak mowilam yo moje osobiste zdanie
i jeszcze żeby sprecyzowac o co mi chodzi, to wydaje mi sie że za daleko to wszystko zaszlo, zawsze przeciez mozna bylo sie zapytac czy to mlodych czy ich rodzicow podpytac co by chcieli, poza tym ta moda żeby dac tyle ile za "talerzyk" plus cos tam - i tu wracamy do poczatku, czy mlodzi ustalaja co by kto chcial zjesc i wypic? sami decydują i to jest roznica między pojsciem na impreze a pojsciem samemu do restauracji gdzie placę i wybieram, uff sie rozgadalam - finito Wyświetl w wątku >>
2 @gnieszk@, mia 0

olunka

#6588924 Napisano: 10.04.2019 17:36:17 w Wkurza mnie...
A wracając do tych tu wspomnianych co im te wina nie odpowiadały to goście tez mogą się czuć rozczarowani na weselu bo nie było rolad wołowych tylko wieprzowe , normalnie wpadamy w paranoje powoli  ps. My teraz dostaliśmy zaproszenie na wesele bezalkoholowe i nie zamierzam tego ani komentować ani krytykować  Wyświetl w wątku >>

olunka

#6588916 Napisano: 10.04.2019 17:10:13 w Wkurza mnie...
a ja wam powiem,że mnie to pisanie na zaproszeniach o kase zamiast prezentów po prostu sie nie podoba, wiem,że to praktyczne i chodzi o to by sie nie zdublowały itd, nie mniej jakoś czuje niesmak jak dostaję takie zaproszenie, a już dyskusje o winach- takich czy siakich,te lubia te nie lubią itd, może lepiej niech zamiast wesela takie osoby za pieniądze, ktore by wydaly na imprezę pokupia sobie co tam chca i wszyscy będa zadowoleni, takie jest moje subiektywne zdanie, ale ja starej daty jestem
emotka Wyświetl w wątku >>

olunka

#6588764 Napisano: 10.04.2019 10:54:13 w SZUKAM....
szukam kogos kto wział udzial w promocji actimela w C4 i dostal kod 20zl do decathlonu, mam pytanie, bardzo mi zależy- PW Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6588760 Napisano: 10.04.2019 10:46:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cala-w-trawie napisał(a):

W którym konkursie można wygrać kegi heinekena? bo chyba coś mi umknęło emotka  a w bazie mi nie pasuje, bo inne nagrody widzę

chyba o ten ci chodzi, ale juz zakonczony
https://www.e-kon...olfinal-2019-18.html Wyświetl w wątku >>

olunka

#6587829 Napisano: 07.04.2019 21:02:27 w WC - rozmowy o wszystkim
anula81 napisał(a):

powiedzcie mi, może jest tutaj ktoś, kto rezerwował hotel przez bookingcom, czy to tak jak pisze wybiera się termin, ilosc osób, wiek dzieci, rezerwuje i płaci, i przyjeżdżamy do hotelu i sie tylko meldujemy? akurat nie chodzi o PL dlatego tak nie dokońca się będzie można tam dogadać, wiec nie wiem jak to wygląda.

to zależy od konkretnego przypadku, wszystko jest opisane, czasami obiekt blokuje kwote na karcie i nie trzeba na miejscu placic bo po prostu sobie ja sciąga z karty, a czasami placi sie na miejscu - jesli jest taka opcja i sie ja wybierze, trzeba dobrze czytac, ja 2 lata temu cale Balkany przejechalam i wszystko rezerwowalam przez booking i nie bylo żadnych problemow, jak masz pytania to pisz na PW Wyświetl w wątku >>
2 mia, anula81 0

olunka

#6587766 Napisano: 07.04.2019 11:10:27 w SZUKAM....
szukam kogos kto ma kod do decathlonu z actimela w tesco, mam pytanie , PW Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6587347 Napisano: 05.04.2019 11:39:52 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
slomkab napisał(a):

Koniec tygodnia a ja nawet drobnicy nie wygralam...totalna pustka;(

ja tez - caly tydzień zupelnie nic Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6586421 Napisano: 02.04.2019 19:50:40 w WC - rozmowy o wszystkim
szukam opinii o abonamencie w Virgin, aktualnie maja fajna oferte i jestem ciekawa czy ktoś korzysta i jakie wrażenia, PW Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6586134 Napisano: 02.04.2019 11:16:19 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!

olunka

#6585287 Napisano: 30.03.2019 10:31:55 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

donia7 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

donia7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że z 27 osób zaproszonych na komunię mojej córki będzie ledwo 11 z nami. Taką mamy rodzinę...

ależ w Komunii chodzi o jedność z Bogiem, a nie z tłumem ciotek emotka  więc spokojnie emotka

Masz rację emotka

Akurat moja córcia tym faktem się aż tak nie przejmuje (my z mężem zdecydowanie) . Ani razu nie wspomniala o kasie czy prezentach. My już dawno jej powiedzieliśmy że MY (jako rodzice) na komunie jej kupimy własne pianinko cyfrowe (bo teraz mamy keyboard pożyczony ze szkoly muzycznej) i tyle... Dobił mnie Twój wpis bruce emotka

No, sorry emotka , zaznaczyłam, że oprócz innych rzeczy, lecz z własnego doświadczenia wiem, jak - podczas wręczania zaproszeń - rodzice dziecka mówią: "a zamiast prezentów poprosimy o pieniążki, ponieważ dziecko zbiera na...". Zazwyczaj to remont pokoiku czy wymarzony telefon bądź komputer/laptop. Msza popołudniowa, zaraz po tej komunijnej, to z reguły wymienianie się szeptem w kościele, kto, co i od kogo dostał, ewentualnie - podawanie otrzymanej w prezentach sumy. Ja tu nikogo przecież nie krytykuję, to całkiem normalna rzecz. Psychika dzieci w tym wieku jest nieco inna od pojmowania świata przez dorosłych. Moja Córa miała Komunię wieki temu, wtedy coś takiego do głowy by nam nie przyszło, lecz teraz rodzice bez krępacji zapraszają, z góry wskazując, na co czekają dla swego dziecka. Jeśli gdzieś jeszcze są inne rodziny, chwała im za to. emotka emotka

jesli moge się wtrącić do tej dyskusji to po południu są nieszpory komunijne, Msza komunijna jest jedna emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

olunka

#6584942 Napisano: 29.03.2019 09:41:34 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
100zł Sodexo z Durex - DPD Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

olunka

#6584773 Napisano: 28.03.2019 15:02:11 w Czy informują/ informowali?
czy z mbank - Ferie z orange informowali? Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6583636 Napisano: 25.03.2019 13:54:17 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nic- ani tictac ani cola Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6583182 Napisano: 22.03.2019 22:16:37 w Kupię...
szukam prezentu na roczek dla dziewczynki, może ma ktos jeszcze ten zestaw z villeroy&boch , albo stolik edukacyjny, albo duplo, albo
cos innego Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6583180 Napisano: 22.03.2019 22:07:38 w SZUKAM....
szukam prezentu na roczek dla dziewczynki, może ma ktos jeszcze ten zestaw z villeroy&boch , albo stolik edukacyjny, albo duplo, albo cos innego Wyświetl w wątku >>
0 0

olunka

#6582971 Napisano: 22.03.2019 12:24:00 w moje dzisiejsze wygrane :)
glosnik z tictacow, 5 etapemotka
mail 12.20 dzisiaj Wyświetl w wątku >>