Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6298651 Napisano: 09.12.2016 23:45:58 w SZUKAM....
stokrotka238 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Dostałam dziś takiego maila. Prawda czy naciąganie??

Wytypowaliśmy Cię losowo do wzięcia udziału w IV Badaniu Preferencji Turystycznych 2016, organizowanego przez ośrodek GeoPlus na zlecenie Europejskiego Zrzeszenia Hoteli. Jeśli otrzymałeś tę wiadomość, to oznacza, że masz czasowo zagwarantowany Voucher na 3 noclegi dla 2 osób
tylko wypęłnij ankietę.

Nie wiem czy warto wchodzić link bo nie chcę nałapać wirusów

Ankieta, ankietą. Ale żeby odebrać nocleg trzeba przelać im jakieś pieniążki,aby wydali wouczer czy jakoś tak.

Widziałam, 50 zł to nie jest dużo  o ile to nie jest oszustwo.

50 zł od tysiąca naiwnych to już jest 50 tys...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6298343 Napisano: 09.12.2016 12:38:07 w Punkty karne
susie86 +1 punkt za pytania w mdw... jeśli chcesz się zapytać, skąd dana nagroda to od tego są inne tematy Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6297153 Napisano: 07.12.2016 09:58:34 w Czas na zmiany...
o właśnie... zapomniałam dodać, że może takie osoby byłyby jakoś oznaczone, ale tak, żeby na pierwszy rzut oka było widać, że taka osoba jest "podejrzana". Bo nie każdy wchodzi w profil danej osoby, tylko często ludzie bazują na tym, co widzą na forum.  Wyświetl w wątku >>
2 shell, andii 0

ziolko

#6297047 Napisano: 06.12.2016 22:19:47 w Czas na zmiany...
czy jesteście za jakimś karaniem osób, które notorycznie oszukują ludzi z forum? (ban, punkty karne...) chodzi o kwestie wymian, zakupów itp. 
Posiłkując się tematem "nie polecam wymiany z..." można znaleźć parę osób, które tak robią. A nadal bywają na forum, nie odzywając się do osób, które oszukały. 
Jeśli za - proszę o łapkę w górę, ewentualnie komentarz, jeśli ktoś ma jakiś pomysł na ten temat Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6296955 Napisano: 06.12.2016 19:12:11 w SZUKAM....
taalvikki napisał(a):

ziolko napisał(a):

dostałam właśnie smsa z numeru 7322 o następującej treści:
"TVN wybrał 12 numerów. Nr 1 to xxxx (tu mój numer) Prosimy o zgodę na losowanie MIKOŁAJKOWYCH 5000 zł. Wystarczy odesłać START"

Jak myślicie? ściema, czy nie ściema?? ktoś jeszcze dostał?

pachnie ściemą na 1488 kilometrów.

tak myślałam.. mendy jedne emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6296933 Napisano: 06.12.2016 18:42:51 w SZUKAM....
Monika11 napisał(a):

ziolko napisał(a):

"TVN wybrał 12 numerów. Nr 1 to xxxx (tu mój numer) Prosimy o zgodę na losowanie MIKOŁAJKOWYCH 5000 zł. Wystarczy odesłać START"

Jak myślicie? ściema, czy nie ściema?? ktoś jeszcze dostał?

mam na 2 fonach -ściema

i co? też masz numer 1 na każdym?? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6296931 Napisano: 06.12.2016 18:39:03 w SZUKAM....

Jak myślicie? ściema, czy nie ściema?? ktoś jeszcze dostał? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6296596 Napisano: 06.12.2016 10:30:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
truskaweczka123 jak masz wątpliwości, to zadzwoń do KIP - powinni Ci pomóc.
Jeśli nie masz info o zapłacie podatku to już sama nie wiem, czy podawać te dane, czy nie.
Moim zdaniem powinnaś oprócz  tego skontaktować się z filmweb i zapytać co i jak, żeby nagroda nie przepadła.

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6296567 Napisano: 06.12.2016 10:01:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
truskaweczka123 napisał(a):

truskaweczka123 napisał(a):

dostalam takiego @ z filmweb emotka
miło nam poinformować, że zdobyłeś/aś nagrodę w konkursie "Filmowy Konkurs Philips PerfectCare". Prosimy o podanie danych niezbędnych
do jej wysyłki oraz sporządzenia deklaracji podatkowej (imię,
nazwisko, adres, numer telefonu, numer i seria dowodu osobistego,
numer PESEL). Jednocześnie zapewniamy, że dane te będą wykorzystane
wyłącznie w celu realizacji wysyłki.

czy myslicie ze faktycznie seria i nr dowadu sa niezbedne? i pesel? nagroda tam bylo zelazko emotka

czy ktos wygral kiedys na filmwebie?? albo czy ktos sie orientuje czy faktycznie musze podawac wszystkie dane tzn seria dowodu i numer?? bo mi sie wydaje ze to do celow podatkowych nie jest potrzebne
prosze o pomoc

jeśli nagroda nie przekracza wartości 760 zł, to nie mają prawa żądać od Ciebie takich danych. 
Zaś w kwestii podatku to oni się rozliczają w swoim US. Jako organizator i płatnik płacą 11,11% wartości nagrody, niezależnie od jej wartości.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji od bardziej wiarygodnych osób, to zadzwoń do Krajowej Informacji Podatkowej. 

Z regulaminu innego konkursu na filmweb:
"1. W przypadku przyznania Nagrody o wartości przekraczającej kwotę zwolnioną z podatku dochodowego odbiór i prawo do Nagrody uzależniony jest od podania przez Zwycięzcę wraz z danymi adresowymi, w terminie do 14 dni od dnia powiadomienia go o jej przyznaniu, wszelkich danych niezbędnych do sporządzenia deklaracji podatkowej (imię, nazwisko, adres zameldowania, numer i seria dowodu osobistego, nr PESEL) oraz od wpłaty kwoty podatku przez Zwycięzcę na konto bankowe Organizatora wskazane w w/w powiadomieniu.
2. Kwota podatku określonego w punkcie H.1 powyżej zostanie rozliczona i odprowadzona, zgodnie z obowiązującymi przepisami przez Organizatora jako płatnika podatku, na konto bankowe właściwego Urzędu Skarbowego."

Więc teraz pytanie - ile jest warta Twoja nagroda?? pisali coś o tym, że masz zapłacić 10% wartości nagrody? 

ps. żeby nie było.. nie wygrałam nic na filmweb Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6296455 Napisano: 05.12.2016 21:54:14 w SZUKAM....
trampek, napisał(a):

toka napisał(a):

trampek, napisał(a):

Mam pytanie dotyczące allegro. Kupiłam fote bujany za 750 zł już to pisałam, no i go nie sprowadzili. Spzredajacy sam zaproponował zwrot gotówki. Podałam numer konta i do dzisiaj nie mam wplaty. Zamowialm 16 października ten misiaa i poźniej miał być za 30 dni i czekałam, az w kocnu chciała mi zwrocic pieniadze. Teraz podałam numer konta  napisała, ze ma 14 dni robocznych na zwrot OK. Pisałam jej sms miałą wyslac w piatek przelew, a ja nie mam nic na koncie. Teraz mi nie odpsiuje, a konto ma zawieszone;( co mam zrobic?

Mam pytanie jak zgłosze to na policje, to co dalej? beda jakies rozprawy czy coś? bo wiem, ze allegro zwraca pieniadze tylko musi byc sprawa zgloszona.
POMOCY bo pierwszy raz mam taka sytuacje, a szkoda mi 750 zł emotka

Powiedz sprzedającemu że ma 24 godziny na zwrot kasy bo zgłaszasz sprawę na policje,rozpocznij spór na allegro i zgłoś to na policji. Potem zgłosisz sprawę na allegro i oni oddadzą pieniadze.Przynajmniej ja tak miałam

Ale ona napsiała, ze ma 14 dni roboczych a one miaja w piatek, ale watpie ze mi odda bo pisze jej i nic, miala ten przelew zrobic dawno temu. Jak nie przeleje do piatku to ide na polcije. 100 z bym podarowała, ale nie 750 ;/. Wlasnie wiem, ze allegro oddaje kase. Pisałam jej, ze zglosze sprawe na polcije jak mi nie odda, ale widocznie nic z tego sobie nie robic. A jak to wyglada na policji , trzeba miec jakies @, zaswiadczenie od allegro czy co i jak to uzyskac?

ma 14 dni, ale KALENDARZOWYCH!!!
http://uwazaj.pl/...-na-zwrot-pieniedzy/

Walcz o swoje, bo widać, że baba się miga, jak może!! zakładaj spór i może uda Ci się odzyskać kasę.
Musisz być twarda, bo skoro ma zawieszone konto, to znaczy, że to nie jej pierwsze oszustwo  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6295997 Napisano: 05.12.2016 10:12:56 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
mmika26 napisał(a):

No to poniedziałkowy dół uważam za otwarty - dzisiaj nic nie wygrałam... emotka i wczoraj, i przedwczoraj, i przed... i tak aż do nie pamiętam kiedy... chcę wygrać coś, cokolwiek emotka  

poniedziałek dopiero się zaczął emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6295100 Napisano: 02.12.2016 16:14:55 w Punkty karne
sylwia8 +2 punkty karne za zbieranie głosów w tematach "wkurza mnie" oraz "polecam".
Dziś zarejestrowana i od razu spamerka...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294846 Napisano: 02.12.2016 11:22:13 w SZUKAM....
Prad masz rację emotka  
A ja zaniosłam mąkę w torebce, dodatkowo owiniętą folią do sklepu emotka  
Bo wkurzyłam się, że ZNOWU kupiłam coś zarażonego. 
A mole wesolutko latały sobie po dziale z mąką.. ale żeby nie było... Obok wisiały opakowania lepów na mole emotka emotka  tak profilaktycznie emotka
Jak im napisałam na fb coś na ten temat (bo wcześniej zgłaszanie do BOKu nic nie dawało) to dopiero wtedy zrobili z tym porządek  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294762 Napisano: 02.12.2016 09:59:39 w SZUKAM....
Prad napisał(a):

malmoki napisał(a):

Prad napisał(a):

Trafiłam na dosłownie żywą czekoladę Magnetic w Biedronce (wolałabym się nie wydawać w opis ale tak ruszyła sie) gdzie najlepiej to zgłosić? 

Miałam ostatnio kaszę z Kupca z "wkładką'' , zadzwoniłam do firmy - uzgodniłam z panią -wysłałam na ich koszt . Odpisali , że to nie ich robale tylko z intermarche a ja dostałam paczkę rożnych produktów na przeprosiny . A do sklepu zadzwoniłam do kierowniczki .

Ja czekoladę od razu zawinelam  w folię i wywaliłam tylko zdjęcia zrobiłam. ..

czekoladę zanosi się do sklepu, razem z paragonem i żąda zwrotu kasy emotka  ja tak zrobiłam z mąką w carrefourze...
Jeśli czekolada była z orzechami to jest większe prawdopodobieństwo, że były w niej larwy moli. Takie małe białe glistki emotka  do 1 cm długości  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294686 Napisano: 02.12.2016 00:31:02 w Wkurza mnie...
wkurza mnie facebook!!! coś się pozmieniało po północy, teraz zamiast grup, aplikacji i wiadomości mam jakieś "skróty", gdzie są pomieszane aplikacje z grupami i innymi profilami... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294684 Napisano: 02.12.2016 00:23:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mahuska - stopka mi nie działa, bo coś chyba robią na serwerze UKE  Wyświetl w wątku >>
1 mahuska 0

ziolko

#6294681 Napisano: 02.12.2016 00:13:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mahuska napisał(a):

U mnie pley nie wiem jak u innych emotka A wróżęk nie blokuję... jak zapipczy tel przez chwilkę się łudzę że właśnie mój byt materialny się poprawił emotka

ja zablokowałam wtedy, co dostawałam kilkanaście takich smsów tygodniowo... no ile można? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294678 Napisano: 02.12.2016 00:03:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
z doświadczenia wiem, że jeśli wysyła się maila do firmy, która wysyła smsy z wróżkami itp, to zawsze piszę, że proszę o zablokowanie wróżek. I że sprawa nie dotyczy konkursów.
Bo czasami jest ogólna firma i blokuje wtedy wszystkie smsy idące na numer, jaki podałam w zgłoszeniu.
Kiedyś przez przypadek tak sobie zrobiłam... emotka emotka  ale to było kilka lat temu i odkręciłam sprawę. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294674 Napisano: 01.12.2016 23:45:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

mahuska napisał(a):

Nie wiem czy nie było w jakimś topie już poruszane...
Mam mega nerwa. Siedze i się zastanawiam....ile nagród mi w tym roku przepadło przez to że nie dotarł sms. Dzisiaj Elseve 2, ostatnio Cola Smolar -  gdyby nie ich strony nawet bym nie wiedziała że wygrałam. Ciekawi mnie że sms typu... hiszpański to źródło miłości, różne joki, są na prawie każdej simce...Czy agencje specjalnie nie wysyłaja?? Czy na śląsku jest tak gęste powietrze że się nie umią przedrzeć?? Już nie mówiąc o TQ gdzie budżet na serio serio dbał o moją rodzinę a teraz dba o swój ....zad

Niestety eski przepadają...przekonałam się o tym PIERDYLION razy  emotka

ale dlaczego??? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6294165 Napisano: 01.12.2016 13:50:19 w Pomocy!!!!
coccinelle napisał(a):

alusia29 napisał(a):

Od rana nie mogę się zalogować na pocztę WP. CZy ktoś ma też taki problem?
Bo nie wiem czy to u mnie (próbowałam już ze wszystkich przeglądarek), czy u nich?

U mnie tak samo...

właśnie weszłam na pocztę na WP Wyświetl w wątku >>
0 0