Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://www.faktyk...towac-zycie-wojtusia Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
odpowiedź pokera
"tak ale można wstawić z neta tylko odpowiedzialność za publikacje bierze osoba która nadesłała"
Zaś inni uważają, że takie postępowanie jest w porządku
" Nikt nie udostępnia cudzych zdjęć tylko grafiki z neta , nie każdy jest super grafikiem :P i żeby znalezć odpowiedni obrazek tez poświeca czas..to tylko zabawa !! i to bardzo fajna !! to nie wojsko !! ani wiezienie !! klawiszy tu nie trzeba!!"
"Mam wrazenie , ze są osoby ktore z zazdrosci psują innym zabawę ..ja gratuluję wszystkim , ktorzy wysłali te super wyznanaia milosne:D SUPER"
Tu ukradną zdjęcie, później w innym konkursie też i wszystko w porządku... przecież są zaradni i "to tylko zabawa"
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
"Pani Katarzyno można wstawić czyjeś grafiki, ale jednocześnie osoba która nadesłała do nas pracę oznajmia że nie łamie praw autorskich i w razie problemów prawnych bierze tym samym ona odpowiedzialność za wstawione grafiki.Czyli mogą brać udział grafiki które nie są przez tą osobę zrobione. Jeśli w konkursie miałyby brać udział grafiki zrobione "samemu" byśmy o tym napisali. W tej zabawie bardziej chodzi nam o wyrażenie publiczne uczuć. Pozdrawiamy"
Idiotyzm... nie swoje, ale zgłaszam prawa
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Czy zgłaszając takie zdjęcie w konkursie (na poker texas polski) jako swoje można powiedzieć, że to plagiat??
Czy nie?
W zasadach jest "5.Uczestnik zabawy przesyłając grafikę oświadcza jednocześnie, że rozpowszechniając nie łamie tym samym praw autorskich."
Bo jedna osoba broni się mówiąc, że " Jeśli ktoś wrzuci zdjęcia do użytku publicznego, to w takim razie nie łamiemy praw autorskich.".
To jak to jest?
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Już dłuższy czas nie gram u nich, bo już nie wygrywałam.
W życiu napisałam kilka reklamacji konkursu... ostatnią w grudniu, reklamacja uznana, teraz czekam na nagrodę
Ale pół sukcesu już jest.
Rok temu też pisałam reklamację, bo wygrało za długie hasło.. miało być do 160 znaków, zaś wygrało takie, co nawet po usunięciu spacji miało prawie 200. I co?? napisałam reklamację i nawet nie raczyli odpisać!! dopiero po 5 tygodniach, jak zadałam im pytanie na maila, czy doczekam się odpowiedzi, raczyli coś napisać. Oczywiście wyszło na to, że jestem zazdrosna (bo było do wygrania kilkanaście nagród, a za długie hasło było przy tej, co wybrałam). Babka broniła pazurami i zębami tego hasła, bo tak się podobało jury, że postanowili je nagrodzić, mimo, że długie (moim zdaniem typówka, nic nowego, tylko powtórzenie schematu)
Ja jej na to, że skoro chcieli długie, to nie powinni robić w reg ograniczeń do 160 znaków, ta do mnie z ironicznymi odzywkami, Ale jak ją rozpracowałam, że ironicznie pisała, to zmieniła ton na grzeczniejszy. I tak nic nie ugrałam, jedynie straciłam czas i nerwy...
Jeśli ktoś nie chce przyznać się do błędu, to żeby go rozrywać na strzępy i tak się nie przyzna
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Dla niektórych osób w agencjach nie ma różnicy pomiędzy losowaniem, a wybraniem najlepszych zgłoszeń.
Przeciez ile razy dziwicie się, że wygrały najgorsze Wasze zgłoszenia? pewno z powodu losowania...
Więc jeśli ktoś ma wybrać jakiegoś zwycięzcę, a nie chce mu się czytać setek kuponów, to wybiera coś, co się wyróżnia - mianowicie pracę przestrzenną. Z lenistwa... z niedbalstwa... niedoinformowania... braku szacunku dla tych osób, które wysłały prawidłowe zgłoszenia.
Niektórych organizatorów nadal trzeba uświadamiać, co robią źle.. ale z drugiej strony.. takie uświadamianie moze skończyć się tym, że i tak się nie wygra, bo interwencja może być uznana za zazdrość i chciwość
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tu zaś była wina sprzedającego, bo nie dość, że wysłał ekonomicznym, zamiast priorytetem, to jeszcze nie było z tą osobą kontaktu Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
myślę, że gdyby twórcy laurek startowali w konkursach tematycznych, to mieliby raczej marne szanse na wygraną
Organizatorzy niech nagradzają takie prace.. proszę bardzo. Ale NIE głównymi nagrodami! tylko jakimś dodatkowym wyróżnieniem za wyróżniającą się pracę.
Bo skoro w regulaminie jest napisane czarno na białym, że ma być OPIS, to ma być opis, a nie coś grająco-świecąco-rozkładanego Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
swoją drogą jestem ciekawa, co to za Jagoda Rafik tak się oburzyła w komentarzu pod artykułem...
"Nie rozumiem dziennikarskiego śledztwa pana Wachnickiego. Czy ja mu grzebię w życiorysie i sprawdzam, ile ma samochodów albo mieszkań? Ten gniot, który popełnił, jest tendencyjny i ma za zadanie zasiać nieco fermentu. "Niby wszystko ok, ale jakiś przekręt musi być...". Najłatwiej obrzucić kogoś błotem, zawsze trochę się przyklei. Otóż panie autorze tego gniota - informuję pana, że wszystkie wygrane zostały zdobyte uczciwie: w konkursie literackim, na hasło, fotograficznym, urnowym itd. Różne komisje, różne zadania, różny okres, różni ludzie. Wie pan o czym to świadczy? Tylko i wyłącznie o tym, że jestem bardzo zdolną, utalentowaną i łebską osobą. A nieuczciwością się brzydzę. Żegnam ozięble bez wyrazów szacunku. ps. obrzydliwy gniot śmierdzący nagonką"
Mam pewne podejrzenia, ale nie wiem, czy słuszne Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
A jak jest u Ciebie? odpowiedz szczerze na poniższe pytania:
1 - jak pierzesz ubrania? w pralce automatycznej, we frani, czy w balii za pomocą tary?
2 - jak jesz? zamawiasz coś na wynos? gotujesz na kuchence gazowej/elektrycznej, czy na płycie pieca węglowego? a może nad ogniskiem?
3 - jak śpisz? w łóżku na materacu? czy może na podłodze bez niczego?
4 - jak się myjesz? masz wannę lub prysznic, czy myjesz się w strumieniu?
5 - jak się ubierasz? idziesz do sklepu po ubrania? czy może sam przędziesz len i tkasz materiał? a później za pomocą maszyny z napędem nożnym szyjesz sobie ubrania?
6 - jak się komunikujesz? dzwonisz do kogoś, czy dajesz znaki latarką?
bo już wiem, że korzystasz ze zdobyczy cywilizacji i masz komputer/telefon z dostępem do internetu
7 - przypomnij mi, ile masz lat? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Ciekawe, w jakich rejonach? i skąd sugestia, że "życie jest bardzo tanie"? opał prawie darmo? moi rodzice jak kupowali węgiel i miał, to szło 2,5-3 tys średnio, jeśli nie więcej (info sprzed 5 lat). To jest tanio?? noo chyba dla kogoś, kto zarabia 15 i więcej tys na miesiąc, ale wtedy taki ktoś może sobie pozwolić na ogrzewanie gazowe, czy olejowe...
Ceny domów na wsi też są różne - od kilkudziesięciu tysięcy wzwyż.
Poza tym działam w branży budowlanej i widziałam kilka domów do remontu, czy rozbudowy. I szczerze mówiąc.. wolałabym niektóre zburzyć i wybudować coś od nowa, niż bawić się w odkopywanie fundamentów, osuszanie ich, ocieplanie, skuwanie tynków, wymiana posadzek, instalacji, wymiana lub zakładanie nowego stropu, bo stary drewniany z sieczką zdążył się rozlecieć. Do tego nadbudowa lub rozbudowa, a nie każde ściany, czy fundamenty są na tyle mocne, żeby tą nadbudowę wytrzymały.
Obecnie jest tendencja powrotu ludzi ze wsi do miasta.. tych, co jeszcze niedawno się wyprowadzali poza miasto, żeby mieć swój dom, działkę, najlepiej gdzieś w okolicy lasu. Bo okazało się, że jak śnieg popada, to trzeba samemu odśnieżyc, bo do szkół, przedszkoli, pracy i na zajęcia pozalekcyjne daleko a paliwo i czas na dowiezienie kosztuje... więc część ludzi wraca, bo zwyczajnie zycie na wsi jest dla nich droższe, niż w mieście. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane