Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6144717 Napisano: 13.01.2016 23:53:55 w Wkurza mnie...
batistutek123 napisał(a):

nie widzę działu Tesco na forum,a  nie mam szczęścia do szukania konkursów- nie da się krakowskim targiem za 2,5 konkursu dać uprawnienia do oglądania?

każdy ma takie same prawa i obowiązki na forum, czyli albo 3 konkursy na miesiąc i dostęp do całego forum, albo zero konkursów i ograniczenia tematów emotka
Na Facebooku jest masa konkursów.. wystarczy mieć oczy szeroko otwarte i raz dwa dodać konkursy emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143817 Napisano: 12.01.2016 14:29:20 w Wkurza mnie...
dostałam skierowanie do neurologa, bo mam czasami zawroty, ale lekkie, częściej takie jakby zachwiania równowagi, jakby ktoś mnie popychał z boku.
Ale dziś to przegięcie emotka
Wiem, że mam lekko skrzywiony odcinek piersiowy kręgosłupa i czasami kłuje mnie  w klatce piersiowej (a to dlatego, że końcówki nerwów kończą się właśnie w klatce i jak jest ucisk na nerw, to może boleć w okolicach mostka) Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143740 Napisano: 12.01.2016 13:24:14 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że chyba biometeo jest niekorzystne, bo mam takie zawroty głowy, że szok emotka

Ja się czuje podobnie. Działa tak na mnie bardzo silny wiatr. I wcale nie muszę wychodzić z domu, żeby stwierdzić, że na zewnątrz jest właśnie takowy emotka

u mnie wiatru na zewnątrz nie ma... ale ja jestem "zawiana", bo jak idę to łapię się ścian itp. 
Jak byłam w przychodni to ludzie dziwnie na mnie patrzeli emotka  a ja pewno szłam jak pijana.
Pojechałam samochodem, wróciłam taksówką, bo nie odważyłam się kierować.
Ciśnienie mam w normie, cukier też.
Echhh... jestem coraz większą meteopatką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143728 Napisano: 12.01.2016 13:10:10 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że chyba biometeo jest niekorzystne, bo mam takie zawroty głowy, że szok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143135 Napisano: 11.01.2016 11:25:56 w Połączenia nieodebrane
u mojego męża też było jakiś czas temu połączenie na numer abonamentowy. W dodatku w sobotę, czy w niedzielę ok 5:30 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143024 Napisano: 10.01.2016 22:46:18 w Wkurza mnie...
rata za mieszkanie ważna rzecz.. 
Ale chyba postępowanie kuzynki pozostawiło jakiś mały niesmak?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6143012 Napisano: 10.01.2016 22:33:06 w Wkurza mnie...
siasiolka napisał(a):

buncia88, jak tam miewa się kuzynka i jej robot? Sprawa wyjaśniona? 

też jestem ciekawa emotka  buncia88 czekamy!! emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142833 Napisano: 10.01.2016 11:11:53 w Wkurza mnie...
stamp - jak masz problem z licznikiem konkursowym, to do pionasa lub mkmadzi  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142545 Napisano: 09.01.2016 00:59:54 w SZUKAM....

w dalszym ciągu szukam fajnej normalnej dziewczyny. Wykorzystuję wszędzie okazję bo dzisiaj naprawdę trudno poznać kogoś wartościowego jestem z okolic Nowego Sącza. Nie oceniam po wyglądzie, jednak dbałość o siebie bez przesadna jest ważna i na koniec- nie będę już zabierał tych zniczy!

sugeruję portale randkowe, a nie konkursowe emotka  tam są większe szanse, niż tu Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142433 Napisano: 08.01.2016 21:10:21 w Wkurza mnie...
bzowapani napisał(a):

kalka napisał(a):

Ostatnio zadzwoniła do mnie pani z fundacji Dr Klaun i oznajmiła, że fundacja wysłała mi blankiet do wpłaty kasy na fundację oraz spytała: CZY MOJE DANE SĄ AKTUALNE!!!! No zbaraniałam emotka nigdy nie podawałam im żadnych moich danych! Jestem przeczulona i kontroluję komu przekazuję swoje dane, bywa, że rezygnuję z pseudonagród (podobnie jak ziolko), gdy w zamian chcą  dane osobowe włącznie z" pinem do konta"  emotka  Spytałam, jak fundacja weszła w posiadanie danych, a pani z rozbrajającą szczerością powiedziała, że kupili moje dana od jakieś firmy-podała mi adres i nazwę tej złodziejskiej firmy (złodziejskiej, bo nie wyrażam zgody na przekazywanie moich danych podmiotom trzecim, a zwłaszcza handlowanie nimiemotka  Jeśli mają jakąkolwiek podkładkę, to zdobytą w podstępny sposóbemotka   
I zastanawiam się co mogę z tym zrobić, oprócz wycofania oczywiście swoich danych z takiej bazy .

wygrałam kurtkę w tym konkursie https://www.e-kon...167045/#.VpAWUvnhDDc
Wysłana w poniedziałek, dziś w końcu do mnie dotarła, bo osoba nadająca nie pofatygowała się, żeby wpisać mój numer telefonu. Kurier najpierw nie miał kwitków do awizo, wczoraj je miał i w końcu dowiedziałam się, że był i dziś jak się z nim umówiłam - kurtkę dostałam.
Aleee... jak wypełniałam jakieś potwierdzenie odbioru nagrody, to okazało się, że trzeba podać numer dowodu emotka  nosz kurcze... a chwilę wcześniej o tym pisałam. NIE podałam emotka  ciekawe, czy coś mi z tego powodu zrobią. 
Kurtka o wartości dokładnie 208 zł, co wynika z dokumentu. Org - Agora, a dokładnie Radio Tok FM. .

Ktoś wie, czy Agora jest taka szczególarska i będą się czepiać?? 

W kwestii firm sprzedających nasze dane... oni je pozyskują z różnych źródeł, np. allegro, olx, lokalne portale itp. Firma jest zarejestrowana na Litwie. 
Wiele firm, mniejszych i większych, kupuje od nich bazy danych, bo za 2 miliony adresów płacą 700 zł netto... chociaż cena pewnie zależy od zasobności bazy, im więcej danych, tym większa kwota.
Kilka razy uprzejmie zapytałam nadawcę newslettera, do którego nie zapisywałam się nigdy (np. myjnia samochodowa w Rzeszowie), albo inne "kwiatki" i właśnie od nich dowiedziałam się, że litewska firma sprzedaje nasze dane.
Albo ktoś pozyskuje je z portali. 
Np. kiedyś, ponad rok temu wygrałam jeden bilet na jakieś przedstawienie i chciałam drugi odkupić od kogoś. Podałam pod wynikami konkursu swojego maila, że jak ktoś chce sprzedać, to jestem chętna.
I co?? właśnie stamtąd oszuści wzięli mój adres!! napisałam im, że adres był podany tylko i wyłącznie w celu kupna określonej rzeczy, a nie zapisywania mnie do newslettera, którego nie chcę.

Jak znajdę nazwę firmy, to napiszę, co to za gagatki  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142302 Napisano: 08.01.2016 16:28:38 w SZUKAM....
constanza napisał(a):

szukam informacji na co sie powolac (jakis paragraf, komunikat NFZ) u lekarza gdzie zapisy sa jednego dnia w roku. Coś mi sie kiedys obilo o uszy, ze to niezgodne z prawem.

zadzwoń do rzecznika praw pacjenta lub do oddziału NFZ w swoim mieście/powiecie  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142169 Napisano: 08.01.2016 13:18:37 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pioge7 napisał(a):

A ja znow wnoszę o dodanie opcji przeczytania wiadomości, lub wyświetlania. Ktoś zapytał w kupie czy ktoś ma do sprzedaży coś.. Napisałem do tej osoby i nie wiem czy nie odczytała jeszcze czy ma mnie głęboko w poważaniu, i czy jeszcze czekac czy już odpuścić. Chyba nie będzie to trudne do wprowadzenia...

jestem ZA! jakieś automatyczne potwierdzenie przeczytania...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142164 Napisano: 08.01.2016 13:07:38 w Wkurza mnie...
W kwestii podawania wrażliwych danych - to zależy... kiedyś w Fakcie przy nagrodach za 100 z chcieli nawet imiona rodziców i miejsce urodzenia  emotka  oczywiście zapytałam, po co im to, a oni na to, że potrzebują do księgowości  emotka emotka  no jaja sobie zrobili...
Nie wysłałam im tych danych i 100 zł otrzymałam.

Kiedyś w Rafaello nie wzięłam udziału.bo za pralinki za 70 zł chcieli też numer dowodu, pesel i nie wiadomo co jeszcze. Na moje pytania, po co im to, nie potrafili przekonywająco odpowiedzieć.
Jasne... jeszcze mnie stać na pralinki, a moich danych nie podaję wszystkim, jak leci, bo wystarczy jakiś lewus w agencji i weźmie kredyt na mnie, a później to JA będę miała nieprzyjemności. 

Zaś przy cenniejszych nagrodach muszą odprowadzać podatek do właściwego US, dlatego potrzebują pesel. Ale ludzie... nie sprzedawajcie się za byle co  emotka  a jeśli ktoś mimo wszystko będzie nalegał na podanie takich danych przy mało wartościowej nagrodzie, nie uginajcie się.
W końcu agencje handlują naszymi danymi. Tylko o tym nie mówią  emotka  ile razy po jakimś konkursie smsowym dostawaliście smsy od wróżek i innych "super-ciekawe-oferty"??  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6142140 Napisano: 08.01.2016 12:41:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erychta00 napisał(a):

jokan napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Pytam bo ktoś tak uczynił http://www.e-konk.../172593#.Vo-aWvnhDcs

wg mnie to nieuczciwe, powinnien admin poprawić linka (patrz komentarz poniej w informacji o konkursie)

już zgłosiłam to. ale jednak kilka osób nie zauważy nic złego i kliknie ;/ 
Ah jak ja nie lubię takich kombinatorów! 

też tego nie lubię emotka  ludzie powinni wiedzieć, że to reflink, a nie normalny link do konkursu  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141923 Napisano: 07.01.2016 22:18:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
babulaagula napisał(a):

Mam pytanko. Wiecie może czy lekko przedarty na brzegu paragon przejdzie jakby co w razie wygranej?
Dane są jak najbardziej czytelne, produkt taki jak ma być, ale kurka lekko się mu podarło i teraz nie wiem czy jest sens słać smsa i w razie co się na siebie wkurzać, czy całkiem odpuścić temat.

Aaa i jeszcze jedno. O co chodzi z tym Aleksandrowem Łódzkim? Jestem jakiś tydzień na forum, ale już w którymś wątku to się przewija, aż mnie zaiciekawiło emotka .

odpowiem na drugą część pytania - A. Ł. słynie z tego, że masa ludu (prawdopodobnie rodzina lub rodzina i znajomi) stamtąd wygrywa, z reguły w promocyjnych.
Krótko mówiąc - hurtownicy na maksa  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141921 Napisano: 07.01.2016 22:16:21 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

Kurde, czyżby top dla pasożytów i obiboków został zamknięty?
Nie mam jeszcze  w tym m-cu konkursów na swoim koncie i chciałam tam popisać sobie teraz... ale mi napisali: "Nie masz odpowiednich uprawnień aby móc napisać w tym wątku"
Czy top dla pasożytów i obiboków został zamknięty??? Ile trzeba mieć dodanych konkursów do bazy, aby móc pisać w wątku stworzonym dla osób bez konkursów na koncie...? Kurde kurde kurde emotka

hehe...
trzeba mieć minimum 3 konkursy na koncie.
Poza tym ile można być pasożytem i obibokiem?? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141449 Napisano: 06.01.2016 22:13:12 w WC - rozmowy o wszystkim
kto był organizatorem konkursu? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6141446 Napisano: 06.01.2016 22:09:52 w WC - rozmowy o wszystkim
przy nagrodzie powinnaś mieć protokół odbioru nagrody, taki papierek robi za dowód zakupu.
Jeśli nie masz, to musisz skontaktować się ze sponsorem/organizatorem i poprosić o jakieś potwierdzenie, że to wygrana. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6140549 Napisano: 04.01.2016 22:57:52 w Wkurza mnie...

wkurza mnie że prawie po roku przerwy, po powrocie tak niemiło zostałem przyjęty przez kilka osób!

a ja się dziwię, że się wkurzasz o takie przyjęcie emotka
Pewno  te osoby (w tym ja) nie lubią sępów i złodziei. 
Kurcze... jakbym zobaczyła, że ktoś bierze sobie znicza, którego właśnie zapaliłam, albo moja ciocia.. na grobie moich dziadków i stawia u siebie to bym się wkurzyła.
Nawet biedne osoby potrafią wydać KILKADZIESIĄT GROSZY (bo po tyle są już najtańsze znicze, albo wkłady) na znicz, żeby postawić u kogoś bliskiego, a Ty normalnie piszesz, że bierzesz i stawiasz na "swoim" grobie??? no bo po co wydać 1 zł na znicz, skoro można ukraść taki za kilkanaście zł albo i więcej??
Kogo stać, to kupuje, jego sprawa... nawet kilkadziesiąt takich samych emotka  a jak nie stać, to się kupuje najtańsze, albo wcale. 
Ale widać, że uczciwość w Twoim przypadku to określenie ze słownika wyrazów obcych... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6139928 Napisano: 03.01.2016 15:06:34 w WC - rozmowy o wszystkim
u mnie jak jest kolęda, to na 15 mieszkań ksiądz jest przyjmowany w 5-6 max  Wyświetl w wątku >>
0 0