Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
dla laików - wszystkie odpowiedzi
http://twojoperat...orange-na-facebooku/ Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
w końcu jeśli bierze się udział w konkursie i nie zgadza się z jakimiś założeniami czy wynikami, to KAŻDY ma prawo do wyjaśnień, które można uzyskać drogą reklamacji
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
no to straciła kasę
jeśli list nie był polecony, tylko zwykły, to mogą się skichać a nie udowodnią, że dotarł
poza tym pobieraczek nie dostał kary za nic, tylko za oszustwo
http://www.wykop....mal-prawo-jest-kara/ Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
oo, tu są widoczne
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ale nigdzie ich nie widzę, ani na profilu na orange ani jak dzwonię na *500
tez tak macie? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
c4 jest po 1,99 zł Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ile razy mam pisać, że wystarczy RAZ dać informację o konkursie w odpowiednim temacie??
BAN
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
mnie już brak sił na nich
ja swoje, oni swoje
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://www.bik.pl...danych_osobowych.htm
http://www.google...np2TalQOddBcqHfv_Jjw Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
bo często mam jakieś smsy od wróżek i innych czortów, a nie biorę tam udziału. Więc jak się dowiem, komu dali moje namiary, to będę działać Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej do-tyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:
1) uzyskania wyczerpującej informacji, czy taki zbiór istnieje, oraz do ustale-nia administratora danych, adresu jego siedziby i pełnej nazwy, a w przypadku gdy administratorem danych jest osoba fizyczna – jej miejsca za-mieszkania oraz imienia i nazwiska,
2) uzyskania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych za-wartych w takim zbiorze,
3) uzyskania informacji, od kiedy przetwarza się w zbiorze dane jej dotyczące,
oraz podania w powszechnie zrozumiałej formie treści tych danych,
4) uzyskania informacji o źródle, z którego pochodzą dane jej dotyczące, chyba
że administrator danych jest zobowiązany do zachowania w tym zakresie ta-jemnicy państwowej, służbowej lub zawodowej,
5) uzyskania informacji o sposobie udostępniania danych, a w szczególności
informacji o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane te są udo-stępniane,
5a) uzyskania informacji o przesłankach podjęcia rozstrzygnięcia, o którym
mowa w art. 26a ust. 2,
6) żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, cza-sowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli
są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naru-szeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały
zebrane,
7) wniesienia, w przypadkach wymienionych w art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5, pisem-nego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze
względu na jej szczególną sytuację,
8) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych w przypadkach, wy-mienionych w art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5, gdy administrator danych zamierza je
przetwarzać w celach marketingowych lub wobec przekazywania jej danych
osobowych innemu administratorowi danych,
9) wniesienia do administratora danych żądania ponownego, indywidualnego
rozpatrzenia sprawy rozstrzygniętej z naruszeniem art. 26a ust. 1.
2. W przypadku wniesienia żądania, o którym mowa w ust. 1 pkt 7, administrator
danych zaprzestaje przetwarzania kwestionowanych danych osobowych albo
bez zbędnej zwłoki przekazuje żądanie Generalnemu Inspektorowi, który wyda-je stosowną decyzję.
Art. 33.
1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany,
w terminie 30 dni, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić,
odnośnie jej danych osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt
1-5a, a w szczególności podać w formie zrozumiałej:
1) jakie dane osobowe zawiera zbiór,
2) w jaki sposób zebrano dane,
3) w jakim celu i zakresie dane są przetwarzane,
4) w jakim zakresie oraz komu dane zostały udostępnione.
2. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, informacji, o których mowa w ust. 1,
udziela się na piśmie.
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
bo ja później wyślę takie zapytanie... i jestem ciekawa, co odpiszą
oraz czy nie powinno być tak, że te dane podaje się tylko do celów konkursu
w tej ustawie znalazłam taki zapis
Art. 24
W przypadku zbierania danych osobowych od osoby, której one dotyczą, admi-nistrator danych jest obowiązany poinformować tę osobę o:
1) adresie swojej siedziby i pełnej nazwie, a w przypadku gdy administratorem
danych jest osoba fizyczna – o miejscu swojego zamieszkania oraz imieniu i
nazwisku,
2) celu zbierania danych, a w szczególności o znanych mu w czasie udzielania informacji lub przewidywanych odbiorcach lub kategoriach odbiorców da-nych,
3) prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania,
4) dobrowolności albo obowiązku podania danych, a jeżeli taki obowiązek ist-nieje, o jego podstawie prawnej
więc może warto to dodać do zapytania? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
co żeś im napisała??
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
akcja z bulionetkami choćby, albo z frugo.. czy inne próbki, koszt ok 2-3 zł, normalnie by sobie kupili, ale to nie to samo Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
w każdym przypadku tak się dzieje
nie jest na zasadzie, że osoba jest niewinna, dopóki nie udowodni się jej winy, tylko profilaktycznie wszystkich traktuje się tak samo ;/
i wkurza mnie masakrycznie, jak gdzieś idę, szczególnie do rossmanna, oglądam sobie coś, czytam etykiety, skład, inne pierdoły na opakowaniach, porównuję kolor.. a ochroniarz łazi za mną krok w krok, bo zaraz pewno coś zwinę
rozumiem, że taka ich praca, ale kurde, niech nie stoi ode 3 kroki i nie patrzy na mnie, jak na złodziejkę, bo taka nie jestem!!!
mówi się, że okazja czyni złodzieja.. a ja tyyyyle okazji przegapiłam
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ale biorąc pod uwagę moje szczęście do konkursów promocyjno-hasłowych to marne szanse
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ok, ale jeśli zaczęłam wypełniać ankietę, to znaczy, że jestem wśród tych zakładanych 300 osób, prawda?? Wyświetl w wątku >>