Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6143135 Napisano: 11.01.2016 11:25:56 w Połączenia nieodebrane
u mojego męża też było jakiś czas temu połączenie na numer abonamentowy. W dodatku w sobotę, czy w niedzielę ok 5:30 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143024 Napisano: 10.01.2016 22:46:18 w Wkurza mnie...
rata za mieszkanie ważna rzecz.. 
Ale chyba postępowanie kuzynki pozostawiło jakiś mały niesmak?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143012 Napisano: 10.01.2016 22:33:06 w Wkurza mnie...
siasiolka napisał(a):

buncia88, jak tam miewa się kuzynka i jej robot? Sprawa wyjaśniona? 

też jestem ciekawa emotka  buncia88 czekamy!! emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142833 Napisano: 10.01.2016 11:11:53 w Wkurza mnie...
stamp - jak masz problem z licznikiem konkursowym, to do pionasa lub mkmadzi  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142545 Napisano: 09.01.2016 00:59:54 w SZUKAM....
batistutek123 napisał(a):

w dalszym ciągu szukam fajnej normalnej dziewczyny. Wykorzystuję wszędzie okazję bo dzisiaj naprawdę trudno poznać kogoś wartościowego jestem z okolic Nowego Sącza. Nie oceniam po wyglądzie, jednak dbałość o siebie bez przesadna jest ważna i na koniec- nie będę już zabierał tych zniczy!

sugeruję portale randkowe, a nie konkursowe emotka  tam są większe szanse, niż tu Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142433 Napisano: 08.01.2016 21:10:21 w Wkurza mnie...
bzowapani napisał(a):

kalka napisał(a):

Ostatnio zadzwoniła do mnie pani z fundacji Dr Klaun i oznajmiła, że fundacja wysłała mi blankiet do wpłaty kasy na fundację oraz spytała: CZY MOJE DANE SĄ AKTUALNE!!!! No zbaraniałam emotka nigdy nie podawałam im żadnych moich danych! Jestem przeczulona i kontroluję komu przekazuję swoje dane, bywa, że rezygnuję z pseudonagród (podobnie jak ziolko), gdy w zamian chcą  dane osobowe włącznie z" pinem do konta"  emotka  Spytałam, jak fundacja weszła w posiadanie danych, a pani z rozbrajającą szczerością powiedziała, że kupili moje dana od jakieś firmy-podała mi adres i nazwę tej złodziejskiej firmy (złodziejskiej, bo nie wyrażam zgody na przekazywanie moich danych podmiotom trzecim, a zwłaszcza handlowanie nimiemotka  Jeśli mają jakąkolwiek podkładkę, to zdobytą w podstępny sposóbemotka   
I zastanawiam się co mogę z tym zrobić, oprócz wycofania oczywiście swoich danych z takiej bazy .

wygrałam kurtkę w tym konkursie https://www.e-kon...167045/#.VpAWUvnhDDc
Wysłana w poniedziałek, dziś w końcu do mnie dotarła, bo osoba nadająca nie pofatygowała się, żeby wpisać mój numer telefonu. Kurier najpierw nie miał kwitków do awizo, wczoraj je miał i w końcu dowiedziałam się, że był i dziś jak się z nim umówiłam - kurtkę dostałam.
Aleee... jak wypełniałam jakieś potwierdzenie odbioru nagrody, to okazało się, że trzeba podać numer dowodu emotka  nosz kurcze... a chwilę wcześniej o tym pisałam. NIE podałam emotka  ciekawe, czy coś mi z tego powodu zrobią. 
Kurtka o wartości dokładnie 208 zł, co wynika z dokumentu. Org - Agora, a dokładnie Radio Tok FM. .

Ktoś wie, czy Agora jest taka szczególarska i będą się czepiać?? 

W kwestii firm sprzedających nasze dane... oni je pozyskują z różnych źródeł, np. allegro, olx, lokalne portale itp. Firma jest zarejestrowana na Litwie. 
Wiele firm, mniejszych i większych, kupuje od nich bazy danych, bo za 2 miliony adresów płacą 700 zł netto... chociaż cena pewnie zależy od zasobności bazy, im więcej danych, tym większa kwota.
Kilka razy uprzejmie zapytałam nadawcę newslettera, do którego nie zapisywałam się nigdy (np. myjnia samochodowa w Rzeszowie), albo inne "kwiatki" i właśnie od nich dowiedziałam się, że litewska firma sprzedaje nasze dane.
Albo ktoś pozyskuje je z portali. 
Np. kiedyś, ponad rok temu wygrałam jeden bilet na jakieś przedstawienie i chciałam drugi odkupić od kogoś. Podałam pod wynikami konkursu swojego maila, że jak ktoś chce sprzedać, to jestem chętna.
I co?? właśnie stamtąd oszuści wzięli mój adres!! napisałam im, że adres był podany tylko i wyłącznie w celu kupna określonej rzeczy, a nie zapisywania mnie do newslettera, którego nie chcę.

Jak znajdę nazwę firmy, to napiszę, co to za gagatki  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142302 Napisano: 08.01.2016 16:28:38 w SZUKAM....
constanza napisał(a):

szukam informacji na co sie powolac (jakis paragraf, komunikat NFZ) u lekarza gdzie zapisy sa jednego dnia w roku. Coś mi sie kiedys obilo o uszy, ze to niezgodne z prawem.

zadzwoń do rzecznika praw pacjenta lub do oddziału NFZ w swoim mieście/powiecie  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142169 Napisano: 08.01.2016 13:18:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

A ja znow wnoszę o dodanie opcji przeczytania wiadomości, lub wyświetlania. Ktoś zapytał w kupie czy ktoś ma do sprzedaży coś.. Napisałem do tej osoby i nie wiem czy nie odczytała jeszcze czy ma mnie głęboko w poważaniu, i czy jeszcze czekac czy już odpuścić. Chyba nie będzie to trudne do wprowadzenia...

jestem ZA! jakieś automatyczne potwierdzenie przeczytania...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142164 Napisano: 08.01.2016 13:07:38 w Wkurza mnie...
W kwestii podawania wrażliwych danych - to zależy... kiedyś w Fakcie przy nagrodach za 100 z chcieli nawet imiona rodziców i miejsce urodzenia  emotka  oczywiście zapytałam, po co im to, a oni na to, że potrzebują do księgowości  emotka emotka  no jaja sobie zrobili...
Nie wysłałam im tych danych i 100 zł otrzymałam.

Kiedyś w Rafaello nie wzięłam udziału.bo za pralinki za 70 zł chcieli też numer dowodu, pesel i nie wiadomo co jeszcze. Na moje pytania, po co im to, nie potrafili przekonywająco odpowiedzieć.
Jasne... jeszcze mnie stać na pralinki, a moich danych nie podaję wszystkim, jak leci, bo wystarczy jakiś lewus w agencji i weźmie kredyt na mnie, a później to JA będę miała nieprzyjemności. 

Zaś przy cenniejszych nagrodach muszą odprowadzać podatek do właściwego US, dlatego potrzebują pesel. Ale ludzie... nie sprzedawajcie się za byle co  emotka  a jeśli ktoś mimo wszystko będzie nalegał na podanie takich danych przy mało wartościowej nagrodzie, nie uginajcie się.
W końcu agencje handlują naszymi danymi. Tylko o tym nie mówią  emotka  ile razy po jakimś konkursie smsowym dostawaliście smsy od wróżek i innych "super-ciekawe-oferty"??  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142140 Napisano: 08.01.2016 12:41:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erychta00 napisał(a):

jokan napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Pytam bo ktoś tak uczynił http://www.e-konk.../172593#.Vo-aWvnhDcs

wg mnie to nieuczciwe, powinnien admin poprawić linka (patrz komentarz poniej w informacji o konkursie)

już zgłosiłam to. ale jednak kilka osób nie zauważy nic złego i kliknie ;/ 
Ah jak ja nie lubię takich kombinatorów! 

też tego nie lubię emotka  ludzie powinni wiedzieć, że to reflink, a nie normalny link do konkursu  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141923 Napisano: 07.01.2016 22:18:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
babulaagula napisał(a):

Mam pytanko. Wiecie może czy lekko przedarty na brzegu paragon przejdzie jakby co w razie wygranej?
Dane są jak najbardziej czytelne, produkt taki jak ma być, ale kurka lekko się mu podarło i teraz nie wiem czy jest sens słać smsa i w razie co się na siebie wkurzać, czy całkiem odpuścić temat.

Aaa i jeszcze jedno. O co chodzi z tym Aleksandrowem Łódzkim? Jestem jakiś tydzień na forum, ale już w którymś wątku to się przewija, aż mnie zaiciekawiło emotka .

odpowiem na drugą część pytania - A. Ł. słynie z tego, że masa ludu (prawdopodobnie rodzina lub rodzina i znajomi) stamtąd wygrywa, z reguły w promocyjnych.
Krótko mówiąc - hurtownicy na maksa  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141921 Napisano: 07.01.2016 22:16:21 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

Kurde, czyżby top dla pasożytów i obiboków został zamknięty?
Nie mam jeszcze  w tym m-cu konkursów na swoim koncie i chciałam tam popisać sobie teraz... ale mi napisali: "Nie masz odpowiednich uprawnień aby móc napisać w tym wątku"
Czy top dla pasożytów i obiboków został zamknięty??? Ile trzeba mieć dodanych konkursów do bazy, aby móc pisać w wątku stworzonym dla osób bez konkursów na koncie...? Kurde kurde kurde emotka

hehe...
trzeba mieć minimum 3 konkursy na koncie.
Poza tym ile można być pasożytem i obibokiem?? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141449 Napisano: 06.01.2016 22:13:12 w WC - rozmowy o wszystkim
kto był organizatorem konkursu? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141446 Napisano: 06.01.2016 22:09:52 w WC - rozmowy o wszystkim
przy nagrodzie powinnaś mieć protokół odbioru nagrody, taki papierek robi za dowód zakupu.
Jeśli nie masz, to musisz skontaktować się ze sponsorem/organizatorem i poprosić o jakieś potwierdzenie, że to wygrana. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6140549 Napisano: 04.01.2016 22:57:52 w Wkurza mnie...
batistutek123 napisał(a):

wkurza mnie że prawie po roku przerwy, po powrocie tak niemiło zostałem przyjęty przez kilka osób!

a ja się dziwię, że się wkurzasz o takie przyjęcie emotka
Pewno  te osoby (w tym ja) nie lubią sępów i złodziei. 
Kurcze... jakbym zobaczyła, że ktoś bierze sobie znicza, którego właśnie zapaliłam, albo moja ciocia.. na grobie moich dziadków i stawia u siebie to bym się wkurzyła.
Nawet biedne osoby potrafią wydać KILKADZIESIĄT GROSZY (bo po tyle są już najtańsze znicze, albo wkłady) na znicz, żeby postawić u kogoś bliskiego, a Ty normalnie piszesz, że bierzesz i stawiasz na "swoim" grobie??? no bo po co wydać 1 zł na znicz, skoro można ukraść taki za kilkanaście zł albo i więcej??
Kogo stać, to kupuje, jego sprawa... nawet kilkadziesiąt takich samych emotka  a jak nie stać, to się kupuje najtańsze, albo wcale. 
Ale widać, że uczciwość w Twoim przypadku to określenie ze słownika wyrazów obcych... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6139928 Napisano: 03.01.2016 15:06:34 w WC - rozmowy o wszystkim
u mnie jak jest kolęda, to na 15 mieszkań ksiądz jest przyjmowany w 5-6 max  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6139813 Napisano: 02.01.2016 22:05:13 w co chcielibyście wygrać?
0 0

ziolko

#6139627 Napisano: 02.01.2016 00:37:48 w WC - rozmowy o wszystkim
pięknie by było... emotka emotka  tylko wtedy księża musieliby płacić podatki itp. A tak "wolnoć Tomku w swoim domku" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6139591 Napisano: 01.01.2016 21:24:48 w WC - rozmowy o wszystkim
to nie prowokacja. Po co miałabym to pisać, gdyby było inaczej?
Jeszcze raz dopytałam męża, jak to było i mała poprawka - nie PO 500, a NAWET 500, lub więcej, "bo są rodzice, których na takie kwoty stać."
Wiem, że to jest różnica, ale w pewnym momencie były używane oba określenia i napisałam o jednym.

Też się dziwię, że rodzice godzą się na takie haracze, ale może oni są zdania, że jesli ich dziecko/dzieci nie zostaną dopuszczone do komunii w parafii, to gdzie indziej będzie problem, bo ksiądz zna się z innymi i może komuś powiedzieć, że jak przyjdą ci XX, to ma ich odesłać.
Więc może prywatnie gadają, ile wlezie, ale faktycznie każdy ogląda się na innych, żeby inni poszli gdzieś, czy to zgłosili. I tak ostatecznie nic się nie dzieje. Bo pewno gdyby ktoś poszedł do prasy to byłoby głośno o tym.

Chora sytuacja... 
Pewno wcześniej bym o tym wiedziała (jeśli ksiądz to ogłaszał publicznie), albo i nie, jeśli to było tylko do wiadomości rodziców dzieci komunijnych.
W każdym razie opłaty powinny być dobrowolne i w dowolnej wysokości.
Jeśli kogoś stać i chce może dać nawet i tysiąc złotych, a jeśli nie to nie. 
Kilka tygodni temu w lokalnej prasie był artykuł o stawkach w kościołach za poszczególne sakramenty.
Okazało się, że w niektórych kościołach za chrzest wołali nawet 500 zł (znowu ta kwota emotka ). Gdzie indziej 50-100.
Jedni znajomi potrzebowali jakiegoś zaświadczenia do pogrzebu z parafii, żeby pochować dziadka na innym cmentarzu, tam gdzie mają większość rodziny. Ksiądz zawołał taką opłatę za ten papierek, jak za normalny pogrzeb emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6139475 Napisano: 31.12.2015 22:37:57 w WC - rozmowy o wszystkim
cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Własnie usłyszałam o czymś, że z wrażenia szczęka mi opadła i pozbierać jej nie mogę...
(...)
A jak jest u Was??? też księża mają takie poronione pomysły? czy to całkiem normalne zjawisko???

albo Ty się przesłyszałaś i chodzi o 50 zł miesięcznie albo Twoi znajomi specjalnie Ci tak mówią,abyś im współczuła jak to oni mają w życiu źle- niektórzy tak właśnie lubią robić i wiecznie ubolewają.Ale z drugiej strony, skoro są i księża-pedofile czy siostry zakonne-sadystki, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to co piszesz, było o zgrozo! prawdąemotka Jeśli tego typu praktyki mają miejsce w rzeczywistości, to to się nadaje do zgłoszenia do Kurii, Prokuratury i do mediów.Swoją drogą bardzo nad tym ubolewam,że są w Polsce ludzie tak fanatycznie zapatrzeni w Kościół,że są skłonni dawać na ten cel swoje ciężko zarobione pieniądze czy też oszczędności całego życia.Wkurza mnie też obecna sytuacja polityczna- to jest po prostu cyrk nad cyrkami.

niestety... chciałabym powiedzieć, że chodziło o 50 zł, ale nie... PIĘĆSET. Nie współczuję tylko znajomym, tylko wszystkim rodzicom, którzy muszą bulić, żeby ich dziecko szło do komunii w tej parafii. 
Co innego 500 zł za CAŁOŚĆ. Ale nie.. po co, skoro można wydoić rodziców?? 
To tez moja parafia, ale ja nie mam problemów z komunią dziecka emotka   bo go po prostu nie mam emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0