Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#5772451 Napisano: 14.11.2013 11:29:40 w Wkurza mnie...
a już myślałam, że smsa i odpisała, że nie ma tel przy sobie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5772448 Napisano: 14.11.2013 11:22:58 w Wkurza mnie...
napisałaś maila? czy smsa?? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5772441 Napisano: 14.11.2013 11:15:53 w Wkurza mnie...
vicki - spróbuj zadzwonić z innego numeru emotka - a może jest w pracy i nie może odebrac? zadzwoń wieczorem
a jeśli nadal nic, to zakładaj spór Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5772397 Napisano: 14.11.2013 10:20:21 w Wkurza mnie...
a mnie wkurzają oszuści na fb.. coraz bardziej wiarygodnie piszą o nagrodach, których mają dziesiątki do rozdania (w tym przypadku czytniki Kindle), ale jak się poszuka lepiej, to okazuje się, że zdjęcia ściągnięte z neta a adresu danej firmy brak emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5771162 Napisano: 12.11.2013 14:45:42 w Połączenia nieodebrane
jomasa napisał(a):

123132415 - zna ktoś ten numer telefonu? przed chwilą miałam połączenie

do mnie też dzwonili, jakaś ankieta z automatu, jakiieś środki do prania czy chemiczne... jak usłyszałam, że to automat to rozłączyłam się Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5770773 Napisano: 11.11.2013 20:50:12 w co chcielibyście wygrać?
mnie marzy się tablet... i laptop, bo ten z którego piszę to już ma swoje lata i coraz bardziej się zamula emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5770743 Napisano: 11.11.2013 19:54:18 w PLAGIATY
ace napisał(a):

Ale dla mnie reakcja Anavy (to co odpisała naszemu konkursowemu Ciachu i likwidacja konta) jak dla mnie jest jednoznaczna...

nawet nie próbowała nic pisać, tylko od razu uciekła... więc.. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5770718 Napisano: 11.11.2013 19:18:53 w Wkurza mnie...
u nas na osiedlu ludzie mieli zgłosić, ile osób zamieszkuje w danym mieszkaniu.
Oczywiście wszyscy nie zgłosili, bo część osób wynajmuje i wtedy wynajmujących jest więcej.
Wniosek? zamiast 13,50 zł będziemy płacić 19,50 za osobę, bo niektórzy chcieli zaoszczędzić, a że reszta na tym ucierpi to już nieważne emotka emotka emotka
Z wyliczeń firmy śmieciowej wyszło, że na mieszkańca jest 35 litrów śmieci, a nie 25, stąd przewidywana podwyżka emotka emotka

a jeśli chodzi o palenie w piecach czym się da, to masakra... dziś byłam na spacerze, to wszędzie śmierdziało palonym plastikiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5770698 Napisano: 11.11.2013 18:42:39 w PLAGIATY
normafia... a mało to ludzi wysyła na siebie, męża, rodziców, rodzeństwo, ciotki, sąsiadów itp? a oni nic nie wiedzą o tym, dopóki po wygranej nie przyjdzie nagroda? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5770626 Napisano: 11.11.2013 15:54:00 w PLAGIATY
też uważam, że każdy plagiat powinno się potępiać i robić wszystko, aby ewentualne plagiaty w przyszłości ujrzały światło dzienne. Oraz dochodzić swoich praw, jeśli okaże się, że X wygrał pracą Y.

Wyjaśnienie pomiędzy osobami zainteresowanymi jak najbardziej powinno nastąpić, ale jeśli nie nastąpi to pozostaje jedynie droga oficjalna.

Atrium (i inne agencje czy organizatorzy) powinno stosować politykę ograniczonego zaufania do osób biorących udział we wszelakich konkursach czy promocjach i każdego laureata, przed oficjalnym ogłoszeniem wyników, prześwietlić, czy dana praca/zgłoszenie nie zostało wcześniej stworzone przez kogoś innego.

Zapis o tym, że zgłoszenie jest własnością osoby zgłaszającej to jedno, ale profilaktycznie sprawdzanie to drugie.
Bo jak widać na załączonym obrazku (i nie tylko tym) wiele osób zgłasza czyjeś pomysły jako swoje nie mając na to pozwolenia.

Też jestem za publikowaniem zwycięskich zgłoszeń, szczególnie w przypadku głównych nagród.
Bo nigdy nic nie wiadomo, czy zwycięskie zgłoszenie spełnia warunki regulaminu, czy nie jest ukradzione itp.

Skoro anava usunęła swoje konto to widać nie była na tyle uczciwa, żeby spojrzeć forumowiczom w oczy i przyznać się do tego, co zrobiła. Lepiej uciec po cichu.
Założę się, że oficjalne konto usunięte, ale kto wie, czy nie założyła nowego, żeby monitorować sprawę...

-------
Zastanawia mnie, JAKIE zgłoszenia wygrywają auta w Columbicie. Bo nigdy nic nie publikują, tylko imię i pierwszą literę nazwiska laureata...
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769978 Napisano: 09.11.2013 22:43:57 w Wkurza mnie...
mariolakal napisał(a):

Wkurza mnie moja klawiatura, w której brak już 4 liter... Gdy się śpieszę to cósik wysyłam/nie sprawdzająć/ i wychodzę na idiotkę... Dzisiaj gościu chciał ode mnie coś kupić, ale odpisałam Mu "po chińsku" i zrezygnował... emotka

Mariola - sama jesteś sobie winna..
czemu brakuje klawiszy?

Poza tym najtańsza klawiatura dużo nie kosztuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769935 Napisano: 09.11.2013 21:29:36 w Punkty karne
audio2 - ban za reklamę konkurencji Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769856 Napisano: 09.11.2013 17:51:22 w Wkurza mnie...
calliope napisał(a):

ace napisał(a):

Wkurza mnie cholerne PKO BP. Poszlam dzis na zakupy, zeskanowalam wszystkie towary (a sporo tego bylo) a tu odrzuca moja karte...bankomat to samo... czyli powtorka z wczoraj... Ja sie pytam co mam jesc przez dlugi weekend? Polska flagę? Jeden z najwiekszych bankow w polsce a to zawsze z nim sa najwieksze problemy... Zatrudniliby porzadnych informatykow a nie gimnazjalistow... A dzis powinni pootwierac wszystkie placówki, zapłącić pracownikom 10krotnosc dniowki... Bo tyo chore bym nie miala dostepu do wlasnych pieniedzy...

Porażka z tą awarią, czy ktoś próbował płacić dziś za zakupy kartą Banku Zachodniego?

ciekawy artykuł http://wyborcza.p...n=FB_Gazeta_Wyborcza Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769847 Napisano: 09.11.2013 17:39:16 w PLAGIATY
ace - pewno uważają, że to niska szkodliwość, albo kwota/nagroda jest mało wartościowa, więc nie opłaca się tego robić

ale w przypadku nagrody za 10 tys może coś się zmieni emotka

ps. pamiętacie jak w almie chyba, ktoś ukradł przepis okrasy i wygrał wycieczkę do Włoch?? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769764 Napisano: 09.11.2013 12:47:31 w PLAGIATY
tabaza209 napisał(a):

Natura człowieka taka jest , ze zawsze kombinował , kombinuje i bedzie kombinował. Nic na to nie poradzimy świata nie zmienimy choćbyśmy i strajk na światową skale zrobiły . Tak tez jest z plagiatami -nic nie poradzimy -szukajmy i mówmy organizatorom to jedyne wyjście.

najlepiej ostrzegać ogólnie, bez wskazywania na osoby, żeby nie było, że ktoś się mści Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769763 Napisano: 09.11.2013 12:46:21 w PLAGIATY
tabaza209 napisał(a):

Chodzi mi o pomysł który przedstawiła jua - załozeniu jakiejś bazy -tego robić nie wolno.Jeśli stwierdzamy plagiat w jakims konkursie to tam monitujemy ,w konkretnym konkursie i to działa organizatorzy reaguja na to i usuwaja prace i jest OK

zauważyłam, że nie zawsze tak jest, że PO wynikach

ale wiem, że w kilku (o których wiem) konkursach, jak były wcześniej wysłane ogólne informacje (bez podawania nazwisk), żeby nie były brane pod uwagę prace nie spełniające wymogów regulaminu, to wygrywały prace zgodne z zasadami, bez laurek itp Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769753 Napisano: 09.11.2013 12:34:36 w PLAGIATY
tabaza - tu nie chodzi o mszczenie się na kimś, tylko o posiadanie dowodu na to, że jakaś praca/wiersz jest plagiatem. Bo bez dowodu każdy może powiedzieć, że praca X jest plagiatem osoby Y.

A tak? jest dowód, czarno na białym, że kiedyś takie samo albo baaardzo podobne wygrało gdzieś coś Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769749 Napisano: 09.11.2013 12:29:06 w PLAGIATY
jua napisał(a):

Najwyżej trudno, grunt żeby cokolwiek zrobić, zadziałać, nie zmieni to diametralnie konkursowego świata, ale może poskutkować emotka ). Lepsze to niż płacze po ogłoszeniu wyników emotka

z tego co wiem, to kilka osób tak działa, ale jak widać nie wszędzie docierają... Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769745 Napisano: 09.11.2013 12:19:18 w PLAGIATY
jua napisał(a):

ziolko napisał(a):

jua - a ilu organizatorów powie, że ktoś pisze o tych pracach i innych laurkach tylko dlatego, że "żal mu cenzura ściska"? są rózne reakcje, raz prawidłowe a raz takie

Sama pisząc teraz o tym czułam się jakbym miała zostać postrzegana jako konfident, bo przypuszczam że może to tak zostać odebrane. Mnie to nie boli, bo wiem że działam w dobrej sprawie emotka Mimo wszystko myślę, że głównym czynnikiem nagradzającym kolorowe jarmarki jest niewiedza emotka )

Z kuponami masz racje, zawsze jest wykręcanie że czegoś nie ma w regulaminie, albo nie jest sprecyzowane. Dokładnie jak teraz, dlatego trzeba pytać oficjalnie wcześniej (wyjaśniając co motywuje pytanie) i robić screeny, to nic nie kosztuje a jedynie można zyskać emotka

taa... ale zapytasz jednej osoby i powie, że nic nie można dołączać
innej - że można

i co??? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#5769737 Napisano: 09.11.2013 12:10:52 w PLAGIATY
jua - a ilu organizatorów powie, że ktoś pisze o tych pracach i innych laurkach tylko dlatego, że "żal mu cenzura ściska"? są rózne reakcje, raz prawidłowe a raz takie

poza tym kiedyś jeden organizator nagrodził pracę nieregulaminową (wyszło na jak PO ogłoszeniu wyników) i później na zapytania - dlaczego?? odpowiedział, że praca wyróżniała się i nie było zabronione dodawanie prac

ale nie było też napisane, że można, więc skoro hasło/dokończenie zdania NA kuponie, to znaczy, że tylko tam Wyświetl w wątku >>
0 0