Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6258265 Napisano: 22.09.2016 12:48:53 w SZUKAM....
Ilona ostatnio czytałam, ze Inpost ma problemy, np. http://www.bankie...ierpnia-3564770.html

Podobno zwolnili 2 tys ludzi z 10 tys zatrudnionych  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6257525 Napisano: 21.09.2016 11:54:49 w PLAGIATY
fanpage prowadzą różne osoby... firmy zewnętrzne, które nie chcą lub nie mogą ingerować w politykę zleceniodawcy (albo jak dostają "prikaz" od zleceniodawcy, że mają kasować niewygodne komentarze, to kasują - było tak w jednym konkursie, ale udało mi się z nimi wygrać emotka  ), mogą być studenci, mogą być sami założyciele.. ale nie zmienia to faktu, że powinni się orientować w tym, co robią.
Czasami jednak wynika to z nieznajomości tematu. "Bo jak zgłasza to jego praca". Ostatnio tak było w jednym konkursie, ale organizator został uświadomiony w temacie konkursów na fb i niby ma się poprawić na przyszłość emotka  ale nie każdy wykazuje dobrą wolę... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6256500 Napisano: 19.09.2016 14:06:06 w PLAGIATY
cień od ręki jest, ale cienia od sylwetki i kartki już nie ma emotka   
Nieudolna przeróbka w programie graficznym emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6256495 Napisano: 19.09.2016 14:02:38 w Wkurza mnie...
bamfarfe22 napisał(a):

A i wcale nie chcę się dogadywac, nic od niego nie chce. Tylko wkurzona całą sytuacją jestem i jego chamskim zachowaniem. A jak sobie pomyślę że mogła to być jakaś mega droga nagroda i musiałabym walczyć z firmą kurierską aby wyjaśnić co i jak to aż mi się słabo robi.

też kiedyś chciałam iść na rękę kurierowi, bo zagubił moją przesyłkę... poszłam i co?? wyszłam na oszustkę i krętaczkę, bo dogadałam się z kurierem, ale zanim to zrobiłam to pytałam nadawcę, czy wysłał moją nagrodę. No i jak nadawca dostał cynk, że nie dotarła do mnie, to złożył reklamację. A jak chciałam odwołać sprawę, to było wielkie halo... emotka

Kurier mówił, że kiedyś zaginęła mu przesyłka, więc jeśli teraz będzie podobna sytuacja, to obetną mu pensję, czy premię (nie pamiętam, bo to kilka lat temu było). No i proszę... 
Po wszystkim doszłam do wniosku, że pójdę na rękę komuś, a sama będę miała nieprzyjemności. Więc jeśli teraz coś jest niejasnego i kurier kręci, to domagaj się reklamacji.

Co do reklamacji - nie naciskaj, nie pytaj.
Jeśli nie odpiszą w ciągu 14 dni od złożenia reklamacji, wtedy z automatu jest ona uznana za zasadną.
Jeśli domagałaś się finansowego zadośćuczynienia, to powinni Ci je wypłacić w pełnej wysokości. 
Nieważne, czy składasz reklamację na buty, sprzęt, czy usługę kurierską.  14 dni i kropka. Oczywiście to dni kalendarzowe liczone od następnego dnia od pisma, czyli jeśli pisałaś np. 1 września, to czas liczy się od 2 do 15 września. 16 możesz uznać, że niezależnie od odpowiedzi Twoje żądania powinny być spełnione. 
Miałam tak z reklamacją butów emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

ziolko

#6256365 Napisano: 19.09.2016 10:30:39 w Dyskusje o wynikach konkursu
hmmm...  myślę, że trochę ta cała dyskusja odbiegła od tematu... 

Więc proszę o powrót do dyskutowania o konkursach, a nie instytucjach państwowych emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6256361 Napisano: 19.09.2016 10:25:24 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

kluseczka napisał(a):

zezowaty_kot
noo... Wściekłego już żeście wyrzucili z forum. Normalnie forum dla elyty.

Ja chcę sobie wyrzucić, nie zamierzam Tobie nikogo odbierać emotka

czyli chodzi Ci o taką blokadę, jak na fb? blokujesz i nie widzisz nic, co dana osoba pisze i nie możecie kontaktować się ze sobą? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6256274 Napisano: 19.09.2016 00:24:08 w Dyskusje o wynikach konkursu
assal napisał(a):

Pamiętam kiedyś rozmowę dwóch fotografów na imprezie.
Dyskutowali o tym, kto jest autorem zdjęcia w przypadku, gdy osoba A ustawiła w aparacie parametry, ale to przechodząca w pobliżu osoba B nacisnęła ostatecznie spust migawki.
Dogadać się coś nie mogli, w końcu odezwała się koleżanka: autorem jest ten, co ma u siebie kartę z zapisem oryginalnych zdjęć  emotka

no ok.. dwie różne osoby. Ale jeśli jedna i ta sama osoba ustawiła wszystko i nacisnęła spust/samowyzwalacz/pilota? emotka  dla mnie jasne, że to ta osoba jest autorem zdjęcia, nawet jeśli znajduje się na nim  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6256260 Napisano: 18.09.2016 23:56:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
giulietta - już tu kiedyś jedna osoba straszyła prawnikami i na straszeniu się skończyło emotka  a miała o wiele większe "podstawy" do tego, żeby zgłosić sprawę prokuraturze... emotka

Co do kwestii (ogólnej) robienia zdjęć samowyzwalaczem czy pilotem,  ja też czasami używam pilota, ale to JA trzymam tego pilota, JA ustawiam osobę, czy osoby na zdjęciu i to JA go naciskam w odpowiednim momencie... i to JA wtedy jestem autorką zdjęcia.
Robię wtedy więcej zdjęć, w razie gdyby coś nie wyszło - najpierw ustawiam kadr i ostrość, później lecę na miejsce i naciskam guzik. Proste. A pilot znowu tak dużo nie kosztuje... 
Mój aparat, mój pomysł na zdjęcie, moje ustawienie kadru, mój pilot = moje zdjęcie (autorstwo)
Nie rozumiem tej całej afery... emotka

ps. ostatnio robiłam zdjęcia na chrzcinach. Były ustawiane zdjęcia grupowe i też na nich byłam. Ciekawe jak?? oczywiście robiłam zdjęcia za pomocą pilota emotka  i  nikt mi nie zarzucił, że "samo się zrobiło"  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6255632 Napisano: 16.09.2016 17:12:08 w SZUKAM....
noisy0000 - ja miałam ładną, gładką cerę podczas brania antybiotyku i jeszcze tydzień po zakończeniu kuracji. Później wszystko wróciło, jak było wcześniej... 
Żałuję, że brałam ten antybiotyk...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6255619 Napisano: 16.09.2016 16:53:47 w SZUKAM....
noisy0000 napisał(a):

Czy ktoś z was stosował antybiotykową kurację na poprawę cery? chciałabym podpytać o parę szczegółów...

ja mam zapisywane antybiotyki na trądzik różowaty, ale brałam je jedynie wtedy, co miałam kaszel. To silny antybiotyk i niszczy dobrą florę bakteryjną jelit. Brałam jakieś probiotyki, a i tak miałam grzybicę jamy ustnej jako efekt uboczny antybiotykoterapii.

Więc zastanów się, czy chcesz mieć ładną cerę kosztem problemów z jelitami, czy jednak możesz stosować zewnętrznie jakieś preparaty, typu kremy, maści, napary itp. Ja wybrałam drugie rozwiązanie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6253531 Napisano: 13.09.2016 10:31:45 w SZUKAM....
aerdna napisał(a):

ktoskcies napisał(a):

Może ktoś wie co to za numer 600 xxx 679, dzwoniło pewnie koło 16... <myśli>

U mnie dzisiaj. 9:53
Ktoś, coś ?

wrzućcie w google Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6252766 Napisano: 11.09.2016 11:56:47 w Paragony na trwające konkursy
Myślę, że może być.
Ale PARAGONY TYLKO NA TRWAJĄCE KONKURSY!! 

JEŚLI KTOŚ BĘDZIE OFEROWAŁ, ALBO SZUKAŁ PARAGONU PO OGŁOSZENIU WYNIKÓW, TO DOSTANIE PUNKTY KARNE, A W EFEKCIE BANA!!!

Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6251306 Napisano: 07.09.2016 22:32:52 w Punkty karne

ziolko

#6250892 Napisano: 07.09.2016 09:27:38 w SZUKAM....
anialistopad napisał(a):

szukam pomocy w wygraniu torby z Milik. oczywiście nie za darmo

https://www.e-kon...wygram-za/strona/321 Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6249838 Napisano: 04.09.2016 19:36:06 w SZUKAM....
Pupsik napisał(a):

hej ... mam pytanie , bo niestety nie mogę założyć nowego tematu ..

chodzi mi czy już wysyłali nagrody z konkursu "zadbaj o swoje pozytywne nastawienie " konk. z Biedronki http://www.e-konk...ka.html#.V8voetSLRnI

dzięki za odp. emotka

a niby po co chciałeś zakładać nowy temat??? po to, żeby zadać pytanie o nagrodzie????  emotka emotka
Jeśli nie wiesz, gdzie możesz coś napisać, to zawsze możesz to zrobić w temacie "wc damski"   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6249667 Napisano: 03.09.2016 22:43:30 w Pomocy!!!!
lb napisał(a):

MNI Telecom

nie tylko Twoja znajoma ma problem https://web.faceb...44441848977976/?_rdr  

http://opole.nasz...251,art,t,id,tm.html --- tu jest informacja, jak odstąpić od umowy 

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6249664 Napisano: 03.09.2016 22:37:38 w Pomocy!!!!
magdal14 - prasowanie paragonu tylko pogorszy sprawę.. zrobi się czarny. A jeśli nie wierzysz to weź jakiś zwykły paragon, nie konkursowy i wyprasuj go. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6249024 Napisano: 02.09.2016 09:25:06 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
bucik-konkursy napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Najpóźniej do niedzieli wątek "Paragony" zostanie zamknięty. Za szukanie i sprzedawanie paragonów na zakończone konkursy będą lecieć karniaki. Co, Waszym zdaniem, powinno się zrobić z osobami, które oferują sprzedaż nagrody osobie z paragonem? 

Obśmiać i napiętnować publicznie. Proponuję pręgierz i sprawdzone od średniowiecza metody: obrzucanie zgniłymi jajami i owocami.
Z całą pewnością wywoła to skutki zbliżone do zamierzonych, czyli ogólną poprawę morale całego społeczeństwa. Ja w to wierzę głęboko.
emotka

he he he emotka  trochę ciężko obrzucić zgniłymi jajami przez monitor emotka  a realnie nikt nie będzie się ustawiał jako cel emotka  

echh... pomysł dobry, ale myślę, że na początku będzie maaaaaaassaaa pracy z takimi ogłoszeniami wszędzie...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6248530 Napisano: 01.09.2016 11:37:14 w Wkurza mnie...
koper emotka  ale dlaczego? pomysł na ankietę dobry emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6248523 Napisano: 01.09.2016 11:33:10 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Odnośnie całego paragonowego tematu, to może warto by poznać opinię większej ilości użytkowników forum. Nie wszyscy chcą się publicznie wypowiadać na ten temat, ale anonimowa ankieta na głównej stronie mogłaby wiele wyjaśnić. 

Mam już nawet propozycję pytania i odpowiedzi:

Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?
a) Tak, nie mam nic przeciwko
b) Nie, nie mam nic przeciwko

emotka

"czy nie mam nic przeciwko..." i odpowiedzi.. hmm... jak dla mnie to sformułowanie jest trochę dziwne emotka

A może po prostu: "jesteś za pozostawieniem tematu "paragony", czy nie?"
odp. tak, nie

Oraz drugie pytanie
"jesteś za ograniczonym dostępem do tematu "paragony"?
odp  - tak, nie

@pionas co Ty na to? emotka   Wyświetl w wątku >>