Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6097894 Napisano: 21.10.2015 10:58:33 w Kupię...
TEN TEMAT NIE SŁUŻY DO KUPOWANIA PARAGONÓW!!!! ZA OGŁASZANIE SIĘ TUTAJ Z PARAGONAMI BĘDĄ PUNKTY KARNE Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096434 Napisano: 19.10.2015 15:59:10 w SZUKAM....
szukam informacji, czy organizator może przedłużyć czas przyjmowania zgłoszeń, jeśli konkurs już się zakończył?

Powiedzmy, że konkurs zakończył się 1.10, wyniki ok 7.10. (przykład, daty przypadkowe). Jednak 2.10 po południu jest informacja o tym, że konkurs został przedłużony o 2 tygodnie. 
Na pytanie zadane w mailu dlaczego tak jest, uzyskałam odpowiedź, że wiele osób w ostatnich dniach prosiło o przedłużenie konkursu. 
Czy tak powinno być? czy nie obowiązuje zasada, że kto się spóźnił, to jego strata? zaś organizator powinien wybrać zwycięzcę spośród nadesłanych zgłoszeń.
Mam rację, czy nie??? bo już sama nie wiem, co myśleć emotka

Dodam, że w regulaminie nie było zapisu o możliwości zakończenia konkursu przed czasem albo o jego przedłużeniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096237 Napisano: 19.10.2015 12:08:45 w Czas na zmiany...
pionas, myślę, że max 48 godzin, bo czasami jest tak, że konkurs kończy się w tym czasie a nie uda się dodać do bazy na tyle wcześnie, żeby ludzie wzięli udział.
Najlepiej pogrubioną czcionką, żeby od razu było wiadomo, co można dodawać w tym temacie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096143 Napisano: 19.10.2015 09:04:58 w Czas na zmiany...
1. w opisie okna w temacie "teraz" https://www.e-kon...html?strona=10  do wpisywania powinna być informacja, jak szybko dany konkurs się kończy. 
Jest "Pamiętaj że tutaj podajemy tylko linki do konkursów (bez Facebook'a), które za chwilę skończą się. Zero pisania, zero zbędnego gadania, tu podajemy tylko konkrety. Jeśli nie dostosujesz się zostaniesz ukarany punktem karnym."
Może warto dodać, że "za chwilę (tzn. w ciągu kilku minut do max 24 godzin)"?? Bo niektórzy dodają konkursy kończące się za tydzień albo i miesiąc emotka
2. Temat "Informują" - https://www.e-kon...trona=141#p6096058 
powinna być informacja, żeby pisać - kto informuje, z jakiego konkursu, w jaki sposób (sms, email, telefon i numer tel), i jakiej nagrodzie. Jeśli nie ma takich informacji, to później jest dopytywanie o szczegóły.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096118 Napisano: 19.10.2015 00:09:31 w Wkurza mnie...
ja też idę po zakupy, nie rozglądam się ba boki, żeby specjalnie obserwowac ludzi (na zasadzie co kto ma w wózku, a ile, po co, dla kogo itp), ale czasami jak kogoś przepuszczam w alejce to logiczne, że dana osoba "wejdzie" mi w oczy... i widzę, czy idzie z koszykiem, czy z wózkiem i muszę się bardziej przesunąć, jeśli też mam wózek. Nie mam klapek na oczach i nie jestem zaprogramowana na patrzenie tylko na półki, widzę też to, co się dzieje wokół mnie...
Poza tym jak już stoi się w kolejce do kasy to logiczne, że wtedy ma się więcej czasu na obserwowanie tego, co dzieje się przede mną emotka  czasami można baardzo ciekawe rzeczy zaobserwować, nie tylko dzieciaki w wózkach sklepowych  emotka
Nie będę nikogo na siłę przekonywać, że wózek sklepowy służy tylko do zakupów. 
Ale normalne jest, że wózka ubrudzonego g... nikt nie weźmie  emotka   emotka  nawet te osoby, które wożą dzieci w wózkach i to ich pociechy przyczyniły się do zabrudzenia tego "środka lokomocji"   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096115 Napisano: 18.10.2015 23:41:03 w Wkurza mnie...
aga67 napisał(a):

O co kaman:) przecież są rozkładane ławeczki dla dzieci w wózkach,sklepowych.Jak się już nie mieści,to znaczy że może iść obok,a jak nie chce, to trzeba chodzić do takich sklepów,gdzie są małe wózeczki w sam raz dla dzieci, albo koszyki na kółkach jak w każdej biedronce.Dziecko poczuje się docenione,ze może pomóc w zakupach.To pisze mama wspaniałej trójki,nie wsadzałam ich do wózka sklepowego i jakoś szczęśliwie wyrosły bez ataków histerii z tego powodu emotka

Aga67 - dosłownie - lubię to emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6096104 Napisano: 18.10.2015 23:19:44 w Wkurza mnie...
nie chodzi o to, czy ktoś ma dziecko, czy go nie ma. Wózek sklepowy służy do przewożenia zakupów, czyli produktów przemysłowych i spożywczych. Spożywcze, nawet jak są zapakowane w folię, a dotykały zanieczyszczonej powierzchni (np. kratki wózka, w którym jechało dziecko w brudnych butach) mogą być później zakażone różnymi bakteriami (w tym np. bakteriami kałowymi) jeśli nastąpi przeniesienie ich z opakowania do środka. 
Nie znam osoby, która by np. zdjęła folię z ciastek i od razu poszła umyć po tej czynności ręce, żeby później wziąć ciastko czystą ręką. 
W sklepach, np. w Carrefourze, są dostępne wózki sklepowe połączone z samochodzikami dla dzieci, Dziecko sadza się na dole, na górze rodzic układa sprawunki i już. 
Wózki mają też specjalne siedziska dla dzieci, ale małych. Nie pamiętam dokładnie, ale waga max chyba jest 18-24 kg.
Nie rozumiem wsadzania do wózków dzieci, które umieją już samodzielnie chodzić i mają np, 4 lata i więcej.emotka
Kiedyś widziałam dzieci chyba 12 letnie w wózku sklepowym emotka ledwo się mieściły, ale siedziały... dodam, że nie wyglądały na chore ani upośledzone. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6095805 Napisano: 17.10.2015 22:06:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
staszek napisał(a):

Konkurs kulinarny kukurydziany.pl Nie lubię konkursów, gdzie nie ma obowiązku robienia fotki z danym produktem. Jest już kilka fotek tam i są genialnie bezbłędne, piękne. Tylko czy prawdziwe czy z neta? Tego nie wiem, bo nie umiem sprawdzać emotka ale pewnie pojawią się i plagiaty emotka

staszek, kopiujesz zdjęcie albo adres zdjęcia (prawym klawiszem myszy, powinno się "kopiuj adres URL grafiki"), [p czym wklejasz linka na Google grafika https://www.googl...p;ved=0CAIQqi4oAQ - wyszukiwanie obrazem (aparacik) i już masz info, czy zdjęcie jest z neta czy nie. Albo www.tineye.com 
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6095556 Napisano: 17.10.2015 00:47:21 w Wkurza mnie...
slonko... z tego co zauważyłam, to była pani w średnim wieku... ok 60 max... fakt, szła z zakupami, ale zakupy nie zwalniają z myślenia, że jak ludzie stoją i czekają na zielone, to ona też powinna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6095534 Napisano: 16.10.2015 23:31:11 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

ziolko, to miałaś "przygody"...Jednak wszystko dobrze się skończyło, chociaż teraz będziesz rozglądać się jeszcze bardziej, bo to pozostaje. Ja miałam kilka lat temu stłuczkę przy skręcaniu w lewo..jakiś typ postanowił mnie wtedy wyprzedzić. Do dziś przy skręcie w lewo sprawdzam wszystkie lusterka po kilka razy!

ja uczę się też na cudzych błędach i doświadczeniach, dlatego też patrzę we wszystkie lusterka jak skręcam w lewo emotka  
Zaś jeśli chodzi o starszych ludzi na pasach to czekam cierpliwie. Ale niech nie włazi na czerwonym pod pędzące samochody emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6095060 Napisano: 16.10.2015 14:08:28 w Wkurza mnie...
ale mnie dziś wkurzyło jedno babsko, któremu chyba życie było niemiłe emotka
Jechałam do dentystki, czasowo byłam na styk. Miałam zielone światło widoczne z daleka, więc jechałam z prędkością niecałe 50. Nagle jakieś babsko (chyba ok 60-65, z zakupami, inni piesi stali, ale ona nie) wlazło na moim zielonym, czyli jej czerwonym. Ja po hamulcach, koła mi się zablokowały, wpadłam w lekki poślizg na mokrej drodze, już oczami wyobraźni widziałam ją na masce mojego samochodu.... Jakimś cudem ją ominęłam, dosłownie o centymetry. Szok innych pieszych stojących na czerwonym, bo nagle pisk i ślizg - zarejestrowałam mimowolnie. Ujechałam jeszcze ze 200 m i nerwy mnie siekły. Musiałam zatrzymnać się na jakimś przystanku, bo cała się trzęsłam i nie byłam w stanie jechać emotka emotka emotka  postałam kilka minut, jadę dalej.. tak mnie stres dopadł, że jak dojechałam do robót drogowych, to w ogóle nie wiedziałam, którędy mam jechać objazdem do dentystki. Zadzwoniłam do niej, przeprosiłam za spóźnienie i spytałam, jak dojechać. 
Ostatecznie spóźniłam się 15 min a jak siadałam na fotelu to jeszcze się trzęsłam z nerwów... zaś limit bluzgów i innej  łaciny wyczerpałam na najbliższy miesiąc emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6094756 Napisano: 16.10.2015 00:09:14 w Wkurza mnie...
3 dni do dermatologa na skierowanie?? to mega krótko!!! ja czekam 3, ale miesiące.... nawet prywatnie czasami 2-3 tyg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6094369 Napisano: 15.10.2015 13:00:01 w Wkurza mnie...
thefirm napisał(a):

Mnie wkurzaja zasady na tym forum. Jedyne forum z jakim się spotkałem w internecie które wymaga absurdalnych rzeczy tj dodania 3 konkursów w październiku. Może lepiej opłata msc tak z 200zl? Jeszcze więcej ludzi się zniechęci do tego forum. P.S.
Polak Polakowi Polakiem.

no cóż... każdy jest tu dobrowolnie, a to, że 3 konkursy na miesiąc? każdy korzysta z bazy konkursów, więc byłoby miło, gdyby dał też coś od siebie, a nie tylko brać i brać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093789 Napisano: 14.10.2015 16:09:31 w Informują
ludzie, piszczie, z jakiego numeru dzwonią oraz z jakiego dnia.. będzie łatwiej dla czekających Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093777 Napisano: 14.10.2015 15:45:38 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Ja wiem, że remonty trzeba robić i tak to właśnie jest jak się mieszka w bloku, ale akurat dzisiaj, kiedy miałam zaplanowany dzień posyłania zgłoszeń na konkursy (nadrabianie zaległości) sąsiad wierci i wierci i wierci i wierci...
emotka

u mnie w bloku, co mamy biuro, też od kilku dni wiercenie słychać. Pani sprzątająca mówiła, że wkurza ją to, że ma dodatkowe sprzątanie na klatce i korytarzu, a tu coś słyszała o 2 miesiącach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093607 Napisano: 14.10.2015 12:40:06 w Wkurza mnie...
wiecie co... własna skleroza może człowieka wkurzyć... napaliłam się na sprawdzanie wyników z mocy z 8.10... pocztę też monitorowałam.. nie ma mnie na liście, więc jestem rozczarowana.. patrzę w mój spis kiedy i jakie hasło wysłałam. A tu zonk... 8 nie brałam udziału  emotka emotka  noosz w piętę można się ugryźć emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093596 Napisano: 14.10.2015 12:29:05 w DARMOWE minuty i startery
a ja doładowałam bez problemu prosto z mojego banku emotka  60, czyli 102 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093429 Napisano: 14.10.2015 10:12:03 w Kaufland konkursy
magdalena-1989 - sporadycznie grałam na mamę, ale jeśli udało mi się coś wygrać, nawet jeśli to była książka, to ona od razu zastrzegała sobie, że mam nigdzie jej peselu nie podawać. No to jej tłumaczyłam, że do książki nie potrzeba emotka  
a jeśli widzę konkurs, gdzie dla nagrody za kilka/kilkanaście zł wołąją pesel to po prostu odpuszczam sobie taki konkurs, bo to tylko wyłudzanie danych, aby później je sprzedać dalej. 
Jeśli agencja żąda wysłania skanu dowodu, to zamazuję to, co im niepotrzebne. Np. jeśli chcą zweryfikować miejsce zamieszkania (powodzenia w nowych dowodach emotka emotka ), to zamazuję numer dowodu i inne dane, które nie są im potrzebne, do tego przekreślam na kolorowo cały dowód.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093326 Napisano: 14.10.2015 00:49:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
serio??? nie chce mi się już... ostatnie pół godziny spędziłam na czytaniu wszystkich jadowitych wypowiedzi, dlatego postanowiłam zainterweniować... nie jestem osobą "poszkodowaną", ale aż zniechęcenie i przykrość człowieka ogarnia, jak czyta się takie wypowiedzi... emotka emotka

jeśli ktoś chce komuś dosrać, to niech to lepiej robi na pw, a nie urządza publiczne pranie brudów.. bo nie każdy chce czytać to wszystko Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6093322 Napisano: 14.10.2015 00:41:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
konkurs14 napisał(a):

a co o osobach które wygrały po kilka pralek, tabletów, smartfonów - również z przeznaczeniem na prezenty pod choinkę lub dar do Domu Dziecka?

właśnie... sumienie, regulaminy - po co o tym dyskutować i tak nikt i nic tego nie zmieni.

czepiasz się mojego zwrotu... ja pisałam konkretnie o slodyczach, a nie o pralkach, tabletach czy czymś innym. Zaś przykłady były ogólne  (oprócz testowania, bo to pierwsze, co mi przyszło na myśl).
Zaś ogólnie pisałam o wszystkich osobach i wszystkich konkursach bez podawania kto, co i ile. 
Ale widzę, że jesteś w bojowym nastroju i tylko czekasz, aż ktoś coś napisze, żeby dosrać i mieć satysfakcję z tego, prawda??emotka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0