Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6242869 Napisano: 18.08.2016 21:49:32 w SZUKAM....
Szukam noclegu w przystępnej cenie w Trójmieście (preferowany Sopot) w dniach 3-7 września dla 2 osób.
Ktoś zna coś fajnego i taniego? do 50 zł za osobę, pokój z łazienką..
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6242481 Napisano: 18.08.2016 13:44:27 w Wkurza mnie...
coccinelle napisał(a):

Wkurza mnie brak słońca od kilku dni. Halo, sierpień?emotka

ale przecież to było wiadome już kilka miesięcy temu, że sierpień taki będzie emotka
emotka

Pociesz się, ze wrzesień zapowiada się ciepły emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6241819 Napisano: 17.08.2016 11:19:36 w Wkurza mnie...
ludzka_istota napisał(a):

Jest mi zimno, na dworze mokro, mam doła jesiennego. Jest mi źle emotka emotka

napij się gorącej czekolady z cynamonem emotka  
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6241758 Napisano: 17.08.2016 09:50:33 w Wkurza mnie...
radosna napisał(a):

paula27 napisał(a):

http://jestemkobi...-od-eveline-konkurs/
Jak można nagrodzić kogoś, kogo wypowiedź konkursową w 99% stanowi wiersz poety... O_o

http://www.baczyn...l/wiersze/152-W.html

no cóż... tak samo jak można nagrodzić fotografię ukradzioną z bloga foto, ale oczywiście pani, która to zdjęcie zgłosiła twierdzi, ze to jej zdjęcie. Tylko, że blog jest obcojęzyczny... i autorem jest mężczyzna. Zaś organizator uwierzył, bo pani "zapewniła, że to jej zdjęcie"  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6241648 Napisano: 16.08.2016 22:02:53 w SZUKAM....
rkvi napisał(a):

ziolko napisał(a):

rkvi napisał(a):

Szukam kogoś, kto miał podobną sytuację: pani na Poczcie najprawdopodobniej zamieniła mi naklejki w listach poleconych i list, który miał dojść do Poznania wyświetla się, że dotarł do Szczecina. Czy jest szansa, że listy dotarły we właściwe miejsca? Wykluczam swoją pomyłkę.

ale przecież list tak czy siak ma adres, prawda? 

Prawda, ma, ale pytam, bo nie wiem czy listy doszły prawidłowo. Bo jeśli nie, to przepadną mi nagrody za ponad tysiąc zł:/ 

ile tych listów było? 2 czy więcej? może sprawdzisz numery odwrotnie? a najlepiej zadzwoń jutro tam, gdzie miały listy dotrzeć i zwyczajnie zapytać o to, czy już są Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6241644 Napisano: 16.08.2016 21:55:16 w SZUKAM....
rkvi napisał(a):

Szukam kogoś, kto miał podobną sytuację: pani na Poczcie najprawdopodobniej zamieniła mi naklejki w listach poleconych i list, który miał dojść do Poznania wyświetla się, że dotarł do Szczecina. Czy jest szansa, że listy dotarły we właściwe miejsca? Wykluczam swoją pomyłkę.

ale przecież list tak czy siak ma adres, prawda?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6241239 Napisano: 16.08.2016 10:03:30 w Wkurza mnie...
rety, jak mnie wkurza nierzetelność i niesłowność niektórych ludzi - w tym przypadku płytkarza emotka
Facet z polecenia klienta, miał przyjść do rodziców na początku sierpnia. Był na koniec czerwca, ustalona cena i data i czekamy... Pod koniec lipca zadzwonił i powiedział, że przedłuży mu się robota do końca pierwszego tygodnia sierpnia. No to ok, termin nowy na 8 sierpnia. Ale w piątek mój mąż zadzwonił do niego, żeby potwierdzić, a ten na to, że ma innego klienta emotka  mój mąż się wkurzył i poleciało parę "jasnych" i facet miał przyjść dziś. 
Dziś - mama dzwoni, że faceta nie ma. Mój mąż dzwoni do niego, a facet albo ma wyłączony telefon, albo jest poza zasięgiem emotka
Łazienka wyczyszczona do zera, wszyscy czekają aż pan i władca raczy przyjść, a ten chyba się mści za te parę cięższych słów, skoro wyłączył telefon emotka emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6240965 Napisano: 14.08.2016 22:07:22 w Pomocy!!!!
keiti78zg - a co to za różnica - wygrana rzecz, czy kupiona? wartościowa i delikatna, to się sprawdza od razu (wtedy prosi się kuriera o chwilkę cierpliwości i od kuriera zależy, czy poczeka, czy nie. Chociaż zdaję sobie sprawę, że gdyby każdy tak prosił, to kurierzy jeździliby do północy, ale z drugiej strony jak poczeka 2 min to i tak krócej, niż gdyby miał się wracać z protokołem szkody).
Ja kilka razy sprawdzałam u różnych kurierów i jeszcze nie spotkała mnie sytuacja, żeby odmówili poczekania. 
Chociaż przyznaję, że jak dzwonili, to wiedziałam kiedy będą i już czekałam przy drzwiach z nożem, nożyczkami itp, żeby od razu przystąpić do rozcinania opakowań.
Za to dwa razy mieliśmy sytuację, że jak ktoś odbierał z dobrego serca bez naszej wiedzy przesyłkę do nas, to była uszkodzona. Fakt, że w obu przypadkach udało się wszystko załatwić, ale i tak była obawa, że się nie uda.
Raz była to lampa ze szklanymi kloszami i jeden klosz był pęknięty - odbierała sąsiadka. Drugi raz (kilka dni temu) tablica magnetyczna - odbierał kolega z biura (tablica mimo dokładnego zapakowania ma trzaśnięty róg, ale przypuszczamy, że to wina nadawcy, bo opakowanie nie ruszone). Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6240949 Napisano: 14.08.2016 21:14:05 w Pomocy!!!!
bridget napisał(a):

ja to chyba mam pecha powiedzcie czy da się coś z tym jeszcze zrobić? dziś rozpakowaliśmy tv od Smolara  z orlenu ma zbita matryce? przyszedł 2 tygodnie temu. Stał w kartonie i czekał aż remont się skończy.

Nie wiem, czy coś z tym zrobisz.... 2 tygodnie to jednak sporo czasu. Nawet jeśli teraz wezwałabyś kuriera, żeby spisał protokół, to i tak w trakcie rozpatrywania reklamacji odpowiedź będzie odmowna, bo za długo czekałaś. Robią problemy, jak jest różnica kilku godzin pomiędzy odbiorem a protokołem, nawet jednego dnia, a co dopiero mówić 14...

Nie rozumiem, co stało na przeszkodzie, żebyś od razu sprawdziła tv? przecież to OBOWIĄZEK, żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku, szczególnie jeśli przesyłka jest droższa i delikatna. Rozumiem remont itp, ale sprawdzenie tv to raptem kilka-kilkanaście minut. I spokojna głowa. A teraz?? marne szanse...

Chociaż możesz napisać do Smolara i wyjaśnić sytuację, ale szanse na pozytywne zakończenie sprawy są minimalne. 

No i masz nauczkę (drogą), żeby takie cenne przesyłki sprawdzać od razu, a nie czekać. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6240748 Napisano: 13.08.2016 09:49:52 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Do wątku paragony zaglądam, bo dzięki temu łatwiej jest mi wyrobić sobie zdanie o konkretnych forumowiczach. Żałuję tylko, że są tam głównie wpisy sprzedających, bo dzięki temu Ci biedni, którym chomik zjadł paragon, nie muszą się ujawniać bo załatwiają sprawę na pw. 

To może zrobić paragonową rewolucję i w wątku "paragony" będzie można pisać tylko o trwających konkursach? I karniaki za szukanie/sprzedawanie paragonów z zakończonych konkursów. 

ZGADZAM SIĘ!!! już widzę ten płacz i lament.... emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6240706 Napisano: 12.08.2016 23:56:19 w Wkurza mnie...
maa napisał(a):

taka złota rada: zamiast się wkurzać lepiej nie zaglądać i inaczej czas spożytkować. Wiadomo jakiego rodzaju wpisy pojawiają się w tym wątku i w jakim celu się tam zagląda. Jeśli więc nie ma się interesu to po co tam wchodzić? każdy nie-zainteresowany będzie zdrowszy i spokojniejszy.

maa - to, że zamknę oczy nie znaczy, że tego nie ma emotka poza tym sama udzielasz się w tym temacie emotka
A ja czas organizuję sobie tak, jak uważam za słuszne dla siebie. 
No i ze względu na pełnioną funkcję na forum MUSZĘ wszędzie zaglądać emotka   Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

ziolko

#6240575 Napisano: 12.08.2016 18:32:33 w Wkurza mnie...
tosca napisał(a):

mia napisał(a):

Wkurza mnie, że znów się kotłuje w wątku Paragony, jak w wiadrze pełnym robaków, i w dodatku cały czas pełzają tam te same osobistości.emotka
Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pieprznąć w kąt morale, i nie przenieść się tam, zamiast siedzieć jak ta kwoka nad klaserem pełnym bezużytecznych paragonów...

Mnie też to wkurza,a jeszcze bardziej konkursy promocyjne,w których nie trzeba podawać numeru paragonu.Osobiście gram w nie sporadycznie ze względu na ograniczony budżet.Wybieram tylko te,w których nagrody bardzo by mi się przydały do życia.Niestety po kolejnych porażkach coraz bardziej przestaję wierzyć w skuteczność swoich pojedynczych,uczciwych zgłoszeń.No  bo jak ma się udać,skoro niektórzy wysyłają ich mnóstwo bez wymaganego uprzedniego zakupu produktów konkursowych,a potem jeszcze oficjalnie bez żadnego skrępowania szukają jeleni,którzy sprzedadzą paragon za grosze,albo sami oferują wygraną w zamian za zapłatę.Nie dziwię się tym,których celem jest wygranie na całą rodzinę (choć przyznam,że pazerność ludzka czasem mnie przeraża),ale tym,którzy wspomagają takie osoby.Gdyby nieuczciwi grający nie mieli możliwości zdobycia paragonu po rozstrzygnięciu konkursu raz,drugi,czy trzeci,kolejnym nie ryzykowaliby,aby w razie wygranej nie czuć rozczarowania.A tak,ktoś odda za grosze,drugi ktoś zgarnia cenną nagrodę,a trzeci się wkurza,że nawet nie będzie miał szansy na stanie się zgodnie z regulaminem rezerwowym zwycięzcą.
Chyba dam sobie spokój z tymi konkursami,bo szkoda moich nerwów.
Ot się wygadałam.... 

też mnie to wkurza... a jeszcze bardziej, jak słyszę usprawiedliwienie dla wspierania takiego postępowania. Czyli od osób, które sprzedają te paragony za grosze "nie wygrałam/em, to chociaż zwróci się za zakupy".
Czyli lepszy zwrot kilku złotych, ale niech cwaniaki i sępy obmierzłe mają cenne nagrody, tak??? ale mi się marzy, żeby ten "samarytanin" kiedyś miał przypadek, że będzie na liście rezerwowej za tym oszustem i sępem, ale odda mu paragon za te kilka złotych. Niech później żałuje, że za kilka złotych odstąpił swoją wymarzona wygraną... 
Może później jeden z drugim zmądrzeje i nie będzie sprzedawać paragonów za bezcen.

Ale z drugiej strony ile jest ogłoszeń, że ktoś coś kupi "za rozsądną cenę"? rozsądna, czyli ile?  50% wartości sklepowej? a może 20%? takie sępienie też mnie wkurza emotka  tak samo jak cwaniaki na allegro, czy olx, co chcieliby za grosze coś kupić a najlepiej, żeby im jeszcze dopłacić emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6240573 Napisano: 12.08.2016 18:24:26 w WC - rozmowy o wszystkim
alea napisał(a):

Oto dlaczego skanu dowodu się nie daje .
http://www.interw...1/index.html#1519173

takie postępowanie woła o pomstę do nieba... ale cóż... narobiło się tego g... pożyczkowego to teraz każdy może wziąć ile chce i to tylko na pesel, czy dowód. Prawo powinno ukrócić te praktyki, to nie. Bo po co?? 
A to g... wyrasta jak grzyby po deszczu emotka Wyświetl w wątku >>
3 nkba, agicho, kalka 0

ziolko

#6240171 Napisano: 11.08.2016 22:30:50 w SZUKAM....
donia7 napisał(a):

Mam pytanie odnośnie allegro. Sprzedałam dość drogi towar, jednak kupujący napisał,że jednak z niego rezygnuje. Co ja mam teraz zrobić z tym fantem? Złożyłam wniosek o zwrot prowizji, jednak nie wiem czy to nie za szybko. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji emotka

Następnym razem napisz, że nie odwołujesz ofert i jeśli ktoś kupił to musi zapłacić i odebrać towar.

Jaki powód wycofania kupujący podał? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6239561 Napisano: 10.08.2016 12:38:08 w WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6238704 Napisano: 08.08.2016 12:56:20 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
doładowanie z GFK w końcu... prawdopodobnie PP polecony, ale nie ja odbierałam, to nie mam 100% pewności Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238666 Napisano: 08.08.2016 11:53:23 w Popraw sobie humor...
lalith napisał(a):

Kartonowy stwór powrócił https://www.faceb...p;type=3&theater

to już robi się żenujące, a nie śmieszne... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238168 Napisano: 06.08.2016 12:59:28 w GFK
rpk znam regulamin gfk. Doładowanie zamawiałam 13 lipca, więc powinni wysłać do końca lipca. 

Poza tym 1 sierpnia dostałam maila
"Szanowna Pani,

dziękujemy za wybranie nagrody w sklepie Klubu GfK. Informujemy, że nagroda została wysłana jako list polecony i powinna dotrzeć w ciągu kilku najbliższych dni.
Uprzejmie prosimy o sprawdzanie, czy listonosz nie pozostawił awizo." Wyświetl w wątku >>
1 okrysia 0

ziolko

#6238141 Napisano: 06.08.2016 11:26:23 w GFK
katoda napisał(a):

Czy doładowania do telefonów dostarcza Poczta Polska? W poniedziałek miałam maila od GFK, że kod wysłany i będzie w ciągu najbliższych kilku dni, minął tydzień i kod nie dotarł emotka  Nawet zwykły ekonomiczny list by już był..

też czekam... z tego co wiem, to zwykłe polecone mogą iść nawet 7 do 14 dni... emotka
Szkoda, że przestali przesyłać mailem, było łatwiej. Ale podobno chcą wyeliminować oszustów emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238140 Napisano: 06.08.2016 11:24:11 w SZUKAM....
iaziaz napisał(a):

annb napisał(a):

iaziaz napisał(a):

szukam jak sprawdzalo sie czy zdjecie jest sciagniete z neta?

https://www.tineye.com/

dziękuję

lub google grafika https://www.googl...mp;ved=0EKouCAIoAQ  Wyświetl w wątku >>
0 0