Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6766320 Napisano: 23.02.2021 17:32:50 w Wkurza mnie...
gizoon napisał(a):

Planuje generalny remont mojej kawalerki. Wysłałem już 6 zapytań do projektantów wnętrz i nikt nie odpisał czy w ogóle podejmie się aranżacji mojego mieszkania. Wiem, że 30 m2 to nie 100 m2 i pewnie wolą podejmować większe, bardziej opłacalne zlecenia, ale przynajmniej mogli by odpisać ...

Może ktoś poleci jakiegoś, projektanta na Śląsku?

Co prawda nie jestem ze Śląska, ale może tu zapytasz? https://www.faceb...s/1406568339639138  Wyświetl w wątku >>
1 gizoon 0

ziolko

#6766303 Napisano: 23.02.2021 16:28:24 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę nic wygrać w majonezie Winiary  emotka emotka  Tyle paragonów już zgłosiłam i NIC!!!

emotka Nie jesteś sama .Przestałam już kupować i gra,bo ile można go używać naraz emotka
Nie tylko majonez emotka

Chciałam "uszczęśliwić" majonezem mamę i teściową emotka  
Ale cóż... teściowa kiedyś kupiła majonez w mega promocji, więc została mi mama emotka  
Ostatnio zrobiłam babkę majonezową. Polecam emotka  Pulchna, wilgotna... majonezu nie czuć. 
Jeszcze jakieś sałatki będę produkować...  

Oo.. znalazłam fajne przepisy
 https://smakinata...-fruzelina-wisniowa/

https://www.kulin...zka-z-majonezem.html

https://lawendowy...jonezowe-z-malinami/

https://gotowanie...z-majonezem.html?m=1 Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6766293 Napisano: 23.02.2021 15:59:16 w Wkurza mnie...
leilani1 napisał(a):

Wkurza mnie, że jakaś baba na FB właśnie oskarzyła mnie i jeszcze dwoje innych konkursowiczów o to, że... jesteśmy jedna osobą mającą trzy fikcyjne konta, z których gramy by zwiększyć swoja szansę na wygrana emotka

Zgłupiała??
Ale z drugiej strony, co się dziwić? Biorąc pod uwagę to, do czego zdolni są ludzie, żeby wygrać...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766292 Napisano: 23.02.2021 15:58:07 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że nie mogę nic wygrać w majonezie Winiary emotka emotka  Tyle paragonów już zgłosiłam i NIC!!!  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766291 Napisano: 23.02.2021 15:56:22 w Pomocy!!!!
delvitto napisał(a):

ziolko napisał(a):

Swoją drogą, naprawdę musisz stać na światłach na sprzęgle i hamulcu??

Prawda jest taka, że tak się nauczyłam, i raczej jestem niereformowalna, bo o tym luzie, to mnie mąż uczył, jak jeszcze żył. No ale mnie tak nauczył instruktor, więc wiedziałam lepiej emotka  czułam się niepewnie, po kilku próbach.  Muszę sobie to wszystko zweryfikować, i znów poćwiczyć ten luz. Ale tak czy siak, w moim aucie jest coś źle zrobione, i muszę temu zaradzić, a czuję, że będę spławiana, albo narażona na coraz większe koszty.

Noo niestety... kobieta u mechanika jest traktowana jako zło konieczne emotka
Wielu facetów uważa, że najlepiej jeździ, są najlepszymi kierowcami itp, a statystyki pokazują, że to właśnie oni powodują więcej wypadków, niż kobiety.
Dobrze by było, gdyby poszedł z Tobą jakiś facet znający się choć trochę na samochodach. Wtedy by wiedział, czy robią Cię w bambuko, czy nie. Żeby mechanik wiedział, że jest ktoś, kto może go sprawdzić.

Ooooo! jedź do dobrej stacji diagnostycznej!!! Koszt sprawdzenia auta (np przy sprzedaży) to 50 zł (w każdym razie u mnie), więc może w ten sposób dowiesz się, czy i co jest grane. 
Kiedy miałaś przegląd robiony? Diagnosta nic Ci nie mówił o sprzęgle? Wyświetl w wątku >>
1 delvitto 0

ziolko

#6766132 Napisano: 22.02.2021 17:44:50 w Pomocy!!!!
delvitto napisał(a):

ziolko napisał(a):

@delvitto może niech ten Twój siostrzeniec porozmawia z tym znajomym mechanikiem, skoro go polecił.
Bo coś tu ewidentnie śmierdzi (nomen omen emotka  ) 

no raczej to nieuniknione, bo sumkę ładną skasowali emotka  a na domiar złego, zaczynam czuć wokół siebie swądek, najprawdopodobniej przesiąka nim moje ubranie  emotka  chodzi mi o to, gdzie może być przyczyna, i czy to w ogóle normalne, bo może jakieś stare opary w nadmuchu? No ale to, że tych śnieżnych kolein nie bierze, to na pewno normalne nie jest. Przecież nie dam gazu do dechy wjeżdżając na parking.

Jestem laikiem, ale tak nie powinno być.

Swoją drogą, naprawdę musisz stać na światłach na sprzęgle i hamulcu??
Jak nie dociskasz sprzęgła do końca, to ono szybko się zużywa. 
Jeśli stoi się kilka czy kilkanaście sekund, to ok, ale jak więcej, to wrzucam ręczny (żeby w razie gdyby ktoś wjechał mi w tył, to żebym sama komuś nie wjechała emotka  i obowiązkowo wtedy, kiedy ulica jest pochyła) i stoję na luzie. Wiem, mało kto tak robi, więc jest łuna czerwonych świateł od hamulca.. a mnie tak uczył instruktor 17 lat temu emotka  Obserwuję zmiany świateł i jak zaraz zielone ma się zapalić, to wtedy wrzucam jedynkę i zwalniam ręczny.
Szkoda sprzęgła i nogi, bo czasami światła zmieniają się po 60-80 sekundach. 

https://www.prawo...ad-uzywania-sprzegla

https://forum.gaz...czy_na_jedynce_.html Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6766117 Napisano: 22.02.2021 16:41:40 w Pomocy!!!!
delvitto może niech ten Twój siostrzeniec porozmawia z tym znajomym mechanikiem, skoro go polecił.
Bo coś tu ewidentnie śmierdzi (nomen omen emotka  )  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6765766 Napisano: 19.02.2021 16:23:38 w WC - rozmowy o wszystkim
kumulacja zadzwoń na infolinię poczty https://www.poczt...lugi-contact-center/
I zapytaj, skąd i dokąd ta paczka idzie (chociaż miejscowość). 
Jeśli nie będą chcieli podać tych informacji, to powiedz, dlaczego o to pytasz i że masz podejrzenia, że może chodzić o wyłudzenie pieniędzy.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6765184 Napisano: 16.02.2021 19:13:23 w Wkurza mnie...
FBbeata7 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Właśnie odkryłam 5 paragonów na prince polo... 
Echh... skleroza  emotka emotka

Oj, dobrze,że dziś w sklepie powiedziałam uśmiechającemu się do mnie ze standu Prince Polo: ,, Nie." 

tiaa... teraz jest konkurs Velvet emotka  Wiadomo, używa się tych rzeczy, ale ile można zapasów zrobić?? emotka
ps. Produktów tej marki używam normalnie, więc tak czy siak je kupuję emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6765174 Napisano: 16.02.2021 17:42:47 w Wkurza mnie...
Właśnie odkryłam 5 paragonów na prince polo... 
Echh... skleroza emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6764434 Napisano: 11.02.2021 18:02:17 w WC - rozmowy o wszystkim
szkodnik1988 skoro wszystko zakleiłeś, to nie mam pojęcia o tym, jak bon mógł wyparować z koperty...
Może koperta była delikatnie rozcięta i adresat tego nie zauważył?
Bon był włożony luzem czy zawinięty w kartkę papieru?
Jakie opinie dotyczące wymiany ma osoba, z którą się wymieniałeś?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6764397 Napisano: 11.02.2021 14:19:55 w Wkurza mnie...
FBbeata7 napisał(a):

Ból barku.Może ktoś ma link do dyskusji, która tu była na forum e-konkursów, o bólach kręgosłupa, tam forumowicze polecali jakieś ćwiczenia,jeśli ktoś byłby tak miły i mi  podesłał to byłabym wdzięczna, to jakoś chyba latem lub  jesienią u.b. roku było.

chodzi o te wpisy?
https://www.e-kon...trona/4651/#p6713911

Jak będziesz chciała coś poszukać, to wejdź ogólnie na zakładkę "forum" i tam wpisz słowo, które Cię interesuje  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6764395 Napisano: 11.02.2021 14:13:03 w WC - rozmowy o wszystkim
szkodnik1988 napisał(a):

Hej, mam pytanie do forumowiczów
Sprzedałem jednemu z Nas bon na 100 zł do jednego ze sklepów (Kilka osób z forum wie, że jestem wiarygodny, bo nie jednemu już wysyłałem takie bony czy karty emotka ) ta osoba twierdzi, że dostałą pustą kopertę bez bonu wewnątrz ;/, wysłane listem poleconym, a niby koperta nie naruszona to co wyparował?! mieliście taką sytuację z kimś kiedyś? Uważam że to jawne oszustwo i poniżenie się za kilka złotych

Niekoniecznie. Jeśli klej w kopercie był słaby, to wystarczyło, że ktoś odkleił zakładkę, wyjął bon i zakleił z powrotem. Praktycznie bez śladu.
Kiedyś też miałam taką sytuację, tylko, że ktoś włożył do koperty 10 zł (nie wiedziałam o tym, to miała być niespodzianka dla mnie). Prawda wyszła na jaw, jak dostałam list z paragonem, kartką i informacją na niej, że przesyła mi dodatkowo 10 zł. 
To akurat wiarygodna osoba, więc pewno ktoś zwinął kasę na poczcie (ta osoba mówiła, że pieniądze wkładała na poczcie a pani w okienku to widziała. Jak dla mnie pani podejrzana emotka  ale kto jej to udowodni?). 
Wiem, że nie można wysyłać pieniędzy w listach, ale to było wiele lat temu... I tylko jeden banknot. Jeśli ktoś nie widział, co wkładasz do koperty, to list powinien dotrzeć w całości. 
Fakt, jest ryzyko, że adresat wyjął bon i twierdzi inaczej, ale to też nie do udowodnienia (chyba, że ktoś inny miał już podobne przypadki z tą osobą).

Następnym razem sprawdzaj miejsce zaklejenia koperty, a jeśli masz jakieś wątpliwości co do wytrzymałości kleju, to zrób XXX na zakładce i zaklej dodatkowo taśmą klejącą. 
Możesz złożyć reklamację, ale to będzie strata czasu, bo jeśli nie było zadeklarowanej wartości podczas przesyłki, to nic nie ugrasz.
"Zawartości przesyłki pocztowej nie mogą stanowić:
1) narkotyki i substancje psychotropowe oraz odurzające,
2) materiały wybuchowe, łatwopalne lub promieniotwórcze,
3) rozbrojone granaty, pociski lub repliki tych urządzeń,
4) substancje promieniotwórcze i wywołujące zakażenie oraz zagrożenie dla środowiska,
5) inne przedmioty stwarzające niebezpieczeństwo dla pracowników i ludności, brudzące lub mogące
uszkodzić inne przesyłki lub urządzenia pocztowe,
6) monety, banknoty i inne przedmioty wartościowe w przesyłkach innych niż z zadeklarowaną
wartością,

7) płyny, z wyjątkiem próbek z mlekiem, gazy, rzeczy łamliwe i kruche,
8) żywe rośliny i zwierzęta, z wyjątkiem pszczół i piskląt ptactwa domowego,
9) prochy i szczątki ludzkie oraz zwierzęce,
10) broń i amunicja, z zastrzeżeniem podmiotów uprawnionych do nadawania na podstawie odrębnych
przepisów,
11) rzeczy wymagające specjalnego traktowania w przewozie."
https://www.poczt...2ug-powszechnych.pdf

Teoretycznie możesz zaproponować ugodę emotka  czyli zwrot połowy wartości bonu, żeby jedna i druga strona była równo stratna emotka  
Bo właściwie to nie jest niczyja wina, że ktoś trzeci zwinął bon.  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6763251 Napisano: 05.02.2021 12:40:02 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Wkurza mnie nowy Kubus 100%  emotka  
Ma WIECEJ cukru niz ten stary Kubus  emotka  

Ale jest go mniej o 50 ml

Wcześniej na pierwszym miejscu była woda, a w drugim przypadku nie ma. Sok jabłkowy zagęszczony wcześniej 1% a teraz na pierwszym miejscu i 59%. Niby nie ma dodanego cukru, ale w takim zagęszczonym soku jest go więcej. 
Podsumowując - zmienili recepturę, dzięki czemu jest więcej cukru. I węglowodanów.

Jak chcesz, to napisz o tym na ich profilu. Ciekawe, co odpiszą emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6762654 Napisano: 02.02.2021 20:59:00 w Pomocy!!!!
bibeck - ciężko powiedzieć... powinni dać taką nagrodę, o której była mowa w regulaminie, a jeśli jej nie mają to równowartość pieniężną. Na pewno nic o gorszych parametrach czy niższej cenie. Ale możesz zadać pytanie rzecznikowi praw konsumentów

https://prawospor...ublicznym-slow-kilka

https://pl.wikipe...yrzeczenie_publiczne Wyświetl w wątku >>
1 bibeck 0

ziolko

#6762369 Napisano: 01.02.2021 15:46:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mamuska085 napisał(a):

Mam pytanie emotka  Czy jak zgłaszacie paragon gdzie w numerze paragonu jest na początku ''W'' to też to W piszecie??? Np, W123345
Bo zawsze się nad tym zastanawiam emotka

Tak. Kojarzy mi się, że kilka lat temu kogoś negatywnie zweryfikowali dlatego, że na paragonie było W a w zgłoszeniu nie. Powiedzieli, że numer paragonu różni się od tego zgłoszonego. Dlatego piszę całość.
Jeśli numer jest z ukośnikiem, np 123456/7890, to też podaję pełny numer.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6761645 Napisano: 28.01.2021 15:19:45 w Smolar
U Smolara dalej mam pecha, bo nawet z rezerwy nie wygrałam nic w bricoemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6761572 Napisano: 28.01.2021 11:33:18 w Punkty karne
domikascofieldsoulfly +1 punkt dla każdego za dyskusje w temacie "dziś dotarła" Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6761289 Napisano: 27.01.2021 12:18:27 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Wkurzylam sie, przewoznik stwierdzil, ze paczka wazyla 2,3 kg, a zadeklarowalam 2 i obarczyl mnie dodatkowymi kosztami ponad 8zl. 

Stary numer. Mnie też się to przydarzyło. Wymiary i waga były podane prawidłowo na sto procent. Zresztą był to produkt odsyłany do sklepu, więc w razie czego (bo nie zamierzałam dopłacać 30 zł) byłoby to do sprawdzenia. 
Maile odbijały się chyba 2-3 razy, w końcu przyznali mi rację  emotka

cwaniaki emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

ziolko

#6761287 Napisano: 27.01.2021 12:17:43 w WC - rozmowy o wszystkim
inska napisał(a):

ziolko napisał(a):

A przez Ibuprom dodatkowo rozwaliłam sobie żołądek, bo mam przewlekłe zapalenie... Ibu nie brałam od 8 lat

muszę brać ibuprom minimum 3 x na tydzień od ponad 3 lat, nic mi nie rozwalił emotka  więc myślę, że to jednak nie ibu. w Twoim przypadku

Ibuprom to NLPZ, w przypadku zapalenia żołądka nasila objawy.
Dlaczego musisz brać tak często ibuprom??  Wyświetl w wątku >>
0 0