Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6175435 Napisano: 21.03.2016 16:51:21 w Wkurza mnie...
kasiulll napisał(a):

Wydłużanie z dnia na dzień i bez żadnego sensownego powodu i w dodatku bez ogłaszania tego w oficjalny sposób terminów trwania konkursów, ("a bo tyle kreatywnych zgłoszeń i przed świętami nie każdy miał głowę do  zgloszen"). Dla mnie to tylko sposob na nachapanie sie wiekszej ilosci maili i tyle, bez szacunku do osób które wyslaly zgłoszenie na czas. emotka  Zmiany w regulaminie po cichaczu są mega nie fair. Eh..

ha! też to kiedyś miałam emotka  napisałam maila do organizatorów, że tak się nie robi, poza tym w regulaminie nie ma zapisu o tym, że mogą przedłużyć czas trwania konkursu.
Nie wiem, czy z racji mailowania, czy moje zgłoszenie się podobało, ale ostatecznie wygrałam nagrodę pocieszenia emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6175325 Napisano: 21.03.2016 12:39:05 w WC - rozmowy o wszystkim
jak dla mnie dziwna sprawa... agencja NIE powinna wymagać tego typu danych w przypadku nagród o wartości mniejszej, niż 760 zł.
Kiedyś w konkursie Faktu też chcieli numer dowodu i pesel, bo "księgowość" wymaga. Po kilku mailach odstąpili od tego wymogu.
Jeśli kurier miał zlecone, żeby brać numer dowodu przy odbiorze przesyłki, to musiał wziąć. A Ty powinnaś skontaktować się z agencją (organizatorem) i zapytać, po co im te dane. W razie czego możesz żądać usunięcia swoich danych, co gwarantuje Ci ustawa o ochronie danych osobowych. 
Tylko później ciekawe, czy da się jeszcze wygrać u tego organizatora... bo niektórzy stosują niedozwolone praktyki w postaci zbierania danych i tworzenia baz danych. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6175322 Napisano: 21.03.2016 12:31:16 w WC - rozmowy o wszystkim
ostatnio (w listopadzie bodajże) jak odbierałam nagrodę, to na protokole miał być numer dowodu, czy pesel. Nie podałam i jakoś nie było problemu..
magdalena-1989 jaka to była nagroda?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6175031 Napisano: 20.03.2016 09:21:15 w WC - rozmowy o wszystkim
też pomyślałam o tym, że skoro "poszkodowany" to windykator terenowy, to znaczy, że facet jest upierdliwy i będzie wszystko rozdmuchiwał Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6174803 Napisano: 18.03.2016 23:09:28 w Punkty karne
fiertek - ban za spam Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6174625 Napisano: 18.03.2016 18:10:31 w SZUKAM....
marla napisał(a):

Kiedyś na forum czytałam coś o przyrzeczeniu wydania nagrody (czy jakoś tak). Mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy istnieją do tego konkretne przepisy prawne? Pomimo spełnienia wszystkich warunków regulaminu nie mogę się doprosić wydania nagrody od organizatora.

http://www.prawni...eks_cywilny_47.htm 
publiczne przyrzeczenie nagrody Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6173701 Napisano: 16.03.2016 14:21:33 w PLAGIATY
Vivacia napisał(a):

barbe_66 napisał(a):

oj....i jeszcze jedno cudo: http://wkuchnizwe...polewie-czekoladowej
tyle że inny autor , no masakra, z tego co wiem w Polsce przepisy nie podlegają ochronie praw autorskich ale zdjęcia już tak

Przepis jako sposób na zrobienie potrawy może nie podlega ochronie, ale chyba tekst przepisu już powinien? Chodzi mi o to, że jeśli cytuje się przepis słowo w słowo, to chyba powinno być to traktowane jako plagiat?
Tak np. też nagrodzony w tym Wedlu przepis na gorącą czekoladę z chili jest słowo w słowo z tego artykułu: http://supermamy....lada-w-roli-glownej/

kiedyś jedna babka podała w jakimś konkursie przepis Karola Okrasy i wygrała główną nagrodę (wycieczkę do Włoch). Ludzie zgłosili to Okrasie i babie zabrano nagrodę. 
Więc nie tylko zdjęcia podlegają prawom autorskim, ale jeśli przepis jest unikalny i ma unikalne składniki to tak samo Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6173693 Napisano: 16.03.2016 14:18:09 w Pomocy!!!!
bruce napisał(a):

Czy ktoś z Forum mógłby mi polecić jakiś sklep z AGD oprócz tych w necie (albo inny, np. hipermarket?), gdzie na pewno mogłabym zakupić odkamieniacze do ekspresów Dolce Gusto na kapsułki i czy ktoś z Forum wiedziałby może przy okazji, czy takie odkamieniacze "pasują" do każdego typu takich ekspresów? Z góry dzięki za pomoc.  emotka emotka

nie mam tego typu ekspresu, ale czajnik, czy żelazko zawsze odkamieniam octem. Poszukaj w necie, czy można Twój ekspres potraktować w ten sposób. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6172893 Napisano: 15.03.2016 10:49:01 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
u mnie  nawet ten temat nie działa... emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6172378 Napisano: 13.03.2016 23:44:36 w SZUKAM....
ewikewik napisał(a):

<b>Szukam wejściówki lub dwie 2d do Cinema City</b>

trampek, napisał(a):

Oddam kod empik 20 zł plus 10 zł za kartę do Play 30 zł pw emotka

darog napisał(a):

Szukam 1 miski łaciate i 2 talerzy łaciate, najlepiej na zamiane z rzeczy które mam w wątku "wymienię na..."

CHĘĆ KUPNA CZY SPRZEDAŻY ZGŁASZAJCIE W ODPOWIEDNICH TEMATACH!! WPISY Z DZIEDZINY KUPNA SPRZEDAŻY W TYM TEMACIE BĘDĄ USUWANE.
emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6172000 Napisano: 12.03.2016 09:55:35 w PODZIĘKOWANIA
truskaweczka123 napisał(a):

ziolko emotka
rachel emotka
joan
emotka

bardzo Wam dziękuje za wszystkie wskazówki i pomoc emotka emotka emotka

cieszę się, że mogłam pomóc emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6171632 Napisano: 11.03.2016 12:35:23 w Wkurza mnie...
do dziś żałuję, że nie powiedziałam w rodzinie, że chcę coś innego, niż kwiaty... we wtorek wyjeżdżaliśmy nad morze i było kilka wiader kwiatów u rodziców w garażu. Jak wróciliśmy w sobotę, to niewiele ich zostało, bo powiędły... tyle kwiatów.. tyle kasy, która mogła być wydana na coś innego.. 
Wkurzałam się sama na siebie, że nie potrafiłam być bardziej konkretna w tym względzie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6171603 Napisano: 11.03.2016 12:07:57 w Wkurza mnie...
kalafior napisał(a):

Wkurza mnie... Mam ślub w kwietniu. Na zaproszeniach delikatnie napisaliśmy że chcemy pieniążki zamiast prezentów. I co? Dowiaduje się że już trzecia osoba podaruje nam sztućce. Ciekawe ile osób się nie przyznało. Nie wiem o co chodzi z tymi sztućcami na prezent ślubny... Kiedyś rozumiem - te 20-30 lat temu i więcej trudno było dostać takie rzeczy, więc to były prezenty jak z nieba... Ale teraz? Chcemy z narzeczonym umeblować kuchnie i kupić sprzęt, a skończy się na tym że we własnej kuchni będziemy jeść obiady na walizkach... Ze sztućcami w środku.

zależy jakie to będą sztućce... z plastikowymi uchwytami, czy porządne w walizce emotka  
Ja sztućców nie dostałam na wesele (dopiero na 5 rocznicę ślubu emotka  ), ale może jak nie będą się podobać, to dacie komuś w prezencie? tylko nie dajcie ofiarodawcy emotka
Albo to będą komplety na 6 osób? 
Poza tym sztućców nigdy za wiele...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6171430 Napisano: 10.03.2016 23:53:48 w Wkurza mnie...
batistutek123 - Twoja bajka jest w WC - tamten temat służy do róznych rozmów, a ten do pisania o tym, co akurat wkurza emotka
Bo mnie wkurza takie pisanie nie temat tam, gdzie się podoba  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6171083 Napisano: 10.03.2016 13:02:40 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że przez własną głupotę straciłam 50 zł na BP emotka  
Ze 2 lata temu wygrałam w lokalnym radiu 2 karty na paliwo lub inne rzeczy ze stacji. Jedną zużyłam od razu, na jakieś płyny do szyb itp, a drugą zachomikowałam. Byłam pewna, że skoro mam 12 miesięcy od dnia aktywacji, którą mogę zrobić na stacji, to jest ważna cały czas. Do czasu, jak kilka dni temu chciałam coś kupić na BP (dodam, że normalnie nie korzystam z tej stacji, bo jest droga) a tu karta nieważna. Ja zdziwiona dlaczego... dziś zadzwoniłam do BP i okazało się, że karta była ważna do listopada 2014. Pytanie - jakim cudem?? skoro jej nie aktywowałam? I ludzie z BP nic nie mogą zrobić, bo nawet nie ja tą kartę kupowałam, tylko radio.. a radio nowej mi nie da, bo to było dawno i mieli ograniczoną pulę nagród. 
Echh...
Podsumowując, dobrze, że to tylko 50 zł, a nie więcej i postaram się więcej nie odkładać realizacji nagrody na później... wrrrr...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6171014 Napisano: 10.03.2016 11:21:48 w SZUKAM....
ja suszę w piekarniku, jeśli chcę chipsy jabłkowe na szybko emotka albo robię marmoladę do jedzenia na bieżąco Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6170969 Napisano: 10.03.2016 10:18:46 w SZUKAM....
defed napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Info tez macie taki nowy ciulowy uklad poczty na o2?

Mam po staremu, na roznych przegladarkach.

ja loguję się przez http://prokonto.pl/ i mam po staremu Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6170905 Napisano: 09.03.2016 22:26:15 w SZUKAM....
mysz-s moja rada - jak już masło się roztopi to nakłuwam całość patyczkiem do szaszłyków, żeby równo namiękło. Biorę mniej cukru, bo przy tej ilości jest bardzo słodkie, a jeśli jabłka są słodkie, albo słodzone ze słoika to już masakra emotka  
Można odłożyć 2 łyżki cukru z tego, co ma być dodane do ciasta i posypać na wierzchu przed pieczeniem - będzie fajna skorupka emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6170903 Napisano: 09.03.2016 22:22:02 w Wkurza mnie...
batistutek123 - wkurza mnie, że obiecałeś przenieść się do WC i co? nadal monopolizujesz ten temat gadaniem o niczym emotka emotka  zaraz zacznę kasować te wpisy i będzie w końcu porządek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6170898 Napisano: 09.03.2016 22:07:58 w SZUKAM....
mysz-s napisał(a):

jokan napisał(a):

mysz-s napisał(a):

Szukam dobrego, sprawdzonego a przede wszystkim prostego przepisu na szarlotke. Ktoś coś pomoże  emotka

a moze "szarlotka sypana", znasz ten przepis ?

Nie znam, wogole pierwszy raz będę coś piekła

polecam http://www.mojewy...pis/szarlotka-sypana
dobra, tania i szybka emotka  koniecznie użyj masła na wierzchu emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0