Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Ale chyba postępowanie kuzynki pozostawiło jakiś mały niesmak? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wysłana w poniedziałek, dziś w końcu do mnie dotarła, bo osoba nadająca nie pofatygowała się, żeby wpisać mój numer telefonu. Kurier najpierw nie miał kwitków do awizo, wczoraj je miał i w końcu dowiedziałam się, że był i dziś jak się z nim umówiłam - kurtkę dostałam.
Aleee... jak wypełniałam jakieś potwierdzenie odbioru nagrody, to okazało się, że trzeba podać numer dowodu
Kurtka o wartości dokładnie 208 zł, co wynika z dokumentu. Org - Agora, a dokładnie Radio Tok FM. .
Ktoś wie, czy Agora jest taka szczególarska i będą się czepiać??
W kwestii firm sprzedających nasze dane... oni je pozyskują z różnych źródeł, np. allegro, olx, lokalne portale itp. Firma jest zarejestrowana na Litwie.
Wiele firm, mniejszych i większych, kupuje od nich bazy danych, bo za 2 miliony adresów płacą 700 zł netto... chociaż cena pewnie zależy od zasobności bazy, im więcej danych, tym większa kwota.
Kilka razy uprzejmie zapytałam nadawcę newslettera, do którego nie zapisywałam się nigdy (np. myjnia samochodowa w Rzeszowie), albo inne "kwiatki" i właśnie od nich dowiedziałam się, że litewska firma sprzedaje nasze dane.
Albo ktoś pozyskuje je z portali.
Np. kiedyś, ponad rok temu wygrałam jeden bilet na jakieś przedstawienie i chciałam drugi odkupić od kogoś. Podałam pod wynikami konkursu swojego maila, że jak ktoś chce sprzedać, to jestem chętna.
I co?? właśnie stamtąd oszuści wzięli mój adres!! napisałam im, że adres był podany tylko i wyłącznie w celu kupna określonej rzeczy, a nie zapisywania mnie do newslettera, którego nie chcę.
Jak znajdę nazwę firmy, to napiszę, co to za gagatki
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Nie wysłałam im tych danych i 100 zł otrzymałam.
Kiedyś w Rafaello nie wzięłam udziału.bo za pralinki za 70 zł chcieli też numer dowodu, pesel i nie wiadomo co jeszcze. Na moje pytania, po co im to, nie potrafili przekonywająco odpowiedzieć.
Jasne... jeszcze mnie stać na pralinki, a moich danych nie podaję wszystkim, jak leci, bo wystarczy jakiś lewus w agencji i weźmie kredyt na mnie, a później to JA będę miała nieprzyjemności.
Zaś przy cenniejszych nagrodach muszą odprowadzać podatek do właściwego US, dlatego potrzebują pesel. Ale ludzie... nie sprzedawajcie się za byle co
W końcu agencje handlują naszymi danymi. Tylko o tym nie mówią
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Krótko mówiąc - hurtownicy na maksa Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
trzeba mieć minimum 3 konkursy na koncie.
Poza tym ile można być pasożytem i obibokiem??
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jeśli nie masz, to musisz skontaktować się ze sponsorem/organizatorem i poprosić o jakieś potwierdzenie, że to wygrana. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Pewno te osoby (w tym ja) nie lubią sępów i złodziei.
Kurcze... jakbym zobaczyła, że ktoś bierze sobie znicza, którego właśnie zapaliłam, albo moja ciocia.. na grobie moich dziadków i stawia u siebie to bym się wkurzyła.
Nawet biedne osoby potrafią wydać KILKADZIESIĄT GROSZY (bo po tyle są już najtańsze znicze, albo wkłady) na znicz, żeby postawić u kogoś bliskiego, a Ty normalnie piszesz, że bierzesz i stawiasz na "swoim" grobie??? no bo po co wydać 1 zł na znicz, skoro można ukraść taki za kilkanaście zł albo i więcej??
Kogo stać, to kupuje, jego sprawa... nawet kilkadziesiąt takich samych
Ale widać, że uczciwość w Twoim przypadku to określenie ze słownika wyrazów obcych...
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jeszcze raz dopytałam męża, jak to było i mała poprawka - nie PO 500, a NAWET 500, lub więcej, "bo są rodzice, których na takie kwoty stać."
Wiem, że to jest różnica, ale w pewnym momencie były używane oba określenia i napisałam o jednym.
Też się dziwię, że rodzice godzą się na takie haracze, ale może oni są zdania, że jesli ich dziecko/dzieci nie zostaną dopuszczone do komunii w parafii, to gdzie indziej będzie problem, bo ksiądz zna się z innymi i może komuś powiedzieć, że jak przyjdą ci XX, to ma ich odesłać.
Więc może prywatnie gadają, ile wlezie, ale faktycznie każdy ogląda się na innych, żeby inni poszli gdzieś, czy to zgłosili. I tak ostatecznie nic się nie dzieje. Bo pewno gdyby ktoś poszedł do prasy to byłoby głośno o tym.
Chora sytuacja...
Pewno wcześniej bym o tym wiedziała (jeśli ksiądz to ogłaszał publicznie), albo i nie, jeśli to było tylko do wiadomości rodziców dzieci komunijnych.
W każdym razie opłaty powinny być dobrowolne i w dowolnej wysokości.
Jeśli kogoś stać i chce może dać nawet i tysiąc złotych, a jeśli nie to nie.
Kilka tygodni temu w lokalnej prasie był artykuł o stawkach w kościołach za poszczególne sakramenty.
Okazało się, że w niektórych kościołach za chrzest wołali nawet 500 zł (znowu ta kwota
Jedni znajomi potrzebowali jakiegoś zaświadczenia do pogrzebu z parafii, żeby pochować dziadka na innym cmentarzu, tam gdzie mają większość rodziny. Ksiądz zawołał taką opłatę za ten papierek, jak za normalny pogrzeb
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Co innego 500 zł za CAŁOŚĆ. Ale nie.. po co, skoro można wydoić rodziców??
To tez moja parafia, ale ja nie mam problemów z komunią dziecka
Wyświetl w wątku >>