Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#4468514 Napisano: 21.06.2011 02:28:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
frezja napisał(a):

wstaly kobitki z bolem glowy i maja od rana problem emotka 25883 zarejestrowanych użytkowników i na palcach mozna policzyc osoby ,ktore zawsze maja cos do powiedzenia emotka

aa... bo te osoby zawsze są upierdliwe emotka (w tym ja, ale nie zawsze, bo czasami cos przegapię emotka )

na ból głowy nic nie pomaga... ani Apap, ani tabletki od Goździkowej emotka

ewaewa napisał(a):

ziolko napisał(a):

skopiowanie pracy i podpisanie się pod nią ===>>> plagiat emotka

wg mnie to nawet częściowe skopiowanie pracy jest plagiatem. Pamiętam ,że na mojej uczelni jedna osoba skopiowała i wstawiła do swojej pracy licencjackiej tylko 1 zdanie! (20 wyrazów) z książki i wycofano jej pracę emotka tzn. musiała to poprawić emotka

zgadza się.. jakby zrobiła cytat i powołała się na to zdanie, to byłoby coś innego Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468226 Napisano: 21.06.2011 01:15:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
jenny21 napisał(a):

Rozumiem Cie ziolko i zgadzam sie, plagiat, kopiowanie to ladne okreslenia a tak naprawde to kradziez praw autorskich. Tylko moze wlasnie to Okrasa wykorzystal jej przepis, bo go wyslala na jakis konkurs w jego programie?

Bo chyba trzeba byc mega glupim aby skiopiowac przepis znanego kucharza?? emotka

toteż Okrasa ma pytanie - czy to jego przepis, czy ktoś przysłał.

Istnieje możliwość, że Wiola go przesłała do programu i tak mu się spodobał, że wykorzystał.

Ale... równie dobrze mogła przesłać inna osoba, a przepis został tak czy inaczej użyty bez zgody autora, obojętnie kto by nim nie był.

-------

Ja też mogę używać w domu rózne przepisy, ale czasami coś w nim zmieniam, co w zdecydowany sposób wpływa na smak, zmieniam składniki itp. Więc już jest inny. Ale mało biorę udział w konkursach kulinarnych, więc automatycznie nie zgłaszam tych przepisów.

Zgłaszam jedynie swoje, wypróbowane, takie co sama je stworzyłam lub tak zmodyfikowałam, że nie mają dużo wspólnego z pierwowzorem emotka

----

głupia sytuacja krótko mówiąc
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468195 Napisano: 21.06.2011 01:07:10 w Dyskusje o wynikach konkursu
jenny21 napisał(a):

Ja mysle ze skoro znacie te wiolefasole z forum i to ona jest autorka tego zdjecia to moze niech ktos do niej napisze zanim odrazu do Okrasy pisac ??? Takie fair play troche byloby to, bo moze rzeczywiscie brala udzial w konku Okrasy w programie i to jest jej przepis?? Moze ma bloga czy cos... w koncu to osoba z forum..
Moze rzeczywiscie nie mamy racji, a potem dopiero...

Wiolafasola JEST na forum, więc pewno to czyta. I NIE odzywa się Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468192 Napisano: 21.06.2011 01:06:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
skopiowanie pracy i podpisanie się pod nią ===>>> plagiat emotka

niezależnie co to jest

jeśli przepis byłby częściowo podobny, a reszta składników inna, to już byłby inny przepis

ale tu jest tak samo!

już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć..
wygrywanie na siłę? wszelkimi sposobami? po trupach do celu?
myślenie - skoro jednym plagiat uchodzi na sucho to może mnie też ujdzie?? i wtedy będę cieszyć się wygraną a inni niech mi skoczą??

ale czy taka wygrana tak naprawdę cieszy???

nie wiem... bo nie miałam takiej sytuacji.

idę filozofować przy garnkach emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468038 Napisano: 21.06.2011 12:28:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
ja nie brałam udziału, a denerwują mnie wszelkie plagiaty ;/

Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4468008 Napisano: 21.06.2011 12:20:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
przeciez nawet te rady pod spodem są żywcem wzięte z tego programu emotka nawet dotyczące makaronu, żeby nie był popękany, czy mulach i pniu emotka

wstyyyd... jaaki wstyd...
chyba, że laureat dał Okrasie swój przepis i później sam go wykorzystał.
Ale w przypadku plagiatu... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467904 Napisano: 21.06.2011 11:55:35 w Dyskusje o wynikach konkursu
nie ma dodanego składnika.. jest tylko zwiększona ilość tych co były, a to nie wpływa na smak

to moje zdanie Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467897 Napisano: 21.06.2011 11:52:57 w Dyskusje o wynikach konkursu
jest tylko zwiększona ilośc makaronu, muli i białego wina, reszta bez zmian - oprócz zmiany kolejności, nawet sól, pieprz, oliwa jest w jednej linijce, jak w oryginale

nie ma dodanego nic, co by jakoś wpływało na zmianę smaku, więc to jest ten sam przepis!
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467889 Napisano: 21.06.2011 11:50:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
goralecka napisał(a):

gdyby ktoś chciał też napisać maila http://www.karolokrasa.com/ na dole jest kontakt do managerki

a se napiszę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467884 Napisano: 21.06.2011 11:49:51 w Dyskusje o wynikach konkursu
wsciekly napisał(a):

ziolko napisał(a):

4. Zwycięzca Konkursu zwolni Organizatora od odpowiedzialności z tytułu wszelkich roszczeń osób trzecich powstałych w związku z faktem, że zwycięzcy temu nie przysługiwały autorskie prawa majątkowe lub autorskie prawa osobiste do przedstawionej Pracy.

że Organizator sam się zwolnił z jakiejkolwiek odpowiedzialności nie znaczy to, że autor przepisu nie ma prawa domagać się zadośćuczynienia i sprostowania - prawo cywilne

karne jest bardziej restrykcyjne

3. We wszystkich sprawach nieuregulowanych regulaminem mają zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467874 Napisano: 21.06.2011 11:47:33 w Połączenia nieodebrane
cudaczek napisał(a):

ewa1982 napisał(a):

przed chwilą z ukrytego - wie moze ktoś, kto to mógł być?

Æwoki z Play z przewyjątkową ofertą i informacją, że będą nagrywać rozmowę emotka Teraz mogą odsłuchać do woli wszystkie brzydkie rzeczy, które im powiedziałam emotka emotka emotka

haha... nadaje się do
popraw sobie humor emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467871 Napisano: 21.06.2011 11:46:11 w Dyskusje o wynikach konkursu
1. Reklamacje dotyczące Konkursu mogą być zgłaszane tylko w formie pisemnej do dnia 30.06. 2011 roku na adres siedziby Organizatora Konkursu z dopiskiem „Reklamacja – konkurs „Pokaż swoje smaki podróży”. Postępowanie reklamacyjne trwa 14 dni. O wyniku postępowania reklamacyjnego Komisja Konkursowa powiadomi pisemnie Uczestnika. Każda z reklamacji jest rozstrzygana przez Organizatora indywidualnie. Decyzja Organizatora w przedmiocie reklamacji jest wiążąca i ostateczna.
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467866 Napisano: 21.06.2011 11:45:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
joan - na co??? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467863 Napisano: 21.06.2011 11:44:39 w Dyskusje o wynikach konkursu
4. Zwycięzca Konkursu zwolni Organizatora od odpowiedzialności z tytułu wszelkich roszczeń osób trzecich powstałych w związku z faktem, że zwycięzcy temu nie przysługiwały autorskie prawa majątkowe lub autorskie prawa osobiste do przedstawionej Pracy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467851 Napisano: 21.06.2011 11:40:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
fakt emotka Okrasa może się cieszyć, że wygrał wycieczkę emotka

plagiat zgłoście!! ja nie brałam udziału.. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467820 Napisano: 21.06.2011 11:31:34 w Dyskusje o wynikach konkursu
leona napisał(a):

ziolko napisał(a):

ale umiejętności fotografa nie zależą tylko i wyłącznie od aparatu emotka

dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie nawet kiepskim aparatem emotka

Dobry aparat to podstawa - wiem z doświadczenia. Niestety niedawno zamieniłam Samsunga na Lumixa i zdjęcia straciły duszę. To wręcz niewiarygodne co dobry aparat potrafi, nawet jak fotograf marny.

racja.. częściowo..
jednak jeśli jest ktos, kto nie umie robić zdjęć, to nawet sprzęt za 50 tys dużo mu nie pomoże emotka

bo będzie ucinał nogi lub robił małe ludki na tle dużej połaci nieba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467782 Napisano: 21.06.2011 11:19:50 w Dyskusje o wynikach konkursu
tak samo, jak dobra kucharka ugotuje coś pysznego w zwykłym garnku, a nie np w Philipiaku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467775 Napisano: 21.06.2011 11:18:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
ale umiejętności fotografa nie zależą tylko i wyłącznie od aparatu emotka

dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie nawet kiepskim aparatem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4467532 Napisano: 21.06.2011 10:02:31 w Wkurza mnie...
iwonciaaa napisał(a):

zaraz mi brzuch oderwie, a oczywiście w domu nikogo nie ma, a w apteczce zostało jedno puste pudełko po tabletkach. Nienawidzę okresu emotka

weź termofor albo butelkę plastikową, napełnij ciepłą wodą i przyłóż.

Powinno trochę pomóc Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#4465129 Napisano: 20.06.2011 02:11:44 w Dyskusje o wynikach konkursu
no cóż.. nieprofesjonalnie podeszli do sprawy Wyświetl w wątku >>
0 0