Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://www.faceb...osts/397851410283844
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
jaja niezłe.. pewno mieli dość telefonów w sprawie poprzednich konkursów, więc zrobili takie zastrzeżenie
więc po jaką chol.... zlecają im kolejne konkursy, skoro wiedzą, że są takie przekręty???
wszystko nadaje się do jakiegoś programu, a co najmniej do Macieja Samcika z Wyborczej Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wyłączyłam telefon na wieczór, żeby mnie nie budził.
Rano włączam, mija kilkanaście minut i znowu on. Tym razem powiedziałam, żeby sprawdził numer, pod jaki dzwoni, bo naprawdę to jest mój numer tel a nie cioci Uli.
odp - ahaa... przepraszam
i koniec telefonów Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
jak tata mówi, że to numer prywatny, to są oburzeni, że nie chce podać kwoty
faktycznie.. ten numer nadal istnieje w bazie firm kurierskich.. w dodatku z Krakowa
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
73601 SMS Teleaudio Sp. z o.o. reklamacje@teleaudio.pl; tel. (22) 514-41-91
do mnie przyszedł jakiś spam kocha czy nie kocha z nr 71099
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
a tak? niech się gryzną
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
już lecę...
a potem się okaże, że:
- miód mieszany z UE i spoza UE (ja wolę nasz polski)
- ziemniaki importowane z dalekich krajów (j.w)
- czosnek chiński
- pomidory pędzone
- o kurczakach nie wiem, bo nic tam nie kupowałam tego typu Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
niestety... przy zmianie nazwiska na jakieś fantastyczne, nierealne, możesz mieć zablokowane konto
ja miałam kiedyś pierwszą literę nazwiska i jeszcze jedną, to miałam zablokowane, musiałam do nich pisać o odblokowanie... niewiele brakowało, a musiałabym skan dowodu przesyłac.
I jeszcze napisali mi, że jak zmienię na nieprawdziwe ponownie, to mi zablokują ostatecznie.
Dziwne, że nie wezmą się za inne osoby, co mają takie dziwaczne nazwy, że brak słów
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
niezłe robale... bleee
ja w końcu na samą myśl o molach miałam gęsią skórkę na zawołanie
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
no cóż
poza tym nie każdy dodaje, ile jest osób, które tylko korzystają z bazy konkursów, a same nic nie dodają?? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
mrofwka +1 punkt - wyniki z fb to nie temat do zbierania głosów Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
max 44 tygodnie, jeśli temperatura otoczenia jest za niska do przeobrażenia larw.
Latem jest tego wysyp, bo jest cieplej.
A teraz może być okres hibernacji.
też muszę kupić płytki na owocówki, bo ledwo cytryna jest ukrojona czy jabłko, poleży z godzinę i już owocówki są - skąd one się biorą??
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
też sporo wyrzuciłam.. więc Cię rozumiem.
U mnie doszło do tego, że po 3-4 razy dziennie uruchamiałam odkurzacz i zbierałam larwy moli z sufitu i spod szafek.
Oraz dorosłe okazy.
Wywaliłam prawie wszystko, pokupiłam szczelne pojemniki, teraz tam trzymam zioła w torebkach, przyprawy, budynie... czyli to, gdzie lubią siedzieć te małe mendy.
A nawet gdyby coś się wylęgło to wyrzucę kilka/kilkanaście torebek przypraw, a nie cały worek.
Torebki z mąką i ryżem mam w większym pudle prostokątnym. Ale oczywiście można mieć każdy produkt w osobnych pojemnikach.
Następnie... umyłam szafki wodą z octem, kilkakrotnie, jedzenie oglądałam wiele razy.
Przykleiłam w szafkach plastry na mole - firmy Expel i Bros (do kupienia w hipermarketach, sklepach z chemią - równie dobre jak Raid, a tańsze). Na początku jeszcze wylęgały się, bo siedziały pewno za szafkami (a szafek nie mogłam zdjąć, bo mam modułowo połączone i musiałabym demolować całą kuchnię), więc samych larw naliczyłam ok 120, dorosłych osobników ze 150 (doszło do tego, że zaczęłam prowadzić spis usuwanych larw i owadów, żeby nie popaść w paranoję, że są ich tysiące...) szłam spać a rano na suficie 5-12 larw i owadów.
Plastry nadal mam, ale sporadycznie jakiś pojedynczy owad się przyczepi.
W necie wyczytałam, że okres larwalny może wynosić od 2 do 44 tygodni. Więc nie łudźcie się, że tak szybko pozbyliście się moli, bo wystarczą 1-2 mole i nie zareagowanie w odpowiednim czasie, a zabawa zacznie się na nowo.
Larwy moli lubią miejsca spokojne i ciepłe, np na styku sufitu ze ścianą. Albo później zaciszne kąciki torebek czy szafek.
Polecam ściąganie ich odkurzaczem, ale żeby mieć pewność, że nic z odkurzacza nie wylezie albo nie wyleci, to po odkurzaniu trzeba wylot rury zatkać folią plastikową i założyć gumkę recepturkę.
A później wyjęty worek wsadzić do torby foliowej i od razu wynieść na śmietnik Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
aga17 - cucina
Na 3 czajniki Philipsa - 1 zepsuty, drugi przecieka, a trzeci najstarszy - najlepszy
chyba pora zmienić firmę
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
jeden czajnik jest w domu u rodziców już 14 lat i jest ok... używany jakieś 8 lat, bo wczesniej stał w pudełku Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
jak na złość...
a do tej pory ta firma była porządna.. zepsuli się czy co??
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane