Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6149433 Napisano: 23.01.2016 23:50:15 w PLAGIATY
nie wiem, jak ze studentami, ale często profile znanych firm i marek prowadzą firmy, którzy trudnią się taką działalnością.
I nawet oni nie mają pojęcia o wszystkich przepisach, nawet dotyczących plagiatów.
Osoby mające z czymś takim do czynienia codziennie wiedzą, o co chodzi i gdzie szukać pomocy.
Np. my emotka
Ale zwykły człowiek (mugol) nie będzie widział co i jak, bo przecież "on to wymyślił", albo "inspirował się" tak w 99% emotka  no bo "skoro jest w internecie to nie ma autora i każdy może brać, jak mu się podoba" Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6148819 Napisano: 22.01.2016 08:57:14 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
karty z Superpharm z tego konkursu https://www.e-kon...sy.html#.VqHgKvnhDDc
Kurier GLS
Z tego co wiem, to 3x50 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6147583 Napisano: 19.01.2016 16:40:43 w Wkurza mnie...
u mnie na poczcie nie zawsze wołają dowód, bo już znają mnie z widzenia i z nazwiska emotka   i wiedzą, że odbieram awiza tylko na siebie, albo na męża (tzn zna mnie jedna starsza babka, innym dowód podaję).

Kiedyś przez dłuższy czas chodził jeden listek i jak się go pytałam, czy ma coś dla mnie, to od razu wiedział, jakie nazwisko i blok. A teraz prawie za każdym razem chodzi ktoś inny i połapać się nie można emotka
Paczkowy za to jest ten sam, wozi paczki pocztowe, jak i pocztex.
Bez problemu przywozi paczki do biura, jeśli wie, że nikogo nie ma w domu, albo wcześniej dzwoni, żeby zapytać.
Co prawda teraz ma "wielką krzywdę", jak przenieśliśmy biuro emotka   jesteśmy na wysokim 1 piętrze, do pokonania 29 stopni, więc nie dziwię mu się, że nie zawsze chce mu się wchodzić i ja do niego idę na dół. 
Dla mnie żaden problem, bo paczek dużo nie ma... niestety...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6147086 Napisano: 18.01.2016 23:10:03 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

asiek07095 napisał(a):

jeszcze czekam aż listonosz obskoczy wszystkich sąsiadów... pani kierownik placówki która nie potrafiła zrozumieć że nikogo nie było w domu wpierała mi że ktoś z mojego mieszkania to odebrał, i schował może pod lóżko (gabaryt xxl) i mi nie powiedział...

O czym ty dziewczyno piszesz?!
PODROBIŁA TWÓJ PODPIS!!!
Sprawa dla policji i tyle.

jeśli jakiś polecony przychodzi do mojego męża, to zawsze podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem, zaś w nawiasie piszę, jakie łączy nas pokrewieństwo (czyli żona - mamy to samo nazwisko). Nigdy nie było żadnego problemu.
Dziwię się, że listonosz wydał przesyłkę osobie nieznajomej, w dodatku jeszcze pewno zasugerował jej podpisanie się Twoim nazwiskiem.
Idź na pocztę i poproś o pokazanie formularza odbioru.
Tam powinien być ten podpis sfałszowany - wtedy złóż reklamację. Wiesz, co powinno być w tej przesyłce?

U mnie przesyłki z pocztexu i paczki pocztowe nosi ten sam facet. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6145819 Napisano: 15.01.2016 15:12:43 w Wkurza mnie...
emotka wkurza mnie,  że znowu jest masa sprzedających paragony... a tak bym chciała wygrać coś z rezerwy  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6144898 Napisano: 14.01.2016 12:31:28 w Wkurza mnie...
na fb, a gdzieżby indziej?? emotka
Organizator X, sponsor X, a jak przychodzi co do czego to organizowaniem i reklamacjami zajmuje się niezależna agencja Y. W dodatku nie wiadomo jaka.
W reg nie ma info, że tym wszystkim będzie zajmowała się jakaś inna firma, tylko X.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6144892 Napisano: 14.01.2016 12:24:29 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że niektóre agencje wiedzą lepiej, jak rozwiązać konkurs. Mimo, że ewidentnie nie znają się na rzeczy i np. nagradzają czasy z sufitu wzięte, a nie faktycznie najniższe.
Poza tym gdzie ranking publicznie dostępny?? to, że tylko oni go widzą powoduje, że są rózne niejasności i nieprawidłowości.
I gdzie przestrzeganie WŁASNEGO regulaminu???? wyniki konkursu podane po 21 dniach od regulaminowego czasu, w dodatku nie publicznie, tylko rzekomo wysłane do laureatów. 
Czas na odpowiedź na reklamację też już ponad 2 razy dłuższy, niż zakładany.
Szlagggg.... a to taka niby dobra firma, marka znana nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie emotka  zatrudnili zielonych laików... a nie dobrą firmę do organizacji konkursu emotka
A właśnie... w regulaminie również nie ma żadnej wzmianki o tym, że organizatorem jest jakaś zewnętrzna agencja, tylko sponsor bezpośrednio.
I nie wiadomo, kogo objeżdżać  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6144717 Napisano: 13.01.2016 23:53:55 w Wkurza mnie...
batistutek123 napisał(a):

nie widzę działu Tesco na forum,a  nie mam szczęścia do szukania konkursów- nie da się krakowskim targiem za 2,5 konkursu dać uprawnienia do oglądania?

każdy ma takie same prawa i obowiązki na forum, czyli albo 3 konkursy na miesiąc i dostęp do całego forum, albo zero konkursów i ograniczenia tematów emotka
Na Facebooku jest masa konkursów.. wystarczy mieć oczy szeroko otwarte i raz dwa dodać konkursy emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143817 Napisano: 12.01.2016 14:29:20 w Wkurza mnie...
dostałam skierowanie do neurologa, bo mam czasami zawroty, ale lekkie, częściej takie jakby zachwiania równowagi, jakby ktoś mnie popychał z boku.
Ale dziś to przegięcie emotka
Wiem, że mam lekko skrzywiony odcinek piersiowy kręgosłupa i czasami kłuje mnie  w klatce piersiowej (a to dlatego, że końcówki nerwów kończą się właśnie w klatce i jak jest ucisk na nerw, to może boleć w okolicach mostka) Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143740 Napisano: 12.01.2016 13:24:14 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że chyba biometeo jest niekorzystne, bo mam takie zawroty głowy, że szok emotka

Ja się czuje podobnie. Działa tak na mnie bardzo silny wiatr. I wcale nie muszę wychodzić z domu, żeby stwierdzić, że na zewnątrz jest właśnie takowy emotka

u mnie wiatru na zewnątrz nie ma... ale ja jestem "zawiana", bo jak idę to łapię się ścian itp. 
Jak byłam w przychodni to ludzie dziwnie na mnie patrzeli emotka  a ja pewno szłam jak pijana.
Pojechałam samochodem, wróciłam taksówką, bo nie odważyłam się kierować.
Ciśnienie mam w normie, cukier też.
Echhh... jestem coraz większą meteopatką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143728 Napisano: 12.01.2016 13:10:10 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że chyba biometeo jest niekorzystne, bo mam takie zawroty głowy, że szok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143135 Napisano: 11.01.2016 11:25:56 w Połączenia nieodebrane
u mojego męża też było jakiś czas temu połączenie na numer abonamentowy. W dodatku w sobotę, czy w niedzielę ok 5:30 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143024 Napisano: 10.01.2016 22:46:18 w Wkurza mnie...
rata za mieszkanie ważna rzecz.. 
Ale chyba postępowanie kuzynki pozostawiło jakiś mały niesmak?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143012 Napisano: 10.01.2016 22:33:06 w Wkurza mnie...
siasiolka napisał(a):

buncia88, jak tam miewa się kuzynka i jej robot? Sprawa wyjaśniona? 

też jestem ciekawa emotka  buncia88 czekamy!! emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142833 Napisano: 10.01.2016 11:11:53 w Wkurza mnie...
stamp - jak masz problem z licznikiem konkursowym, to do pionasa lub mkmadzi  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142545 Napisano: 09.01.2016 00:59:54 w SZUKAM....
batistutek123 napisał(a):

w dalszym ciągu szukam fajnej normalnej dziewczyny. Wykorzystuję wszędzie okazję bo dzisiaj naprawdę trudno poznać kogoś wartościowego jestem z okolic Nowego Sącza. Nie oceniam po wyglądzie, jednak dbałość o siebie bez przesadna jest ważna i na koniec- nie będę już zabierał tych zniczy!

sugeruję portale randkowe, a nie konkursowe emotka  tam są większe szanse, niż tu Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142433 Napisano: 08.01.2016 21:10:21 w Wkurza mnie...
bzowapani napisał(a):

kalka napisał(a):

Ostatnio zadzwoniła do mnie pani z fundacji Dr Klaun i oznajmiła, że fundacja wysłała mi blankiet do wpłaty kasy na fundację oraz spytała: CZY MOJE DANE SĄ AKTUALNE!!!! No zbaraniałam emotka nigdy nie podawałam im żadnych moich danych! Jestem przeczulona i kontroluję komu przekazuję swoje dane, bywa, że rezygnuję z pseudonagród (podobnie jak ziolko), gdy w zamian chcą  dane osobowe włącznie z" pinem do konta"  emotka  Spytałam, jak fundacja weszła w posiadanie danych, a pani z rozbrajającą szczerością powiedziała, że kupili moje dana od jakieś firmy-podała mi adres i nazwę tej złodziejskiej firmy (złodziejskiej, bo nie wyrażam zgody na przekazywanie moich danych podmiotom trzecim, a zwłaszcza handlowanie nimiemotka  Jeśli mają jakąkolwiek podkładkę, to zdobytą w podstępny sposóbemotka   
I zastanawiam się co mogę z tym zrobić, oprócz wycofania oczywiście swoich danych z takiej bazy .

wygrałam kurtkę w tym konkursie https://www.e-kon...167045/#.VpAWUvnhDDc
Wysłana w poniedziałek, dziś w końcu do mnie dotarła, bo osoba nadająca nie pofatygowała się, żeby wpisać mój numer telefonu. Kurier najpierw nie miał kwitków do awizo, wczoraj je miał i w końcu dowiedziałam się, że był i dziś jak się z nim umówiłam - kurtkę dostałam.
Aleee... jak wypełniałam jakieś potwierdzenie odbioru nagrody, to okazało się, że trzeba podać numer dowodu emotka  nosz kurcze... a chwilę wcześniej o tym pisałam. NIE podałam emotka  ciekawe, czy coś mi z tego powodu zrobią. 
Kurtka o wartości dokładnie 208 zł, co wynika z dokumentu. Org - Agora, a dokładnie Radio Tok FM. .

Ktoś wie, czy Agora jest taka szczególarska i będą się czepiać?? 

W kwestii firm sprzedających nasze dane... oni je pozyskują z różnych źródeł, np. allegro, olx, lokalne portale itp. Firma jest zarejestrowana na Litwie. 
Wiele firm, mniejszych i większych, kupuje od nich bazy danych, bo za 2 miliony adresów płacą 700 zł netto... chociaż cena pewnie zależy od zasobności bazy, im więcej danych, tym większa kwota.
Kilka razy uprzejmie zapytałam nadawcę newslettera, do którego nie zapisywałam się nigdy (np. myjnia samochodowa w Rzeszowie), albo inne "kwiatki" i właśnie od nich dowiedziałam się, że litewska firma sprzedaje nasze dane.
Albo ktoś pozyskuje je z portali. 
Np. kiedyś, ponad rok temu wygrałam jeden bilet na jakieś przedstawienie i chciałam drugi odkupić od kogoś. Podałam pod wynikami konkursu swojego maila, że jak ktoś chce sprzedać, to jestem chętna.
I co?? właśnie stamtąd oszuści wzięli mój adres!! napisałam im, że adres był podany tylko i wyłącznie w celu kupna określonej rzeczy, a nie zapisywania mnie do newslettera, którego nie chcę.

Jak znajdę nazwę firmy, to napiszę, co to za gagatki  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142302 Napisano: 08.01.2016 16:28:38 w SZUKAM....
constanza napisał(a):

szukam informacji na co sie powolac (jakis paragraf, komunikat NFZ) u lekarza gdzie zapisy sa jednego dnia w roku. Coś mi sie kiedys obilo o uszy, ze to niezgodne z prawem.

zadzwoń do rzecznika praw pacjenta lub do oddziału NFZ w swoim mieście/powiecie  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142169 Napisano: 08.01.2016 13:18:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

A ja znow wnoszę o dodanie opcji przeczytania wiadomości, lub wyświetlania. Ktoś zapytał w kupie czy ktoś ma do sprzedaży coś.. Napisałem do tej osoby i nie wiem czy nie odczytała jeszcze czy ma mnie głęboko w poważaniu, i czy jeszcze czekac czy już odpuścić. Chyba nie będzie to trudne do wprowadzenia...

jestem ZA! jakieś automatyczne potwierdzenie przeczytania...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142164 Napisano: 08.01.2016 13:07:38 w Wkurza mnie...
W kwestii podawania wrażliwych danych - to zależy... kiedyś w Fakcie przy nagrodach za 100 z chcieli nawet imiona rodziców i miejsce urodzenia  emotka  oczywiście zapytałam, po co im to, a oni na to, że potrzebują do księgowości  emotka emotka  no jaja sobie zrobili...
Nie wysłałam im tych danych i 100 zł otrzymałam.

Kiedyś w Rafaello nie wzięłam udziału.bo za pralinki za 70 zł chcieli też numer dowodu, pesel i nie wiadomo co jeszcze. Na moje pytania, po co im to, nie potrafili przekonywająco odpowiedzieć.
Jasne... jeszcze mnie stać na pralinki, a moich danych nie podaję wszystkim, jak leci, bo wystarczy jakiś lewus w agencji i weźmie kredyt na mnie, a później to JA będę miała nieprzyjemności. 

Zaś przy cenniejszych nagrodach muszą odprowadzać podatek do właściwego US, dlatego potrzebują pesel. Ale ludzie... nie sprzedawajcie się za byle co  emotka  a jeśli ktoś mimo wszystko będzie nalegał na podanie takich danych przy mało wartościowej nagrodzie, nie uginajcie się.
W końcu agencje handlują naszymi danymi. Tylko o tym nie mówią  emotka  ile razy po jakimś konkursie smsowym dostawaliście smsy od wróżek i innych "super-ciekawe-oferty"??  Wyświetl w wątku >>
0 0