Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
nie wiem, czy to to, bo nigdy nie skanowałam nezpośrednio z irfana Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
z reguły powinna być płyta ze sterownikiem do skanera, wtedy instaluje się program do skanowania i wystarczy wcisnąć np. epson scan, wybrać parametry i już skanuje (mam Epsona, dlatego tak napisałam) Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ale z drugiej strony jeśli przychód ze sprzedaży w ciągu roku jest niższy, niż kwota wolna od podatku, to nie trzeba
i jest jeszcze kwestia, czy sprzedajesz ze stratą, np. coś warte 1000 zł sprzedajesz za np 800
---------
ale w 100% nie jestem pewna, nich inni również się wypowiedzą
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
siostrze przydałaby się szkoła życia.
Nie trawię takich osób i nie rozumiem, jak można być tak gigantycznym leniem i osobą nieczułą (dot. tabletek).
Czy ona postradała rozum??
Ciekawe, co by powiedziała, gdyby to ona potrzebowała czegoś i ktoś by zareagował, tak jak ona?
Olej, to co powie mama. Ty wiesz lepiej, jak jest
Znam osobę, moją koleżankę, co też ciągle słyszała, że w domu nic nie robi, to, czy tamto niezrobione (np. 6 rzeczy zrobione, a jedna nie, to nie liczyło się tamto co jest dobrze, tylko to jedno źle). Matka wracała z pracy i koleżanka od progu słyszała, jaki tu bałagan!! więc to ją podłamywało, bo mimo starań nie była doceniana. Ile ja się nasłuchałam o tym...
Ale jak osoba wyprowadziła się z domu, to jej rodzice przejrzeli, że faktycznie jej pomoc jednak była większa, niż myśleli. Nawet jeśli uważali, że tak nie jest.
I po czasie sami przyznali rację. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
u siebie czy u rodziców?
bo jeśli u siebie, to może nie jedź w ten weekend do rodziców?
pojedziesz np. za tydzień o zobaczysz, czy będą coś mówili i jak będzie
A jechać teraz do nich, w takim nastroju jak jesteś, to kiepski pomysł.
Bo moim zdaniem oni wszyscy czekają, aż Ty przyjedziesz i posprzątasz, więc nie opłaca im się sprzątać w ciągu tygodnia, skoro mają darmową sprzątaczkę. Siostra powinna ruszyć tyłek i trochę ogarnąć dom - ma 16 lat i korona jej z głowy nie spadnie, jak się ruszy.
Chyba, że jest z rodzaju, że ma dwie lewe ręce i nawet wodę przypala...
No ale całe życie nikt nie będzie na nią i za nią robił!
jeśli kiedyś wyjdzie za mąż i mąż nie będzie z rodzaju tych, co lubi mieć piękną żonę, żeby pachniała, to będzie sam zasuwał albo wynajmie pomoc domową.
Ale marne szanse na to.
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
inne tematy są zakazane
to na ostrzeżenie.. jeszcze jeden i ban Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
też mi przysyłają ciągle smsy ;/
Petunija1 - cieszę się, że się udało Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
napisz i wklej ten komunikat
i podaj, na jakim etapie przerwało
ja pisałam reklamację 2x i przyznali mi punkty, raz szybko, raz musiałam się upominac Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
akcja przedłużona o tydzień (miała trwać do 29.11) Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://metromsn.g...tm_campaign=FB_Metro
Urząd Komunikacji Elektronicznej
http://www.uke.go...st.do?execution=e1s1 Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
wiem ;/
wkurzają maksymalnie
jedyne wyjście to sprawdzanie w necie, czy jest jakiś regulamin danego serwisu, usuwanie poprzez wysłanie smsa z konkretnym komunikatem, lub maila, a jak to nie pomaga to szukanie maila kontaktowego lub numeru tel i informacja o usunięciu.
Ostatnio tak zrobiłam z jakąś wróżką z numeru 71099
ostatecznie napisanie do administratora od danego numeru, ale nie wiem, czy nie blokują wszystkich premium
ja piszę zastrzeżenie, że nie dotyczy konkursów, w których biorę/brałam udział Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Zresztą gdzies pisałam o tym, jak się pozbyć smsów od Luny.
Co do blokowania numerów premium, to piszę do danej firmy czy agencji, zajmującej się konkretnym numerem, podaję o jaki numer chodzi, np. 72918, jakiej treści smsy przychodzą, proszę o usunięcie z bazy danych tego serwisu.
Oraz dołączam uwagę, ze nie dotyczy konkursów, w których biorę udział.
Proszę też o informację, skąd mają moje dane oraz komu zostały udostępnione. To wszystko gwarantuje Ustawa o ochr. danych osob. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ooo znowu plus nawala?? pisz do nich na fb Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
2 inpost i jedna pocztą polską Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
zainstaluj sobie Foxit Reader - znajdziesz w obrych programach albo na stronie producenta
lepszy, niż Adobe
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
potwierdzam, mbank
pewno dzwonią z ofertą msaver albo bankomaty za 5 zł
ale to raczej numer stacjonarny z Poznania
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
czego nie wiesz?
kiedyś była ankieta o badaniu pocztowym i pytanie, czy wyraża się zgodę na otrzymywaniu listów
po wyrażeniu zgody dostaje się listy, w środku jest kartka z kodem, który trzeba wpisać do ankiety pocztowej
Wyświetl w wątku >>