Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6240748 Napisano: 13.08.2016 09:49:52 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Do wątku paragony zaglądam, bo dzięki temu łatwiej jest mi wyrobić sobie zdanie o konkretnych forumowiczach. Żałuję tylko, że są tam głównie wpisy sprzedających, bo dzięki temu Ci biedni, którym chomik zjadł paragon, nie muszą się ujawniać bo załatwiają sprawę na pw. 

To może zrobić paragonową rewolucję i w wątku "paragony" będzie można pisać tylko o trwających konkursach? I karniaki za szukanie/sprzedawanie paragonów z zakończonych konkursów. 

ZGADZAM SIĘ!!! już widzę ten płacz i lament.... emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6240706 Napisano: 12.08.2016 23:56:19 w Wkurza mnie...
maa napisał(a):

taka złota rada: zamiast się wkurzać lepiej nie zaglądać i inaczej czas spożytkować. Wiadomo jakiego rodzaju wpisy pojawiają się w tym wątku i w jakim celu się tam zagląda. Jeśli więc nie ma się interesu to po co tam wchodzić? każdy nie-zainteresowany będzie zdrowszy i spokojniejszy.

maa - to, że zamknę oczy nie znaczy, że tego nie ma emotka poza tym sama udzielasz się w tym temacie emotka
A ja czas organizuję sobie tak, jak uważam za słuszne dla siebie. 
No i ze względu na pełnioną funkcję na forum MUSZĘ wszędzie zaglądać emotka   Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

ziolko

#6240575 Napisano: 12.08.2016 18:32:33 w Wkurza mnie...
tosca napisał(a):

mia napisał(a):

Wkurza mnie, że znów się kotłuje w wątku Paragony, jak w wiadrze pełnym robaków, i w dodatku cały czas pełzają tam te same osobistości.emotka
Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pieprznąć w kąt morale, i nie przenieść się tam, zamiast siedzieć jak ta kwoka nad klaserem pełnym bezużytecznych paragonów...

Mnie też to wkurza,a jeszcze bardziej konkursy promocyjne,w których nie trzeba podawać numeru paragonu.Osobiście gram w nie sporadycznie ze względu na ograniczony budżet.Wybieram tylko te,w których nagrody bardzo by mi się przydały do życia.Niestety po kolejnych porażkach coraz bardziej przestaję wierzyć w skuteczność swoich pojedynczych,uczciwych zgłoszeń.No  bo jak ma się udać,skoro niektórzy wysyłają ich mnóstwo bez wymaganego uprzedniego zakupu produktów konkursowych,a potem jeszcze oficjalnie bez żadnego skrępowania szukają jeleni,którzy sprzedadzą paragon za grosze,albo sami oferują wygraną w zamian za zapłatę.Nie dziwię się tym,których celem jest wygranie na całą rodzinę (choć przyznam,że pazerność ludzka czasem mnie przeraża),ale tym,którzy wspomagają takie osoby.Gdyby nieuczciwi grający nie mieli możliwości zdobycia paragonu po rozstrzygnięciu konkursu raz,drugi,czy trzeci,kolejnym nie ryzykowaliby,aby w razie wygranej nie czuć rozczarowania.A tak,ktoś odda za grosze,drugi ktoś zgarnia cenną nagrodę,a trzeci się wkurza,że nawet nie będzie miał szansy na stanie się zgodnie z regulaminem rezerwowym zwycięzcą.
Chyba dam sobie spokój z tymi konkursami,bo szkoda moich nerwów.
Ot się wygadałam.... 

też mnie to wkurza... a jeszcze bardziej, jak słyszę usprawiedliwienie dla wspierania takiego postępowania. Czyli od osób, które sprzedają te paragony za grosze "nie wygrałam/em, to chociaż zwróci się za zakupy".
Czyli lepszy zwrot kilku złotych, ale niech cwaniaki i sępy obmierzłe mają cenne nagrody, tak??? ale mi się marzy, żeby ten "samarytanin" kiedyś miał przypadek, że będzie na liście rezerwowej za tym oszustem i sępem, ale odda mu paragon za te kilka złotych. Niech później żałuje, że za kilka złotych odstąpił swoją wymarzona wygraną... 
Może później jeden z drugim zmądrzeje i nie będzie sprzedawać paragonów za bezcen.

Ale z drugiej strony ile jest ogłoszeń, że ktoś coś kupi "za rozsądną cenę"? rozsądna, czyli ile?  50% wartości sklepowej? a może 20%? takie sępienie też mnie wkurza emotka  tak samo jak cwaniaki na allegro, czy olx, co chcieliby za grosze coś kupić a najlepiej, żeby im jeszcze dopłacić emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6240573 Napisano: 12.08.2016 18:24:26 w WC - rozmowy o wszystkim
alea napisał(a):

Oto dlaczego skanu dowodu się nie daje .
http://www.interw...1/index.html#1519173

takie postępowanie woła o pomstę do nieba... ale cóż... narobiło się tego g... pożyczkowego to teraz każdy może wziąć ile chce i to tylko na pesel, czy dowód. Prawo powinno ukrócić te praktyki, to nie. Bo po co?? 
A to g... wyrasta jak grzyby po deszczu emotka Wyświetl w wątku >>
3 nkba, agicho, kalka 0

ziolko

#6240171 Napisano: 11.08.2016 22:30:50 w SZUKAM....
donia7 napisał(a):

Mam pytanie odnośnie allegro. Sprzedałam dość drogi towar, jednak kupujący napisał,że jednak z niego rezygnuje. Co ja mam teraz zrobić z tym fantem? Złożyłam wniosek o zwrot prowizji, jednak nie wiem czy to nie za szybko. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji emotka

Następnym razem napisz, że nie odwołujesz ofert i jeśli ktoś kupił to musi zapłacić i odebrać towar.

Jaki powód wycofania kupujący podał? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6239561 Napisano: 10.08.2016 12:38:08 w WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6238704 Napisano: 08.08.2016 12:56:20 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
doładowanie z GFK w końcu... prawdopodobnie PP polecony, ale nie ja odbierałam, to nie mam 100% pewności Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238666 Napisano: 08.08.2016 11:53:23 w Popraw sobie humor...
lalith napisał(a):

Kartonowy stwór powrócił https://www.faceb...p;type=3&theater

to już robi się żenujące, a nie śmieszne... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238168 Napisano: 06.08.2016 12:59:28 w GFK
rpk znam regulamin gfk. Doładowanie zamawiałam 13 lipca, więc powinni wysłać do końca lipca. 

Poza tym 1 sierpnia dostałam maila
"Szanowna Pani,

dziękujemy za wybranie nagrody w sklepie Klubu GfK. Informujemy, że nagroda została wysłana jako list polecony i powinna dotrzeć w ciągu kilku najbliższych dni.
Uprzejmie prosimy o sprawdzanie, czy listonosz nie pozostawił awizo." Wyświetl w wątku >>
1 okrysia 0

ziolko

#6238141 Napisano: 06.08.2016 11:26:23 w GFK
katoda napisał(a):

Czy doładowania do telefonów dostarcza Poczta Polska? W poniedziałek miałam maila od GFK, że kod wysłany i będzie w ciągu najbliższych kilku dni, minął tydzień i kod nie dotarł emotka  Nawet zwykły ekonomiczny list by już był..

też czekam... z tego co wiem, to zwykłe polecone mogą iść nawet 7 do 14 dni... emotka
Szkoda, że przestali przesyłać mailem, było łatwiej. Ale podobno chcą wyeliminować oszustów emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6238140 Napisano: 06.08.2016 11:24:11 w SZUKAM....
iaziaz napisał(a):

annb napisał(a):

iaziaz napisał(a):

szukam jak sprawdzalo sie czy zdjecie jest sciagniete z neta?

https://www.tineye.com/

dziękuję

lub google grafika https://www.googl...mp;ved=0EKouCAIoAQ  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237607 Napisano: 04.08.2016 22:36:55 w Wkurza mnie...
mdepfs miałam faceta, co marudził, że wygrywam. Dodam, że on nie musiał nic robić, żeby wygrać, jedynie iść do kina, czy teatru, jak trafiłam jakąś wejściówkę. To były początki konkursowania, więc nagrody skromne.
Była Misja Martyna, wygrałam 6 telefonów Alcatel emotka  i dałam mu jeden, jeden zatrzymałam dla siebie, a resztę sprzedałam.
Nawet to było złe, że wygrałam. I że dałam mu TYLKO jeden telefon, a miałam ich tyyyle...
Od pewnego czasu coś się psuło, a dobiło ostatecznie to, że wygrałam wyjście na paintball. Wszystko było dogadane i w ostatniej chwili wystawił mnie i powiedział, ze nie pojedzie. Bo chce mnie "ukarać" za to, że znowu wygrałam!  emotka
Kij mu w oko... pojechałam z koleżanką i jej chłopakiem, świetnie się bawiliśmy emotka  a z nim zerwałam po o 2 tygodniach emotka

Teraz mam męża, może nie jest bardzo zaangażowany w konkursy, na zasadzie, że coś wymyśla, ale z drugiej strony nie marudzi za bardzo, jak coś kupuję, bo staram się kupować coś, co na pewno wykorzystam, typu proszki do prania, kosmetyki, woda itp. Czasami sam coś zauważy i da mi znać, ale to rzadziej. Lub jak jest zmęczony to na słowo "konkurs" przewraca oczami emotka  

Ale jak uda mi się coś wygrać, co nam się przyda, to cieszy się z wygranej i z tego, że mam satysfakcję, jak pokonam kogoś lepszego od siebie (np. w konkursie foto, gdzie brali udział profesjonaliści, a udało się mnie emotka ), albo wygram coś, co bardzo mi się przydaje, np. robot kuchenny, czy blender (joan emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237425 Napisano: 04.08.2016 14:03:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i szerokości emotka  a na serio... jak się zwróci uwagę organizatorowi przed końcem konkursu lub po ogłoszeniu wyników, że jakaś praca to plagiat, to czują się urażeni. I nierzadko niekulturalnie się odzywają emotka  i twierdzą, że "jak ktoś zgłosił zdjęcie to oświadczył, że jest jego autorem". Jaaaaaasne... zgłoszę Mona Lisę i co? to ja ją namalowałam???  Wyświetl w wątku >>
2 joan, darog 0

ziolko

#6237332 Napisano: 04.08.2016 12:16:38 w SZUKAM....
nkba napisał(a):

A teraz deklaracja: w bloku C cz. 1 (który nas dotyczy) ujmowana jest tylko kwota należnego podatku BEZ żadnych imion, nazwisk Peseli itp. nie mogę dodać zdjęcia więc podam link do mf:
http://www.finans...-8AR-6-2015-2016.pdf

dziękuję emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237316 Napisano: 04.08.2016 12:09:32 w Wkurza mnie...
darekgryko - równie dobrze osoba, którą podali podczas rozmowy, mogła Ci dać ten numer telefonu a sama korzysta z nowego. 
Kurcze blade, ale inwigilacja emotka

Z drugiej strony nie ma się co dziwić.. wiesz sam jako konkursowicz, jakie kombinacje czasami ludzie robią.
Wiem z wiarygodnego źródła (kilka lat temu rozmawiałam z jednym panem z jednego czasopisma, jak coś u nich wygrałam, dzwoniłam w innej sprawie, ale jakoś pogawędka się wywiązała emotka  ), że oni piszą jedno o kasowaniu danych, a faktycznie przechowują te dane wiele lat.
I jeśli zauważą, że X wygrywa na numer 223344, po kilku tygodniach na ten sam numer wygrywa Y, po czym znowu X, to taki numer trafia na ich czarną listę i nie ma szansy na wygraną.
Więc może w tym przypadku może być podobnie?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237231 Napisano: 04.08.2016 10:56:33 w SZUKAM....
nkba no to czekam emotka  i też szukam  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237229 Napisano: 04.08.2016 10:55:18 w Wkurza mnie...
@darekgryko - no to im powiedz, że numer masz np. od 2 miesięcy i nie wiesz, kto był poprzednim właścicielem.
I nie Twoja wina, że ten numer był kiedyś przez kogoś zgłoszony emotka  przecież numery wracają do bazy numerów.
Np. mój tata miał numer po kurierze z Krakowa...

Poza tym zapytaj, dlaczego chcą wiedzieć, kto był poprzednim właścicielem, skoro dane są zbierane TYLKO do konkretnego konkursu i nie mają prawa ich dalej przetwarzać?
Widać UOKiK musi się zająć takimi agencjami, które tworzą sobie nielegalnie bazy danych,....  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6237219 Napisano: 04.08.2016 10:50:54 w SZUKAM....
nkba napisał(a):

ziolko napisał(a):

szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.
ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić 

Jeśli podatek odprowadza organizator (choć nie powinien wcale bo wartość nagrody <760 zł) to żadnych Twoich danych w tym celu nie potrzebuje.

no ok, też tak myślę... ale wolałabym przedstawić jakieś przepisy prawne, że to ja mam rację, a nie oni. 
Niby to tylko dane do przeprowadzenia konkursu, ale jednak wolałabym Peselu nie podawać, bo nigdy nie wiadomo, w czyje ręce trafią takie dane  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237202 Napisano: 04.08.2016 10:34:35 w SZUKAM....
szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.

ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6236804 Napisano: 03.08.2016 12:34:16 w SZUKAM....
klaudia0505 napisał(a):

szukam osoby co chce sie zamienic na voucher New Balance na 350 zł z wyskoczzkapci.pl  z wersji sportowej na klasyczną

polecam temat https://www.e-kon...przedaz/strona/277 
Wyświetl w wątku >>
0 0