Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6237607 Napisano: 04.08.2016 22:36:55 w Wkurza mnie...
mdepfs miałam faceta, co marudził, że wygrywam. Dodam, że on nie musiał nic robić, żeby wygrać, jedynie iść do kina, czy teatru, jak trafiłam jakąś wejściówkę. To były początki konkursowania, więc nagrody skromne.
Była Misja Martyna, wygrałam 6 telefonów Alcatel emotka  i dałam mu jeden, jeden zatrzymałam dla siebie, a resztę sprzedałam.
Nawet to było złe, że wygrałam. I że dałam mu TYLKO jeden telefon, a miałam ich tyyyle...
Od pewnego czasu coś się psuło, a dobiło ostatecznie to, że wygrałam wyjście na paintball. Wszystko było dogadane i w ostatniej chwili wystawił mnie i powiedział, ze nie pojedzie. Bo chce mnie "ukarać" za to, że znowu wygrałam!  emotka
Kij mu w oko... pojechałam z koleżanką i jej chłopakiem, świetnie się bawiliśmy emotka  a z nim zerwałam po o 2 tygodniach emotka

Teraz mam męża, może nie jest bardzo zaangażowany w konkursy, na zasadzie, że coś wymyśla, ale z drugiej strony nie marudzi za bardzo, jak coś kupuję, bo staram się kupować coś, co na pewno wykorzystam, typu proszki do prania, kosmetyki, woda itp. Czasami sam coś zauważy i da mi znać, ale to rzadziej. Lub jak jest zmęczony to na słowo "konkurs" przewraca oczami emotka  

Ale jak uda mi się coś wygrać, co nam się przyda, to cieszy się z wygranej i z tego, że mam satysfakcję, jak pokonam kogoś lepszego od siebie (np. w konkursie foto, gdzie brali udział profesjonaliści, a udało się mnie emotka ), albo wygram coś, co bardzo mi się przydaje, np. robot kuchenny, czy blender (joan emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237425 Napisano: 04.08.2016 14:03:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i szerokości emotka  a na serio... jak się zwróci uwagę organizatorowi przed końcem konkursu lub po ogłoszeniu wyników, że jakaś praca to plagiat, to czują się urażeni. I nierzadko niekulturalnie się odzywają emotka  i twierdzą, że "jak ktoś zgłosił zdjęcie to oświadczył, że jest jego autorem". Jaaaaaasne... zgłoszę Mona Lisę i co? to ja ją namalowałam???  Wyświetl w wątku >>
2 joan, darog 0

ziolko

#6237332 Napisano: 04.08.2016 12:16:38 w SZUKAM....
nkba napisał(a):

A teraz deklaracja: w bloku C cz. 1 (który nas dotyczy) ujmowana jest tylko kwota należnego podatku BEZ żadnych imion, nazwisk Peseli itp. nie mogę dodać zdjęcia więc podam link do mf:
http://www.finans...-8AR-6-2015-2016.pdf

dziękuję emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237316 Napisano: 04.08.2016 12:09:32 w Wkurza mnie...
darekgryko - równie dobrze osoba, którą podali podczas rozmowy, mogła Ci dać ten numer telefonu a sama korzysta z nowego. 
Kurcze blade, ale inwigilacja emotka

Z drugiej strony nie ma się co dziwić.. wiesz sam jako konkursowicz, jakie kombinacje czasami ludzie robią.
Wiem z wiarygodnego źródła (kilka lat temu rozmawiałam z jednym panem z jednego czasopisma, jak coś u nich wygrałam, dzwoniłam w innej sprawie, ale jakoś pogawędka się wywiązała emotka  ), że oni piszą jedno o kasowaniu danych, a faktycznie przechowują te dane wiele lat.
I jeśli zauważą, że X wygrywa na numer 223344, po kilku tygodniach na ten sam numer wygrywa Y, po czym znowu X, to taki numer trafia na ich czarną listę i nie ma szansy na wygraną.
Więc może w tym przypadku może być podobnie?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237231 Napisano: 04.08.2016 10:56:33 w SZUKAM....
nkba no to czekam emotka  i też szukam  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237229 Napisano: 04.08.2016 10:55:18 w Wkurza mnie...
@darekgryko - no to im powiedz, że numer masz np. od 2 miesięcy i nie wiesz, kto był poprzednim właścicielem.
I nie Twoja wina, że ten numer był kiedyś przez kogoś zgłoszony emotka  przecież numery wracają do bazy numerów.
Np. mój tata miał numer po kurierze z Krakowa...

Poza tym zapytaj, dlaczego chcą wiedzieć, kto był poprzednim właścicielem, skoro dane są zbierane TYLKO do konkretnego konkursu i nie mają prawa ich dalej przetwarzać?
Widać UOKiK musi się zająć takimi agencjami, które tworzą sobie nielegalnie bazy danych,....  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6237219 Napisano: 04.08.2016 10:50:54 w SZUKAM....
nkba napisał(a):

ziolko napisał(a):

szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.
ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić 

Jeśli podatek odprowadza organizator (choć nie powinien wcale bo wartość nagrody <760 zł) to żadnych Twoich danych w tym celu nie potrzebuje.

no ok, też tak myślę... ale wolałabym przedstawić jakieś przepisy prawne, że to ja mam rację, a nie oni. 
Niby to tylko dane do przeprowadzenia konkursu, ale jednak wolałabym Peselu nie podawać, bo nigdy nie wiadomo, w czyje ręce trafią takie dane  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6237202 Napisano: 04.08.2016 10:34:35 w SZUKAM....
szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.

ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6236804 Napisano: 03.08.2016 12:34:16 w SZUKAM....
klaudia0505 napisał(a):

szukam osoby co chce sie zamienic na voucher New Balance na 350 zł z wyskoczzkapci.pl  z wersji sportowej na klasyczną

polecam temat https://www.e-kon...przedaz/strona/277 
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6236797 Napisano: 03.08.2016 12:25:32 w SZUKAM....
ewka.kr napisał(a):

szukam osoby , która wygrała piłkarzyki z Warki/Heinekena i wie , który konkretnie to jest model. z moich internetowych poszukiwań wynikają sprzeczne informacje a nie chce ich rozpakowywać

jeśli chcesz je sprzedać, a nie są zafoliowane to może lepiej rozpakuj, żeby zobaczyć, czy wszystko w porządku. Bo może się okazać, że jednak coś jest uszkodzone i po sprzedaży kupujący będzie miał pretensje a Ty nieprzyjemności, ze zwrotem kasy łącznie  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6236690 Napisano: 03.08.2016 00:01:35 w Wkurza mnie...
fragles napisał(a):

delvitto napisał(a):

niesamowicie mnie wkurzają spamy, w ilości kilkudziesięciu sztuk dziennie, na poczcie u męża, a teraz zaczynają (póki co w mniejszej ilości) trafiać i na moją pocztę ;( wszystkie dotyczą dodatkowego zarobku, opcji binarnych, zarabiania w $, stawiania domu w 2 miesiące, sekretów szybkiego zarobku...itp, itd. 
Szukałam w nich jakiegoś linku by się z tego shitu wypisać, ale nie ma! Nigdy nigdzie nie klikaliśmy w takie strony, a spam się wciąż ma dobrze:( kiedy nie usuwam regularnie, to po kilku dniach mamy tego zatrzęsienie, ostatnio po weekendzie usuwałam u męża ponad 600 spamu emotka  nie chciałabym przez przypadek usunąć jakiejś ważnej zabłąkanej wiadomości, jak się tego pozbyć? 

U mnie samo się powoli wyciszyło, ale po kilku tygodniach. Teraz przychodzi tylko sporadycznie.

delvitto NIE KLIKAJ w linka na wypisanie się!!!! bo wtedy się zapisujesz!! emotka  też tak robiłam i teraz walczę ze spamem na koncie na o2. Kilkaset tygodniowo...
Jedynie wrzucam do spamu, bo tylko tyle mogę zrobić (oprócz skasowania konta)  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6235354 Napisano: 30.07.2016 23:16:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mahuska napisał(a):

Noo fajnie....ja kupiłam viziremotka Jakie to TQ jest durne, żadna agencja mi nie napsuła krwi  jak oni

pozostaje dzwonić do nich w poniedziałek i pytać... może to kolejny konkurs, w którym produkty są tematyczne, jak w kauflandzie ostatnio, co były tylko 4 marki emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6235351 Napisano: 30.07.2016 23:07:20 w Wkurza mnie...
darog napisał(a):

nie czytałem regulaminu, więc zaufałem..
http://www.e-konk...ni.html#.V50SCDVPI6U
kupiłem towar..a tu trwał do 31 maja...no..2 mies po terminie..
ale w bazie aktualny do września...

cóż... tak to jest, jak ktoś nie sprawdza dokładnie dat w regulaminie, tylko wstawia pierwszą, jaka mu wpadnie w oko.
Poza tym regulamin jest trochę myląco napisany.
Ogólnie konkurs zgłosiłam jako zakończony Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6235347 Napisano: 30.07.2016 22:47:26 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, ze ostatnio nic nie wygrywam, a rodzina i znajomi wciaz wypytuja o moje nowe zdobycze. Wiem, zr to glupie, co napisze, ale szkoda, ze nie wygrywam jakichs wartosciowych nagrod, aby inni mi zazdroscili i w zwiazku z moimi nagrodami snuli jakies wydumane teorie spiskowe emotka

jakbyś takie wartościowe nagrody wygrywała i byłyby teorie spiskowe, to byś marudziła, że szkoda, że nie wygrywasz drobnych rzeczy, to byś miała spokój emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6235342 Napisano: 30.07.2016 22:20:03 w Wkurza mnie...
@banka-manka napisał(a):

Komary!!! 
Jak nie bzyczą i nie dają spać, to pogryzą i tak swędzi, że też nie idzie spać bo człowiek się drapie! !!

weź posmaruj amolem, albo spirytusem salicylowym emotka  
Na ugryzienia meszek polecam okłady z wody i octu Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6235002 Napisano: 29.07.2016 15:38:30 w Pomocy!!!!
kachna1111 napisał(a):

pomocy!!
wchodzę na pocztę na o2 a tam wszystkie foldery puste
rano było wszystko ok
co teraz?

ktoś tak miał?

tam były ważne rzeczy

jak wchodzisz? bo ja loguję się TYLKO przez  http://prokonto.pl/ i - odpukać - nie miałam takich problemów. I nie mam tyle reklam przy logowaniu emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6234310 Napisano: 28.07.2016 12:11:09 w Kupię...
nina54 napisał(a):

Kupię paragon na Garnier z Biedronki

Pamiętaj, że tutaj nie piszemy o paragonach. Do tego jest osobny temat: Paragony  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6234162 Napisano: 28.07.2016 00:08:09 w Kupię...
galante1 napisał(a):

Itaka Travelpass TUI Supertour Rainbow wakacje.pl voucher bon wygrany w konkursie odkupię na własny użytek
Warszawa TEL. 602 755 817

100% uczciwości transakcji.

cały czas jeden wpis na forum, a faktycznie ogłoszenia cały czas, tylko wcześniejsze kasowane...  emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6233990 Napisano: 27.07.2016 19:06:16 w Kaufland konkursy
buncia88 napisał(a):

melissa napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Czy można jakoś poznać, co jest tą nieSZCZĘSNĄ piłką lewandowskiego, a co bonem do kaufa? Nie ukrywam, ze wolałabym bon... emotka

Chyba każdy by wolał bon... Niestety, żaden SMS nie zawiera informacji na temat rodzaju wygranej nagrody:(

Tu chyba większość marzy, by nie zostać laureatem nagrody I stopnia  po tej lawinie piłek jakie zafundowało nam Euro emotka

ja tam piłki na Euro nie wygrałam, więc może być piłka, może być bon emotka   Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

ziolko

#6233361 Napisano: 26.07.2016 17:11:10 w WC - rozmowy o wszystkim
WSZYSTKIM KRZYSZTOFOM (ZA WCZORAJ), ORAZ WSZYSTKIM ANNOM, ANIOM Z DZIŚ ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO emotka  emotka Wyświetl w wątku >>